• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Kizlar bu arada sizi takip etmeye calisiyorum.nisan ekibinden bikac kisi kaldik cunku.sizlerden de güzel haberler geldikce pasamla daha mutlu oluyrz.insalh hep güzel habrler verelim birbirimize; )
Evet canım az kaldik ins hepimiz sağlıcakla aliriz kucagimiza benimde dun kontrol vardı aramızda bir hafta var bebisim 2300gr doktorum gelişimi biraz geri kalmış dedi çokta fark yok gibi geldi bana fazla abartı doktorum galiba dünden beri araştırıyorum kilosu normal yazıyor Nisan topiginde doğum.yapan varmı acaba çok merak ediyorum kızlar son durumları yazın....

OTE="gulneva77, post: 49171978, member: 470797"]Evet canım az kaldik ins hepimiz sağlıcakla aliriz kucagimiza benimde dun kontrol vardı aramızda bir hafta var bebisim 2300gr doktorum gelişimi biraz geri kalmış dedi çokta fark yok gibi geldi bana fazla abartı doktorum galiba dünden beri araştırıyorum kilosu normal yazıyor Nisan topiginde doğum.yapan varmı acaba çok merak ediyorum kızlar son durumları yazın....[/QUOTE]bozma moralini.her doktor farkli yorumluyor.ALlahin izniyle hersey yolundadir inşallah. Bizz hep pozitif olalim ki bebislerimizde mutlu olsunlar;)
Bozm

OTE="gulneva77, post: 49171978, member: 470797"]Evet canım az kaldik ins hepimiz sağlıcakla aliriz kucagimiza benimde dun kontrol vardı aramızda bir hafta var bebisim 2300gr doktorum gelişimi biraz geri kalmış dedi çokta fark yok gibi geldi bana fazla abartı doktorum galiba dünden beri araştırıyorum kilosu normal yazıyor Nisan topiginde doğum.yapan varmı acaba çok merak ediyorum kızlar son durumları yazın....
bozma moralini.her doktor farkli yorumluyor.ALlahin izniyle hersey yolundadir inşallah. Bizz hep pozitif olalim ki bebislerimizde mutlu olsunlar:KK66:
Bozm[/QUOTE]
Selam benim bi bebegim 2300 doktor ona normal dedi. Bi tanesi 2100 inhn icin geri kalmis dedi. Bu hafta bende yemege yuklendim.

bozma moralini.her doktor farkli yorumluyor.ALlahin izniyle hersey yolundadir inşallah. Bizz hep pozitif olalim ki bebislerimizde mutlu olsunlar:KK66:
Bozm
Selam benim bi bebegim 2300 doktor ona normal dedi. Bi tanesi 2100 inhn icin geri kalmis dedi. Bu hafta bende yemege yuklendim.[/QUOTE]
Canım cok yemekle bebek kilo almaz ben kendimden örnek vereyim istersen hiç kilo almadim dort ay bebeğin gelişimi hep öndeydi bu ay bir ayda dort kilo aldım istahim çok açıktı canım istediğimi yedim bu ay bebis kilo almamış fazla..muz sut yoğurt yumurta kasar kırmızı et beyaz et balik bebeği kilo aldıran şeyler çok olcuyu kaçırmamak sartiyla canım herşeyin fazlasi zarar..boşver doktorlari önemli olan sağlıklı dogmalari sonra iyi bekleriz bebislerimizi inş..

Selam benim bi bebegim 2300 doktor ona normal dedi. Bi tanesi 2100 inhn icin geri kalmis dedi. Bu hafta bende yemege yuklendim.
Canım cok yemekle bebek kilo almaz ben kendimden örnek vereyim istersen hiç kilo almadim dort ay bebeğin gelişimi hep öndeydi bu ay bir ayda dort kilo aldım istahim çok açıktı canım istediğimi yedim bu ay bebis kilo almamış fazla..muz sut yoğurt yumurta kasar kırmızı et beyaz et balik bebeği kilo aldıran şeyler çok olcuyu kaçırmamak sartiyla canım herşeyin fazlasi zarar..boşver doktorlari önemli olan sağlıklı dogmalari sonra iyi bekleriz bebislerimizi inş..[/QUOTE]
İnsan üzülüyor benim beslenmem yüzündenmi böyle oldu diye. Saglikla dogarlar insallah.

Canım cok yemekle bebek kilo almaz ben kendimden örnek vereyim istersen hiç kilo almadim dort ay bebeğin gelişimi hep öndeydi bu ay bir ayda dort kilo aldım istahim çok açıktı canım istediğimi yedim bu ay bebis kilo almamış fazla..muz sut yoğurt yumurta kasar kırmızı et beyaz et balik bebeği kilo aldıran şeyler çok olcuyu kaçırmamak sartiyla canım herşeyin fazlasi zarar..boşver doktorlari önemli olan sağlıklı dogmalari sonra iyi bekleriz bebislerimizi inş..
İnsan üzülüyor benim beslenmem yüzündenmi böyle oldu diye. Saglikla dogarlar insallah.[/QUOTE]
Sakin üzülme canım bende dün çok kötü oldum ama hareketlerini hisetikce sukrediyorum sağlıklı dogsunlar inş..beslenmeyle alakası yok.dedi doktorum hata kilo almadigim zaman bebek daha iyi gelişirmis..az kaldı inş kavusmaya..

Kizlar 10 gundur ellerimde acayip uyusma karincalanma agri var dirsekten ellere kadar hic bisi yapamiyorum bisi tutamiyorum telefonu bile ogleden sonra doktora gidecem kendi dpktorum bisi yapabilirmiki ortopediyemi gitseydim bilemedim az kaldi idare edeyim ilac kullanmiyayim bebegime zarar gelmesin diye durdum ama dayanilacak gibi degil uyuyamiyorum siz boyle bi durum yasadinizmi dua edin bana

Kizlar 10 gundur ellerimde acayip uyusma karincalanma agri var dirsekten ellere kadar hic bisi yapamiyorum bisi tutamiyorum telefonu bile ogleden sonra doktora gidecem kendi dpktorum bisi yapabilirmiki ortopediyemi gitseydim bilemedim az kaldi idare edeyim ilac kullanmiyayim bebegime zarar gelmesin diye durdum ama dayanilacak gibi degil uyuyamiyorum siz boyle bi durum yasadinizmi dua edin bana
Benim vicudumda kaşıntı eller ve ayaklarda egzama çıktı kasinmaktan oluyorum resmen..inş sağlıklı doğum yapınca gecicek hamilelikte uyuşma olabiliyor muş ellerde magnezyum eksikliği de olabilir kendi doktoruna git canım..

derinn83 derinn83 canım naptin gittinmi kontrole iyi haberle gel inş canım ..
Dün gittik kontrole canım herşey yolunda çok şükür. Gelişimi, yeri, suyu, baş aşağı pozisyonu hepsi normal bi sıkıntı yok 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Nst ye sokmıycak mısınız dedim, bi sorunun sancın yok gerek yok dedi. Çok heves ediyorum bi bağlayın beni nolurr dedim tamam seni mi kırıcam dedi :))) Zorla kendimi nst ye bağlattım :) 2 kez 40 üzeri sancım çıktı ama düzenli değillerdi sorun yok dedi hemşire de doktor da.

Hazır çıkmışken yine bebişin eksiklerini biraz hallettik, Doğum fotoğrafçısını halletmiştim zaten bir tek oda süsleme işi kalmıştı. Organizasyoncu ile anlaştık onu da çıkarttım aradan. Ama dün çok yorulmuşum bu sabahtan öğlene kadar hiç hareket etmedi. Tam artık doktora gidicem derken uyandı premsesim çok şükür kıpır kıpır yine.

Kıyafetlerini kolilerden çıkarttım, fiyat etiketlerini kestim, bugün de yaka etiketlerini falan keserim. Yarın annem gelicek yıkayıp asıcaz inş. Geriye ütü işi kalıyor. Sonra da artık Doğuma kadar malak gibi kalkmadan yatmak istiyorum :) Sen de çok yorma kendini bak sonra bebişler hareket etmeyince panik oluyoruz stres daha kötü. Ev işleri olduğu kadar artık. Sen bebişin elbiseleri hallet yeterki.

Geçmiş olsun canım. Sabah ilk uyandığımda son 1 aydır bende de hafif uyuşma ve bolca şişme var. Ama sonra hemen geçiyor. Seninkisi biraz daha şiddetli anladığım kadarıyla. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 12-14 haftalık falandım ellerim kollarım çok güçsüzdü kadın Doğumcum Nöroloji görsün bi dedi. İki elime koluma elektrik verip incelediler çok şükür karpal tünel ya da sinir sıkışması gibi birşey çıkmadı. Magnezyum düşüklüğü varmış ilaç takviyesi ve iyi beslenme ile hemen geçti. Sen de bi Nörolojiye görün istersen. Ortopedi kırık çıkık gibi durumlara bakıyor, seninki Nörolojiye girer. Hayırlı haberlerle gel inş cnm.

Dün gittik kontrole canım herşey yolunda çok şükür. Gelişimi, yeri, suyu, baş aşağı pozisyonu hepsi normal bi sıkıntı yok 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Nst ye sokmıycak mısınız dedim, bi sorunun sancın yok gerek yok dedi. Çok heves ediyorum bi bağlayın beni nolurr dedim tamam seni mi kırıcam dedi :))) Zorla kendimi nst ye bağlattım :) 2 kez 40 üzeri sancım çıktı ama düzenli değillerdi sorun yok dedi hemşire de doktor da.

Hazır çıkmışken yine bebişin eksiklerini biraz hallettik, Doğum fotoğrafçısını halletmiştim zaten bir tek oda süsleme işi kalmıştı. Organizasyoncu ile anlaştık onu da çıkarttım aradan. Ama dün çok yorulmuşum bu sabahtan öğlene kadar hiç hareket etmedi. Tam artık doktora gidicem derken uyandı premsesim çok şükür kıpır kıpır yine.

Kıyafetlerini kolilerden çıkarttım, fiyat etiketlerini kestim, bugün de yaka etiketlerini falan keserim. Yarın annem gelicek yıkayıp asıcaz inş. Geriye ütü işi kalıyor. Sonra da artık Doğuma kadar malak gibi kalkmadan yatmak istiyorum :) Sen de çok yorma kendini bak sonra bebişler hareket etmeyince panik oluyoruz stres daha kötü. Ev işleri olduğu kadar artık. Sen bebişin elbiseleri hallet yeterki.
Çook.sukur.iysiniz canim dün girmeyince merak ettim sizi..nts sanci çıktığıni doktorunmu söyledi ben iki kere girdim sorun yok dendi hiç incelemedim verilen kağıdı..bende oda.susu ve fotoğrafçı çok.istedim fiyat fazla gelince vazgeçtim..odami kendim.susliycem..bende eşyaları yikadim yarında ütü işine bagliycam sonrada çantamı hazirlarim..

Geçmiş olsun canım. Sabah ilk uyandığımda son 1 aydır bende de hafif uyuşma ve bolca şişme var. Ama sonra hemen geçiyor. Seninkisi biraz daha şiddetli anladığım kadarıyla. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 12-14 haftalık falandım ellerim kollarım çok güçsüzdü kadın Doğumcum Nöroloji görsün bi dedi. İki elime koluma elektrik verip incelediler çok şükür karpal tünel ya da sinir sıkışması gibi birşey çıkmadı. Magnezyum düşüklüğü varmış ilaç takviyesi ve iyi beslenme ile hemen geçti. Sen de bi Nörolojiye görün istersen. Ortopedi kırık çıkık gibi durumlara bakıyor, seninki Nörolojiye girer. Hayırlı haberlerle gel inş cnm.

Bende karpal tunelden suphe ettim ama doktorum ortepodi veya baska bi doktorun yapabilecegi bisi yok odem olusmustur hamilelikte normal magnezyum kalsiyum cinko iceren bi ilac yazdi ve jel yazdi bakalim ins iyi olur cok siddetli agrilarim var cok sukur bebegim gayet iyi ev degistirdik bu hafta cok yorucu gecti korkuyodum bebege bisi olmusmudur diye gerci yardimcim var ama insanin evini en iyi kendi duzenler cok sukur suyunda kilosunda hic bi sorun cikmadi kilosu 2 kilo 600 gram dedi boyunu spylemdi buyudugu icin yuzu felan secilmiyodu ekrana sigmiyolar artik cok sukur :)

Bende karpal tunelden suphe ettim ama doktorum ortepodi veya baska bi doktorun yapabilecegi bisi yok odem olusmustur hamilelikte normal magnezyum kalsiyum cinko iceren bi ilac yazdi ve jel yazdi bakalim ins iyi olur cok siddetli agrilarim var cok sukur bebegim gayet iyi ev degistirdik bu hafta cok yorucu gecti korkuyodum bebege bisi olmusmudur diye gerci yardimcim var ama insanin evini en iyi kendi duzenler cok sukur suyunda kilosunda hic bi sorun cikmadi kilosu 2 kilo 600 gram dedi boyunu spylemdi buyudugu icin yuzu felan secilmiyodu ekrana sigmiyolar artik cok sukur :)
Canım Maşallah bebisine bugunmu gitti doktorua bebegin kilosuna bugunmu bakildi..benimde kilo biraz.dusuk çıktı deli gibi araştırıyorum.neten normalmiş diye..

Canım Maşallah bebisine bugunmu gitti doktorua bebegin kilosuna bugunmu bakildi..benimde kilo biraz.dusuk çıktı deli gibi araştırıyorum.neten normalmiş diye..

Evet cnm yazdigim gun dun yani gittim sen ne zaman gittinki bence simdi seninkide o kadar olmustur hizla buyuyilar kilo aliyolar kafana takma arkadasim gecen hafta dogum yapti benden iki hafta ondeydi 2.800 gram dogdu bebek erken dogum oldu gayette saglikli stres yapma

Evet cnm yazdigim gun dun yani gittim sen ne zaman gittinki bence simdi seninkide o kadar olmustur hizla buyuyilar kilo aliyolar kafana takma arkadasim gecen hafta dogum yapti benden iki hafta ondeydi 2.800 gram dogdu bebek erken dogum oldu gayette saglikli stres yapma
Benim pazartesi 2300gr. Canım bende2500kilo doğmuşum çok kilolu bebek değilmişim hep önden giderdik bu kontrolde bir hafta geride kalmış dedi suyumda azalma varmis bu pazartesi tekrar kontrolum var inş gelişimi normale donmustur zamanında gelir minisler..

Çook.sukur.iysiniz canim dün girmeyince merak ettim sizi..nts sanci çıktığıni doktorunmu söyledi ben iki kere girdim sorun yok dendi hiç incelemedim verilen kağıdı..bende oda.susu ve fotoğrafçı çok.istedim fiyat fazla gelince vazgeçtim..odami kendim.susliycem..bende eşyaları yikadim yarında ütü işine bagliycam sonrada çantamı hazirlarim..
Nst ekranındaki yeşil olan rakam sancıyı gösteriyor. Ben orda 34 gördüm bi ara ama kağıda gelip bakınca hemşire bi tane 41 var biraz daha takip edelim dedi. Sonra bi 10-15 dk daha durdum sanırım, eşimle yine ekranı ve kağıdı takip ettik bi 40 daha oldu. Ama hemşire düzenli değil korkma dedi, doktora da gösterip getirdi o da sorun yok demiş çıktık bizde. Bi sorun olsa söylerlerdi canım sende de sıkıntı yok demek ki.
Benim de sonunda sıra yıkamaya geldi çok şükür :) az kaldı bitiyorlar ha gayret :)

Aynen canım ortopedinin alanına giren bi konu değil bu. Belki dediğim gibi Nörolojiye gidebilirdin, o da gerekli testleri yapıp yüksek ihtimal zaten aynı ilaç takviyesini verirdi. Ama ilaçlar cevap vermezse sen yine de bi Nörolojiye görün cnm ihmal etme. Asıl doğumdan sonra o eller kollar çok lazım bize :)

Sen de mi taşındın, neler yaşadığını tahmin edebiliyorum canım bizde 32.haftalıkken taşındık inanılmaz yorucuydu.. Maşallah kilosu çok iyi canım :nazar: Boyunu sen de hesaplayabilirsin. Bacak boyunu ölçüyor ya hani FL diye bir değer çıkıyor, onu 7 ile çarp boyunu hesaplamış olursun

derinn83 derinn83 canim senin minis nasil gelisimi kaç kilo olmus..
Salı günü 34+5 ti canım, 2.600 kilosu 49 cm de boyu vardı. Ama biliyorsun benimki önden gidiyor, bu değerleri baz alıp seninkiyle kıyaslaman yanıltıcı olur. haftasına uygun giden bi bebek için senin bebeğin kilosu hiçte kötü değil bence. Zaten pazartesi kilosundan değil de azalan suyundan ötürü ciddi bi sıkıntı olacağını düşünürse doktorun sezeryan için gün verir diye düşünüyorum. Çok şükür bebeklerimizin ciğerleri epey gelişti, doğsalar küveze bile girmezler belki. Kendini üzüp strese sokma lütfen bak yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.

Ocak topiğinde bi annemiz var, 28 haftalık Doğum yaptı. Bebişi küveze alındı tabi ki ama gelişimi hızla devam ediyor. Bizler çok şükür 35-36 ları gördük buna da şükür..

Back