• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişanı kız tarafı mı yapar?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
canım düğün erkek tarafına ait nişanın nerede nasıl olacağı ikramlar falan herşey kız tarafına ait tabiki kız tarafı bunu karşılayabilecek güçte değilse şayetki ozaman erkek tarafı yardım edebilir bunda sakınca yok ama işin oluru budurboshayallersmile

kızlar kına işine sizin kadar bende şaşırdım.bursadamı öyle oluyo acaba?bursada hep gördüğüm böyle oluyor.söz,nişan,kına kıza ait,kınanın çerezini kınasını erkek alır bi tek o kadar.kız erkegin erkekte kızın kıyafetini alır.erkek düğünü üstlenir.benimde öyle oldu.ama aileler arasında nasıl anlaşılıyorsa öylede olur herhalde.

kızlar kına işine sizin kadar bende şaşırdım.bursadamı öyle oluyo acaba?bursada hep gördüğüm böyle oluyor.söz,nişan,kına kıza ait,kınanın çerezini kınasını erkek alır bi tek o kadar.kız erkegin erkekte kızın kıyafetini alır.erkek düğünü üstlenir.benimde öyle oldu.ama aileler arasında nasıl anlaşılıyorsa öylede olur herhalde.

evet bursada nedense kınayı kız tarafının yapma durumu var yani kına kıza aittir bizim buralarda bir düğün erkeğe yüklenir kınayı kız tarafı yapar ama kınada dağıtılan çerezi kınası kaftanı falan erkek alır sadece mekan kıza aittir:delphin:

Kız tarafı yapar. Bizim nişanımızda sadece kıyafetimi eşim almıştı o kadar. Diğer her şey bize aitti. Bu arada nişanda takılan takılar da kıza verilir.

Bu kız verme olayı ne ya iki insan birbirini sevdiği için evleniyor yok ben kız verdim, ben oğlumu bahşettim çok saçma şeyler bunlar İki tarafta üzerine düşeni yapmalı . Genel olarak da nişanı kız düğünü erkek tarafı yapar. .

bizde de nişanı erkek tarafı yapar mersin adeti ne göre söylüyorum
nişanda dağıtılan pasta vs şeyler de erkek tarafına aittir salonda yapılıyosa yer parasıda onlara aittir
düğünü de ynı şekilde erkek tarafı yapar kız tarafı sadece damatlığını alır
damadın nişan takımını da kendisi alır
ama konyada nişanı kız tarafı düğünü de erkek tarafı yapar...

nişanı kız yapar.

bana da saçma geliyor ben kızımı veriyorum demek. karşı tarafta oğlunu veriyor o zaman.

hayır benim bildiğim neresi olursa olsun nişanı erkek tarafı yapar nişanda toplanan takılarda kız tarafın kalır.onlarlada anne kızına ceyiz alır die biliyorum

neresi olursa olsun demeyin bari yaa...çoğu yerde nişanı kız tarafı yapar belki bikaç yer vardır sizin gibi nişanıda erkek tarafının yaptığı....ama türkiye genelinde bu böyledir...

nişanıda kınayıda kız tarafı yapar cnm.

evet kınayıda kız yapar...ama kına,kına sepeti,giyiyorsa bindallı ya da elbise bilmem ne yani kınadaki şeyleri erkek tarafı alır....

ama salonda yapıyorlarsa salon falan kıza aittir....

peki canım aile içi olunca masraf olmuyoki kız tarafı nasıl yapıcak yani bütün herşeyi kız tarafımı alıyor nişanlığı erkeğin damatlığını yüzüğü falan

bu konuda değişiklik gösteriyor...

bizden örnek verirsem,nişanda benim elbisemi biz aldık,nişanlımın kıyafetide kendine aitti...ama alyanslarda benim alyansımı onlar aldı,onunkini biz aldık.....

bazılarında kıyafetlerinde karşılıklı alındığını duyuyorum,bizde öyle olmadı...

hayır benim bildiğim neresi olursa olsun nişanı erkek tarafı yapar nişanda toplanan takılarda kız tarafın kalır.onlarlada anne kızına ceyiz alır die biliyorum

Ben hiç duymadım erkek tarafının nişan yaptığı bir yer. Tabi elbet vardır ama sizin dediğiniz gibi çok yerde olduğunu sanmıyorum.

neresi olursa olsun demeyin bari yaa...çoğu yerde nişanı kız tarafı yapar belki bikaç yer vardır sizin gibi nişanıda erkek tarafının yaptığı....ama türkiye genelinde bu böyledir...

vallahi benim gördüğüm bildiği hep erkek tarafı yaparr gerci böle şeylere kimse artık önem vermiyor herkez gücücnün yettiğince yapıyorrr kime ne düşerse yapılıyor bunu o alsın onu biz alalım gibisinden şeyler olmamalıda zaten..

canım soz nısan kıza aıttır dugun erkege,sen erkege yaparsın bohca erkekte sana yanı senın nısan elbısenı ayakkabını kuoforunu takını erkek tarafı alır sende erkege takım ve ayakkabı alırsın karsılıklı bohcalasma olur ben nısanlandım 4 ay once nısanımı dugun salonunda yaptım dugun salonunun parasını bız verdık ama bana takılan takıların hepsı bende kaldı erkek hıc bırsey almadı ....boyledır bu cogu yerde ama orfu adetı degısık olan yerlerde vardır ama benım gordugum butun nısanlar boyle oldu...........

ya tabı erkek tarafının durumu ıyıse ben yapıcam derse bılemem onu ben ardahanlıyım nısanlım trabzonlu ıkımızın adetınde de boyle kız yapıyor........

canım kardeşimin hafta sonu söz ve nişan bir arada olucak biz evde yapıcaktık pasta kola vs ama sayı cok artınca salon tutduk calgı bunalrı biz verdik

erkek tarafı kardeşimin nişan kıyafetini ayakkabı canta sı takı olarakda tek taş bilezik yüzük saat küpe vede alyans aldılar bizde oğlana alyans ve saat aldık

nişan pastasını oğlan tarafı yaptırıyor
geriye dagıtılıcak küçük pastalar ve kola cerez biz aldık

bizim adetimize göre biz söz ve nişanda kızımıza bişey takılmaz nikah yada düğünde takılır ne takacaksak
yani nişanı kız tarafı yapıyorsa bitek çalgı açısından yapıyor ozaman canım baksana yine takıları nişanlığı pastayı erkek alıyormuş

canım düğün erkek tarafına ait nişanın nerede nasıl olacağı ikramlar falan herşey kız tarafına ait tabiki kız tarafı bunu karşılayabilecek güçte değilse şayetki ozaman erkek tarafı yardım edebilir bunda sakınca yok ama işin oluru budurboshayallersmile
mekan parası çalgı parası pasta falan kıza mı ait yani kimiside bitek çalgı kıza ait diyor

ooo abim olsaydı bursadan kız ayarlardım ona iyiymiş valla
nişan ister evde ister salonda olsun kız tarafı yapar.
düğünü erkek tarafı yapar.

yani nişana erkeğin alacağı altınlar ve nişanlıkmı sadece
bizde de nişanı erkek tarafı yapar mersin adeti ne göre söylüyorum
nişanda dağıtılan pasta vs şeyler de erkek tarafına aittir salonda yapılıyosa yer parasıda onlara aittir
düğünü de ynı şekilde erkek tarafı yapar kız tarafı sadece damatlığını alır
damadın nişan takımını da kendisi alır
ama konyada nişanı kız tarafı düğünü de erkek tarafı yapar...

hımmm heryerde farklı ya
Ben hiç duymadım erkek tarafının nişan yaptığı bir yer. Tabi elbet vardır ama sizin dediğiniz gibi çok yerde olduğunu sanmıyorum.

canım bizim buralarda çok görüm ben yaa damadın annesi diyorki ben bu kıza büyük nişan yapacam diyor davul çaldırcam gelinim için diyorlar yapıyorlar gelin hiç bir masrafı karşılamıo ama damatlığı bilemem...erkeğin durumu iyiyse herşeyi o yapıyor

ya tabı erkek tarafının durumu ıyıse ben yapıcam derse bılemem onu ben ardahanlıyım nısanlım trabzonlu ıkımızın adetınde de boyle kız yapıyor........

evet erkek tarafının durumu iyiyse illaki çalgılı nişan yapıyorlar ve bütün masrafları karşılıyorlar
canım soz nısan kıza aıttır dugun erkege,sen erkege yaparsın bohca erkekte sana yanı senın nısan elbısenı ayakkabını kuoforunu takını erkek tarafı alır sende erkege takım ve ayakkabı alırsın karsılıklı bohcalasma olur ben nısanlandım 4 ay once nısanımı dugun salonunda yaptım dugun salonunun parasını bız verdık ama bana takılan takıların hepsı bende kaldı erkek hıc bırsey almadı ....boyledır bu cogu yerde ama orfu adetı degısık olan yerlerde vardır ama benım gordugum butun nısanlar boyle oldu...........

ozaman nişanı kızın yapması sadece çalgı parasını saol parasını vermekten ibaret canım öle değilmi...

Niaşnı kız yapar. Genel teamül böyle.
ama arkadaşlrım arasında da şahit oldum, kızın durumu iyi değilse ve nişan kalabalık olacaksa erkek tarafı üstleniyor kendi isteğiyle. Kimse siz yapacaksınız demiyor. Bu şekilde yapan erkek aileleri var.
Benim nişanım kalabalık oldu ve dışarda yaptık biz üstlendik her şeyi. Video, pasta, çiçek, süsleme, salon kirası,yemek-içki vs.
Erkek tarafı benim nişan elbisemi, takılarımı, ayakkabımı, çantamı, fotoğrafçıyı, kuaförü karşıladı.
Birbirimize bohça yaptık.

söz nişan kız tarafına aittir.takılan takılar kıza kalır.
ayrıca kınada kız tarafına aittir fakat kına ikramı erkek tarafı getirir

söz nişan kız tarafına aittir.takılan takılar kıza kalır.
ayrıca kınada kız tarafına aittir fakat kına ikramı erkek tarafı getirir

e erkek tarafına aitse ikram kına erkek tarafına aittir kıza bişey kalmıorki kınayı getiriyorlar ikramları alıyorlar e daha neolumunekankayizsmile

yaa nişanda mekan,kınada mekan kıza ait olunca işde cok da tuzlu oluyor.. birtek dugun erkege ait se,, keske erkek olsaydım ben yaa :(

e erkek tarafına aitse ikram kına erkek tarafına aittir kıza bişey kalmıorki kınayı getiriyorlar ikramları alıyorlar e daha neolumunekankayizsmile

nişandaki ikrama karışmaz erkek tarafı.sadece kınada ikram ve kınayı erkek getirir.
ama nişan kına nerede yapılacak o kız tarafına kalır.
evin müsaitse aile arasında yaparsın kınayı nişanı masrafta olmaz

Işte herseyın bır zorlugu bır guzellı gı var yanı kınada elbıseyı cerezı kınayı erkek tarafı alır tuttugun yerın masrafı kız tarafına ıste....

Back