Nişanlılık Dönemi

F

fashion_starrr

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi fashion_starrr
Arkadaşlarr,nişanlılık dönemi ne kadar olmalıdır,nişanlı olmanın belli bir süresi var mıdırr?? Yani evlenmeden ne kadar zaman önce nişanlanılmalı.. Özellikle ewli arkadaşların kaç yıl nişanlı kaldıklarını merak ediyorum. Birde nişandan önce söz şart mıdır?kaydirigubbakcemile2

Arkadaşlarr,nişanlılık dönemi ne kadar olmalıdır,nişanlı olmanın belli bir süresi var mıdırr?? Yani evlenmeden ne kadar zaman önce nişanlanılmalı.. Özellikle ewli arkadaşların kaç yıl nişanlı kaldıklarını merak ediyorum. Birde nişandan önce söz şart mıdır?kaydirigubbakcemile2

Nişan,evlilik öncesi evliliğe hazırlık dönemidir Nişanlılık dönemi,evlenecek kişilerin ve ailelerin birbirlerini tanımalarını sağlar.Nişanlanma, memleketimizde yaygın bir adet olduğu gibi dinimizde de yeri olan hatta sünnet olan bir davranış.İki farklı insanın bir araya gelip mutlu bir evlilik hayatı kurabilmeleri için birbirlerini iyi tanımaları şart bunun için önce sağlıklı bir nişanlılık dönemi yaşanması gerekiyor....
Adı üzerinde;nişan;tarafların birbirlerini tanıma süreci;muhabbet bağı kurmak;bir ömür paylaşacağın insanı iyi tanıyabilmek...Gerçi bu dönemdeki bazı haller rollere dönüşebiliyor;taraflar kasabiliyor;ama herkes için ne hayırlı ve mantıklısı olduğu gibi davranmasıdır.:eek: Ki gelecekte hayal kırıklıkları hat safhada olmasın..
Bazen gençler, “nikâhta keramet var” sözüyle birbirine ısınamadıkları halde evlendiriliyor. kötükedihüso :sm_confused: Halbuki nikâhtaki keramet birbirini sevmeyen iki insanın nikâhlandıktan sonra birbirlerini sevecekleri anlamına gelmiyor.Böyle gençler eğer bir türlü birbirine ısınamıyorsa ayrılmaları daha doğru olur.Çünkü evlilikte sevgi çok önemli insan nasıl ki nefesl almadan kalbi atmadan yaşayamaz;evlilik de saygı sevgi muhabbet olmadan layıkıyla yürüyemez..O yüzden bu süreç üzerinde durulması gerek ciddi bir süreç.
Evlilik kutsiyetinin anlaşılması için gereklibir süreç..

Biz eşimle 6 ay nişanlı kaldık Şeniz:asigim:
Öncesinde de birbirimizi tanıma fırsatımız oldu
Bence ne çok kısa sürmeli aceleye gelmemeli;ne de çk uzatılmalı ortası en iyi...
Söz vermek de en az nişan kadar değerli...
Söz ve nişan bir arada da olabilir..
Niyetler belli ..
Kendileriyle sükûnete,huzura kavuşasınız diye sizin için nefislerinizden eşler yarattı; aranıza ‘meveddet’ (sevgi) ve ‘rahmet’ (şefkat) koydu..

Rabbım herkese hayırlı eşler nasip etsinŞeniz

Nişan dönemi eger öncesinde uzun bir flört varsa kısa tutulmalı çünkü tanımışsındır yeterince ama flört dönemn olmadıysa 7,8 yetiyor o insanla yasayıp yasamayacagını anlamaya...cok uzatılmasını tavsiye etmem,ama iyi düşünmek gereken önemli bir dönem bence...yine de sunu söyliyeyim insanlar birbirini hayat boyu tanıyor ben evliliğin bir şans olduguna inanıyorum kumar yani.

bende şuan nişanlıyım flört dönemim 1yıl sürdü sözlendik 3 ayda sözlu kaldık birhafta öncede nişanımız oldu ve bence nişanı uzatmak hiç mantıklı degil helekı flört dönemı varsa...3 ay ideal diye düşünüyorum

walla benim isteme,söz ve nişan aynı gün olmuştu :))

nişanlılık süresinin de mümkün olduğu kadar kısa olması gerektiği düşüncesindeyim ben.
sonuçta bir ay da bir yıl da nişanlı kalınsa bir insan %100 olarak tanınamaz.
ve bence ilkler bir insanla evli olarak yaşanılmalı diye düşünüyorum.

ben 1.5 ay nişanlı kaldım ve acaip memnunum bu durumdan....
tavsiye ederim :))

X