• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana davet edilecekler sorunsalı

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.122
19.563
498
Merhaba arkadaşlar...6 yıllık güzel bir ilişkinin ardından nihayet nişanlanıyoruz. Sorun ise şu: Nişanımız 30 ocakta bir kafeteryada yemekli olacak, müzikli. Yer tutuldu. Kafeterya 100-120 kişilik. Aslında nişanı ben evde yapmak istiyordum sözle bir arada. Ancak ailem tek kızımız var, nişan yapmak kız tarafının şanındandır dedikleri için bu şekilde yapmaya karar verdik. En yakınlarımız gelir, beraber yemek yer eğlenir kutlarız diye düşündüğüm için ben de bu fikre ısındım. Gelgelelim ailem şimdi davetli sayısı çok az, çağırmak istediklerimiz daha fazla, acaba daha büyük bir salon mu tutsak demeye başladılar. E keşke başta bunu söyleseydiniz dediğimde ise şimdi mantılı düşününce akrabalara sen gel sen gelme diye ayırım yapılmaz, evde yapsaydık biz bize yaptık der çıkardık işin içinden ama şimdi mekan tutulup insan ayrımı yapılırsa ayıp olur diyorlar. Çevreleri de geniş. Rahatça herkesi davet ederiz kimse gücenmez diyorlar ama tabii insan sayısı artınca yemekli olmayacak. Pasta meşrubat verilecek ki ben böyle klasik havada geçsin hiç istemiyorum. Az kişi olsun ama daha elit olsun, davet şeklinde olsun istiyorum. Daha çok kişi demek daha fazla takı demek bir de, bizde nişanda da takı takılır. Bilemiyorum, sizce nişanı az kişiyle sınırlı tutup sadece yakın akraba ve arkadaşları çağırmak ayıp mı? Düğüne gelirler diğerleri de ne olacak diyoru ama düğünü erkek tarafı yapıyor nişanı biz. Nişana çağırmamak bizm ayıbımız olur diyorlar. Yer de tutuldu çoktan, şimdi bir daha daha büyük bir salon aramak vs vs..İçim daralıyor. Siz olsanız ne yapardınız, ne yaptınız?

bunun daha düğünü var, maalesef bu sorunlr hiç bitmiyor en iyisi Nişan söz bir arada yapın gitsin. Bu konudaki Enerjinizi Düğüne saklayın :KK48:

Akrabaların birini çağırın birini çağırmayın. Aileniz haklı. Daha büyük bi yer tutun ve herkezi çağırın. Çok kalabalık olursa yemekli yapmayın. Pasta kola dağıtın sizde. Hem erkek tarafı da çağıracak nişana akrabalarını. Çağırmayın da diyemezsiniz. Büyük mekan şart.

nişanda yemek çok aranmaz sen kendine göre yap nişanını tatlım yemek şart değil bence akrabalar sıkıntı çıkartır hem ayıp olur çağırmazsan :KK14:

Ayrım yapıp nisana çağrılmayan akrabaların düğüne geleceğini nerden biliyorsunuz?
Nişana çağrılmadık düğüne neden gidelim diyedüşünebilirler.
Siz iyisi mi daha büyük yer tutup herkesi çağırın.

Her iki taraf da sadece yakın akrabaları (anne-babanın kardeşlerini) çağırsalar olmaz mı? Bilemiyorum yani, nişan için 120 kişi bile çok bence:KK14: Ama tabii bu sizin aileniz, ille istiyorlarsa salonu büyüteceksiniz mecbur.

kendine göre yap kimseyi memnun edemiyorsun zaten bu süreçlerde hep bir taraf başka birşey istiyor..

Benim bildiğim nışan,ya aile yada yakın akrabalar arasında olur..Aileniz kalabalık bir aile olsa bile yinede 120 kişi çok yani..Sen düşüncende haklısın az ama öz olması daha mantıklı..Ne o öyle bir ton insan..Bence ailen abartmış sadece yakın akraba değil,eş dost çağıracak onlar belli..Ben senin yerinde olsam kabul etmezdim..

Merhaba arkadaşlar...6 yıllık güzel bir ilişkinin ardından nihayet nişanlanıyoruz. Sorun ise şu: Nişanımız 30 ocakta bir kafeteryada yemekli olacak, müzikli. Yer tutuldu. Kafeterya 100-120 kişilik. Aslında nişanı ben evde yapmak istiyordum sözle bir arada. Ancak ailem tek kızımız var, nişan yapmak kız tarafının şanındandır dedikleri için bu şekilde yapmaya karar verdik. En yakınlarımız gelir, beraber yemek yer eğlenir kutlarız diye düşündüğüm için ben de bu fikre ısındım. Gelgelelim ailem şimdi davetli sayısı çok az, çağırmak istediklerimiz daha fazla, acaba daha büyük bir salon mu tutsak demeye başladılar. E keşke başta bunu söyleseydiniz dediğimde ise şimdi mantılı düşününce akrabalara sen gel sen gelme diye ayırım yapılmaz, evde yapsaydık biz bize yaptık der çıkardık işin içinden ama şimdi mekan tutulup insan ayrımı yapılırsa ayıp olur diyorlar. Çevreleri de geniş. Rahatça herkesi davet ederiz kimse gücenmez diyorlar ama tabii insan sayısı artınca yemekli olmayacak. Pasta meşrubat verilecek ki ben böyle klasik havada geçsin hiç istemiyorum. Az kişi olsun ama daha elit olsun, davet şeklinde olsun istiyorum. Daha çok kişi demek daha fazla takı demek bir de, bizde nişanda da takı takılır. Bilemiyorum, sizce nişanı az kişiyle sınırlı tutup sadece yakın akraba ve arkadaşları çağırmak ayıp mı? Düğüne gelirler diğerleri de ne olacak diyoru ama düğünü erkek tarafı yapıyor nişanı biz. Nişana çağırmamak bizm ayıbımız olur diyorlar. Yer de tutuldu çoktan, şimdi bir daha daha büyük bir salon aramak vs vs..İçim daralıyor. Siz olsanız ne yapardınız, ne yaptınız?

Hmm.. Yer tutulduysa ona göre bir çözüm yoluna gitseniz. Mesela toplam çağırmak istedikleriniz kaç kişi? 120 kişi nişan için ideal bence. Daha fazlası düğün gibi olur :) Ama bu sizlerin çevreleriyle de ilgili bir durum. Kalabalık olursa meşrubat pasta yazmışsın ya, sana birşey diyeyim mi. Yemekli olmayan düğün ve nişanlarda ben daha çok eğleniyorum. Diğer türlü yemekle vakit çok geçiyor. Özellikle nişanda yakın çevreniz olacak, mesela gençler çoğunluksa eğlence ağırlıklı olması güzel olur. Yaşlı nüfus fazlaysa yemekli olması şık olur. Bilemedim ki şimdi.

Akrabalar bir kenara iş arkadaşları ve komşular işi karıştırıyor. Bana kalsa ben yakın akraba ve çok samimi birkaç arkadaşla işi halledeceğim ama ailem az kişiye yemekli vermektense o çağrıldı bu çağrılmadı kırgınlık olmasın herkese söyleyelim gelen gelsin. Hem kalabalık daha eğlenceli olur dyorlar. Ha 120 kişi ha 200 kişiymiş :P Off bilemiyorum ne zormuş bu işler. İşler ciddileşmeden önce ben ne dersem öyle olur diyordum ama şimdi aslında ailem de haksız değil vs dye düşünüyorum. Allahtan erkek arkadaşımın ailesi biz nasıl istiyorsak öyle yapmaya hazırlar. Hiç karışmıyorlar.

hayaller paris hayatlar ankara sözü geldi aklıma :) malesef ne kadar isteklerimiz hayallerimiz olsa da gerçeklerimiz gelenekler görenekler. tutun büyük mekan gitsin :)

Nikah yapacaksam nişanin düğün gibi olsun ama düğün yapacaksan gerek yok aile içinde yapın ayrıca nişanda fazla takı olmaz yakın akrabalar ayıp olur diye ufak miktarda para takar hem nişanda hem düğünde takı takan aynı takıyı senden bekler o yuzden aile içinde yap

bizimde senın gıbı sorunlarımız oldu canım nişan için bızımkıler aıle arasında olsun dedı erkek tarafı bızım cevremız genıs ayıp olur dedı ustelık bıde uzaktan akraba bız salon tuttuk sımdı boyle cozduk sorunu hazıranda nısanımız var

bi arkadas daha yazmis amca hala teyze kuzenler..iki arkadasim boyle yapti hic acilmadilar kimsede kusmedi arnavut bide bunlar gelenekci:yemek taki merasimi fonda muzik cok da hos oldu

Back