• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişanda ne yapmalıyım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

tunasirem

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
65
10
18
29
bu ayın 22'inde evde nişan yapacağız ve tabii misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. ikram olarak ;
yaprak sarma
poğaça
kurabiye (tatlı- tuzlu)
amerikan salata
tabii ki pasta ama sanki menü çok eksik geliyor bana yetersizmiş gibi lütfen fikir verin bana. :KK58:

canım istersen bir de börek tarzı bir şey ekleyebilirsin listene ama kalabalık olacaksa hazırlık zor olabilir

canım istersen bir de börek tarzı bir şey ekleyebilirsin listene ama kalabalık olacaksa hazırlık zor olabilir

Biraz kalabalık olucaz 50 kisiyi geceriz de fırında sigara böreği düşünüyorum birde yapsak mı bilemedim zaten nisanlım tarafı kirklareliden gelecekleri için istanbula geldiklerinde kayınvalidem kendi evinde yemek ikram edecek yani tok gelecekler çok fazla doldurup kalmasınıda istemiyorum zaten bende annemde çalışıyoruz sadece iki gün izinimiz var cesit çeşit yapıp yetistirememektense az olsun hersey güzel olsun diyorum ama eksik borek tarzı eklemeliyim ama haklısin

bu ayın 22'inde evde nişan yapacağız ve tabii misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. ikram olarak ;
yaprak sarma
poğaça
kurabiye (tatlı- tuzlu)
amerikan salata
tabii ki pasta ama sanki menü çok eksik geliyor bana yetersizmiş gibi lütfen fikir verin bana. :KK58:

cok tebrik ederim bende 22.11 nisanlaniyorum bizde aile arasi 60 kisi falan olcaz
belki kisir veya patates salatasi gibi bisey ekleye bilirsin biraz az geldi cesit bana :/

biz yemek verecegiz sonrada pasta poaca börek tarzi tabi yinede sen bilirsin

muluklar diliyorum hersey dilesigin gibi olsun :)

cok tebrik ederim bende 22.11 nisanlaniyorum bizde aile arasi 60 kisi falan olcaz
belki kisir veya patates salatasi gibi bisey ekleye bilirsin biraz az geldi cesit bana :/

biz yemek verecegiz sonrada pasta poaca börek tarzi tabi yinede sen bilirsin

muluklar diliyorum hersey dilesigin gibi olsun :)

aynı gün yani nişanımız yanlız amerikanın yanına kısır yada patates salatası olmaz ki

börek kesinlikle olsun siğara böreğini sarmakla uğraşmayın bnce düz tepsi böreği yeterli
mercimekli köfte ekleyebilirsin
benim arkadaşımın evde oldu menüsü şöyleydi

ıspanaklı patatesli börek
su böreği
baklava
poğaça
mercimek köfte
elmalı kurabiye
corn flakes'den yapışmış yarınca yuvası
çerkes tavuğu

menü harikaydı vallahiçok yaptıkları için kaldı ama yemeyen çıkmadı tabaklara konanlar yendi silip süpürdüler :)

börek kesinlikle olsun siğara böreğini sarmakla uğraşmayın bnce düz tepsi böreği yeterli
mercimekli köfte ekleyebilirsin
benim arkadaşımın evde oldu menüsü şöyleydi

ıspanaklı patatesli börek
su böreği
baklava
poğaça
mercimek köfte
elmalı kurabiye
corn flakes'den yapışmış yarınca yuvası
çerkes tavuğu

menü harikaydı vallahiçok yaptıkları için kaldı ama yemeyen çıkmadı tabaklara konanlar yendi silip süpürdüler :)

Sigara böregini bir gun onceden sarıp buzdolabina koyucaz ertesi gun tepsiye dizilip fırına öbur türlü dilimlemek yerine tabaklara boyle tabaklara koymakta daha hızlı olur mercimek köftesi hemen eklendi listeme :eek: baklavayı bizde erkek tarafı gelirken getirir onlar getirmezse servis edilmez

Birde kızlar çıkarken birisi kartopu tutsun diyorum sizce nasıl olur bir tarafını da cikolatata batırırım

yaprak sarma
poğaça
kurabiye (tatlı- tuzlu)
amerikan salata
bizimde mart gibi olucak inşallah..
kıymalı gül böregi
su böregi puf pogaça
zeytinyağlı yaprak sarma
rulo patates salatası
butik kurabiye
pasta

büfe atıştırmalıkları için
süslü krepler
çikolatalı marshmallow
cupcake
macaron
cake pops
milföylü sosisler...

kıymalı gül böregi
su böregi puf pogaça
zeytinyağlı yaprak sarma
rulo patates salatası
butik kurabiye
pasta

süslü krepler
çikolatalı marshmallow
cupcake
macaron
cake pops
milföylü sosisler...

senin menü sağlammış bizim evde ben tek olduğum için neredeyse hepsi bana bakıyor (temizlik dahil) ve ben çalışıyorum yalnızca nişan günü ve ertesi gün izinliyim bu menüyü cuma akşamı hazırlamaya başlıycam ve nişana kendimi hazırlıycam

Sigara böregini bir gun onceden sarıp buzdolabina koyucaz ertesi gun tepsiye dizilip fırına öbur türlü dilimlemek yerine tabaklara boyle tabaklara koymakta daha hızlı olur mercimek köftesi hemen eklendi listeme :eek: baklavayı bizde erkek tarafı gelirken getirir onlar getirmezse servis edilmez
karınca yuvası yazacağıma yarınca yuvası yazmısım :)
bizdede öyle ama bunlarda kendileri almış baklavayı bende anlamadım :/ herkesin adeti farklı
ben baklava yerine nişan pastası istemeyi düşünüyorum mesela sende öyle yapabilirsin
baklava + nişan pastası ağır kaçacağı için teke indirdim bende
börek süper olur bir de mercimekli köfte tamamdır
nette nişan menüleri var bloggerlar yazmış onlara göz atabilirsin değişik tarifler var

kıymalı gül böregi
su böregi puf pogaça
zeytinyağlı yaprak sarma
rulo patates salatası
butik kurabiye
pasta

süslü krepler
çikolatalı marshmallow
cupcake
macaron
cake pops
milföylü sosisler...
liste güzel gözüküyor rulo patates salatası süslü krepleri çok merak ettim tarif var mı

liste güzel gözüküyor rulo patates salatası süslü krepleri çok merak ettim tarif var mı
krepli-kanepe-......jpg

DSC_0055-001.jpg
görselleri bu tarif verme konusunda pek iyi değilimdir :)

Bizim nişan menümüzü yazayım belki bir fikir olur biz 30-40 falandık evde :KK52:

Zeytinyağlı Yaprak sarması
Pizza poğaça
Ispanaklı gül böreği
Krep kanepe
Tuzlu kurabiye
Çilek pudingli toplar
Çikolatalı truff
Baklava
Çikolata sosuna batırılmış marsmallowlar

Biraz kalabalık olucaz 50 kisiyi geceriz de fırında sigara böreği düşünüyorum birde yapsak mı bilemedim zaten nisanlım tarafı kirklareliden gelecekleri için istanbula geldiklerinde kayınvalidem kendi evinde yemek ikram edecek yani tok gelecekler çok fazla doldurup kalmasınıda istemiyorum zaten bende annemde çalışıyoruz sadece iki gün izinimiz var cesit çeşit yapıp yetistirememektense az olsun hersey güzel olsun diyorum ama eksik borek tarzı eklemeliyim ama haklısin

Merhabalar, simdiden hayirli olsun. Bence de borek yapmalisin. Sigara böreğini önermem çünkü o gün taze yapılması gerekir ve evin misafirler gelmeden yağ kokar. Onun yerine bence boş vaktinde börekleri sar buzlugu at, böylece o gün sabah çıkarıp taze taze pişirirsiniz, hemde evin yağ kokmamış olur .

Kurabiyele yaparak üzerine puding veya çikolata sosu dökebilirsin atıştırmalık gibi küçük olmalı hem çok leziz hemde görüntüsü çok güzel oluyor :)

Back