• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

Canım sen daha fazla geç kalmadan tooopppuuukkklllaaa:KK56: Evlenince boşanamazsın bu adamdan onlarda öle bişiy söz konusu değil kültür ayrılığı çok zor ailen arkanda at nişanı yapılcak bişey yok:KK14:

Eşin iyi birisi olsa bunları da yaşamazsın. Seni mağazada haber vermeden bırakıp gitmez, 5 yaşındaki çocukların elini öptürmez.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
ayril kesinlikle. ailenizi niye dinlemezsiniz anlamam. nisanlinin ailesinden kiz alinir ama kizverilmez bence farkl kulturdeyse.

Ben olsaydım soluksuz kaçardım anında.Aşk dediğin evlenince çok geçmeden bitiyor.Okurken daral geldi,kendimi senin yerine koydum öff,içim şişti.

Hayır şaka falan değil hepsi gerçek. Bu olayın üzerine yine ben kötü oldum. Onu ailesinden ayırmaya çalışıyormuşum :KK43:
Buradan da belli, evlendikten sonra surekli ailesiyle vakit gecirmek isteyecek. Sen 'bugun de basbasa kalsak' dediginde 'ailemden koparmak istiyorsun' diyecek. Ailesi de onu dolduracak cok acik ve net gordum bunu. Umarim yol yakinken donersin kendini atese atmadan.

Nişanlım ayrılmak istemiyor demişsin ya. Bütün bu rahatsızlıklarını nişanlına anlat, ben ailenle akrabalarınla bu kadar içli dışlı olmak, onların bizim hayatına müdahale etmesini istemiyorum, beni kabul edeceksen böyle et de bakalım nasıl arkasına bakmadan kaçıp gidecek. Adam seni mağazanın içinde sana haber vermeden bırakıp gitmişken, bu adamdan senin arkanda durmanı bekleyemezsin. Lütfen kendine yazık etme. Ne bu adam ne bu aileden san hayır gelmez gibi duruyor.

5 yaşında çocuğun elini mi öptürmeye çalıştılar :KK57::KK57::KK57: Sen ne yaptın ben sanıyorum orada yüzüğü kafasına fırlatmıştım. Şu durumda malesef mutlu olma ihtimalin yok denebilecek kadar düşük. Ayrıl konu sahibesi, olmaz bu iş, ayrıl kurtul,kurtar hayatını lütfen :(

Bunun ırkla değil de ailenin yaşam tarzıyla alakası var.söyle ki çok yakın arkadaşım da eşi de kürt ama biri şehirde rahat yetişmiş erkek Doğu kültürüyle ,kız çok zorlanıyor geleni gideni eksik olmuyor kV ile ayrı olmasına rağmen hep gelinlik bekliyorlar her şeye karışıyorlar.geleneklerine büyüklerine otoriteye çok bağlı oluyorlar.yol yakınken dönün derim

Canim evlenince daha da kotu olurlar suan bile yeterince kötüler. Ayrilmalisin yoksa cok üzülürsün.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:

Dediklerinize katılıyorum fakat yine de nişanlımı seviyorum. Ayrılırsam çok üzüleceğimden korkuyorum :( çünkü kendini zorunlu hissediyor bazı şeylerde de ailesinden korkuyor : ( o da bazı şeyleri elinden gelmeden yapıyor :( fakat her şeye rağmen mantığım ayrıl diyor :(

Eğer nişanlına çok aşıksan, onun da sana aşık olduğunu düşünüyorsan karşına al ilk ve son kez konuş. Herşeyden önce seni yalnız bırakıp gittiği an çok kırıldığını, bir daha benzer bir olay yaşanırsa bunu kaldıramayacağını anlat. Onu ailesinden uzaklaştırmak gibi bir düşünceye asla sahip olmadığını anlat, buna ikna olması lazım önce. Çünkü karşı taraf onu bu şekilde doldurmuş hep belli. Gelinlere hep ara bozan, erkeği ailesinden koparan kişiler muamelesi yapılan bir ailede büyümüş çünkü. Konuşarak anlaşılabilecek biriyse nişanlın bu sorunları aşarsınız. Ama yok ben ne dersem o havasındaysa, sizi dinlemiyorsa zorlamanın bir anlamı yok. Herkes kendi yoluna der bitirirsiniz. Snradan hayat boyu üzülmektense şimdi bir kez üzülürsünüz.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :(Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :( ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :(
Ayril yoksa ilerde daha buyuk sorunların olur.

Bukadar evli insan ileriyi gorerek konusuyor aileniz de oyle..sonra cok vurursunuz kafanizi taslara... buraya bu konuyu acmaniz bile bu isin oluru olmadiginin, içinize sinmediginin kaniti. Dayisi geldi diye birakip gitmesi suan boyleyse evlenince ne yapar dedirtiyor
Üzgünüm ama sevmek biyere kadar kadin olmak yeterince çileli. Bu aile de ciley cile katar

okurken kendimi senin yerine koydum inan bana herşey sen nişanı at diye bas bas bağırıyor o güzelim ailene ve sana zerre yakışmayan mahlukatlardan bian önce kurtul. evet seviyor olabilirsin hiçkimsenin sevdğinden ayrılması kolay olmaz ama şöyle düşün hayat sana resmen zindan olacak ve sen onlara köle olurken sevdğin adam aklına bile gelmeyecek. sanıyormusun ki evlenip onunla mutlu mesut olacaksn her dk arayıp çağıracaklar seni ya hizmet et diye götürecek yada evde bırakıp çürütecek her seferinde allah düşmanıma bu zihniyettekileri göstermesin ceydacım olabildiğince erken annenle konuş nişanlınla değil konuş ve onun fikrini al o herşeyin en iyisini bilir aşk gerçekten ilk günkü gibi kalmıyor ve sen bunu gördükçe kahroluyorsun zamanı geri almak için deli oluyorsun ama giden senden gidiyor şu an ne olduysa onunla ne yaşadıysan yaşa herşeyi sil ve önüne bak önce nişanı at tlf hattını değiştir işine gitt gel yeni arkadaşlıklar edin gerekirse tek başına tatile çık hayatını bunlarla zindan etme bir gün yaşadığın mutluluk çektiğin bu eziyete değmez doğru kararı alacağından eminim sen güçlü bir kadın ol ezilme :KK15:

5 yaşındaki çocuğun elini öpmen mi isteniyor, doğru mu anladım :KK51:

Ailen çok haklı, istemediklerine göre vardır bir hikmeti. Şimdiden bunları yaşıyorsan, ilerde çok sıkıntı çekersin, yol yakınken ayrıl derim canım.

İyi biri demisiniz kkusura bakmayin ama ailesine sizu bu kadar ezdiriyorsa iyi olamaz.Ve gercekten dogu kültürü cok farklı dayanamazsiniz bence

Back
X