Nişanlılık Dönemi Problemleri

hacerx70

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
326
54
323
35
Ya kızlar nişanlımla yaklaşık 6 ay boyunca çıktık. Sevgili modunda yani. 6 ay sonra nişanlandık. Daha nişanlanalı 1 ay oldu, 2 haftaya da düğünümüz var ve ailesi hiç de gelin gidilecek insanlar değil. Kendisi de bunun farkında olmasına rağmen gerek ailesinin yüzünden olsun gerek başka sebeblerden daha şimdiden birbirimizi yemeye başladık. ben aradaki saygıyı öldürmemek için elimden geldiğince alttan almaya çalışıyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama bi yerden sonra olmuyo tabi. Aranızda nişanlılık dönemini çoktan atlatmış mutlu bi evlilik süren bi sürü insan vardır eminim. Nolur birileri bana karşıdakiyle daha iyi anlaşmanın yolunu söylesin ya çok bunaldım artık

Nişanlılık süreniz biraz kısa olmuş galiba. Kaç yaşındasınız?

6 ay insanlarin birbirini tanimasi icin cok kisa bir sure. Ben 25 yasindayim 6 bucuk yildir birlikteyiz nisanlimla 1 ay oldu nisanlanali hala bile evlilik urkutucu geliyor bana. Acele etmissiniz bence.
Bizimki biraz farkliydi. Ben üniv. Mezunuyum nişanlım ilkokul mezunu. Meslegi kaportacı. Bi de maddi durumları çok kötü. Annemle babam sen üniv. Mezunusun o kaportacı olmaz diye ilk bizim görüştüğümüzü duyduklarında ailemle tanıştırmaya bile getiremedim onu sonra bi şekilde babamı ikna ettim onun vazgeçmesine bırakmadan hemen nişanı yapalım dedik böyle oldu bizimki

sanırım sizin dışınızda bu evliliği isteyen yok

siz ne iş yapıyosun ailenize bağımlımısınız

Ah canım davul bile dengi dengine. Çok acele etmişsin. Dönmezsin sanırım şu saatten sonra da umarım mutlu olursun...

Ah canım davul bile dengi dengine. Çok acele etmişsin. Dönmezsin sanırım şu saatten sonra da umarım mutlu olursun...
Ben meslegi ya da maddi durumundan dolayi hic sikayetci degilim ki ben onu cok seviyorum aslinda. Onunla tanismadan once bunlar benim icin hep ilk plandaydi ama onu tanidiktan sonra her seyin diploma olmadigini ogrendim. Belki okumus pek cok insandan daha cok sey biliyor insanlarla cok kolay iletişim kurup kendini sevdiriyor. Bütün arkadaslarim ona hasta. Bana da cok deger veriyo bi gün olsun bana karsi agzindan kötü bi söz cikmadi hic bir dedigimi iki etmedi. Beni asil yipratan da bizim cok iyi anlasip aileler yüzünden kavga etmemiz iste :'(

Evlilik iki kişilik değil maalesef. Ailelerle de evleniyorsun bir nevi. Ya susacaksın ya da kavga edeceksiniz bunun ortası yok maalesef. Umarım kararında yanılmazsın. Ben hala düşüncemde kararlıyım 6 ay iki insanın birbirini tanıması için çok kısa bir süre. Eğitim konusunda daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim senin kararın...

Ben onunla evlenmek icin bütün ailemin karsisina ciktim simdi geriye dönemem ki. Ha simdi ailem de seviyor onu ama annesi babasi anlasilacak insanlar degil. Annem babam da yani damatlariyla aralari cok iyi ama dünürleri işte ..

Ben onunla evlenmek icin bütün ailemin karsisina ciktim simdi geriye dönemem ki. Ha simdi ailem de seviyor onu ama annesi babasi anlasilacak insanlar degil. Annem babam da yani damatlariyla aralari cok iyi ama dünürleri işte ..

Eger yurumeyecegini aile yuzunden bile olsa bi gun bitecegini dusunuyorsan hemen vazgec. Donemem diye bisey asla yoktur, insanlar nikah masasindan kalkiyor. Ben evli degilim ama bildigim bisey varsa o da sevgisiz olmayacagi. Sadece eşin degil ailesiyle de arada sevgi olmali bence. Cok acele etmissin 6ay sadece sevgili olmaya karar vermek icin yeterli olabilir. Bu kadar buyuk bi evlilik karari icin cok kisa

6 ay bence de çok kısa bi zaman, karar senin tabiki de ama aile konusunda şimdiden kavgalar çıkıyorsa evlilikte bu bağlar daha ileri seviyeye taşınmak zorunda kalacak ve kavgalar da daha büyüyecektir. Kesinlikle aileler de denk olacak, mutlu bi evlilik için. Düşüncem bu canım

Bence bir şekilde düğünü erteleyin , 6 ay önce 1 ay da nişanlılık derken toplam 7 ay evlilik için çok erken , şuan aşık olduğunuz için gözünüz ilkokul mezunu olmasını vs görmüyor ama emin olun ki ilerde bu aranızda kesinlikle ama kesinlikle inatla söylüyorum kesinlikle sorun yaratır .
Bu aşk elbet biter geriye sevgi saygı kalır , ha belki aşkınız 3 yıl sonra biter belki 13 sene sürer ama , elbet bittiğinde diğer gerçekler gün yüzüne çıkar.
Şöyle bir düşün ; üni mezunusun ve iş çevren o denklikte insanlar olacak , size oturmaya gelecekler eşleriyle vs , eşiniz kaportacı . Herkes şirketlerden iş dünyasından bahsedecek , belki gittikleri yurt dışı gezilerinden belki iş toplantılarında gittikleri şık restorantlardan vs... Eşiniz bu ortamda kendini ezik hissedecek ve zamanla sizide o ortamdan uzaklaştıracak , falaaaan filan.
Gerçekçi olmak gerek , duygular biryere kadar. Daha birsürü senaryo yazabilirim , ama emin olun bu yazdıklarım başınıza gelecek .
Tek yapmanız gereken düğünü ertelemek ve acele etmemek , sevgiler mutluluklar

Bence toplum yapimiz yüzünden böyle düşünüyorsunuz. Ben nisanlimdan önce bir polisle görüsüyodum ve 2 sene görüstük. Her türlü ortama girmis her seyden anlayan her kesimin icine rahatlikla girebilecek bir insandi. Ama biz görüsmeye baslayali daha 1 yil oldu olmadi küçük bi tartisma yüzüne bana tokat atti. Ben bu duruma geldikten sonra o kisiyle evlenmemin ne anlami kaldi ki. Halbu ki nisanlim ilk gün nasilsa hala öyle bisey mi isteyecek bisey mi diyecek diye agzimin icine bakiyo bence siz ya hic gercekten aşık olmadınız ya da hiç imkansız evlilik yapıl da mutlu olan kimseyi görmemişsiniz

Eğer düşüncelerimize saygı duymayacak ve çamur atacaksınız buraya konu açmamalısınız. Burada söz konusu sizsiniz, bizden yorum isteyen sizsiniz ve sizi konuşuyoruz , benim ilişkime sevgime aşkıma laf etmek size düşmez haddinizi bilin.

Siz hayatınızı anlatmış yorum beklemişsiniz ama herkese gene kendizi savunuyorsunuz , eee madem savuncağınız bir hayatınız var neden burda yorum bekliyorsunuz ?

Arkadaşlar haklı eğer hayır benimki doğru diyorsanız Rabbim utandırmasın yaşayın görün o zaman ne diyelim Kimseyi küçümsemem farklılıklar da sevgiyle aşkla aşılır ama 6 ay çok kısa bir süre 6 ayda kimse gerçek yüzünü göstermez ilişkinin cicim aylarıdır tabi ki kısa sürede evlenen çok mutlu olanlar da vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz yaşadıkça anlaşılır bir şeyler hele ki beraber bir yolculuk yapın, tatil yapın ya da evini ailesini yaşantılarını görün bir de aynı evin içinde tanıyın aynı insan mı İlişkiniz kısa nişanlılık süreci çok daha kısa nişanla düğün arası kısa olsun derim ama o uzun ilişkisi olanlar için yoksa nişanla düğün arası gerginlikle geçse de kişiyi en iyi tanıma dönemidir

Ya problem bence ilkokul veya üni mezunu olması degil,problem daha şimdiden sorunların çıkması...
Eğer ki sen inaniyorsan üstesinden geleceğine diyecek birşey yok.Ama keşke biraz daha tanısaydınız birbirinizi neyse Rabbim utandırmasın dyimm.Ayıptır söylemesi 3 senedir beraberiz 7 ay sonra düğün var ve ben hala cesaret edemiyorum nişandan ertesi gün az ağlamadım artık ciddiye bindi yol göründü diye

Aileler şimdiden problemse emin ol evlenince çok daha fazla zorlanacaksın çünkü ister istemez iletişim artyr ve bazı şeyleri daha çok görüyorsn..bunları evli biri olarak söylyrm iyi düşün geçtim mesleğini egitimini aileler çok ama cok önemli sandgn gbi degl

Haklısınız. Yaşamış insan
Sen evli misin ?? Öyle bi konuşyosun ki sanki sen aynısını yasamışsın sen şirketler yönetiyosun okumamıs bi insanla evlenip hayatını yakmışsın. Tamam herkesin fikrini almak için yazdım buraya bişeyler paylaşmak doğrusunu görmek için ama sen herşeyi kesin konuşuyosun sanki olmayacağından emin gibi. Ayni zamanda çok sertsin. Aşırı laubali konuşuyosun doğru düzgün anlatabilirsin düşünceni. Evliysen ben şunu yasadım evli değilsen ben şöyle olacagini tahmin ediyorum diyebilirsin. Yok yapmaz yok olmaz yok ayrılırsın yok şu yok bu. Nasil bu kadar kesin konuşabiliyosun ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…