• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım düğün yapmak istemiyor.

Bernademn

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
11
0
286
Bursa
merhaba kk üyeleri. forumu uzun zamandan beri takip ediyorum, bir sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorum.

kısmetse temmuz ayında evleniyoruz. Nişamlım ile bu aralar düğün vs. konularını konuşuyoruz ve kendisi düğün yapmak istemiyor. bense bunce sene kuru kuruya evlenmek için mi bekledim acaba ??
beyefendi düğünün gereksiz masraf olduğunu söylüyor. düğün yerine, sadece yakın arkadaşların ve 1. derece akrabaların katıldığı maksimum 100 kişilik bir yemek organizasyonunun daha iyi olacağını, düğüne vereceğimiz parayla daha kaliteli beyaz eşyalar alabileceğimizi üstüne üstlük kimseninde takı takmasını istemediğini söylüyor. ya kızlar benimde hakkım değil mi şöyle telli duvaklı , felekten bir gece çalıp evlenmek.

durumumu yok düğün yapacak
yani evet milleti doyurmak gereksiz masraf, bide kimse bişey beğenmez, bizimki kır düğünüydü hayalimizdi kendimiz için yaptık düğünü, ama durumu yoksa bişey diyemem adam açıkça söylemiş ya razı olursun ya da rest çekersin

durumumu yok düğün yapacak
yani evet milleti doyurmak gereksiz masraf, bide kimse bişey beğenmez, bizimki kır düğünüydü hayalimizdi kendimiz için yaptık düğünü, ama durumu yoksa bişey diyemem adam açıkça söylemiş ya razı olursun ya da rest çekersin

cevabınız için teşekkürler.
maddi durum olarak aileside, kendiside çok iyi durumda. yani istese yapar ama yapmıyor :(

Tabiiki hakkin..bunu kesin bir dille belirt..hem ailen de kabul etmez sanırım böyle birşeyi..ben annemin karşısına böyle birseyle gelsem paralar beni valla:)) hem çok kaliteli eşya mantigi nedir yaa?' nihayetinde bozulmayacak mi? Ama düğün anilariniz bir ömür sizinle olacak..ben herseye rağmen düğünün yasanmasi gerektigine inaniyorum...al 5000 e buzdolabı aldi arkadaşım noldu? Bozuldu..bunlarla kıyaslama yapmasin.nisanli bey..

eğer nişanlının dert ettiği şey paraysa, 100 kişilik bir yemek organizasyonu nerden bakarsan haftaiçi tutulan ortalama bir düğün salonu parası kadar edebilir. ve ayrıca, eşin dostunla her zaman yemek yiyebilirsin, ama üzerinde gelinliğinle bir daha ne zaman halay çekebilirsin ki:16:

Açıkçası nişanlınla fikirlerimiz aynı bende gereksiz buluyorum.Bana kalsa gelinliğimi giyerim en yakın sevdiklerimle nikah dairesinde kıyılır nikah sonra yemeğe gider eğleniriz.Düğün salonu vs verilen parayla yurt dışında en mükemmel balayımı yaparım kocamla.Ama tabi burda karşı tarafın fikride önemli sonuçta senin düğünün :34:

Benim arkadaşım da düğün yapmadi..başlarda istemedigini söylüyordu..nikahlari oldu ve sonra yemeğe gidildi..ama ben istemiyorum diyen kızın gözlerindeki pişmanlığı görebilyorum şimdi..diyeceğim o ki düğünüz olsun..o günü yaşayın..pişmanlık hele ki düğün pişmanlığı çok kötü..hem arkadaşımda görüyorum bunu hem de annemden..

aslında ben de hep nişanlının söylediği şekilde evlenmeyi hayal etmiştim ama tek düğünden korkarken iki ayrı şehirde iki ayrı düğün gibi bir felaket yaşamak zorunda kalmıştım :1:

yalnız şu kısım saçma olmuş;zaten o yemek falan düğünle aynı fiyata denk gelir hemen hemen..ayrıca takı takılmasın istediği de çok garip..

bir genç kızın hayalidir gelinlik giymek düğünü olsun istemek..karşında ki insan buna saygı duymalı..insan hayatında 10 kez evlenmiyor ya.

ben de tam olarak nişanlın gibi düşünüyorum aslında.
Düğüne mecburiyetten çağırdığım insanlardansa köydeki evimizin avlusunda gerçekleşecek,maksimum yüz kişilik,müziğini arkadaşlarımın yaptığı,herşeyiyle tek tek kendimin uğraşacağı konseptli bir eğlence istirorum yıllardır.
Allah nasip ederse istediğim bu yönde.
Yani sevgilini çok iyi anlıyorum ama HAK VERMİYORUM
Erkek ksımının bu konularda konuşmaya pek de hakkı olduğunu düşünmüyorum esasen.
Sonuçta o gün kadının günüdür,o ne istese o =)))
Ne öyle daha ilk günden mantık kisvesinin ardına sığınmalar??

onca zamandır boşuna mı bekledim dediğine göre evlenmek için bazı şartların olgunlaşmasını beklemişsiniz uzun süre,madem öyle zamanında belediyeden kıysaydınız nikahı,onca hasrete ne gerek var,di mi yani :-/
Bu düğün dernek işleri bi ömür içinde ukte olarak kalır kadınların,bence sakın geri adım atma,madem durumu da var!

nişanlın gayet de düğün yapmak istiyor 100 kişi az mı sence?

çok mantıklı buldum nişanlını alemi doyuracaksınız dıye 10 sene kredı borcu ödemektense 100 kişilik bi düğün daha guzel olur

ki 100 kişi çok iyi bi rakam

merhaba kk üyeleri. forumu uzun zamandan beri takip ediyorum, bir sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorum.

kısmetse temmuz ayında evleniyoruz. Nişamlım ile bu aralar düğün vs. konularını konuşuyoruz ve kendisi düğün yapmak istemiyor. bense bunce sene kuru kuruya evlenmek için mi bekledim acaba ??
beyefendi düğünün gereksiz masraf olduğunu söylüyor. düğün yerine, sadece yakın arkadaşların ve 1. derece akrabaların katıldığı maksimum 100 kişilik bir yemek organizasyonunun daha iyi olacağını, düğüne vereceğimiz parayla daha kaliteli beyaz eşyalar alabileceğimizi üstüne üstlük kimseninde takı takmasını istemediğini söylüyor. ya kızlar benimde hakkım değil mi şöyle telli duvaklı , felekten bir gece çalıp evlenmek.

Nişanlınıza hak verdim.. 100 kişilik bir organizasyonda da telli duvaklı gelin olur,yer-içer çok da güzel eğlenirsiniz...

Size iki örnek vereyim, büyük ablam evlenirken hoş bir salonda nikah oldu,takı falan sonra hep birlikte toplanıp taksimde anlaşmalı mekana gittik..yedik içtik eğlendik çok keyifliydi ve bütün gece gelinliğiyle süzüldü durdu.. mekan farklı da olabilir tekne olur, deniz kenarı olur...vs.

Diğer ablam hoş bir mekanda düğün yaptı yemekli falan.Evet çok güzeldi,eğlendik ama İnan bütün takıları verdiler üzerine hala borç ödüyorlar :ssz:

valla nişanlın güzel düşünmüş, hatta şimdiki aklım olsa ben sadece nikah yapardım yemek bile vermezdim

zaten takı düğün masraflarınıda karşılamıyor, her türlü içerdesiniz

bence düğün çok gereksiz bişey, gelinle damada zulum olsun ama millet gelsin eğlensin diye icat edilmiş bişey

ama tabii bunlar benim düşüncelerim, evlenecek sen olduğuna göre nişanlın bi arayol bulmalı, daha küçük çaplı bi eğlence olabilir düğün yerine

aslında en temızı 100 kişi bile çok

yaşlı akrabalar falan ne yapacak dğünde

şöyle olabılır herkes nıkaha gelir takı takılır nıkahtada takı oluyor

takı istememsıne şaşırdım ayrıca herneyse

nıkah sonrası arkadaşlarınız en yakınlarınız kuzenler falan

yemek eğlence olabılır bu konsept

çok eğlenceli rahatça dans edebılırsın

gerılmene kasmanada hiç gerek

aslında şimdi evlensem böyle bır düğünle evlenemk isterım

cevaplarınız ve tecrübeleriniz için herkese teşekkür ederim. Bunca zaman beklemek derken, ben okulu bitirip direk işe başladım, nişanlım ise 2 sene yurtdışında kaldı yüksek lisans için. şimdi herşey tamam ama düğün işi muallakda. Maddi durumu onun çok çok iyi benimde kendi gelirim var zaten. yani her türlü altından kalkarız ama istemiyor işte :(

ne gerek var diyor, çatlıyana oynamaya, gösteriş için binbir takla atmaya. ben gösteriş olmadığını her genç kızın hayalindeki gibi evlenmeyi istiyorum

Takı meselesini ben de hala anlamış değilim kızlar ??

söylemeyi unuttum. 100 kişilik bir yemekde oynama vs. olmasını istemiyor, klasik müzik eşliğinde yemekler yenilip dağılacakmış.
böyle evlenmemi olur yaaa ?

Son düzenleme:

Canım benim ben senı anlıyorum bende aynı sorun var gibiydi ben eşimle detaylıca konustum kabul ettı sende bu yönde fikirleşirsen belki kabul eder..
Evi dügün herşeyi kendimiz yatptıgımızdan bütcemız zorldu kredilerimiz vardı durum yoktu yanı acıkcası eşim ve ailesi dügün salonuna sıcak bakmıyordu ..bizim yörenin adetlerı bıraz farklıdır gündüz sabah 7 den itibaren gelın cıkarma gelın yüzü acma vss yemek ler vakıflarda fln yogun gecer aksamında ısteyen dügün salonu yapar isteyende vakıfta ufak bır oyun yapar eşimin iş bakımından etrafı baya varv tabıkı benımde bu gunduz dugunune arkadaslar katılmak ıstesede sıkılır cogunlugunda buyuklerın daha cok katıldıgı programlar dıyebılırım.. takı merasımı fln vakıfta olur ama öyel merasım seklınde olmaz açıkcası bılezık takacak olanlar takar cıkar vss... bende eşime dedim ki sen dügün salonu tut dugun saloununda emin olkı takılan paralarla bile haylı haylı karşılanır eger dügün salonu tutmazsan kendı gittigin arkadasların gelıp takı takıcaklarmı hayır anen aılen benım aılem mzamanında dugun salonlarına gıdıp te en 100 tl bile taktıkları ailelerden ister istemez karsılık beklıcekler vakıfta yapılan merasımlerde bunlar olmucak ama emın olkı dugun salounun ay o bıze takmıstı 100 tl sını veya ceyrek takarlar gözle görülür farkedeılır oldugundan emın ol takılarla haylı takılır dedım aklına gırdım acıkası( BURDA NIYETIMI SAKIN YANLIS ANLASILMASIN BIZ ONLARA TAKTIK ONLARDA BIZE TAKCAK DIYE DEGIL AMA İNSAN GENEDE BEKLER )( BİDE AMAÇ DUGUN SALONU TUTMAK OLŞDUGUNDAN ERKEGIN AKLINA BÖYLE GIRMEK DAHA MANTIKLI) V E TAKTIGIM TUTTU ACIKCASI EŞİMDE KABUL ETTI EMIN OLUN EGER VAKIFTA YAPILSAYDI AKSAM OYUN FLN BU KADAR TAKI ASLA TAKILMAZDI DÜGÜN SALONUNDA FARZETKI 10.000 TCEYREK VE PARA TAKILDI BUNUN 4 MILYARINI DUGUN SALOUNUNA GIDIYOR YINEDE KARLI OLUYORSUNUZ..HERŞEY PARA DEGIL AMA YINEDE HERSEY PARA:):1:

Öncelikle takı mevzusunda -bence- çok da önemli değil anlamında vurgu yapmak istemiştir
Yoksa niye takı olmasını istemesin sonuçta bir sürü masraf.
Düğün mevzusuna gelince de nişanlınla düşüncelerimiz birebir örtüşüyor.
Güzel bir nikah sonrasında da aile ve yakın arkadaşların olduğu bir yemek organizasyonu. Gereksiz o kadar insan yerine gayet hoş bir gece istersen içkili bir yerle anlaş sabaha kadar eğlen bu tamamiyle senin elinde. ama bu düğün de nikah da ikinizin sadece iyi düşün tavrını koy derim emrivakiyle sonradan pişman olma

Asıl yemekli bir organizasyon yapmak daha masraflı değil mi ? Başka insanları doyuracağınıza eğlenmenize baksanız ya.. Nişanlınla kavga etmeden, tatlı tatlı konuşmalısın bu işi.. Bu masrafı (umulur ki) ömründe sadece bir defa yapacak.. İnsan bir defa ilk kez evlenir..

Ne kadar güzel..
İnsandan da kaçmıyor hem, eşraf gelecek yemeğe. Gerçekten çok mantıklı..
Benimki cumadan pazar gecesine kadar yapmak istiyor, ne saçma..
Bir de şu fikrin mantıklılığına bakın, nişanlınız bence mantıklı düşünüyor.
Hem içinizde de kalmayacak ki, yakınınız olanlar yanınızda olacak yine.. :))
Yemekte de çalınır söylenir, eğlenirsiniz bence.. :)

Açıkçası nişanlınla fikirlerimiz aynı bende gereksiz buluyorum.Bana kalsa gelinliğimi giyerim en yakın sevdiklerimle nikah dairesinde kıyılır nikah sonra yemeğe gider eğleniriz.Düğün salonu vs verilen parayla yurt dışında en mükemmel balayımı yaparım kocamla.Ama tabi burda karşı tarafın fikride önemli sonuçta senin düğünün :34:

aynen katılıyorum :31:

Back