nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Ben çalışmadığım için rapor olayım da yok canım. Ama diğer topikteki kızlardan duyduğum kadarıyla doktor muayene edip sonra çalışabilir raporu veriyormuş.

Aynen canim sona geliyoruz adım adım bende inanamıyorum herşey rüya gibi karnimda kıpırtı hisetmesem hamile olduğuma inanamiycam..rüyama giriyor bebeğim doğmuş emziriyorum hep rüyamda..sende yarin guzel haberlerle gel canım...

Neden kan tahlili yapilacak cnm benimde cuma kontrolum var

Neden kan tahlili yapilacak cnm benimde cuma kontrolum var
Bu haftalarda genellikle doktorların çoğu komple kan değerlerine bakıyor canım. Demir depoların ne durumda, kalsiyum magnezyum eksiğin var mı, idrar da enfeksiyon falan var mı diye genel olarak bi bakıyorlar. Şuan bebekler inanılmaz bi hızla büyüyor ve resmen depolarımızı sömüyorlar. İlaç takviyesi gereken bir durum var mı ya da kullandığımız ilaçların dozları yeterli mi ona bakmış olacaklar. Bizim doktor her randevuda bir sonraki randevu neler yapacağımızın bilgisini veriyor, ben o yüzden biliyorum tahlil olacağını. Belki seninki de cuma tahlil istiycektir zaten.

Canim gittinmi doktora minik prenses iyidir inş..

Canim gittinmi doktora minik prenses iyidir inş..
Şimdi geldim canim, haftasonu düğün var abiye aldım mecbur bebiş sinir oldu yürüdükçe tekmeledi durdu hallettim geldim ama çok şükür :)

Sırtını dönmüştü bize yüzünü göstermedi anca omuriliğini seyrettik :) Başı şuan aşağıda, ama doktor yeri var hala döner durur şimdilik asıl 36.hafta gibi olduğundaki duruşu önemli bizim için dedi. Kilosu boyu yine maşallah iyiydi, muhtemel Doğum tarihi 29.12.2016 çıktı bugünde Yine inşallah 2017 yi görür diye dualar ederek ayrıldık. Kan ve idrar tahlillerim güzel çıktı. Birtek idrar kültürüm kaldı, o da 4 güne falan sonuçlanır. Birde yanlış hatırlamıyorsam eğer 36.haftaya kadar kontroller 2 haftada bir devam edicek dedi. Canıma minnet dedim :) Bizden haberler şimdilik bu kadar. Güzel haberlerin darısı başınıza inşallah

Maşallah prensese çok nazlı bu bebisler anne karina gelene kadar kök sokturduler şimdide popoyu gosteriyorlar sadece neyse sağlıklı olsunlar da en önemlisi doğunca gorcez yüzlerini inş...kaç kg olmuş bebis boy kaç cm canim..

Aynen valla, zaten artık çok büyüdüler ultrason ekranına tüm vücutları sığmıyor. Parça parça bakıyor doktor, yüzünü de göstermiyorsa renkli ultrason hiç alamıyorsun. Kilosu 1705 gram boyu da 44 cm çıktı. Boyu biraz abartı gibi geldi bana acaba doktor iyi ölçemedi mi diyorum. Bi gıdım bile oynatsa ölçüm değişiyor çünkü. Neyse artık doktor sağlıklı herşey yolunda dedi peki deyip geçiyorum bende :)

Maşallah tombis kızına neyle besliyorsun annnesi bizede taktik ver bakalım pazartesi bizimki kaç cikicak boy ve kilo biz uc kız kardeşiz annenem bizi hep 2 buçuk kg doğurmuş bende annneme diyorum benim pasam 3 kg bari dogsa..

Aslında 20.haftaya kadar falan böyle değildi hatta zayıf manken gibi bi kız doğurcam diyordum :) Ne olduysa o zamanlardan sonra oldu. Yüksek ihtimal hepimizin yediği şeyleri yiyorum sadece hergün düzenli tüketiyorum belki onun faydası olmuştur.

Haşlanmış yumurta, süt, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peynir, muz, limon sıkılmış soda, haftada bir gün balık-iki gün tavuk-dört gün kırmızı et

İlaç olarakta Demir hapı + magnezyum + omega3

Bende bu ararlar hiç istahim yok yemesem hiç acikmiyorum zorla iyiyorum nedense birazda düzensiz besleniyorum gece geç yatıp geç kahvaltı yapıyorum genelde uc ogün olmuyor beslenme şekli..ruyalarima giriyor dogumus guya besleyemiyorum her gece rüyamda bebeğim..geçen fazla kilo almamıştı bana gore ama doktorum uc gün onde demişti normal kilosu demişti birazda griptim gecen kontrol oncesi bakalım pazartesi iple cekiyorum..

Geçmiş olsun canım grip de bütün düzenini bozmuştur. Zaten şeker yüzünden de hep diyet yapıp dikkat ettin yediklerine miden de biraz küçülmüş olabilir. Ama bebişler bir şekilde bizim depolarımızdan besleniyor endişe etme canım. Ne az olsun ne fazla en güzeli orta karar. Bak hep 3 günlük önden gidişini koruyor gayet istikrarlı bi bebiş :) hayırlı haberlerle gelicen inş cnm inanıyorum

kızlar günaydın,canım et,balık,kuruyemiş gibi faydalı şeyler tüketmek hiç istemiyor artık.tüketince de midem ağzımda gibi dolanıyorum bütün gün.sadece ekmek,peynir,zeytin gibi kahvaltılık ürünleri tüketebiliyorum.son aylardayız malum.oğluşum vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum.sizce napmalıyım.tiksinerek de olsa yemeli miyim yoksa peynir zeytin yemeye devam mı etmeliyim?

Üçüncü trimesterda maalesef bu tarz iştah kayıpları mide bulantıları falan olabiliyor. Kan tahlillerin nasıl canım? Depolarına sık sık baktırıyor musun? Birde hangi ilaçları kullanıyorsun?

Mesela Demir depoların çok önemli. Demir de en fazla kırmızı ette var. Et tüketemiyorum artık diyorsan mutlaka Demir ilacı alıyor olman lazım. Şuan bebişler ciddi oranda kalsiyum depoluyor kendine. Dışardan kalsiyum-magnezyum takviyesi alıyor musun? Yani peynir zeytinle şu son dönemeçte vücudun ve bebeğin artan ihtiyaçlarını karşılaman pek mümkün değil..

magnezyum ve kan ilacı alıyorum . ama demir depolarımın çok yüksek olduğunu söyleyemem.benim işim iş napıcam bilmiyorum

magnezyum ve kan ilacı alıyorum . ama demir depolarımın çok yüksek olduğunu söyleyemem.benim işim iş napıcam bilmiyorum
İlk 15 hafta deli gibi kustuğum için yemek yemenin nasıl bi işkenceye dönüştüğünü tahmin edebiliyorum canım. Ama o zamanlar bebiş için folik asit içiyor olmak yeterliydi. Depolarımla idare ederdi. Ama şimdi durum farklı canım. Birde şunu denesen; mesela internetten araştır bakalım Demir-kalsiyum-magnezyum-c vitamini falan hangi gıdalarda var ve sen bunların hangisini severek tüketebilirsin. Kontrole gittiğinde doktoruna da mutlaka anlat durumunu bi çözüm bulacaktır mutlaka.

aynen cnm çarşamba günü kontrolüm var. durumu anlatayım.bakalım ne önerecek bana.normalde bu aylarda süt ürünlerine ağırlık mı vermek mi gerekiyor cnm.)

aynen cnm çarşamba günü kontrolüm var. durumu anlatayım.bakalım ne önerecek bana.normalde bu aylarda süt ürünlerine ağırlık mı vermek mi gerekiyor cnm.)
Bebek kalsiyum depoluyor şu sıralar. En çokta süt ve süt ürünlerinde var, bol tüketmek gerek. Demir zaten olmazsa olmazlardan. Ayrıca iyi beslenemezsen bebek tüm depolarını sömürerek kendi ihtiyacını görür ama bu sefer senin depolar boşaldığı için çok zorlanırsın. Doğumdan sonra emzirme döneminde de depolarının dolu olması lazım.

teşekkür ederim cnm,not ediyorum hep bunları:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…