Nişanlılık Dönemi Problemleri

Insanı bunalıma sokmaktan başka bişey yaptığın yok. Söyledikleri gibi çok kisa zamanda evlenip çok mutlu olan insanlar var. buraya konuyu belki onlardan biri denk gelir de derdimi paylasirim bana teselli verir diye actim. Senin gibiler beni ayrilmanin esigine getirsin diye degil ..

Bence de 6 ay çok kısa bi zaman, ama annemle babam da 45 gün içinde tanışıp evlenmişler. Mutluydular da...ben evliyim,nişanlılık döneminde ailesel çok sıkıntımız oldu. hatta ayrıldık bile. sonra barıştık ama nasıl? o ailesini aldı konuştu ben ailemi aldım konuştum. bizim sıkıntımız ben çok iç içe olmayı sevmiyorum o ailesine çok bağlı. hep danışırdı.şimdi ailesi de bize çok şükür saygı duyar,eşimde aradaki mesafeyi korur.iş biraz da siz de bitiyor. ailesi gelin olunacak aile değil demişsin. ne yönde? sana karışırlar mı?kötü huyları mı var? bizim aileler birbirini aramaz ayda yılda bir toplandıklarında görüşürler. aileler de evleniyor da kimse kimseye bağlı değil yani. siz mutluysanız herkes saygı duymak zorunda. eşinin ailesi senin ailenle aynı evde yaşamayacak. doğumda ölümde düğünde ya da gerekli durumlarda bi araya gelecekler o kadar da sabretsinler canım.

Nasıl içimi rahatlattın anlatamam. söylediklerinden anladım ki aile için sevdiğin bırakılmaz. ya nasıl biliyo musun. Biz nişanlandığımızdan beri annesi beni bir gün arayıp sormadı mesela nasılsın diye. Daha aramız şimdiden bozulmasın diye ben onların evine giderim. arkamdan konuşacak laf arıyorlar benim. geçenlerde nişanlımın ablasına 5 dk uğraması gerekti. birlikte gitti senin inmene gerek yok dedi ben de belki özel bişey konuşacak diye tamam dedim inmedim arabadan. Gidip gelmesi 5 dk sürdü zaten. O kardeşi diğer kardeşine söylemiş diğer kardeşi de gelip benim anneme söylemiş mesela kızın kapıya kadar gitmiş arabadan inmemiş diye. Böyleler yani.

Bi de ben babamdan bağımsız büyüdüm mesela. Babamla annem hiç anlaşamıyor bizim de babamla hiç aramız yok. herşeyi anneme danışarak yaptım ben. Çoğu konuda da anneme danışmaya gerek duymadım hep doğru bildiğini yapan bir insanım. hep kendi kararımı kendim veririm yani. ama nişanlımın babası çok farklı. Ona sormadan hiç birşey yapmayalım diyo kapıdan dışarı çıksak haberi olsun istiyo. Her şeye karışıyo illa her konuda benim dediğim olacak diyo. örnek gelinliği satın almayacaksınız kiralayacaksınız ne alırsanız alın sizin değil benim beğendiğim yerden alınacak vs.. bizi kendi halimize bırakmıyo yani. Asıl problem de nişanlımın hep babasına tamam demesi. Evimizin eşyalarını 1 ay önce alacaktık çıktık çarşıya beğendik. babası ordan almayacaksınız eşyaları benim dediğim yerden alacaksınız dedi. Nişanlım da ses etmedi. Gidelim eşyalarımızı alalım diyorum babamın gönlü olsun da öyle diyo. 1 ay boyunca bekledik ondan sonra şimdi babasını ikna etti de öyle aldık mesela daha dün aldık. Evlendikten sonra böyle olmaz aşkım köprüyü geçene kadar diyo hep ama benim korkum evlendikten sonra değişmeyip hep böyle kalması

oluyor bu tip şeyler aldırma önemli olan eşin senin niyetini bilsin araba konusunda neden inmediğini bilsin yeter. herkesi memnun etmeye çalışırsan sıkıntı var. bende sık sık aramam kimseyi hatta hiç aramadığım olur gittikçe ya da toplandıkça görürüm herkes bunun benim kişiliğim olduğunu bilir.eşim eskiden söylerdi arasana bak aramamışsın yok selam söylememişsin evde görmediklerine diye. bunun çok tartışmasını yaşamıştık. şimdi diyeceksin ardından bişey demiyorlar mı.. belki deniyor belki denmiyor ama eşim beni ben eşimi biliyorsam kimseyi sil baştan değiştiremezsin ailesi dahil... o yüzden kimseye yaranmaya çalışma sen de, görevmiş gibi gitmen gerekende git araman gerekende ara...

bnce 6 ay kısa bi süre değil. ben eşimle evlenmeye gördüğüm an karar verdim o da birinci haftanın sonunda evlilik teklifi etti. insanın içi biliyor bnce evleneceği insanla karsılasınca. benim takıldığım konular eğitim muhakkak karsınıza sorun olarak çıkacaktır. ilkokul mezunu diye küçümsemam asla kendini yetiştirmekle ilgili biçok sey. okullarda matematik türlceden ziyade hayatı öğreniyoruz. bu dısarda öğrenilen hayattan cok farklı. bnce 22 yas evlenmek için erken hem de cok. 25 yasına gelmelisin geleceğin için sağlıklı kararlar verebilmen için. hepimiz gectik o yaşlardan tavsiyelere kulak vermeni öneririrm. ama senin hayatın evlenmek istiyosan ailende müsade etmiş kimseye laf düşmez.mutluluklar

Evet senin de dedigin gibi insan evlenecegi kisiyi gercekten biliyor. Ben onun hayatim boyunca karsilabilecegim en mükemmel insan olduguna inaniyorum 8 ay oldu düğünümüze 13 gün var hala benimle konusurken kelimeleri seçerek konuşuyor. Daha önce de söylediğim gibi belki çoğu okumuş insandan daha çok şey biliyor. Madem böyle düşünüyorsun kararlısın mutlusun niye yazdın buraya demeyin bana bunaldım artık çevremdeki kınayan insanlardan biraz olsun belki benim gibi bi kaç kişiyle konuşurum da içim rahatlar diye yazdım buraya anlayın beni :)

Canim benim insallah her sey gönlünce olur ya. Benim de nisanlim ilkokul mezunu bende üniversite mezunuyum benimde ailem ilk basta istememisti ama suan da ailem nisanlima bayılıyor. Ilkokul mezunu olup kendini gelistiren cok insan var bu konuda icin rahat olsun. Ama anlasabiliyorsaniz tabi seni anlayabiliyor ve sen de onu anliyorsan her sey yoluna girer. Ama evlenice duzelir falan diye düşünüyorsan cok zor. Biz de iki sene çıktık 9 aydir da nişanlıyiz ara sira anlasmamizliklar oluyor ama kavga boyutuna gelmedikce sorun yok. Eger kafana takilan seyler varsa bence nisanlinla konusmali ve rahatlamalisin

Canım, bencede acele karar vermişsiniz. Benim erkek arkadaşımla nişanım olacak isteme falan oldu. Biz 2 yıldır brlikteyiz 6.ayımızda onu tanıyamamışım diyorum şimdi bakınca. çünkü 6 ay tanımak için kısa bir süre. Ve genceciğiz lütfen rica ediyorum ailesi geçimsiz ise düğün yapma. hatanın neresinden dönersen kardır. gencecik kızsın neleri çıkar karşına. en kötüsü de ne olur biliyor musun evlendikten sonra karşına çok daha iyisi çıkar o zaman ya aldatırsın yada eşinden çok fena soğursun. Arkadaşım kendin için çok iyi düşün acelen yok kimse seni ziyan etmesin

canım nişanlılık süreniz ve düğün süreniz o kadar yakın ki birbirine bizim orda olsa bu ne acele derlerdi eminim
biz 4 yıldır sevgiliyiz ailelerimiz biliyor erkek arkadaşımla babam yakında tanışacaklar 4.yılımızın sonunda sözlü olacağız inşallah düğün dersen o da en az 1.5-2 yıl içerisinde olur 6 yıl bir insanı tanımak için çok mu uzun bir süre bilmiyorum ama tanımak değil de her anımızın yaşımızın tadını çıkarıyoruz

en son msjında düğünüme 13 gün kaldı yazmış konu sahibi, inşallah kendiniz için en doğru kararı vermişsinizdir

6ay okadar da kısa değil çünkü insanlar istemediği sürece gerçek yüzünü gösteriyo 6yıl olupta biten bi ilişkide yıllarına yazık etmektense mesela ben mesela ben 8 yılıma acıyorum ne gibi sorunlar yaşıyosun oda çok önemli her nişanlılık sürecinde oluyo sorunlar ufak tefek şeylerse takma derim.

çok çok çok acele. bana derler ki evlilik hem eşinle hem eşinin ailesiyle yapılan bişeydir. bak diyosunki ailesi gelin gidilecek insanlar değil. bunu şimdi görebilmiş olman çok iyi... çok erken umarım hatandan dönersin. benim kuzenim 2 kez nişan attı. nişan atmak senin için sorun olmaz daha çok gençsin. neden böyle bi hata yaptın bilmiyorum...

buraya yorum yazan arkadaşlar haklı...bu okuma olayı sizin için çoook büyük problem olacak ilerde.aşk bittiği zaman,sabır etme,tahammül gücünüz azalıyor.bunu göz önüne alın.aşk ilelebet süren bişey değil.

aşk denen büyülü duygu bitince geriye sevgi kalıyor. sevginin çok güçlü olması lazım bu tür sıkıntıları yenebilmesi için.

6 ay insanlarin birbirini tanimasi icin cok kisa bir sure. Ben 25 yasindayim 6 bucuk yildir birlikteyiz nisanlimla 1 ay oldu nisanlanali hala bile evlilik urkutucu geliyor bana. Acele etmissiniz bence.
ben de 24 yaşındayım, 5 senedir beraberiz. 3 aydır nişanlıyız. düğün 2016 veya 17 . oturmuş bi ilişkinin üzerine evlenmek, aman yeter hadi evlenelim dedirtmiyor bana. 6 ay ne ki

Konu sahibi nişanı atmadıysa evlenmiş demektir mutluluklar dilerim inşaallah hiç pişman olmaz

Allahım ya Rabbim milletin yorumlara bak
Sen ondan eminsen gerisi boş, aileler kıyıda kalır, iki gün sonra evi köyü ayrı olacak herkesin...

Allahım ya Rabbim milletin yorumlara bak
Sen ondan eminsen gerisi boş, aileler kıyıda kalır, iki gün sonra evi köyü ayrı olacak herkesin...
Evet gerçekten de öyle oldu evlendik 4 ay oldu inanir misiniz biz evlendikten sonra ailesinin bana olan tavirlari o kadar degisti ki kayinvalidemi annemden daha cok seviyorum diyebilirim ve hâlâ benim bu konuyu actigim zamanlardaki gibi seviyoruz birbirimizi insan kendi arasinda anlastiktan sonra her sey bos emin olun ben bunu bilir bunu söylerim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…