- 13 Eylül 2013
- 108
- 1
- 34
-
- Konu Sahibi zeynep9292
Yalan kötü bir şeydir Kız bişey söylemiş sonradan toparlamaya çalışmış ama yalanını söyleyememiş belli ki. Sonradan pişman olmuş zaten. Böyle bir konuda ufacık bir uyarma yeter. Belki o bile gereksiz. Kızın yalan söylemiş olması onu suçlu yapmazzNisanliniz dogru bisey yapmadi degiseceginide sanmam daha Beter olur!! Ama sizde neden yalan konusuyorsunuz?? Ne gerek var yalana?
Ben suclusun demedim bayana. Sadece neden yalan söylemeye gerek duydu onu merak ettim. Nisanlisi haklidir dogru yapti diye savunmadim :)))Yalan kötü bir şeydir Kız bişey söylemiş sonradan toparlamaya çalışmış ama yalanını söyleyememiş belli ki. Sonradan pişman olmuş zaten. Böyle bir konuda ufacık bir uyarma yeter. Belki o bile gereksiz. Kızın yalan söylemiş olması onu suçlu yapmazz
arkadaşlar ben zaten yalan söylediğim için memnun değilim yaptığım şeyin yanlış olduğununda farkındayım zaten.yukardaki yorumlardan birinde neye kızıp kızmayacağını bilmen lazım gibi bişey okudum.ben zaten neye kızıp kızmayacağını bildiğim için o gün o yalanı söylemek zorunda kaldım.tekrardan söylüyorum benim yaptığımın doğru olmadığının zaten farkındayım ben.
Evet cok haklısınız benimde hatam var kabul ama en azından böyle biseyi yaşamış oldum bazi şeyleri farketmeme sebep olduHic yapılmaması gereken bir şeyi yapıp yalan soylemissin ama bak canım o nelere vesile olmuş. Hani her şer de bi hayır vardır ya bundaki de sana bir uyarı iyi düşün taşın güzelim o kim oluyor da sen nesin de seni şiddetle akillandiriyor napiyor hayvan mi terbiye ediyor ki ona da karşıyım asla olamaz. Canım bu bi anlık sinir falan değil öyle olsa bu cevabi vermezdi hoş bi anlık sinir bile olsa affetmesi güç erkekler bunu anlamasa da biz kadınların da bi akli bi gururu var hic bisey yokmuş gibi devam etmen kendini ezdirmekten öte bi davranış olmaz
Yorumunuz için cok cok teşekkürler inanın bana cok büyük bi destek vermiş oldunuz ve söylediğiniz herşeyde haklısınız gercekten cok cok teşekkürlerBak canım ben sana paşa paşa baştan söyleyeyim. Sen şu an nişanlını çok seviyorsundur, ona belki toz bile kondurmaya için el vermiyordur ama ben ne seni ne de onu tanıyorum. Yani benimki en güvenilir şekilde objektif bir görüş. Eğer nişanlın şimdiden bunları yapmaya başladıysa, ben evlendikten sonra bundan çok daha ileri gideceğini düşünüyorum. Yani küfürlü konuşmak bile ne kadar ağır iğrenç bir şeyken bir de ortada öyle büyük bir sebep de yokken sokak ortasında hırpalamak ve tokat atmak! Kaldırılamayacak kadar ağır şeyler. Hadi diyelim çok çok büyük bir kavga oldu o da farkında bile olmadan hırpaladı biraz seni. Tokattan bahsetmiyorum bak. Bunu fark ettiği anda senin ayaklarına kapanması lazım af dilemek için. Seninkisi akıllan diye yaptım demiş ki bu da yaptığı şeyi bir anlık sinirle değil gayet bilinçli yaptığını gösterir. Dayağı cezalandırmak için kullanma gibi bi düşüncesi var demek ki. Hadi diyelim evlendiniz bu çok daha kötüye gitti. (Ki her ne kadar aksini söyleyenler olsa da bi insan değişmez canımın içi. Bunu sana tüm samimiyetimle yazıyorum. değişmez, bir de üzerine bir rahatlık gelir nasıl olsa evlendim diye daha da kötüleşir.) Ailelerinizin arasında da bu kadar problem olduysa, ileride boşanma gibi bir durum olursa destek bulamayabilirsin. Boşanma olmasa da ailenin desteği çok önemli. Baktı ailen de seni saldı sana arka çıkmıyor, nişanlın seni sahipsiz görüp iyice kötüleşebilir. Onun dışında nişanlının ailesinden fitlemeler ara bozmalar olabilir. Zaten sadece tek başına ailelerin arasındaki bu sıkıntı nişanı yeniden gözden geçirmen için bir sebepken bir de nişanlının durumu ekleniyor sana. Çok uzun zamandır birlikteymişsiniz. Sana artık o adam hayatının bi parçasıymış gibi geliyordur. Onu bırakabileceğine ihtimal dahi vermiyorsundur ama emin ol herkesin acısı geçer. Bazıları diğerlerinden daha fazla acıtır ama sonunda mutlaka geçer. Bak sana kendi yaşamımdan bir örnek vereyim benim kuzenimin arkadaşı, ismini yazmasam daha iyi belki bir kız vardı. Bunun nişanlısıyla bu belki 3-4 senedir beraberlerdi ama bunlar öyle güzel yakışıyor öyle güzel anlaşıyorlar gibi görünüyor ki dışarıdan sorma. Tabi ben içlerini bilemicem. Bi gün kız çocuğa şaka yapmak için gömleğinin arkasından buz atıyor içine çocuk da kalkıp buna tokadı bir patlatıyor. Kız sonuna kadar haklı olarak bıraktı çocuğu. Şu an kız başka biriyle evli. Melek gibi gelin oldu başka birine gitti. Çok çok da mutlular Allah bozmasın. Herkesin kendini bekleyen bir nasibi vardır. Hadi diyelim evlendiniz de boşandınız. Ne malum bunun senin peşini bırakacağı? Tüm hayatını mahvetmeyeceği. Yine de benim bilmediğim birsürü olay vardır. Bambaşka şeyler vardır orası ayrı konu. En son karar sana kalmış tabii ama ben hele ki kadına şiddetin bu kadar yoğun olduğu bi zamanda böyle bir şeye göz yumma derim. Çok geç olmadan daha. Şu an çekeceğin 2 aylık bir acıya tüm hayatını değişme. Başını yakma güzelim benim. Ama inşallah hakkında en hayırlısı neyse o olsun.
çok haklı söylemişsiniz.her kelimenize katılıyorum.Bak canım ben sana paşa paşa baştan söyleyeyim. Sen şu an nişanlını çok seviyorsundur, ona belki toz bile kondurmaya için el vermiyordur ama ben ne seni ne de onu tanıyorum. Yani benimki en güvenilir şekilde objektif bir görüş. Eğer nişanlın şimdiden bunları yapmaya başladıysa, ben evlendikten sonra bundan çok daha ileri gideceğini düşünüyorum. Yani küfürlü konuşmak bile ne kadar ağır iğrenç bir şeyken bir de ortada öyle büyük bir sebep de yokken sokak ortasında hırpalamak ve tokat atmak! Kaldırılamayacak kadar ağır şeyler. Hadi diyelim çok çok büyük bir kavga oldu o da farkında bile olmadan hırpaladı biraz seni. Tokattan bahsetmiyorum bak. Bunu fark ettiği anda senin ayaklarına kapanması lazım af dilemek için. Seninkisi akıllan diye yaptım demiş ki bu da yaptığı şeyi bir anlık sinirle değil gayet bilinçli yaptığını gösterir. Dayağı cezalandırmak için kullanma gibi bi düşüncesi var demek ki. Hadi diyelim evlendiniz bu çok daha kötüye gitti. (Ki her ne kadar aksini söyleyenler olsa da bi insan değişmez canımın içi. Bunu sana tüm samimiyetimle yazıyorum. değişmez, bir de üzerine bir rahatlık gelir nasıl olsa evlendim diye daha da kötüleşir.) Ailelerinizin arasında da bu kadar problem olduysa, ileride boşanma gibi bir durum olursa destek bulamayabilirsin. Boşanma olmasa da ailenin desteği çok önemli. Baktı ailen de seni saldı sana arka çıkmıyor, nişanlın seni sahipsiz görüp iyice kötüleşebilir. Onun dışında nişanlının ailesinden fitlemeler ara bozmalar olabilir. Zaten sadece tek başına ailelerin arasındaki bu sıkıntı nişanı yeniden gözden geçirmen için bir sebepken bir de nişanlının durumu ekleniyor sana. Çok uzun zamandır birlikteymişsiniz. Sana artık o adam hayatının bi parçasıymış gibi geliyordur. Onu bırakabileceğine ihtimal dahi vermiyorsundur ama emin ol herkesin acısı geçer. Bazıları diğerlerinden daha fazla acıtır ama sonunda mutlaka geçer. Bak sana kendi yaşamımdan bir örnek vereyim benim kuzenimin arkadaşı, ismini yazmasam daha iyi belki bir kız vardı. Bunun nişanlısıyla bu belki 3-4 senedir beraberlerdi ama bunlar öyle güzel yakışıyor öyle güzel anlaşıyorlar gibi görünüyor ki dışarıdan sorma. Tabi ben içlerini bilemicem. Bi gün kız çocuğa şaka yapmak için gömleğinin arkasından buz atıyor içine çocuk da kalkıp buna tokadı bir patlatıyor. Kız sonuna kadar haklı olarak bıraktı çocuğu. Şu an kız başka biriyle evli. Melek gibi gelin oldu başka birine gitti. Çok çok da mutlular Allah bozmasın. Herkesin kendini bekleyen bir nasibi vardır. Hadi diyelim evlendiniz de boşandınız. Ne malum bunun senin peşini bırakacağı? Tüm hayatını mahvetmeyeceği. Yine de benim bilmediğim birsürü olay vardır. Bambaşka şeyler vardır orası ayrı konu. En son karar sana kalmış tabii ama ben hele ki kadına şiddetin bu kadar yoğun olduğu bi zamanda böyle bir şeye göz yumma derim. Çok geç olmadan daha. Şu an çekeceğin 2 aylık bir acıya tüm hayatını değişme. Başını yakma güzelim benim. Ama inşallah hakkında en hayırlısı neyse o olsun.