• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanli olan var mi bu sureci nasil gecirdiniz?

mavilisiyah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
42
4
6
Kızlar nişanlı olanlar var mı? Ya da bu evreyi atlatanlar ? Ben yeni nişanlandım da çok heyecanliyim 🤗
Mesela kaç günde bir ne kadar sıklıkla kayinvalidemi ve kayinpederimi aramam lazım. ? Onlara karsi yaklasimim nasil olmali. Bu süreçte yap ya da yapma dediginiz şeyler var mı?

selam bende yeni nişanlandım ama böle aramak sormak fln hiç dusunmedim.. Çünkü benm kvde beni nişanlanırken sürecimde hiç bir ihtiyacın var mı diye aramadı açıkçası. hatta annemi de aramadı. ve ben eminmki nişanlandım bundan snrada annemi aramayacak. Çünkü numaraları birbirinde yok. . Sadece görumcem aradı 1 kere.. hee çok takılmadım bu duruma aksine işime geldi.. Çünkü sıksık aramayı tercih edenlerdn değilim :) Mesafe iidr diyolr doğru. . Sadece cumartesi nişan gunu (kv nosunu nişanlımdan aldım. yoksa bırbırımzde no yoktu) sabahında ayagını böcek ısırmış o telaştan konusamadım.. dün aradım annecim geçmiş olsun ayagın nasıl ii mi o da ii annem sağol dedi klasık 3-5 cumle kapattım hee bi de bayramda ararım tamam . . Çok kasma içinden geldiği gibi ara.. öyle sıksık aramana gerek yok ihtiyaç oldugunda ara yeter. . görustugnde elini öp arada nişanlından selam yolla.. bayramdan bayrama kandilden kandile ara. hee bir de önemli aralar olur kesin davet ederler fln tavsiye her davet edilen yere gitme özellkle görumce arkadas ortamı fln.. 5 çağırıyorlrsa 1 yada 2 git.. hee bir de her ortamda mutlaka 1 cins olur .. aile haricinde diğerlerini takmaa kafaya. umursama gül geç..

Kızlar nişanlı olanlar var mı? Ya da bu evreyi atlatanlar ? Ben yeni nişanlandım da çok heyecanliyim 🤗
Mesela kaç günde bir ne kadar sıklıkla kayinvalidemi ve kayinpederimi aramam lazım. ? Onlara karsi yaklasimim nasil olmali. Bu süreçte yap ya da yapma dediginiz şeyler var mı?
Kendini sartlama yahu içinden nasıl gelirse =)

3 yıldan daha fazla kalmış bir insan olarak tecrübelerini anlatayım :)
Bir kere hepimiz insanız dönem dönem kırılmalar olacaktır, anlayışla ve dürüstçe yaklaşmakta asla kaçmayınız.
Bir şarta belli bir gün aralığına koyma beklenti oluşturma, olur ki kızgın olursun yoğun olursun arayamazsın beklerler problem çıkar.
Arada bi cumaları kandilleri ararsın onlar seni arada bi arar, yanlarına bi kahve payı uğrarsın vb..
Şartlara göre hareket edersin kendine illa ki şöyle olacak deme.

Bana öyle çok arayıp habire hal hatır sorulması çok değişik geliyo. Ben bir durum olmadıkça yani hastalık, kandili,bayram vs olmadıkça aramadım. Ancak benim kv de öyle çok aranmaktan hoşlanan bi kadın değil .ilitisimdeki en temel kural herkesde geçer her lafın altında bişeyler aramayın yeter . Başka bişey yapmanıza gerek yok

yaklaşık 2 yıldır evliyim. Nişanlılık sürecim onun ailesi bakımından biraz zor gecti. Bir kere nişanı atma noktasına geldik. Fakat birbirimize olan sevgimiz nedeniyle vazgectik. Nişanlandıktan 3 ay sonra evlendik. İyi ki de öyle yapmışız yoksa kesin ayrılırdık. Ben hep saygılı ve talepleri olmayan bir gelin oldum. Nişanlandıktan sonra babamın emekli maaşı kesildiği için maddi olarak zorlanmıştık masrafları karşılamakta. Bu sebepten ben eşimin ailesine hiç ben bunu istiyorum bunu alın falan demedim. Herseyin en uygununa tamam dedim ama kesinlikle kıymetim bilinmedi. Şimdiki aklım olsa kesinlikle daha farklı davranırdım. Maddi açıdan çok iyi olmalarına ragmen bana çok sıkıntı yaşattılar. Çok uzun oldu ama onların sana yaklaşımları önemli. Ama her zaman bir mesafen olsun seninle dilediği gibi konuşamasınlar bence.

Bana sorarsan ben sana sabaha kadar yazarım. Şunu yapma falan diye :D

yaklaşık 2 yıldır evliyim. Nişanlılık sürecim onun ailesi bakımından biraz zor gecti. Bir kere nişanı atma noktasına geldik. Fakat birbirimize olan sevgimiz nedeniyle vazgectik. Nişanlandıktan 3 ay sonra evlendik. İyi ki de öyle yapmışız yoksa kesin ayrılırdık. Ben hep saygılı ve talepleri olmayan bir gelin oldum. Nişanlandıktan sonra babamın emekli maaşı kesildiği için maddi olarak zorlanmıştık masrafları karşılamakta. Bu sebepten ben eşimin ailesine hiç ben bunu istiyorum bunu alın falan demedim. Herseyin en uygununa tamam dedim ama kesinlikle kıymetim bilinmedi. Şimdiki aklım olsa kesinlikle daha farklı davranırdım. Maddi açıdan çok iyi olmalarına ragmen bana çok sıkıntı yaşattılar. Çok uzun oldu ama onların sana yaklaşımları önemli. Ama her zaman bir mesafen olsun seninle dilediği gibi konuşamasınlar bence.
evet şirkette ki bi abla bana da aynısını söyledi.. öyle her alınana her verilene tamam deme .. alışverişe gittiğinde istediklerini söyle masraf olacak diye yaptırtmamazlık yapma dedi. neden yahu dedim.. kıymetın bilinmez tecrube konusuyo burada dedi.. neye ihtiyacın var ise gerek yok ben alırım havalarına girmeee dedi alacaklarsa ses etme git ihtiyaçlarını söyle aldır dedi. şimdi senden de aynısını duyuyorum yani duydugum 5.6.kişisin.. farklı davranırım demişsin ya mesela nasıl ?

evet şirkette ki bi abla bana da aynısını söyledi.. öyle her alınana her verilene tamam deme .. alışverişe gittiğinde istediklerini söyle masraf olacak diye yaptırtmamazlık yapma dedi. neden yahu dedim.. kıymetın bilinmez tecrube konusuyo burada dedi.. neye ihtiyacın var ise gerek yok ben alırım havalarına girmeee dedi alacaklarsa ses etme git ihtiyaçlarını söyle aldır dedi. şimdi senden de aynısını duyuyorum yani duydugum 5.6.kişisin.. farklı davranırım demişsin ya mesela nasıl ?
Aslında tek bir konudan kırgın değilim ben onlara bir çok konu var. Söz bileziğiyle birlikte 5 bileziğe anlaşmıştık ki çok daha fazlasını yapacak maddiyatları vardı ama birini almadılar tamam dedim. Şimdi olsa tek çocugunuz tek geliniz var ve bunu alacak gücünüz de var biz böyle anlaşmadık diyip diğer bileziği de isterdim. Bu sakin ve tamam diyen tavrımdan dolayı her şeyi kalbimin kıracağını bile bile rahatca söyleyebildiler ama başında daha tavırlı, daha sert, daha ben böyle istiyorum diyen bir gelin olsaydım bu kadar kalbim kırılmazdı. Eşim ailesiyle konuşmadı görüşmedi ben onlar senin ailen ara görüş dedim. Oğlu annesine gitmeye başladığında ben kötü oldum kayınvalidem için eşimi ben doldurmuş oldum fakat o kadar dil döktüm ki aileni silip atma diye. Bunun gibi birçok sey işte. Kesinlikle tavırlı ve mesafeli bir gelin kalbini kıramasınlar. Sormak istediğin danışmak istediğin şeyler olursa özel mesajda yazabilirsin :)

selam bende yeni nişanlandım ama böle aramak sormak fln hiç dusunmedim.. Çünkü benm kvde beni nişanlanırken sürecimde hiç bir ihtiyacın var mı diye aramadı açıkçası. hatta annemi de aramadı. ve ben eminmki nişanlandım bundan snrada annemi aramayacak. Çünkü numaraları birbirinde yok. . Sadece görumcem aradı 1 kere.. hee çok takılmadım bu duruma aksine işime geldi.. Çünkü sıksık aramayı tercih edenlerdn değilim :) Mesafe iidr diyolr doğru. . Sadece cumartesi nişan gunu (kv nosunu nişanlımdan aldım. yoksa bırbırımzde no yoktu) sabahında ayagını böcek ısırmış o telaştan konusamadım.. dün aradım annecim geçmiş olsun ayagın nasıl ii mi o da ii annem sağol dedi klasık 3-5 cumle kapattım hee bi de bayramda ararım tamam . . Çok kasma içinden geldiği gibi ara.. öyle sıksık aramana gerek yok ihtiyaç oldugunda ara yeter. . görustugnde elini öp arada nişanlından selam yolla.. bayramdan bayrama kandilden kandile ara. hee bir de önemli aralar olur kesin davet ederler fln tavsiye her davet edilen yere gitme özellkle görumce arkadas ortamı fln.. 5 çağırıyorlrsa 1 yada 2 git.. hee bir de her ortamda mutlaka 1 cins olur .. aile haricinde diğerlerini takmaa kafaya. umursama gül geç..
Aynı nişanlılık sürecindeyim bende ve mutsuzum

Mesafeli olma bence,onlar sana nasıl gidiyorsa sen de onlara öyle git..sonuçta eşinin ailesi diye bakma senin de ailen olacak,senin de annen olacak onlar sana bir adım gidiyorsa sen de git.Alışverişte ise eşini düşünerek masraftan kaçınman güzel bir şey kimseyi zora sokma kimse kıymetini bilmezse Allah bilir

Farklı şehirlerdeyiz, 15 günde bir arıyorum, ayda bir gidip geliyoruz.
Kayınpederim muhafazakar bir adam, elini bile öptürmedi o denli. O yüzden onu en son nişan akşamımda gördüm.
Görümcelerim çalışıyorlar, onlarla da ara ara bir internet yazışmamız var, bazen oturup bir çay içmişliğimiz var. Ama kimse az aradın çok aradın muhabbeti yapmıyor, hiç geçmedi aramızda böyle birşey. ( Küçük görümcem hariç) :)))
Her ailede ilgiyi fazla seven biri vardır, itinayla idare ederiz, napalım. :dondurma:

Back