nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında mevzu para değil. Bu adamla asla evlenmeeeeee. Kurtar kendini. Mızmız şımarık bebeğin teki. Valla billa çekilcek dert değil.

Kaynağı nedir bu yazdığınızın, bakmak isterim.
Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.” [560] Müslim, Birr 149

“Kadınlara hayırhah olun, onlara karşı hayır tavsiye ediyorum... Onlara hayırlı şekilde davranın.” (Buhârî, Nikâh 79, Enbiyâ 1, Edeb 31, 85, Rikak 23; Müslim, Radâ 65, hadis no: 1468; Tirmizî, Talâk 12)

Kadın erkek hic bir zaman eşit olamaz söylediğiniz gibi cinsiyetler bile FARKLİ.
Çıkarlara ve çalışmaya erinen kadınların kabul etmelerine göre şekillenen gelenek dünyanızda öyle olabilir. Ama bizim yaşadığımız gerçek ve modern dünyada öyle değil. Öyle olmasın diye de çalışmayı çok seviyoruz.

Dini yorum yapmak yasak sitede

Hiçbir şeye ihtiyacınız yoksa evlenmeyin o zaman çünkü evlilik de bir ihtiyaçtan doğar
Evlilik sırf nikahlandım diye k.çımı sildiğim tuvalet kağıdına kadar kocama aldırmam için yok. Maddi ihtiyaçlar için yok. Gelenek adı altında küçük bir servete kavuşmam için yok. Zihniyetiniz beni anlamanıza engel, tartışmak anlamsız. Fıtrattan yürüyün siz.

Buradan kadınların üstün olduğu anlamını mi çıkarıyoruz? Bu yazdıklarınızı biliyorum ama üstün olduğu anlamı çıkarıldığını bilmiyordum.

Sizin derken müslümanlara sesleniyor rabbil ül âlemin ,Yani diyor ki siz müslüman insanlar(erkekler) kadinlariniza hoş davranın. Yani kadınların müslüman ve hatta insan oldugu bile kabul edilmiyor gibi sanki ... Zaten miras , hukuk, aile ...vs gibi diğer konularda da üstüne basa basa belirtiliyor bu durum. Çok güzel noktalara deginiyorsunuz. Dinimizi bilmek negzel değil mi?

Uygununa kaçtım deyip 1500 liralık nişan elbisesi almak uygun olmasa demek neler olacak valla ben bu konuda erkek tarafını haklı buldum, sürekli erkekten bir beklenti var kadına gelince düğünde yapacakmış takım alacakmış? Sizin gelinliği kim alacak ? Biraz artık gururlu olun da kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayın el açıp boyun bükmeyin.

Ne saçmalıyorsunuz? Amacım linclemek değildi, bilmiyorsam ogrenmekti. Yaptığınız paylasimda da üstün olduğu anlamı nasıl çıktı anlayamadım.
Paylaştığı ve paylaşabileceği tüm kaynaklar kendisini çürütüyor zaten. Okuduğunu anlamak ne kadar önemli aslında, değil mi?

Paylaştığı ve paylaşabileceği tüm kaynaklar kendisini çürütüyor zaten. Okuduğunu anlamak ne kadar önemli aslında, değil mi?
Cahiliye döneminde kıza, kadına değer verilmiyordu. Bunun üzerine yazdığı kaynakları biliyordum. Ama bunun üstünlük anlamına geldiğini nasıl çıkarıyoruz anlamadım. Sadece öğrenme amaçlı sorduğum bir soruyu farklı yöne çekip cehalet diye nitelendirmek de, neyse deyip susuyorum..
Celikkf verecek cevabınız olmayınca beğenmedime basıp geçiyorsunuz. Tamamen öğrenme amaçlı sormuştum soruyu. Ama belli ki cevabınız yok. (Buna da beğenmedim atacaksınız bari bir cevap da yazın öğrenmiş olayım)

Siz eşitliği çok yanlış anlamissiniz yalnız ona bakarsanız toplumda kimse eşit değil,bazısı uzun, bazısı kısa, bazisi sarışın, bazısı esmer gibi...
Aynı- farklı kavramlarıyla eşitlik-esitsizlik kavramlarının anlamlarını bilmiyor ve karıştırarak kullanıyor. İnsanın bütün bir hayat görüşünün dilbilgisi hatalarıyla belirlenmesi ve bunu koşulsuz doğru zannetmesi ne acı değil mi?

Son düzenleme:
Biliyorum, zaten ona anlam veremedim. Ayranı yok içmeye...
Ama konu sahibi burda erkek tarafına jest yapmamış ki,nişan zaten kız tarafına aittir.Konu sahibinin bahsettiği evrensel adetlere göre, kendine jest yapmış oluyor.Nerden baksan elde kalacak bir konu her iki taraf da maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…