• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım abarttığımı söylüyor?

Bütçe mukabilinde böyle şeylerde ortak bir alım yapıyorsanız ortak bir karar vermeniz en doğrusu.
Ama bunun için kavga etmek hoş olmamış.
Eğer nişanlınızın alım gücü buna yetmiyorsa evet siz biraz abartmış konumunda oluyorsunuz.

Kendi maddi gücünüz el veriyorsa siz alın sonuçta kendiniz kullanacaksınız.

Ay gerçekten mi çok ilginç arkadaşınız fln da mı yok bu adetleri bilen. Hem bu bir yöreye has bir adet değil. Birçok yörede bu şekildedir. Emel Sayın’ın Yalancı Yarim filminde bile damadın( Tarık Akan’ın) ultra zengin yengesi bile diyordu yatak odası kız tarafına aittir diye. Geçen izledim de aklımda kalmış 😂 (ne kadar gereksiz bilgi varsa beynimde yer edinir de 🤭)
Yatak odası peki tamam da süpürge niye kız tarafı oluyor 🤣 mutfak erkek tarafı mı mesela?

Gerçekten çok para bende vermem şahsen nisanlinizin önerdiği markada çok güzel Allah huzur versin esyadir supurgedir diretmeye degermi

Yatak odası peki tamam da süpürge niye kız tarafı oluyor 🤣 mutfak erkek tarafı mı mesela?
Yok o da kız tarafına ait ama son zamanlar da erkek tarafı gösteriş için o kadar coşuyor ki kızın çeyizini bile alıyor artık. Bizim adetlerde erkek tarafı yemek odası ve oturma odasını alır beyaz eşya olarakta tv ve buzdolabını alır geriye kalan kısmı da kız tarafı alır

Benim kardesimde ondan istiyodu ama acikcasi onada biraz fazla geldi eşiyle kendisi ortak oduyorlar cunku herseyi ailelere yuk olmadan. Beyaz esya bayinden buzdolabi camasir bulasik alinca bosch elektrikli kablosuz supurgeyide 4800 den 2000 e biraktilar toplu alisveris diye. Yani oda kablosuz oda guzel illa dyson diye diretmene gerek yok kablosuz bakabilirsin tabi ama bosch a falanda bak istersen. Ya da toplu alim yaparsaniz indirim yapsinlar dysonada bakarsin duruma gore

Yani bütçenizi siz bilirsiniz sonuçta artık bir aile kuruyorsunuz. Senin benim olmayacak. Hesap edip almak istemissinizdir diye düşünüyorum. Benimde erkek kardeşim aldı gelin hanım istedi diye bilmem kaç milyon milyara supurge 🤭 ama bütçeleri uygundu. 5-6 bin kazanan bir insansa atiyorum 8 bin süpürgeye tabiki vermez. Ya birde yorumlarda saygı görmek isteyen istemez fln yazılmış kardeşim hiçte saygısını kaybetmedi abartmayın :) birlikte kullanılacak ortak eve alınıyor sonuçta. Sadece ev kurarken bütçeyi aşmayın millete özenip lüks eşyalar doldurmayın eve yeter. Yoksa borç batağından burnunuz kurtulmaz.

Markaya para veremem açıkçası, philipsde de performans gayet iyi neden 2.5 kat fazla para vereyim ki

Back
X