Ben de geleceği tahmin etmeden nişanlananlardanım 29 yaşındayım şuan. Bizimkisi biraz acele oldu aslında, askere gideceği günlerde ilişkimiz başladı, 6 ayda askerliği bitti, 3 ay sonra aileleri ilk defa biaraya getirdiğimiz zamn planladığımız nişanımımızı da yaptık (tarih sınırlaması yapmıştı). Ayrı illerde yaşıyoruz, şuan 1,5 yıldır nişanlıyız. Bizim sorunumuz öğretmen olan nişanlımın biyerde işe başlamamış olması, ilişkimiz başlangıcından bu yana bir işte çalışmadı. Nişanlandıktan sonra kpss' ye hazırlandı 1 yıl, atanmasına yeterli değildi puanı kazanabilir die bekliyordum olmadı. Son 4 aydır kpss umudumuz kalmadığı için birişe girecek diye bekliyorum, çabalıyor yalnız hemen işe girebileceği sektörleri (mümessillik, satış) istemiyor. Ben de artık maddi anlamda rahatlamayı istiyorum, birlikteyken harcama yaptığımızda hesabı ödemeye yönlenmeyi istemiyorum, onun çalışmıyor olması beni bu teklifi yapmaya itiyor. Ailesinin evliliğimize maddi anlamda katkısı olmayacak emekli maaşları anca kendilerine yetiyormuş, herşeyi kendimiz yapacağız. Nişanlımın birikimi yok, evimiz olmayacak evlendiğimizde, benimle hemen evlenmeyi istiyor yalnız ne zamn tarih belirleyemiyoruz çalışmıyor olması nedeniyle… Ben çıkmaya başladığımızdan buyana çalışıyorum, birikim yapmaya çalışıyorum. Yalnız onun tekrar kpss’ ye hazırlanmak istemesi (bir işte çalışmadan 1 yıl) beni psikolojik olarak yıldırıyor. Tekrar kazanamazsa kpss yi hiçbir birikimimiz olmayacak yine yıl sonunda. Tamen kredi borcuyla da evlilik yapmayı istemiyorum. Bu durumdan dolayı nişanlımla biaile bireyinin tartışması oldu kaba bişekilde ve araları da bozuldu. İster istemez busüreçte yaşananlar etkiliyor ilişkiyi, konuşuyoruz açık açık herşeyi, bilmiyorum ne yapmam gerektiğini, sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız?