- Konu Sahibi yellowbomb
-
kızlar kına işine sizin kadar bende şaşırdım.bursadamı öyle oluyo acaba?bursada hep gördüğüm böyle oluyor.söz,nişan,kına kıza ait,kınanın çerezini kınasını erkek alır bi tek o kadar.kız erkegin erkekte kızın kıyafetini alır.erkek düğünü üstlenir.benimde öyle oldu.ama aileler arasında nasıl anlaşılıyorsa öylede olur herhalde.
hayır benim bildiğim neresi olursa olsun nişanı erkek tarafı yapar nişanda toplanan takılarda kız tarafın kalır.onlarlada anne kızına ceyiz alır die biliyorum
nişanıda kınayıda kız tarafı yapar cnm.
peki canım aile içi olunca masraf olmuyoki kız tarafı nasıl yapıcak yani bütün herşeyi kız tarafımı alıyor nişanlığı erkeğin damatlığını yüzüğü falan
hayır benim bildiğim neresi olursa olsun nişanı erkek tarafı yapar nişanda toplanan takılarda kız tarafın kalır.onlarlada anne kızına ceyiz alır die biliyorum
neresi olursa olsun demeyin bari yaa...çoğu yerde nişanı kız tarafı yapar belki bikaç yer vardır sizin gibi nişanıda erkek tarafının yaptığı....ama türkiye genelinde bu böyledir...
vallahi benim gördüğüm bildiği hep erkek tarafı yaparr gerci böle şeylere kimse artık önem vermiyor herkez gücücnün yettiğince yapıyorrr kime ne düşerse yapılıyor bunu o alsın onu biz alalım gibisinden şeyler olmamalıda zaten..
yani nişanı kız tarafı yapıyorsa bitek çalgı açısından yapıyor ozaman canım baksana yine takıları nişanlığı pastayı erkek alıyormuşcanım kardeşimin hafta sonu söz ve nişan bir arada olucak biz evde yapıcaktık pasta kola vs ama sayı cok artınca salon tutduk calgı bunalrı biz verdik
erkek tarafı kardeşimin nişan kıyafetini ayakkabı canta sı takı olarakda tek taş bilezik yüzük saat küpe vede alyans aldılar bizde oğlana alyans ve saat aldık
nişan pastasını oğlan tarafı yaptırıyor
geriye dagıtılıcak küçük pastalar ve kola cerez biz aldık
bizim adetimize göre biz söz ve nişanda kızımıza bişey takılmaz nikah yada düğünde takılır ne takacaksak
mekan parası çalgı parası pasta falan kıza mı ait yani kimiside bitek çalgı kıza ait diyorcanım düğün erkek tarafına ait nişanın nerede nasıl olacağı ikramlar falan herşey kız tarafına ait tabiki kız tarafı bunu karşılayabilecek güçte değilse şayetki ozaman erkek tarafı yardım edebilir bunda sakınca yok ama işin oluru budurboshayallersmile
kızlar kına işine sizin kadar bende şaşırdım.bursadamı öyle oluyo acaba?bursada hep gördüğüm böyle oluyor.söz,nişan,kına kıza ait,kınanın çerezini kınasını erkek alır bi tek o kadar.kız erkegin erkekte kızın kıyafetini alır.erkek düğünü üstlenir.benimde öyle oldu.ama aileler arasında nasıl anlaşılıyorsa öylede olur herhalde.
nişan ister evde ister salonda olsun kız tarafı yapar.
düğünü erkek tarafı yapar.
bizde de nişanı erkek tarafı yapar mersin adeti ne göre söylüyorum
nişanda dağıtılan pasta vs şeyler de erkek tarafına aittir salonda yapılıyosa yer parasıda onlara aittir
düğünü de ynı şekilde erkek tarafı yapar kız tarafı sadece damatlığını alır
damadın nişan takımını da kendisi alır
ama konyada nişanı kız tarafı düğünü de erkek tarafı yapar...
Ben hiç duymadım erkek tarafının nişan yaptığı bir yer. Tabi elbet vardır ama sizin dediğiniz gibi çok yerde olduğunu sanmıyorum.
ya tabı erkek tarafının durumu ıyıse ben yapıcam derse bılemem onu ben ardahanlıyım nısanlım trabzonlu ıkımızın adetınde de boyle kız yapıyor........
canım soz nısan kıza aıttır dugun erkege,sen erkege yaparsın bohca erkekte sana yanı senın nısan elbısenı ayakkabını kuoforunu takını erkek tarafı alır sende erkege takım ve ayakkabı alırsın karsılıklı bohcalasma olur ben nısanlandım 4 ay once nısanımı dugun salonunda yaptım dugun salonunun parasını bız verdık ama bana takılan takıların hepsı bende kaldı erkek hıc bırsey almadı ....boyledır bu cogu yerde ama orfu adetı degısık olan yerlerde vardır ama benım gordugum butun nısanlar boyle oldu...........
söz nişan kız tarafına aittir.takılan takılar kıza kalır.
ayrıca kınada kız tarafına aittir fakat kına ikramı erkek tarafı getirir
e erkek tarafına aitse ikram kına erkek tarafına aittir kıza bişey kalmıorki kınayı getiriyorlar ikramları alıyorlar e daha neolumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?