- 2 Temmuz 2022
- 80
- 67
-
- Konu Sahibi ayperisiiii
Ailem de aynısını söylüyor ama ben elalem ne der korkusundan geri ayrılmaya korkuyorum çünkü sosyal medyada bir sürü şey paylaştık evlenme teklifi şu buIsine gelmeyen hosuna gitmeyen her durumda hakaret kufur girla. Ailesi nerde ne konusmasi gerektigini bilmiyo dediginde onlara sesi cikmamis belli ki ama sizden tavir koymanizi beklio. Neden? Cunku kendisi kotu olmak istemiyo. Ic sesinizi ve ailenizi dinleyin. Bu isin sonu yok
Çok haklısınız teşekkür ederim ailemle istişare edeceğim biraz daha elalemi önemsememeliyim aslındaDoğru diyorlar, şimdi aşk her şeye yeter sanıyor insan ki sen ondan da şüphelisin sonra aşkın hiç bir şeye yetmediğini anlayacaksın. Bir şey konusunda kararsızsan her zaman hayır demelisin aslında. Hakkında hayırlı olsun.
Rica ederim. Elalem 3-5 gün konuşur susar. Onlar yaşamayacak sonuçta kimseyi memnun etmek zorunda değilsin kendinden başka. Bi de şimdi yaşın küçük bir kaç yıl sonra elalemi umursamanın ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın. Bir kere geliyoruz dünyayaÇok haklısınız teşekkür ederim ailemle istişare edeceğim biraz daha elalemi önemsememeliyim aslında
Siz anlayın işte nasıl bir beyin bulantısında olduğumuİçime oturmayan değil, içime sinmeyen. Aklıma yatmayan da olabilir.
Çok tatlısınız,kesinlikle öyle bu işin sonu belli oldu galibaRica ederim. Elalem 3-5 gün konuşur susar. Onlar yaşamayacak sonuçta kimseyi memnun etmek zorunda değilsin kendinden başka. Bi de şimdi yaşın küçük bir kaç yıl sonra elalemi umursamanın ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın. Bir kere geliyoruz dünyaya
Elalem onunla ayni eve girip ona katlanmak zorunda kalmayacak. Bosansan daha mi iyi?Ailem de aynısını söylüyor ama ben elalem ne der korkusundan geri ayrılmaya korkuyorum çünkü sosyal medyada bir sürü şey paylaştık evlenme teklifi şu bu
Hiç öyle olmuyor ben şimdiden uyarayım. Erkek arkadaşınızın tavırları da zamanında çok hoş değilmiş, hakaret etti, ailenize sizi kötüledi dediniz ona rağmen başka bir ilişkiniz varken ona dönmüşsünüz. Olayın neresinden tutarsanız elde kalıyor.Ailesi köye gidecek abisi kendi evini alınca ben ailesiyle asla yaşamam
Bakınca gerçekten de öyleHiç öyle olmuyor ben şimdiden uyarayım. Erkek arkadaşınızın tavırları da zamanında çok hoş değilmiş, hakaret etti, ailenize sizi kötüledi dediniz ona rağmen başka bir ilişkiniz varken ona dönmüşsünüz. Olayın neresinden tutarsanız elde kalıyor.
çok cahil gördüm sizi , yok efendim ev alacakmışta gidecekmişte . yok kaynana köye gidecekmişte . bu hayellerle olmaz . ev fiyatlarından haberleri var mı . ne iş yapıyor bunlarda 2 yılda ev alacak . 2 yılda ev alan kiraya çıkar .Belki bu yazdıklarım bazılarınıza toy ve çocuksu gelebilir fakat bende çok büyük sayılmam bunları yaşıyorum.Herneyse başlayayım anlatmaya =)
Erkek arkadaşımla 2019da tanıştık ve sevgili olduk,o zamanlar 18–19 yaşlarındaydık ve toyluktan herhalde aileleri tanıştırıp ciddi ilişkiyiz dedik ilk aşkımdı ve gözüm çok kördü onsuz yapamam diyordum sonra onu askere gönderdim ve kavga edip bayağı ağır bir şekilde ayrıldık,barışmak istediğimde de hakaretler küfürlerle beni her yerden engelledi aileme beni kötüledi aradan 1,5 yıl geçti bu Mayıs’ta tam kendimi toparladım yeni birisini hayatıma aldım derken profilime koyduğum tarihle hayatıma birini aldığını öğrenip “karaktersiz,sen sana yakışanı yapmışsın” diye bayağı bir hakaret dolu mesajlar attı bende senin yasını daha fazla tutup kendimi üzemezdim mahvoldum 1,5 senedir diyip kapattım konuyu fakat sonra canını yakmak istediğim için buluştuk ama bu konu bambaşka yere gitti kızlar şu an 21 yaşındayım Mayıs’ta barıştık alyanslarımızı ve taksitle beyaz eşyalarımızı aldık ve 1,5 hafta önce evlilik teklifimi aldım kabul ettim fakat şimdi içimde oturmayan bir şeyler var,5 ay sonra nişanım olacak,erkek kardeşi evleniyor ve kız onların evinde yaşayacak 2 sene boyunca evlerini alıp çıkacaklar bense o kızın onlarla yaşamasına açıkçası çok rahatsız oluyorum çünkü neticede erkek arkadaşım orada bekar bir erkek var evde her şeyden önce.Biz de onlar evini alıp gidince o eve oturup kendi evimiz için para biriktirip çıkacağız 2 sene sonra evleneceğiz Yani fakat sorun şu ki benim içime oturmayan bazı şeyler var,sanıyorum ki ben ilk aşkım her şeyi onunla tattım diye geri barıştım ve heyecanlandım yani alışkanlık ilişkisi olmuş benim için Yani onu öpemiyorum barıştığımızdan beri öpücüklerim de kısa kısa oluyor hani kızlar kalbimde o eskiden hissettiğim “ölüyorum aşkından” kıpırtısı yok ben onun ilgisini özlemişim galiba bilmiyorum ya kaldı ki o bana diyor ki beni eskiden daha çok öperdin vs yakınlık göremediğini düşünüyor ailem ise daha evlilik teklifini yeni aldın,nişanlanacaksın bak bu süreçler birbirini tanıma süreçleridir elalem ne der diye düşünme yüzüğü çıkartmak istiyorsan çıkart daha iyileri karşına çıkar diyorlar ne yapacağım bilmiyorum ailem diyor bak böyle böyle birisi var çok iyi birisi cart curt ama bilemiyorum kızlar erkek arkadaşım da çok iyi birisi,sizce sonradan bir şeyler tekrardan hisseder miyim?
Düzenleme:
Erkek arkadaşıma ailesi benim için “onu çok seviyoruz ama susmasını nerede ne konuşması gerektiğini bilmiyor bazen oturaklı bir kız ama çok girişken” demişler erkek arkadaşım da diyor ki biz bu rahatlığı onlara verdik Çek kendini mesafe koy araya senin hakkında böyle diyemezler dedi şimdi de ailesi doğum günüm için hiçbir şey yapmadılar,uzaktan kuru bir mesaj attılar ama erkek arkadaşım etrafımda pervane dönüyor endişeleniyor seni mutlu hissettirme konusunda yetersiz kalırsam diye ağlıyor bazen eski hatalarını yapmama konusunda da söz verdi ve çok pişman ama ben tekrar aynı hisleri hissedebilir miyim bilmiyorum.
Düzenleme:2
Arkadaşlar biz de o eve gideceğiz fakat abisi ailesiyle evlenince yaşayacak ama evini alıp gidince ailesi de köye gidip kalacak o ev boşalınca biz evlenip gireceğiz eve ki bizim ayrılma sebebimiz de babasının onun üzerine borç yapmasıydı bir diğer endişem de bu
Erkek arkadaşıma söylüyorum ailem umurumda değil ben seninle evleneceğim başkasıyla değil evden gitmezlerse birlikte çıkarız kiraya diyor ama bu sefer de kardeşine yapılmış olan maddi hiçbir yardım bize yapılmadığı için biz zorlanacakmışız gibi geliyor ki ailesi sürekli her şeyin tarihini belirliyor ben diyorum ailemsiz karar vermek yanlış olur ama olmuyorYorumları okumadım ama arkadaşlar söylemiştir illa ki, o eve girersen çıkamazsın. Çok okuduk burada, 1 yıl, 2 yıl diye aynı eve girip 10 yıl oturanları. Ailesi köye gidecek diyorsunuz ya seneye gidecekler idare et diye diye sizin seneleriniz gider aynı evde.
Ayrıca zamanında size o kadar ağır hakaret edip kendi ailenize bile kötülemeye çekinmeyen adamla niye evlilik yoluna giriyorsunuz?
Ben bir kız annesiyim, büyük sözüme tövbe kızım böyle bir eş adayı getirsin istemem
Yüzüğü çıkarınca laf söz olur diye korkunuzu anlamadım. Bu ülkede ne yaparsanız yapın laf söz oluyor zaten, konu komşu iki kelime laf edecek korkunuza öpmeyi bile istemediğiniz bir adamla mı evleneceksiniz?
Ayrıca 21 yaş çok erken, tamamen benim fikrim.
Evlenmeden önce hep böyle söylüyorlar zaten, yoksa bu kadar kadın inanıp en başında evlenip sonra burada konu açmazdı.Erkek arkadaşıma söylüyorum ailem umurumda değil ben seninle evleneceğim başkasıyla değil evden gitmezlerse birlikte çıkarız kiraya diyor ama bu sefer de kardeşine yapılmış olan maddi hiçbir yardım bize yapılmadığı için biz zorlanacakmışız gibi geliyor ki ailesi sürekli her şeyin tarihini belirliyor ben diyorum ailemsiz karar vermek yanlış olur ama olmuyor
Bana da öyle geliyor, 2 yıl nişanlılık,abisinin kendi evlerinde durması ailesiyle bir kere o kız hiç mi demiyor evde bekar bir erkek var şu bu,çok yorulacak gibi hissediyorumÖperken heyecan duymadığınız birisiyle nişanlanmayın bence. Çünkü her şey kötü gittiğinde tutunacağınız tek şey kalbinizdeki o aşk kıpırtısı olacak o da yoksa sonrası kesin ayrılık ve büyük pişmanlık. Tanıma aşamasını aşmışsınız bence siz, evlilik öncesi 2 yıl nişanlılık sizi ve kalan küçücük hislerinizi de yok eder. Exten next olmuyor kendi yolunuzu çizin. Ya da bu nişanlanma işini en az 1 yıl erteleyin.