• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlığımı kendim alacağım

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.122
19.562
498
Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.

2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.

Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?

Pek olmadı. Keşke biraz daha açsaydınız konuyu. Eminim mesele sadece gelinliğini kendisinin almasını istemeleri değildir.
Kesinlikle sadece gelinligi almamalari evlenecek kiza gelinligini sen al hatta biraz da borc ver bana dedi mustakbel esi nitekim olmadi, ama bence seviyorsaniz kabul edin yoksa aldirin derim

Cok sacma. Biz nisanda ve diger mevzularda hicbir seye el surmedik cunku surdurtmediler . Her seyi onlar aldı onlar yapti, damatligi falan da biz almadik cok saçma. .

Benim bildiğim erkek tarafı alır yani ilk defa böyle bir şey gördüm ve duydum. :) Adet olup olmaması değilde mevzu bunu böyle planlayıp
dile getirmeleri hiç hoş olmamış bence. Böyle hesaplar yapan insanlardan haz etmem hiç. Yoksa sizde alabilirsiniz ne olacak ki yani.

Son düzenleme:
Cok sacma. Biz nisanda ve diger mevzularda hicbir seye el surmedik cunku surdurtmediler . Her seyi onlar aldı onlar yapti, damatligi falan da biz almadik cok saçma. .
bence sizinki saçma,iş nedeniyle çok şehir gezdim,her yerde nişanı kız tarafı yapıyordu.:KK66:

Bu adetler kadar sacma sapan birsey yok.
Iki kisi kalplerinimi birlestiriyor,ticaretmi yapiyor belli degil..
Ben de öyle düşünüyorum ama böyle düşündüğüm için haksızlığa uğramaktan da korkuyorum.

Olay şu ki ailenin büyük kızıyım ve ilk evlenecek olan benim. Bu adetlerden hiçbir şey anlamam. Nişanda erkek tarafının maddi olarak rolü ne olmalı bu konuda sizden fikir istiyorum ki yaptıkları abes mi değil mi anlayabileyim. Aileme göre gayet abes ama onlar da benim için en iyisini isteyeceklerinden ne kadar objektif olabilirler emin değilim. O yüzden bu süreçleri tecrübe etmiş kişilerden fikir almak istedm.

Eğer adetlerse söz konusu konuşulacak şey nişanı kız tarafı yapar diye biiyorum ben ..Dolayısıyla nişanlığını da kendi alır ..Ama kötü tabii bunlar ,bi elbisenin lafının yapılması ..Haaa ben nişan kıyafetimde dahil hiçbir şeyimi kendim almadım hepsini eşimin tarafı yaptı ama almak istemeyene de zorla aldıramazsın..Demek ki almak istemiyolar ...

Bende nisanda giyecegim elbiseyi kendim almistim. Ne onlar biz alalim dedi, nede biz siz alin dedik. O zamanlar hic sorun yapmamistim bu durumu, bugün olsa yine yapmazdim heralde.

Ama bu durumun ileriside var. Ilerde tekrar böyle para mevzulari olursa hos olmaz. Sonucta evlilik bu, para harcaniyor. Sunu almiyalim bunu almiyalim diyerek biseylerden kismaya calismak bana itici geliyor.

Ben anlamiyorum, insanlar bu meselelri neden bu kadar dert ediniyor ? Kendi paraniz yok mu kardesim, gidin ne istiyorsaniz alin gidin. Kendi giyecegin elbiseyi baskasina odetmek nedir?

Ben anlamiyorum, sevdigin erkekle evleniyorsun, yeni bir hayata adim atacaksin para hesabi yapip kendine olaylari zehir etmenin ne alemi var ? Sevdigim erkek gel nisanlanalim dese ben bohcami alip kosa kosa giderim, ne elbise ne para, ne anasi babasi baska bir sey umrumda olmaz. :)

Sekerim, bence bu tip seyleri kafana takma, anin tadini cikar.

Aynen biz de almadik ama arkadadim almusti kendine beğenip o para vermişti dbir sorun yok yanı. Ama sizin SORUNUZA gidiyorsa kafaniza takacaksaniz bence nisanlinizla konusun

Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.

2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.

Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Ayyy yok artik saçmslamışlar..nışanlın ne diyor bu duruma

En nefret ettiğim şey benim eski zamandaki başlık parasının uzantıları bence. Herkes gücü oranında alır bunun kuralı mı olurmuş. Durumun varsa alırsın yok ille onlar alcaktı demek bana basitlik olarak geliyor. Bence kimsenin lafını takma yuva kuruyorsun şirket değil

Back