Nişanlı Kızların Sohbet Topiği...

kızlar siz şimdi dediniz ya duyduğumuza göre çerkez adetlerinde nişanı düğünü erkek tarafı yapar diye aklıma şey geldi. nişanlım her nekadar artık çerkez adetleri uygulanmıyor dese de ailesi bana uygulatmaya çalışıcak gibi. mesela biz nişanlımın babaannesinin evine gittiğimizde kayınvalidem beni oturduğum yerden kaldırdı dediki, sen gelinsin kapının girişinde sandalyede oturcaksın veya ayakta durcaksın dedi şok oldum. çünkü zaten odada kimse yoktu. boş odada bile oturtmadı beni. yani bunlar şimdi bana hem çerkez adeti uygulatır hem de kendileri işine gelmeyen kısma uymazlarsa sinir olurum ya

işte yatırım yapacaksam set almak bana mantıklı gelmiyor .. takacağımı bilsem alırdım tabi ki ama bana imitasyon yetiyor valla

burada da bir ilçe var 15 bilezik istiyormuş kız evi

15 bilezikkkk mi vay arkadaş çok ucuza gidiom ben o zaman şaka bi yana bende buna benzer şeyler duyunca şeytan dürtüo niye onlara var bana yok die ama sağlık mutluluk olsun diyorum sonrada...bana nişanda bir bilezik taktılar sadece düğünde de ne isterlerse onu takacaklar benim ailemde şu kadar isteriz takılsın diye de bişey olmaz artık gönüllerinden ne gelirse :)

Derler ya çerkez gelini gibi duruyorsun diye.
aNNEM BANA öyle derdi misafir gelince.
Demekki doğruymuş.
Ayy ama çok kötü ne o öyle köle gibi...

Bence nişanlın kendine çeken bir hat alsın sürekli köydeyse.

hmm can sıkıcı bir durum haklısın .. o zaman senin ilk işin bu konuyu nişanlınla konuşmak olsun .. boşver bilezik işi halledilir ama kayınvalidenin bu tavrı seni gün geçtikçe daha da üzebilir

Derler ya çerkez gelini gibi duruyorsun diye.
aNNEM BANA öyle derdi misafir gelince.
Demekki doğruymuş.
Ayy ama çok kötü ne o öyle köle gibi...

öyle laf mı var bi de çerkez gelini gibi duruyosun diye. tüh kesin öyle durdurcak onlar beni ama ben durmak istemiyorum ya köle gibi cidden. hep mutfakta durcakmışım, hizmet etcekmişim bu ne ya. babanesi zaten sevimli bi kadın takmaz böyle şeylere. dede zaten hap alıyor kimseyi tanımıyor. yani bu adete takcak kimse yok ama kayınvalidem yapmamı istedi anlamadım

hmm can sıkıcı bir durum haklısın .. o zaman senin ilk işin bu konuyu nişanlınla konuşmak olsun .. boşver bilezik işi halledilir ama kayınvalidenin bu tavrı seni gün geçtikçe daha da üzebilir

nişanlıma hiç bahsetmedim annesinin bu tavırlarından. canı sıkılsın istemedim. ama kızlar nasıl başlarsa öyle gider değil mi..
o yüzden işin başında öyle şeyler yapamıycağımı düzgün bi dille ifade etmem lazım. tamam tabiki hizmet ederim de ne o öyle kapı dibinde durmak fln. kendimi değersiz hissettirir bana böyle şeyler

Misafir çoksa ben hizmet etmek için ayakta dururum da annem öyle der çerkez gelini gibi duruyorsun diye...
Ama kötü yaa... hep mutfakta bekliceksin bilmemnee...
Hangi devirdeyiz?!

haklısın canım aramızı bu sebeplerden bozmamamız lazım. gerçekten çok mutlu bi çiftiz ama aileler işin içine girdiğinden beri eskiye oranla daha çok tartışıyoruz...

herkesin farklı farklı sorunları oluyor bu dönemde bu sorunların geçici olduğunu normalde bu kadar tartışmadığınızı hatırlatın birbirinize iyi geliyor :)

Misafir çoksa ben hizmet etmek için ayakta dururum da annem öyle der çerkez gelini gibi duruyorsun diye...
Ama kötü yaa... hep mutfakta bekliceksin bilmemnee...
Hangi devirdeyiz?!

hangi devirdeyiz evet.. zaten nişanlım da laf arasında hep kalmadı öyle şeyler dedi ama annesi farklı düşünüyo. belki de zamanında kendisi yaptığı için benim de yapmamı istiyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…