- 9 Aralık 2024
- 52
- 30
- 25
-
- Konu Sahibi sorunumvar35
Haklısın, annemde öyle söyledi bu adam herşeyi sorun edecek demekki abin gelse kardeşlerin gelse sorun olacak demekki dedi.Aile kısmı daha da bi önemli zaten kendime yapılanı kaldırabilsem bile aileme yapılanı kaldıramam mesela
Keşke deme şu an gördün ona göre kararını ver. Hiçkimse senden daha kıymetli değil. Zamanla unutursun neler unutulmuyor ama bu şekilde devam edersen ileride kendi değerini unutursun.Yakmam yakmam merak etmeyin, ailem sabırlı saygılı insanlardır sırf ben vazgeçmem diye susuyorlar, akşam kendimi toplayıp annemle konuşacam sonrasında karar veririm zaten:) düğünede 1.5 ay kaldı. Keşke daha önce görebilseydim
Düğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildiMaddi durum yoksa lütfen milleti eğlendirmek için düğün yapmayın. Gelecek altınlar zaten düğüne gidecek ne anlamı var düğünün yorgunluğun.
Ailenizin yanında böyle davranıyorsa, etrafındaki kimseyi umursamadan soyleniyorsa bu aynı eve girdikten sonra kat kat artacak biliyorsunuz dimi.
Haklısın bu konuda, unutulur herşeyKeşke deme şu an gördün ona göre kararını ver. Hiçkimse senden daha kıymetli değil. Zamanla unutursun neler unutulmuyor ama bu şekilde devam edersen ileride kendi değerini unutursun.
Babanız bisey demedi mi? Bu mağaradan yeni çıkmış insanla evlenirseniz hayatınızı mahvedeceksiniz. Esyalar yerleşti hersey hazır ayrılık olmaz diye düşünmeyin geleceğinizi düşünün.Düğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildi
Babam demek istiyor ama beni üzmekte istemiyor. Düğün geciksin istiyormuş babamdaBabanız bisey demedi mi? Bu mağaradan yeni çıkmış insanla evlenirseniz hayatınızı mahvedeceksiniz. Esyalar yerleşti hersey hazır ayrılık olmaz diye düşünmeyin geleceğinizi düşünün.
Aaaa imdat ya! Hadsiz bu adam, babanız bir şey demedi mi? Korkmuyor musunuz, babanızın yanında bunları yapan tekken ne yapar diye? Şiddet asla direkt yumrukla başlamaz, önce böyle aşağılamalar olur, sonra bağırmalar (bu da var herifte), sonra kol sıkmadır derken... Yeter. Düşünecek bir şey yok, zaten hadsizliğine her tepki verilmediğinde çıtayı yükseltirler. Ki tepki vermeye de gerek yok, yarın öbür gün tepki veremeyecek kadar yorgun, hasta, üzgün olduğunuzda tepenize çıkar. Hayatınızı utana utana mı geçireceksiniz. Annemin arkadaşının kocası sofradayken eleştiriyordu karısının yemeğini (Hastayken bile yemeklerini midem bulanmadan, rahatça yiyebildiğim, muhteşem bir kadındı.)Düğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildi
aaaa adama bak evlenmeyin tabi ki bununlaDüğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildi
Düğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildi
Aynen, ben de 10 sene öncesine dönmek için her şeyimi verirdim. Para, pul, ev, araba umrumda olmazdı. Bu 10 sene benden çok şey götürdü.Yazdıkça dökülüyorsun. Hey maşallah. Adamın en mutlu günleri, kafasına silah dayamış da zorla evlendiriyorlar gibi triplere bak. Ben de zamanında çok çektim gerizekalı gibi. Sürekli azar, sürekli eleştiri, sürekli saygısızlık. Bak boşandım atlatamıyorum travmasını. Etkisinden kurtulamıyorum. Neler vermezdim 8 sene öncesine dönebilmek için neler...
Maalesef bu nişan döneminiz FRAGMAN diyorum asıl evli kaldığında bunun 5 katı yaşama ihtimalin yüksek. Pembe gözlüğünüzü çıkarın da gerçekleri görün derim niyetim asla kötü değil geleceğini bile bile mahvetme. Ailen ben olsaydım kızımı alıp götürmüştüm şimdiye kadar ben kızımı güzel büyütmüşüm başkası gelip hayatı zindan edecek! Yok öyle bir dünya..Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Bazı şeyler toprulenir ama bu değil, böyle bir baba ile büyüdüm annemi ve bizi resmen sindirdi o siniri ile, 75 yaşında vefat edene kadar o sinir asla geçmedi ,toprulenmedi, azalmadı. Bu huy çünkü kolaylarina geliyor böyle insanların bağırıp çağırmak, evlenince çarpı 10 haberin olsun ,3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?
Merak etmeyin açıldı gözüm6 sayfayı bir solukta okudum. Herkesin diline sağlık.
Umarım konu sahibi gerçekten her şeyin farkına varmıştır, kendisini düştüğü bu çukurdan kurtarır. Çok üzüldüm ...
Kendinize bu hayatı layık görmeyin, her şeyin en iyisine layıksınız.
Haklısınız insan değişmez değişmiyorBazı şeyler toprulenir ama bu değil, böyle bir baba ile büyüdüm annemi ve bizi resmen sindirdi o siniri ile, 75 yaşında vefat edene kadar o sinir asla geçmedi ,toprulenmedi, azalmadı. Bu huy çünkü kolaylarina geliyor böyle insanların bağırıp çağırmak, evlenince çarpı 10 haberin olsun ,
Umarım ayrılma kararınıza saygı duyar ve peşinizi bırakır.Merak etmeyin açıldı gözümerteleyelim dedim tamam erteleyelim dedi haziranda olsun dedim tamam dedi. Sonra gelinlikçiye mesaj attım ertelendi ve tarihimiz belli değil diye. Ekran resmi attım. Ne bu mesaj dedi, ertelendi onu yazdım dedim, ben artık evlenmek istemiyorum seninle dedi. Ağlayamıyorum bile şuan o kadar üzgünüm bir yandanda seviniyor gibiyim çözemedimm