nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ödeseydiniz ne güzel olurdu diyor
Benzini bile damada kakma peşindeler
Hatta başlık parası da isterdik de yüce gönüllü olduğumyz için istemiyoruz yatın kalkın şükredin demişler işte
anne süt hakkı varmış bazı yörelerde.vayy ki vayy kadınlar emzirdiklerinin bile bedelini istiyorlar erkek tarafından peki çocuk mamayla büyüsüyse mamanın markasına göre mi olacak bu para miktarı?

ne takımı istiyor bu damat biz abiye ararken bile 2 depo benzin harcadık demiş kızın annesi.harcanıyor orası doğru da bunu niye söylemiş orasını hiç anlamadım
Benzin parasini bile cebimizden odedik demis kadin, aman zaten baslik parasini utanmayip agzina alan bi kiz tarafi var konuda, herkeste kac bu damattan falan yazmis, ben anlamadim kkda kafalar pırıl, dur daha 4. Sayfadayim geliyom bdbsbdb

anne süt hakkı varmış bazı yörelerde.vayy ki vayy kadınlar emzirdiklerinin bile bedelini istiyorlar erkek tarafından peki çocuk mamayla büyüsüyse mamanın markasına göre mi olacak bu para miktarı?
Enflasyona kadar ekliyorsun

Şaka şaka gerçek kadınlar, kadın giBi kadınlar tabi ki emzirir ne maması allah aşkına?
Emzirirken besin değerlerini de somondan, keçi peynirinden, manda yoğurdundan hesaplıyorsun

Benzin parasini bile cebimizden odedik demis kadin, aman zaten baslik parasini utanmayip agzina alan bi kiz tarafi var konuda, herkeste kac bu damattan falan yazmis, ben anlamadim kkda kafalar pırıl, dur daha 4. Sayfadayim geliyom bdbsbdb
ama çalışmayan kız alıyorlar ne bekliyordu ki damat ailesi?acele neydi atansaydı kız ya da atanmış gelin alsalardı.kız tarafında para yok ama eşit masraf yapılsın istiyorlar.burası da tuhaf aslında.anadolu usulü kız almaya çalışılırsa onlar da isterler herşeyi doğal olarak

Şimdi iki tarafta da sorun var. Birincisi hangi adet bu ben nişan kıyafetimi falan kendim aldım yani adetlere sürekli sığınmak saçma. İkincisi de daha nişanda bu kadar komaya giren adam neyine güvenip evleniyor sonra da bu lafları ediyor anlamadım. Şu an bakın düğünsüz bile evlenip kiraya çıkmak minimum 100 bin. Üç kuruşun lafını yapacak insan bu yola hiç girmeyecek.

Cok ciddi soruyorum
Ben burada coooook nadir nisan gordum ya, oda genclerin yasi kucuktur 2 3 yil nisanli kakacaktir gibi sebeplerden ama 2 3 kez denk geldi
E zaten simdiki sozler eskisi gibi degilki, nebilim ne gerek varki
Bizim filmlerden gördüğümüz, adam evlenme teklif edince nişanlanılmış olunuyor yabancılarda. Aileler de öncesinde ya da sonrasında tanışıyor. Öyle bizdeki gibi büyük organizasyonlar yok evlenene kadar, hatta çoğunlukla dünürler nikahta görüşüyor. Filmlerdeki gibi mi oluyor bulunduğunuz ülkede?

Hayir okadarda degil ya
Turkuz sonucta
Hatta kardesim yabanciyla nisanlandi oyle olmadi
Isteme oncesi aileler bir araya gelir (genelde kadinlar tayfasi )gun belirlenir, ogun herkes tanismis olur. Kiz istenir yuzuk takilir
Bu nisanlanmis oluyo bizde
Nisanlilik surecinde ev kurulur dugun icin yapilacaklar yapilir
Bu bohca olayi falan yok yani buralarda, yapanda vardir belki ama tek tuk. Ben hic gormedim

Yok olmaz, işlerine gelince eşitlik adalet. İşte ben buna kızıyorum. Bu damat bu kafayla eve gelince niye yemeği tuzsuz yaptın diye burun bükecekti. Gelenekler yapılsın, adet yerini bulsun diyorsan evlenirken de kaçma masraftan

Gelenek adı altında erkeğin her şeyi karşılaması karşılığında yine gelenek olarak kadını ailesinin kölesi yapması da cabası. Yok kv evi temizle, yok annemi aradın mı…

Yeterince sinirimi bozan şey yokmuş gibi sinir bozan ya da geren filmleri izlemeyi severim ben:)
Geçen netflixte gördüm bende silenced diye bir film böyle sinir oluyorsun, üzülüyorsun, isyan ediyorsun.
Ne olacagimi bile bile oturup izliyorum böyle filmleri.
Buna da dayanamaz atlayarak bakarım şimdi :)

Figen Merdan geldi aklıma, farkımsallıyorum sjsjsjdjd

örf ve adetlerde erkeklere değil kadınlara daha çok iş düşüyor üniversite mezunu birisinin bu eski bilgilerle ne iş var.
eş her an olmayabilir iki çocukla aldatırsa ne olacak eşiniz?
Üniversite okumuş olmak değerleri silip atmak değildir ben aile danışmanlığı eğitimi de aldım içinde yaşadığımız sosyal ortama uyum sağlamak zorundayız insan olarak

Hayırlısı olsun hiç kendinizi üzmeyin

Üniversite okumuş olmak değerleri silip atmak değildir ben aile danışmanlığı eğitimi de aldım içinde yaşadığımız sosyal ortama uyum sağlamak zorundayız insan olarak
Lutfen bu eğitimi mesleğe dönüştürme
Değer dediğin nedir ? Hangi sosyal ortamdan bahsediyorsun ? Benim sosyal ortamımdaki kadinlar çalışıyor mesela

Kadın erkek hic bir zaman eşit olamaz söylediğiniz gibi cinsiyetler bile FARKLİ.
Evet kadın ve erkek sosyal ve siyasal yönden yani hukuk önünde devlet karşısında eşittir hanımefendi yani aynı haklara sahibiz siz değerlerinizi iyice öğrenin bakalım eski toplumlarımizi bir araştırın

Arkadaşlar herkesin değeri kendine. Fakat bunları genel geçer “evrensel” değer olarak düşünmeyin. Gayet maddi açıdan da eşit katılan, ev işlerine de eşit bakan, çocukları da eşit yetiştiren çiftler var. Yani siz ve çevreniz daha ataerkil diye bunun doğru olduğunu düşünmeyin diye diyorum. Yoksa bana ne herkes nasıl istiyorsa öyle yaşar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…