Anket nişanlı iken nikah yapılmalı mı?

nişanlı iken nikah yaptırılmalı mı?

• evet ,yaptırılmalı,

OY: 8 13,3%
  • hayır düğünde yaptırılmalı

OY: 33 55,0%
  • düğüne birkaç gün kala yaptırılmalı

OY: 16 26,7%
  • diğer;lütfen belirtin

OY: 3 5,0%

• Ankete Katılan
    60

anladım canım helal olsun size yaa gerçekten helal olsun mutluluklarolumunekankayizsmilea.s.

bizde evlenmeden önce bi kaç ay beraber yaşadık nişanlıyken..(3 ayrı ev kirası veriyorduk ; benim evim , onun evi, bi de ikimizin evi:asigim: biz de geçtik aynı eve..)çalıştığımız yer memleketimize oldukça uzaktı ve düğünümüz kışın olduğu için çalışma arkadaşlarımız gelemeyecekti biz de nikahımızı düğünden 15 gün önce çalıştığımız yerde yaptırdık..güzel de oldu..nikah sonrasında da ufak bi kutlama süperdi :))
şeytana uymak konusunda da güvenmeyeceğin adamla evlenmeye nasıl karar verdin? ben ona kendimden çok güveniyordum..o da herşeyin çok özel yaşanmasını istiyordu..gelinliğinle alıcam seni o zaman herşeyinle benim olacaksın diyordu hiç bişey olmadı çok şükür..

amaaaa ben nişanlıyken düğüne çok varsa nikah yapılmaması taraftarıyım tayin durumu falan yoksa tabi.
benim kuzenim o hatayı yaptı ve nişan bozulunca bi de boşanmayla uğraştı..çok yıprandı kızcağız..

ayy öylemi oldu
hata derken anladığım şey sanırım
ben karar verdim nişanlıyken ve düğünüme 2-3 gün kala nikah yaptırıcam en mantıklısı bu geldi bana

bence resmi nikahtan önce yapılmalı nişanlanır nişanlanmaz imam nikahı kıyınca bu sefer erkeğin kadından beklentisi oluyor ve günümüzde birçok nişan malesefki bozuluyor

bence düğünde yapılmalı ama benim öyle olmadı. eşimin askeri personel olduğu için, erken yapmak zorunda kaldık nikahı, nikah yapınca da ben eşimin yanına geldim.

Son düzenleme:
sizin önceden nıkah yaptıranlar sadece yurtdısına gelın veya damat gidenler
tayın işlerınden dolayı erken yaptıranlar
askeri personellerde yada baska meslektekılerde lojman ,orduevı vb sebeblerden oturu erken oluyor..
kımse durduk yere aa hade nısan bıttı düğünede cok var sıra nıkahta demıyorlar haa bolee dusunen varsa hayatının hatasını yapar zaten..
bide dını nıkahlarını kıymıyorlarmı hemen ifrit oluyorum sankı garantı söz veya nısan yapınca o kısyle ilerde evlenecegın.. hem boyle seyler dınen sakıncalı artık ulkemızdede imamlar önce resmı nıkah ıstıyorlar sonra dını olan kıyılıyor..

yukarda bahsettıgım istisnalar dısında kesınlıkle karsıyım ben..
bu istisnanın içine giren bırı olarak benım nıkahımla dugunum arasında tam 10 ay var ama dını nıkahımı dugun gecesı yaptırttık.eşim asker benım mecburen öyle oldu.

Bizde e$imle, söz gununde imam nikahi yaptik..
ertesi gün nisan oldu zaten..
babam istedi nikahi.. esimin ailesi dugunde olur dedi..
babam hayir simdi olsun gunah bizden gitsin dedi..

Ben yurt disindan.. e$im turkiye..
Turkiyede tek basima staj goruyordum 5 ay..
Onun icin esimle (ozaman nisanlimdi) birlikte ev tuttuk ve yanimda kaldi staj dönemimde..

6 ay sonrada evlendik..
Simdide askerde kocacigim.. son 111 gün
Allah kavustursun butun sevenleriiii

Son düzenleme:
Esim yurtdisinda yasadigi icin 1 sene evvel nisan-nikah oldu (vize islemleri v.s uzun sürdügü icin)1 sene sonrada dügün.Eger esim Türkiyede olsaydi dügünde yapardik nikahi..

Neden olmasın ki olabilir yani ne var bunda anlamadığım nikah olmasının eksileri nelerdir....

bende bi kaç gün kala yaptıranlardanım canım ya nişanlıyken allah korusun hadi birine bişi olaa yada hadi arada sorun cıksa bide evlenip boşanma durumu olur diye düşünmeli insan cünkü ne olucagı belli olmaz hayat bu bi bakarsın hersey tersine dönmüş çokmu karamsar düşünmüşüm ben bilmiyom ama benimde düşüncem bu.....mutluluklar simdiden sanada tatlımmmopuyorumnanaktan

saol canım bende düğüne bikaç gün kala yaptırayım inşallah

saol canım bende düğüne bikaç gün kala yaptırayım inşallah

inşallah bitanem benim hakkında hayırlısı olsun simdiden umarımm çok mutlu olursunnn
allah bir yastıkta kocatsınnn inşallahhholumunekankayizsmile opuyorumnanaktan

Düğün yapılacaksa düğünle aynı gün olmalı bence direk nikahsa zaten nikah salonunda olur. Herhangi bir mecburiyet yoksa 2-3 ay öncesinden nikah yapanları anlamıyorum ben.

Son düzenleme:
bence yaptırılmmalı bu konuda gerçekten madur olan tanıdıklarım oldu.nişanlılarıyla anlaşamadılar ama nikah yapılmıştı ayrıldılar ve boşanmak zorunda kaldılar şimdi hiç bişey yaşamadıkları halde nüfus cüzdanlarında dul yazıyo ve evlenmekte güçlük çekiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…