nişanlım bana tokat attı..

zeynep9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
108
1
34
2buçuk senedir süren bir ilşkim var.nişan öncesinde büyük problemler yaşadık aileler arasında çok sorun oldu nişanımız olmuyodu nişanımıza son 4 gün kala zorla ikna ettik aileleri.büyük stres yaşadığımız günlerdi 8 aylık nişanlıyız şu an.o dönemlerde küfür etmeye başladı stresli bi dönem deyip çok aldırmadım normal karşılamaya çalıştım her ne kadar rahatsız olsamda.sonrasında da devamı geldi küfürlerin sinirlendiği zaman ağzından çıkanı duyamayabiliyo bazen.asıl olay ise geçtiğimiz günlerde oldu.ben bi avm de çalışıyorum saat 10da gelip 6 da çıktığım günler oluyo o günde 6da çıkıcaktım ama nişanlıma günaydın yazmayı unutmuşum işe geç kalmıştım zaten aceleyle çıktım gittim.saat 12de aradı nerdesin gitmedinmi işe dedi sert bi tonla bi gün öncesinde kavga etmiştik aramız bozuktu zaten bende durduk yere sorun olmasın diye 12-8 çalışıyorum bugün şimdi geldim işe dedim sırf konu uzamaması için.bi gün öncesininde siniri vardı ikimizde de..6 da çıkıcaktım ve nişanlım benim 8de çıkçağmı biliyodu.işten çıkınca gezmeye gidicektim sonuçta 6da çıkıp 8 de ben işten çıktım diye aramak istemedim sonuçta biri görse beni söylese bu daha büyük bi yalan olurdu sanki bişeyler çeviriyomuş gibi.bende saat 6da aradım mağzadaki bi kız arkadaşımla tartıştığımı erken çıktığımı söyledim tamam dedi.sonra gezmeye gittim gezdim geri dönerken metroya bindim sanırım o sırada metroda telefon çekmemiş aramış ulaşamamış bana.çalıştığım yerdeki bir arkadaşımı aramış neden kavga ettiğimi kaçta çıktığımı falan sormuş arkadaşımda kimseyle kavga etmediğimi söylemiş.çok sinirlenmiş bunun üstüne nişanlım.beni aradı ve bağırmaya başladı küfür etmeye başladı nerdesin yanına geliyorum sorucam sana bunu telefonun niye kapalı falan dedi.bi 15 dakika sonra yanma geldi çok sinirlilenmişti başladı sokak ortasında bağırmaya rezil olduk insanlara.sesini yükseltme millet bakıyo sakin ol sanki çok kötü bişey yapmışım gibi davranma dedim.elimde kalırsın aklını başına al kimse seni elimden alamaz öldürüm seni gibi cümleler kurmaya başladı bunları söylerkende küfürde ediyodu.elini kolunu sallayarak konuşuyodu kolunu tuttum sakin olurmusun biraz hayatım rezil oluyoruz yeter dedim.o sırada bana tokat attı.şok olmuş durumdaydım dondum kaldım resmen.cevap versem veremiyorum bende bi tokat atsam atamıyorum daha da çok sinirlenicek olay daha kötüye gidicek belkide karakolda bile bitebilirdi bi karşılık versem o derece sinirliydi çünkü.korktuğumdan değil daha çok insanlara rezil olmaktan çekindim.daha sonrasında beni taksiye bindirdi eve götürüyodu yüzüm gözüm şişti ağlamaktan eve gidemem böyle halama gidicem dedim ve beni halama bıraktı.sadece ona neden diye sordum taksiden inerken hakedicek bişey yapmadım dedim.bana verdiği cevap akıllan bi daha yapma diye yaptım oldu.sonrasında özür diledi ama hiç bi faydası yok belki acısı geçti tokatın ama kalbimde büyük bi hasar var.sizce ne yapmam gerekiyo bu tarz bişey yaşayanlar varmı aranızda veya çevrenizde.korkum evlendikten sonra da şiddet söz konusu olurmu diye.onu çok seviyorum ama böyle bişeye de göz yumamam beni çok rahatsız eder.evet benim yaptığım belki doğru değildi ama kesinlikle kötü bi niyetim yoktu bi gün önceki tartışmamızında etkisi vardı o günki sinirinde farkındayımda.tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar....

Bak canım ben sana paşa paşa baştan söyleyeyim. Sen şu an nişanlını çok seviyorsundur, ona belki toz bile kondurmaya için el vermiyordur ama ben ne seni ne de onu tanıyorum. Yani benimki en güvenilir şekilde objektif bir görüş. Eğer nişanlın şimdiden bunları yapmaya başladıysa, ben evlendikten sonra bundan çok daha ileri gideceğini düşünüyorum. Yani küfürlü konuşmak bile ne kadar ağır iğrenç bir şeyken bir de ortada öyle büyük bir sebep de yokken sokak ortasında hırpalamak ve tokat atmak! Kaldırılamayacak kadar ağır şeyler. Hadi diyelim çok çok büyük bir kavga oldu o da farkında bile olmadan hırpaladı biraz seni. Tokattan bahsetmiyorum bak. Bunu fark ettiği anda senin ayaklarına kapanması lazım af dilemek için. Seninkisi akıllan diye yaptım demiş ki bu da yaptığı şeyi bir anlık sinirle değil gayet bilinçli yaptığını gösterir. Dayağı cezalandırmak için kullanma gibi bi düşüncesi var demek ki. Hadi diyelim evlendiniz bu çok daha kötüye gitti. (Ki her ne kadar aksini söyleyenler olsa da bi insan değişmez canımın içi. Bunu sana tüm samimiyetimle yazıyorum. değişmez, bir de üzerine bir rahatlık gelir nasıl olsa evlendim diye daha da kötüleşir.) Ailelerinizin arasında da bu kadar problem olduysa, ileride boşanma gibi bir durum olursa destek bulamayabilirsin. Boşanma olmasa da ailenin desteği çok önemli. Baktı ailen de seni saldı sana arka çıkmıyor, nişanlın seni sahipsiz görüp iyice kötüleşebilir. Onun dışında nişanlının ailesinden fitlemeler ara bozmalar olabilir. Zaten sadece tek başına ailelerin arasındaki bu sıkıntı nişanı yeniden gözden geçirmen için bir sebepken bir de nişanlının durumu ekleniyor sana. Çok uzun zamandır birlikteymişsiniz. Sana artık o adam hayatının bi parçasıymış gibi geliyordur. Onu bırakabileceğine ihtimal dahi vermiyorsundur ama emin ol herkesin acısı geçer. Bazıları diğerlerinden daha fazla acıtır ama sonunda mutlaka geçer. Bak sana kendi yaşamımdan bir örnek vereyim benim kuzenimin arkadaşı, ismini yazmasam daha iyi belki bir kız vardı. Bunun nişanlısıyla bu belki 3-4 senedir beraberlerdi ama bunlar öyle güzel yakışıyor öyle güzel anlaşıyorlar gibi görünüyor ki dışarıdan sorma. Tabi ben içlerini bilemicem. Bi gün kız çocuğa şaka yapmak için gömleğinin arkasından buz atıyor içine çocuk da kalkıp buna tokadı bir patlatıyor. Kız sonuna kadar haklı olarak bıraktı çocuğu. Şu an kız başka biriyle evli. Melek gibi gelin oldu başka birine gitti. Çok çok da mutlular Allah bozmasın. Herkesin kendini bekleyen bir nasibi vardır. Hadi diyelim evlendiniz de boşandınız. Ne malum bunun senin peşini bırakacağı? Tüm hayatını mahvetmeyeceği. Yine de benim bilmediğim birsürü olay vardır. Bambaşka şeyler vardır orası ayrı konu. En son karar sana kalmış tabii ama ben hele ki kadına şiddetin bu kadar yoğun olduğu bi zamanda böyle bir şeye göz yumma derim. Çok geç olmadan daha. Şu an çekeceğin 2 aylık bir acıya tüm hayatını değişme. Başını yakma güzelim benim. Ama inşallah hakkında en hayırlısı neyse o olsun.

Evlenince Eksilmeyip artacağı kesine yakındır. Nişanda olmuyorsa evlilikte anlaşma kesinlikle olmuyor. Bence nişanda çok zorlamamak lazım. Sonradan bozulmaktansa baştan bozulması daha iyidir her zaman

Nisanliniz dogru bisey yapmadi degiseceginide sanmam daha Beter olur!! Ama sizde neden yalan konusuyorsunuz?? Ne gerek var yalana?

Nisanliniz dogru bisey yapmadi degiseceginide sanmam daha Beter olur!! Ama sizde neden yalan konusuyorsunuz?? Ne gerek var yalana?
Yalan kötü bir şeydir Kız bişey söylemiş sonradan toparlamaya çalışmış ama yalanını söyleyememiş belli ki. Sonradan pişman olmuş zaten. Böyle bir konuda ufacık bir uyarma yeter. Belki o bile gereksiz. Kızın yalan söylemiş olması onu suçlu yapmazz

Ben suclusun demedim bayana. Sadece neden yalan söylemeye gerek duydu onu merak ettim. Nisanlisi haklidir dogru yapti diye savunmadim :)))

Şiddet ilerde de olurmu dersen benim fikrim perşembenin gelişi çarşambadan bellidir...
Şiddet hiçbir zaman kabul edilir değil bu ayrı, senin yalan soylemende hiç doğru değil, yalan üstüne yalan soylemişsin ufakta olsa.
İnsan evlenmeden gerçek yüzünü göstermez, sanki gerçek yüzü yavaş yavaş çıkmaya başlamış sevgilinin, gerçek yüzü iyi yada kotu orasını bilemem.
Yalnız şiddet hafife alınacak bişey değil, ve evlilik kişide donum noktasıdır çok iyi duşunulmesi gerekir, çok iyi duşun tart öyle karar ver...
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşaallah.

Son düzenleme:
şiddeti haklı bulmuyorum..
ancak yalanında benim gözümde şiddetten farkı yok... hiç uygun bir davranış değil...
o yüzden sizinde hatalarınızı görmezden gelemeyeceğim..

çok gereksiz yalanlar söylemişsiniz..
nişanlınızın neye tahammülü olup olmadığını bilmeniz gerekirdi, neler yapabileceğini, neye nasıl tepki vereceğini kestirmeniz gerekirdi...

işe geç kaldım çok telaşlıyım günaydın canım kusura bakma sana da yazamadım şeklinde bir mesaj atmak hiçbirine sebep olmayacaktı..
hak ettiniz de demiyorum, asla!

nişanlınızla devam edersiniz ya da etmezsiniz o sizin hayati kararınız, size tek tavsiyem hayatınızda kim olursa olsun ama yalan olmasın...
eninde sonunda ayağınıza dolanır...
yalan çoğu defa kurtarıcı gibi görünür ama arkasındaki büyük felaketi göstermez.

siz yalan söylemeyecek, nişanlınızdan korkmayacak, her şeyi olduğu gibi anlatacak karakterde olun ki, sizin gücünüzü görsün... sizi kendi aklı sıra adam etmeye çalışmasın..size ders vermesin...
ben bunu ezerim mantığı oluşmasın adamın o beyninde..
ne münasebetle size haddinizi bildirecek, tokat atacak.. adam etmeye çalışacak...
siz zaten düzgün karakterde, güçlü bir kadın olmalısınız... bunu hissettirmeniz gerekirdi...

kavga çıkmasın diye kaçındığınız her gerçek, ya da söylediğiniz her yalan işte böyle daha büyük kavgalara ayrılıklara gebe !

Allah doğru kararı vermenize yardımcı olsun..

Siddet dogru degil tabiki. Size tokat atmasi cok yanlis.
Ama yalan var ortada.
Tokat atmasinin yanlis oldugu kadar bagirip cagirmasi bi o kadar dogru.
Empati yaptiniz mi. ? O ayni sekilde size boyle bisey yapsaydi ? Evet belki tokat atmiycatiniz ama sizde bagiricaktiniz..
Gelelim şiddete. Evet size tokat atti oldu bir kere. Sizin bundan sonraki davranisiniz cok cok onemli. Eger hicbisey yokmus gibi davranirsaniz veya hemen yunusarsaniz eline taviz vermis olucaksiniz. Ve bunu tekrar yapmaktan sakinca gormiycek maalesef..

Hic yapılmaması gereken bir şeyi yapıp yalan soylemissin ama bak canım o nelere vesile olmuş. Hani her şer de bi hayır vardır ya bundaki de sana bir uyarı iyi düşün taşın güzelim o kim oluyor da sen nesin de seni şiddetle akillandiriyor napiyor hayvan mi terbiye ediyor ki ona da karşıyım asla olamaz. Canım bu bi anlık sinir falan değil öyle olsa bu cevabi vermezdi hoş bi anlık sinir bile olsa affetmesi güç erkekler bunu anlamasa da biz kadınların da bi akli bi gururu var hic bisey yokmuş gibi devam etmen kendini ezdirmekten öte bi davranış olmaz

arkadaşlar ben zaten yalan söylediğim için memnun değilim yaptığım şeyin yanlış olduğununda farkındayım zaten.yukardaki yorumlardan birinde neye kızıp kızmayacağını bilmen lazım gibi bişey okudum.ben zaten neye kızıp kızmayacağını bildiğim için o gün o yalanı söylemek zorunda kaldım.tekrardan söylüyorum benim yaptığımın doğru olmadığının zaten farkındayım ben.

o bahsettiğiniz yorumu ben yaptım...
evet farkettim zaten belli ki günaydın mesajı atmadan evden çıktığınız için kızacak yapı da...

eee peki buna kızan adam yalana kızmaz mı ?
kızar vee bence buna daha çok kızar... kızmış da..
siz unuttuğunuzu söyleseniz tepkisi ne olacaktı? bence bu kadar olmazdı...
hiç değilse o zaman sizin hatanız yalan olmayacaktı..

unutkanlık dalgınlık herkesin başına gelebilir şeyler derdik..
ve o zaman siz tamamen mağdur konumunda olurdunuz..

ama şimdi resmen hataları eşitlemiş durumdasınız..

Evet cok haklısınız benimde hatam var kabul ama en azından böyle biseyi yaşamış oldum bazi şeyleri farketmeme sebep oldu

Yorumunuz için cok cok teşekkürler inanın bana cok büyük bi destek vermiş oldunuz ve söylediğiniz herşeyde haklısınız gercekten cok cok teşekkürler

Z zeynep9292 canım seni çok iyi anlıyorum bu tür şeyleri bende yaşadım üniversitede okuyodum nişanlı bile değildik inan bunun devamı gelicek sakın izin verme ben yaşadığım için görebiliyorum senin başına gelebilecek olan şeyleri karakolluk olabilirdik dedin ya ben onu bile yaşadım sakın hayatını mahfetmesine izin verme inan ilerde çok pişman olursun ben defalarca ayrılmaya çalıştım peşimi bırakmadı en sonunda ailemden babamdan yardım istedim düşün bana babam bile 1 kere vurmadı bu yaşıma kadar aklıma o günler geldikçe nasıl kötü oluyorum gözlerim doluyo anlatamam sana
şuan nişanlıyım haziranda da düğünüm var allah karşıma öyle iyi bi insan çıkardı ki hergün şükür ediyorum

bazı arkadaşlar yaşamadığı için bilemez burda sende yalan söylemişsin falan diyolar bunun yalanla bi ilgisi yok emin olun bu kız mesaj atamadım dese bile olay çıkartıcaktı nişanlısı ayrıca bu tokatı hakedicekte bu olay yok ortada

daha çok konuşmak isterdim seni ikna edebilmek için ama benimde aklıma geldikçe moralim bozuluyo canım emin ol ayrılıp 2 ay üzülmek 1 ömür boyu üzülmekten iyidir rabbim hakkında hayırlısı versin inşallah

o tokatın devamı gelir bence daha çok aranız bozulmasın diye pembe yalan söylemişsin doğruyu söylesen neden haber vermedin ben neyim burda şudur budur daha çok kafasında kurup kurgulayacaktı bu tipler psikopattır hep bnde bi zamanlar rast gelmiştim allaha şükür bizde tokat olmadı ailelerimizde bilmiyodu kendi aramızda başlayıp kendi aramızda bitmişti zar zor ama ayrıl bence bu tokatın bu sövmelerin haddi hesabı olmaz

çok haklı söylemişsiniz.her kelimenize katılıyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun ben de pek çok arkadaşın söylediğine katılıyorum, evlenme çapına gelmiş bir insan değişmez o yüzden bu ufacık olayda bile şiddete bu kadar kolay başvuran biri ileride bunu yine yapacaktır diye tahmin ediyorum. Ben hep insanın ciddi bir karakter sorunu yoksa karşısındaki tarafından yalan söylemeye mecbur bırakıldığına inanırım, siz işe geç kaldığınızı bile söyleyemeyecek bunun için yalan söyleyecek duruma gelmişsiniz bu ilişkide. Sağlıklı bir ilişkide insan eşi olacak insana yalan söylemek zorunda kalmamalı diye düşünüyorum. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin, dilerim her şey gönlünüzce olur

hem şimdi taviz verirsen ilerde daha kötüsünü yapacaktır ayrıca onun gözünde değerin kalmayacaktır. hala seviyosan ve ayrılmak istemiyorsan en azından bi süreliğine ondan uzaklaşmakla veya ayrılmakla biraz gözdağı vermeye bak bence. o da gerçekten seviyosa seni, bu yaptıkların onun belki de psikolojik yardım almasını sağlayacaktır. terapilerle şiddete eğilim oranı düşebilecektir.

İsterseniz çok ciddi bir yalan söyleyin, size vurmaya, hakaret etmeye, küçük düşürmeye, kendince sizi "terbiye etmeye" hakkı yok ki terbiye bu şekilde olmaz... Ben sizin yerinizde olsam nişanı atar birdaha da görüşmezdim. Nişanlı olun ya da olmayın, size hem psikolojik hem fiziksel şiddet uygulayan birini hayat arkadaşınız olarak görmek, değişeceğiniz umud etmek bir yanılgıdır. Siz terbiye edilecek bir çocuk değilsiniz, yetişkinsiniz. Neden yalan söylediğinizi sorup sizi anlaması gerekirdi ki bence siz onun tepkisinden çok korktuğunuz için bu yalanı söylediniz. Sizi korkutmuş. Size güven vermesi, huzur vermesi gerekir hayat yoldaşınızın. Lütfen iyi düşünün. Lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…