nişanda alınacak set...

acemicadii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
33
Puanlar
98
arkadaşlar merhaba,
birkaç hafta sıonra nişanım var. ben gündelik hayatta takı vs takan biri değilim. nişanda takı konusu açılınca bilezik ve set konuşuldu. setleri sorduğumuzda 3bin küsur bir fiyat aldık. açıkçası takmayacağım bir şey için o kadar para vermek istemiyorum. başta nişanlımla seti kiralarız diye konuşmuştuk ama o alınabilir diyor şimdi(sanırım kullanmamı istiyor). beyaz altın istiyorum ama dediğim gibi çok fazla kullanılmayacak birşey için o kadar para vermek saçma gibi. gümüş takıya mı yönelsem diye düşünüyorum. bakıldığında altın olmadığı vs anlaşılır mı? hiç anlamam ben öyle şeylerden:( yardımcı olur musunuz? fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben nişan için set almak yerine sonsuzluk kolyesi ve sonsuzluk küpesi istedim (beyaz altın)
Bir de swatchtan saat aldılar.

IMG-20151112-WA0012.jpg
FB,17780,13,swatch-zzzzzz-swatch-sfk240b-trigold-s.jpg

Set düğünde daha makbul olur diye düşündüm
Sende her zaman takabileceğin bir şey aldırabilirsin

ne gümüşü ya 2 güne kararır sık sık temizlemek partlatmak gerekir ayrıca ister tak ister takma altın set ya da pırlanta safir elmas zevkin neyse bir setin mutlaka olmalı aldırmadın diye ilerde pişman olacaksın demedi deme

Ben sanırım duygusal davrandım. Hatıra ve aile yadigarı olur diye set gibi ömrü billah takmayacağım bir şey istemedim. Ki sarı altın hiç sevmem. Onun yerine şu klasik elmas kolye, küpe ve yüzüklerden aldılar. Ömür boyu şık gecelerde, yemekler de takarım benden sonra da torunlarına aile yadigarı olur dedim. Satmayacağım için de değerinin düşmesini umursamadım. Çok da severek takıyorum, minicikler ama bayılıyorum.
Düğüne de ben karışmam adet görenek altın bilmem dedim kendi geleneklerine göre bilezik taktılar onlar da ileride bozulur ev alırken peşinat olur diye duruyor işte.
Ama gümüş falan düşünme, ben aile yadigarı işini severim, satmaya değil hatıralık olarak kendine ve çocuklarına bir kibar kolye al bence...

IMG_5920.JPG Ben nisani gectim dugunde bile set istemedim o zaman esim takacagin bisey olsun yine de deyince tek tas altin bir set aldik 900 mu neydi fiyati o donem cok ta severek kullaniyorum hem cok kibar duruyor hem de cok para vermedik diye icime sindi cok:)

Esim ailesine benim talebim olmadigi halde (yapabilecek butceleri oldugunu bildigi icin biz gelinimize trabzon takmistik bende gelinimizden daha ucuz takmayayim diye mi dusundu nedir) trabzon set alinmasi konusunda israr etmisti. Kayinvalidem de 22 ayar trabzonlar cok tutuyor onu alirsam baska birsey almaya param kalmaz ama istersen 14 ayar trabzon set alabilirim demisti ben gerek yok ona verecegin parayla burma bilezik al daha az zarar ederim dedim oyle yaptilar cok sukur satarken cok az zarar ettim.

Yadigar olarak kalacak bir kolye yüzük takiyorsaniz küpe alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Setler birikim olmaz zaten cok iscilik oldugu icin. bende sizin gibi kullanmiyorum ama hatira kalacak sekilde seveceginiz bir sey alin bence. her zaman bugün ki kadar takisiz olmayacagiz herhalde uygun yerlerde takarsiniz :)

Back