Tedavi için gerekli olanı soruyorsan bir tane sperm bile yeterli oluyor cnm bazen. genelde tedavide senden çıkan yumurta kadar sağlam sperminiz olsa yeter yani en hızlı ve sağlam olan 10-20 arasını seçip mikroenjeksiyon yapıyorlar o yüzden milyonlarca sperme gerek yok kaç çıkıyor eşinin sperm sayısıtüp bebekte en aZ sperm sayısı kaç olmalı biliyor müsünüz bizim sorunumuz sperm sayısının azlığı
buzdolabı kapağında sakladım benkızlar bu hafta ilk kontrolüme gidicem,ilaçlarımı aldım ama ezzacıya nerede saklamam gerektiğini sormayı unuttum. ilaçları buzdolabının kapağında mı yoksa oda da mı sakladınız.
yaa...Ortalama ne zaman olacaksın belli mi? benimki 2 gün erken geldi. 2,günün pazara geldiği için 3. gün başladım yeni iğnelere ama bu menagon çok fena ağrı yapıyor. İğnenin olduğu yere dokunamıyorum acıdan
yaa...hap pazar bitii.. perşembe gelir die bekliorum.cuma giderim doktora planladığım gibi olursa..
Doktor oda sıcaklığında saklaman yeterli olur demişti.kızlar bu hafta ilk kontrolüme gidicem,ilaçlarımı aldım ama ezzacıya nerede saklamam gerektiğini sormayı unuttum. ilaçları buzdolabının kapağında mı yoksa oda da mı sakladınız.
sen yine de gönlünü ferah tut. teslimiyetçi olmak bu süreçten kolay değil maalesef ama rabbim ol derse hertürlü olacak. inşallah güzel sonuçlarını almak nasip olur..ilaç doz ayarlaması yapan doktor aynı. ben devlet hastanesine gidiyorum. zeynep kamildeyim orada zaten 3 doktor var ve birbirleriyle iletişim içindeler. hatta ben ilaç dozunu fazla bulduğum için tekrar sordurdum yine bu doz kullanılsın dendi. ayrıca benim gibi düşük doz puregon kullanıp gonal f e geçenler 150-225 arası kullanıyorlar. doktorun dediğini yapmaktan başka yolda yok sanırım.
canım adet zamanı düşürüyo dozajını. ben 15 üniteyle başlamıştım. adetin ilk günü 5 e düş dediler.Benim lucrin nie o kadar fazla ki ? 20 ünite... aklıma takıldı.. hocaya bir sorayım.. yetmez die stres edip bi kutu daha eve stokladım :) iyice patik ataklı oldum ben de..
ben haplarım hariç tüm iğnelerimi buzdolabı rafında saklıyorum. hastaneden öyle söylemişlerdikızlar bu hafta ilk kontrolüme gidicem,ilaçlarımı aldım ama ezzacıya nerede saklamam gerektiğini sormayı unuttum. ilaçları buzdolabının kapağında mı yoksa oda da mı sakladınız.
hee tamm o zmn bana da 7.5 a düşür dediler.. ya regli gün içinde gelirse ben o sabah vurmuş olcam ya.. bişey olmaz di mi.. :)canım adet zamanı düşürüyo dozajını. ben 15 üniteyle başlamıştım. adetin ilk günü 5 e düş dediler.
yok canım onu bende sormuştum:) sabah iğneni vurduktan sonra adetin gelirse ertesi gün 7.5 vuracaksın.hee tamm o zmn bana da 7.5 a düşür dediler.. ya regli gün içinde gelirse ben o sabah vurmuş olcam ya.. bişey olmaz di mi.. :)
Bana hemşire 10 mg vur dedi çok mu ki hiç bakmadım ilaçların dozuna.yok canım onu bende sormuştum:) sabah iğneni vurduktan sonra adetin gelirse ertesi gün 7.5 vuracaksın.
canim benim doktorun senin durumuna gore vermistir dozajini.vardir mutlaka bi bildigi.arkadasa 7.5 vur dedigi icin ben orda rakam belirttim.aklin karismasin canimBana hemşire 10 mg vur dedi çok mu ki hiç bakmadım ilaçların dozuna.
Haklısıncanim benim doktorun senin durumuna gore vermistir dozajini.vardir mutlaka bi bildigi.arkadasa 7.5 vur dedigi icin ben orda rakam belirttim.aklin karismasin canim
:) benimde yumurta rezervim iyi. kist problemim vs. de yok pko falanda değilim çift embriyo koyacakları için belki çok yumoş istemişlerdir . bana kalırda 10-15 arası yeterliydi fazlası zararMerhaba,Aşılamada daha düşük doz kullanıyorlar özellikle, çoğul gebelik fazla olmasın diye.
Ben aşılama tedavisinde 115 gonal f kullanmıştım. Şuan tüp bebek için 150 menagon + 150 gonal f + 5 lucrin kullanıyorum, Yumurta rezervim gayet iyi durumda ama yine yüksek doz başladık. Merak etme yani
çabalayıp isteyen herkese sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip olur umarım. doktorlar bazen baştan savma iş yapıyorlar aşılamada bile 75 lik dozun bana çok geleceğini söylediğim halde o şekilde kullandığımda iptal olmuştu fazla uyarıldığı için 50 lik bile fazlaydı ben 45 lik yapmıştım evde öyle bile 15 üstü 4 yumoşum 10mm üstü 8 yumoş vardıHayırlı olsun tedavin cnm güzel sonuçlar al inşallah. Drlara güvenmekten başka çaremiz yok ki belki aşılamada o dozun yetersiz geldiğini düşünmüş olabilir ondan artırmıştır iyi yönünden bakıp negatif olmamak gerek ne yapalım :)
Amin hepimizin hepimizin cnm inşallah
Mesleğin ne sanki hemşire veya doktor gibi konuştunçabalayıp isteyen herkese sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip olur umarım. doktorlar bazen baştan savma iş yapıyorlar aşılamada bile 75 lik dozun bana çok geleceğini söylediğim halde o şekilde kullandığımda iptal olmuştu fazla uyarıldığı için 50 lik bile fazlaydı ben 45 lik yapmıştım evde öyle bile 15 üstü 4 yumoşum 10mm üstü 8 yumoş vardı
bu konuda oldukca bilgiye sahibim. meraklıyım desem yeridir :) normalde ev hanımıyım iktisat mezunuyum.Mesleğin ne sanki hemşire veya doktor gibi konuştun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?