Nişanlı Kızların Sohbet Topiği...

benim nişanlımın ailesi azcık cimri kızlar:26: demediğimiz sürece bişey almıyor yapmıyorlar. anlamamazlığa vurduyorlar. bu yüzden annem topu bana atıyor oğuzla konuş o da ailesine iletsin diye:44: iş bana kalıyor hep anlıycağınız. allahtan nişanlım anlayışlı da sorun çıkarmıyor

maddi imkanları var da mı yapmıyorlar canım ?

bazılarında imkan olmuyor yapamıyor o yüzden soramıyorlar,

bazılarında imkan oluyor ama adetlerden haberi olmuyor yapmıyor,

bazılarında da imkan oluyor, adetlerden de haberi olmuyor ama işlerine gelmiyor :19:

maddi imkanları var da mı yapmıyorlar canım ?

bazılarında imkan olmuyor yapamıyor o yüzden soramıyorlar,

bazılarında imkan oluyor ama adetlerden haberi olmuyor yapmıyor,

bazılarında da imkan oluyor, adetlerden de haberi olmuyor ama işlerine gelmiyor :19:

canım maddi imkanları var, adetlerden haberleri de var ama işlerine gelmiyor ne yazıkki... sorun etmemeye çalışıyorum ama bir yerde insanın zoruna gitmiyor değil bu kadar vurdumduymaz olmaları.

bu adet olayları kötü aslında:)
hep arayı bozan bu adetler.. yok erkek tarafı bunu yaptı bunu yapmadı..
yok kız tarafı böyle böyle yaptı :9:
ona 5 bılezık takıldı bana nıye 3 bılezık gibi:9:
bunların hiçbirisi uygulanmasa belkide iyi olur herşey :27:

kesinlikle katılıyorum:10: bana kalsa ha 3 bilezik ha 5 bilezik ama.. bizim adetlerde geline çok bilezik takılır. o yüzden annemler 6-7 bilezik takarsanız iyi olur dediler ama zorlamadılar durumları da var biliyoruz ama neyse pek istemedi canları nedense. sizde kaç bilezik takıyor erkek tarafı? bu konu bizde baya gündemde o yüzden merak ediyorum kızlar:3:

canım maddi imkanları var, adetlerden haberleri de var ama işlerine gelmiyor ne yazıkki... sorun etmemeye çalışıyorum ama bir yerde insanın zoruna gitmiyor değil bu kadar vurdumduymaz olmaları.

zaten sen sorun etmesen de etrafındakiler söylenirken söylenirken bir bakmışsın bunlara takılmaya başlamışsın ..

eğer sen gerçekten umursamıyorsan çevrendekileri hatta aileni duyma :36: sadece sevdiğinle birlikte olacağın günleri düşün ..

bu düğün öncesi dönemi ben hiç sevmedim zaten :50: hep düğünden sonrasının hayalini kurarak mutlu oldum :12:

zaten sen sorun etmesen de etrafındakiler söylenirken söylenirken bir bakmışsın bunlara takılmaya başlamışsın ..

eğer sen gerçekten umursamıyorsan çevrendekileri hatta aileni duyma :36: sadece sevdiğinle birlikte olacağın günleri düşün ..

bu düğün öncesi dönemi ben hiç sevmedim zaten :50: hep düğünden sonrasının hayalini kurarak mutlu oldum :12:

ilkaycım dediğin gibi takmasam da etrafımda sürekli konuşulunca bi bakıyorum en büyük derdim o sorun olmuş... bir de şeyi farkettim anneme çok anlatmıycam nişanlımla konuştuğum şeyleri. çok eleştiri yapıp aklıma başka şeyler sokuyor. bu arada sizin düğün ne zaman canım?

Son düzenleme:
bir de işin içine adetler gelenekler giriyor ya çık çıkabilirsen işin içinden:6:
ben çok takılmıyorum bu adetlere ama farkında olmadan annemin gazına gelip nişanlıma çatıyorum:ssz:
sizde de oluyomu böyle şeyler..

Aynen bendede aynisi :43: Kayinvalidem düsüncesiz diyorum artik vallahi biktim arada kalmaktan Ayda yilda bir arar o da nisanlima söyledim mi o ara diyor sanirim düsünemiyor mu ne annem birsey yollar arayip tsk dahi etmez eltime de aynisini yapiyor evlenmis evleneli daha bir kere eltimin ailesini aramamis niye böyle bu kadin:43:

Aynen bendede aynisi :43: Kayinvalidem düsüncesiz diyorum artik vallahi biktim arada kalmaktan Ayda yilda bir arar o da nisanlima söyledim mi o ara diyor sanirim düsünemiyor mu ne annem birsey yollar arayip tsk dahi etmez eltime de aynisini yapiyor evlenmis evleneli daha bir kere eltimin ailesini aramamis niye böyle bu kadin:43:

Garip bir kişilikmiş canım kayınvaliden.

canım olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor sanırım bu insanları. yapısı öyle diyip geçicez mecbur:26: başka türlü olmuyor çıkamyır insan işin içinden. benim nişanlımın babası da benle pek konuşmaz, tel.de hiç aramaz. ama babamın arkadaşı yani çok mutlu oğluyla evleniceğim için. gel görki adam bana acayip soğuk anlam veremiyorum. nişanlıma dedim benle nie konuşmuyor aramıyor diye sen onu ara diyor. o bana sıcaklık göstermezse ben arayamamki çekinirim:26:

canım olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor sanırım bu insanları. yapısı öyle diyip geçicez mecbur:26: başka türlü olmuyor çıkamyır insan işin içinden. benim nişanlımın babası da benle pek konuşmaz, tel.de hiç aramaz. ama babamın arkadaşı yani çok mutlu oğluyla evleniceğim için. gel görki adam bana acayip soğuk anlam veremiyorum. nişanlıma dedim benle nie konuşmuyor aramıyor diye sen onu ara diyor. o bana sıcaklık göstermezse ben arayamamki çekinirim:26:

Benimde kayınpederim öyleydi. Bayramda seyranda doğumgününde ben arardım.
O bir kere bile aramamıştır beni.
Nişanlım askerdeyken bir kez aramışlığı yoktur.
Sonrada bir çok laf çıkarmışlığı vardır hakkımda.
Şuanda nişanlımda bende görüşmüyoruz.

Şuanda nişanlımda bende görüşmüyoruz.[/QUOTE

aslında en iyisi araya mesafe koymak canım... benimkinin babası çerkez. çerkez adetlerinde gelinle konuşmamak gibi birşey mi var diye düşünmeye başladım:9:

Şuanda nişanlımda bende görüşmüyoruz.[/QUOTE

aslında en iyisi araya mesafe koymak canım... benimkinin babası çerkez. çerkez adetlerinde gelinle konuşmamak gibi birşey mi var diye düşünmeye başladım:9:

bizim yakın bir aile dostumuz çerkez. sorıyım ona bir :)
ama çerkezlerde kız istemeye erkeğin anne ve babası gitmezmiş.

kesinlikle katılıyorum:10: bana kalsa ha 3 bilezik ha 5 bilezik ama.. bizim adetlerde geline çok bilezik takılır. o yüzden annemler 6-7 bilezik takarsanız iyi olur dediler ama zorlamadılar durumları da var biliyoruz ama neyse pek istemedi canları nedense. sizde kaç bilezik takıyor erkek tarafı? bu konu bizde baya gündemde o yüzden merak ediyorum kızlar:3:

düğün tarihine karar verilirken sormuşlardı biz bir rakam belirtmedik .. yarın alacağız biz takıları bir çok şeyimiz gibi bu da geç kaldı, aman olsun dert edilecek bir konu değil, en azından benim için :9: benim çevremde genellikle 4-5 tane takılır ama tabi ki ilçelere göre farklılıklar var burada da .. ben set almayı düşünmüyorum onun yerine bir bilezik daha alacağım çünkü set daha sonra değerini vermiyor .. kullanmadığım bir şeyde almak istemiyorum .. nişanda almıştık 2 kere zor taktım heralde .. bana göre değil :ssz:

bizim yakın bir aile dostumuz çerkez. sorıyım ona bir :)
ama çerkezlerde kız istemeye erkeğin anne ve babası gitmezmiş.

ayy canım sorsan süper olur:) çerkezlerin hürmete hizmete çok önem verdiğini duymuştum da kayınbaba gelinle konuşmaz diye birşey var mı merak ediyorum:) istemeye geldi anne babası bin şükür:)

Garip bir kişilikmiş canım kayınvaliden.

Böyle malesef hep ne istersen tersi olurya aynen yine tersi oldu:43:

Mesela nisan yaptik torun var kücük saat onda nisani bitirdiler gicik oldum vallahi neymis yatmasi gerekiyormus:47: Sanki ben uyumaliyim torunu uyuor diye ay düsünmek dahi istemiyorum :47:

Ben öyle pek haha hihi sevmem böyle sarilmak vs anlaminda yani kadinda sanirim öyle birsey bekliyor görünce diyor Sema benim kizim sarilir öper hep anne dememi bekliyor ama o bana öyle davrandikca hicte demem annemi aramiyor bile annemde nazlaniyor kiz veriyor sonucta bende ne diym bilmiyorum artik... Dogum gününde gitdim anneler gününde aradim hep ben hep ben bundan sonra hic de yapmiycam:19:

Böyle malesef hep ne istersen tersi olurya aynen yine tersi oldu:43:

Mesela nisan yaptik torun var kücük saat onda nisani bitirdiler gicik oldum vallahi neymis yatmasi gerekiyormus:47: Sanki ben uyumaliyim torunu uyuor diye ay düsünmek dahi istemiyorum :47:

Ben öyle pek haha hihi sevmem böyle sarilmak vs anlaminda yani kadinda sanirim öyle birsey bekliyor görünce diyor Sema benim kizim sarilir öper hep anne dememi bekliyor ama o bana öyle davrandikca hicte demem annemi aramiyor bile annemde nazlaniyor kiz veriyor sonucta bende ne diym bilmiyorum artik... Dogum gününde gitdim anneler gününde aradim hep ben hep ben bundan sonra hic de yapmiycam:19:

Kendini geriye çek canım.
O yapmıyorsa sen de yapma artık.
Karşılıklı olması güzel bence.

Back