• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılar-evliler- fikir istiyorum..çeyiz

sevgilim06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
2.315
84
78
selam arkadaşlar nişanlı felan değilim ama çeyiz yapıyorum.yane nereye kadar yapayım.tencere seti, mutfak eşyaları, yatak örtüsü,yemek takımları gibi şeyleri almak için erken mi ? yoksa nişan olduktan sonramı alınsın. nasıl yapayım?yoksa alıp bi kenaramı koysam sizler nasıl yaptınız?

selam arkadaşlar nişanlı felan değilim ama çeyiz yapıyorum.yane nereye kadar yapayım.tencere seti, mutfak eşyaları, yatak örtüsü,yemek takımları gibi şeyleri almak için erken mi ? yoksa nişan olduktan sonramı alınsın. nasıl yapayım?yoksa alıp bi kenaramı koysam sizler nasıl yaptınız?

bence nişanlanana kadar en iyi çeyiz para biriktirmek çünkü herşeyin modası çok çabuk geçiyo sonra aklın kalır demesi benden :40:

Ben tam tersi düsünüyorum. Neyi alabilirsen al bence.
Simdi arastirmak icin indirimleri kampanyalari takip etmek icin cok zamanin var.
Bu zamani degerlendir bence.

yolcuya katılıyorum. nısanlı olunca aman gezeyım aman bayram seyran derken zaman su gıbı akıo. ve o zaman kampanyaları takıp edemıorsun ve aynı urune 3 katını verebılıyorsun. ben nısanlanmadan once basladım acelem olmadıgı ve zevklerım de cok degısmedıgı ıcın herseyın kendımce en kalıtelısını ama en uyguna almaya calıstım. şimdi bakıorum. 10 bınden fazla harcamısım. bırıktırmeye kalksam hayatta bırıktıremezdım. şimdi sözlüyüm zaten. gezmekten bırbırımıze hedıye almaktan para kalmıo :D ayrıca dugun vs ıslerı ıcın para bırıktırmeye calısıyoruz. o yuzden ııkı onceden almısım dedım :)

Modası geçmeyecek olan bir çok ürün var tatlım onlardan başlayabilirsin bence..
Tencereler, nevresimler, saklama kapları baharat takımları küçük vıır zıvırlar vs vs.. Birçok ürün var tatlım..
Annem ben daha liseye giderken nevresim almıştı bana.. 6 yıl önce.. kullanabileceğin şeyler olduğu için moda falan etkili olmuyor..
Şimdi çok kızıyorum kendime aklım olsaydı keşke de çalışmaya başladığım gibi bişeyler yapsaydım kenara diye
Hiç bir şey yapamıyorsan çeyrek yap koy kenara tatlım.. İleride çok işine yarıcakır

bence münküm olduğunnca ceyiz alın. Ben zamanında giyime , alışverişe çok harcadım kenardada beş kuruş param yoktu ansızın nişanlandım şimdi kalakaldım hangi birini alcam bilemiyorum:50:

canım birikimde yap çeyizi hemen bitirmeye çalışma ben ilk yatak odasından başladım mesela acelem yok herşeyi yavaş yavaş almaya çalışıyorum ama maaşımın %50 kısmını çalışmaya başladığım ilk günden yani 3 senen öncesinden beri biriktiriyorum bu bana çok ama çok avantaj güvence resmen o yüzden kıyıya köşeye sağlam para koy şimdi alacaklarının on mislisini alırsın yani ama azar azar havluydu bornzdu nevresimdi bunları alabilirsin gibi geliyor şahsen ben battaniye ve nevresim takımlarını çok seviyorum ocak ayında 1 nevresim ve 1 battaniye alıcam mesela

1 aydır alısverıse gırıstım
bende oncesı sonrası yok parada bırıktıremedım
ortada pek bısı yok 865 tl harcadım an ıtıbarı ıle

Kesinlikle almaya başlamanı tavsiye ederim cnm.
Nişan vs dönemlerinde para harcayacak o kdr şey oluyor ki çeyiz olarak istediğin şeyleri alamayabilirsn o dönem.
Ben nişandan 2 yıl önce almaya başlamıştım şimdi limon sıkacağı rende tuvalet fırçası vs. tarzında eksikten başka eksiğim yok, çok rahatım hem istediğim şeyleri parayı düşünmeden alabilmiştim o zmn şimdi olsa alamazdımm:54:

ben nişanlıyım ama daha daha ortada çeyizim yok :27:
bence, özellikle mobilya ve yemek takımlarımda moda çok çabuk değişiyo ve çok güzel çok değişik şeyler geliyo mağazalara,
bu yüzden ben kendi adıma düğün tarihim kesinleşmeden almicam eşyamı..
düğün tarihim kesinleşince gidip toplu alıcam birkaç günde hallederim diye düşünüyorum..
gerçi birkaç güne sığdırmaya çalıştığım için eksikler fln kalıcak, çok yorulucam biliyorum ama dediğim gibi düğün tarihim kesinleşmeden çeyize başlamak istemiyorum..
umarım doğru yapıyorumdur :26:

gerçekten beğendiğin çok hoşuna giden şeyleri al
nevresim havlu bunların modası geçmez zaten
ama bardak tabak bunlarda modeller çok değişiyo eğer evlenmene 1-2 sene varsa
bunlar içinde para biriktir eğer imkanın varsa

hiç boşuna çeyiz düzme uğraşma..herşeyden birer tane olsun yeter...sürekli bişeyler alıp çeyiz yığma olayı bana mantıklı gelmiyor..çoğunu kullanmıyorsun çoğunu bi kere bile kullanmıyorsun ..boşuna eziyet boşuna para oluyor ..hem zamanla almak daha mantıklı ..evlendiğinde ikinize yetecek kadar al ,gerisini ihtiyacın oldukça alırsın ..
ben çok az almama rağmen yine de boşa bir sürü masraf etmişim,bi çok şey duruyor kenarda ,kalabalık sadece ..
bana kalsa eşyayı da çok az ve öz alırdım ama tecrübe gerekiyor bunları anlamak için..yoksa nişanlıyken insanın herşeyi alası geliyor ,sonra da angaryasını temizliğini çekiyorsun :51:

Canım bende çeyize başla diyenlerdenim. Para yine biriktir çünkü oda lazım olucak. Her ayy belli bir miktar at kenara ve modası geçmiycek şeyler al. Iıvır zıvır alma sürekli yeni şeyler çıkıyo hem para etmiycek şeyler evi doldurma.
Allah nasibini karşına çıkardığıu zaman nişandı bohçaydı zaten başka telaşların olcak, inan çeyiz yapmaya vakit olmuyo. Ayrıca ne kadar sürede evlenceğinde belli değil belki 4 ay içinde evleneceksin hiçbirşeye yetişemeyebilirsin.
Ben 7 aydır nişanlıyım ve inan geçen ay çeyiz almaya başladım bohçaydı nişan masrafları ancak bitti yeni yeni kendi,me geldim. İyiki diyorum zamanında bazı şeyleri almışım yoksa şimdi ne yaparmışım.
Yemek takımını, çatal bıçağını, tencere setlerini nevresimlerini, uyku setlerini, vss. bu tarz şeylerini ve para edicek şeylerini şimdiden almanı tavsiye ederim.
Herşey gönlünce olsun cnm...:16:

canım benim de evlenmeme 2 sene var ben de 2 ay önce başladım almaya ve 700e yakın para gitti daha şimdiden.Mesela ben tost makinesi,kettle gibi eşyaları bıraktım son zamana,ayrıca misafir için yemek takımını filan da bıraktım.onları seneye almayı düşünüyorum.annem zamanın çelik tencere seti,yumurta sahanları,borcamlar,cezve takımı,nevresim takımı,kek kalıbı vs filan almıs bunların modası geçmiyor.şimdi onun aldığı nevresim takımını beğenmiyorsam bile misafirler için kullanıyorum diyorum.ben de gittim ayrıca kapitone set,tek kişilik çift kişilik nevresim filan aldım.bunun dısında yorgan,yastık filan da gerekli.yani modası geçmeyecek şeylerden başla canım.misafir yemek takımının filan fiyatı belli hiç olmazsa ama bu ıvır zıvırların ne kadar tutacağı belli olmuyor.ben sarımsak havanına,kesme tahtasına kadar almaya başladım.çok faydasını görcem eminim

mutlaka baslamalisin, inan ki bitmiyor ceyiz düzmek zor derlerdi inanmazdim
aliyorsun koyuyorusun aliyorsun koyuyorsun ama bitmiyor bi türlü eksikler bitmiyor..
ivir zivir cikiyor parayi götürüyor, modasi gececek vs deme, zevkine tarzina beyendigine göre uygun buldugunda al koy !!
elektrik aletlerini sona birakabilirsin (bende öyle yapiyorum garantisi bitmesin diye)

ve sana sunu diyim ben 1 bucuk sene önce basladim bu ceyiz isine, yavas yavas aldim kampanyalari takip etim ama hala eksiklerim var düsün..

mutfak komple bitti, suan yatak odami ve salonumu tamamlamaya calisiyorum nevresim takimi, masa örtüleri, dekorasyon, banyo aksesuar vs..

elektrik esalara daha girismedim dedigim gibi :) mutlaka basla canim hemen basla..

bence çeyiz alışverişine o kdr hengamenin içine girmeden başlamak büyük sanstır kızlar benmde su an için söz nişan yok ama bu yaz düşünüorz o zmana gelnce hepsini yetiştiremem die düşündm bi çok nseyi aldm 4000tl harcmaısım 2000 daha harcadığımda çeyiz olayı benm için biter;)
hep sona bırakanlar bence kesnlkle piyasasını araştırmak için zamnları olmadığndan ya çok pahalıya alırlar yada içlerine sinmeyen seylerde almıs olurlar, hem böyle kampanyaları takip ediorz indrm çeklerimle ceyiz yaptm ben neredeyse, bişey %50sine düşmeden almamaya çalışırım istisnalar hariç, takip etmesem 4000lik alışverişi 7000e yapmıs olucakmısım karı siz düşünün artk:1:

bence çeyiz alışverişine o kdr hengamenin içine girmeden başlamak büyük sanstır kızlar benmde su an için söz nişan yok ama bu yaz düşünüorz o zmana gelnce hepsini yetiştiremem die düşündm bi çok nseyi aldm 4000tl harcmaısım 2000 daha harcadığımda çeyiz olayı benm için biter;)
hep sona bırakanlar bence kesnlkle piyasasını araştırmak için zamnları olmadığndan ya çok pahalıya alırlar yada içlerine sinmeyen seylerde almıs olurlar, hem böyle kampanyaları takip ediorz indrm çeklerimle ceyiz yaptm ben neredeyse, bişey %50sine düşmeden almamaya çalışırım istisnalar hariç, takip etmesem 4000lik alışverişi 7000e yapmıs olucakmısım karı siz düşünün artk:1:

Kar yaptigin parayla bir oda düzülür nerdeyse ya (mobilya acisindan) :)

Akilli kadin buna derim ben :51:

Çok zenginseniz ya da evleneceğiniz insan zenginse bir haftada da alınır aynı ürüne 3-4 kat para vermek çok sorun olmayacaksa tabi ama normal bir bütçeye sahipseniz arada almak iyi oluyor her şeyin uygun zamanını yakalayabiliyorsunuz önünüzde süre yok sıkıntıya girmiyorsunuz beğene beğene alıyorsunuz sırf almak için almıyorsunuz mesela böyle artı yönleri var.

Back
X