NİŞANA 5 GÜN KALA

Ben sevdiğine inanmıyorum dediğimde bir sürü şeyler söylüyor yeminler edip ben kimseyi sevmedim bu kadar şöyle vöyle diyip sıralıyor

Bence şunu düşünün, isteme sonrası imam nikahı diyen, sokakta oynamak isteyen ve tartışma sonrası ailen bu eve giremez diyen biri var karşınızda.
Iki aile zaten anlaşamaz ama daha evlenmeden senin ailen benim ailem olayına girilmiş bile. Bence yol yakınken vazgeçin ilerde daha farklı kültür anlaşmazlıklarınız olduğunda 'bastan belliydi, keşke evlenmeseydim' demeyin

Haklısınız. Zor bir karar ama ya batacağım ya çıkacağım

Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye.
Bu zihniyette insanların evinde yatıya kalmışsın. Nişanlı insanın bulusmasina zina diyen seni çoktan bilmemne diye yaftalamıştır. Perşembenin gelişi çarşambadan gümbür gümbür belli. Aklın varsa terket kurtul. Hiç de üzülme, inan yarın üzülecek konuma sen düşeceksin
Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum
Böyle aileden böyle çocuk. Gel de deli olmaNisandan once ayrılınca insanlar kötü bakar ama nişan atınca, evlenip çocukla baba evine dönünce o insanlar kötü bakmaz. Pırıl pırıl bir kafa
Bu kafanın muhtemel cümlesi; ne var kardeşim 4 sene bizde yaşasa, niye rahatsizlik olacakmış? İdare etsene! Yorgun olsan ne olacak ,annemin misafirine iki tabak dagitinca ölecek misin? Neden böyle yapıyorsun,idare etsene!
Adamin su ısrarı sâfi bencil , kendinden olandan başkasını düşünmediğini, herkesin ona ve ailesine her konuda anlayış göstermesini beklediğini ama kendisinin kimseye kuruş empati gostermeyecegibi belli ediyor.
Tabii görmek isteyene
Şuan ayrılmak istediğimi dile getirsem dün konuştuk sana yemin ettim söz verdim sinirim anlıktı biliyorsun tanıyorsun beni anlaşmıştık diyecek gibime geliyor
dün halletmiştik sana bu durumun böyle olmayacağını söylemiştim falan diyecek ne yapmam lazım bu durumda
Basbayagi. 'sevgimden hazmedebilirim sanmıştım, düşündükçe lafin altında ezildim. Ben böyle saçma bir evliliği hak etmiyorum. Seni seviyorum ama canım bu kadar değersiz değil. Bundan sonra ailenle hayatındaki kişi arasında daha düzgün bir köprü olursan ve ağzından cikana dikkat edersen ileride de evlilik arifesinde terkedilmezsin.
Sana mutluluklar
Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Bu kadar saf insana bir şey anlatmak... Evet evet sizin sıfırdan kiralık,tertemiz eve cikmaniz çok mantıksız. O yüzden onlar kiralık ev bulacak,eşyalarını taşıyacak,onlar yerleşecek ve kira odeyecek. YERSEN
Siz de gerçekten kaynananın kendi evinde yaşarken onu kiraya çıkacağına inanıyorsunuz. Vallahi pes.
Boğaz köprüsünü satın alan adamdan ne farkı var bu saflığın????
Haklısınız ama herşey boşa giderse hissi yoruyor beni. Böyle oyunlar oynanıp çalgı çengi, yüzükler takılıp sonra olmadı demek...
Daha ortada ne çalgı ne çengi ne de oyun var. Yol yakınken ayrıl işte. Ne uzatiyorsun?
Baktin seni ikna etti , yalvardı yakardı, vaatlerde bulundu, evini tuttu etti falan filan, inandın. Tekrar ,gönül rahatligiyla nişanlanirsin

Bence nişanı erteleme ama iyi gözlemle. Bir de şu ev konusunu açığa kavuştur. Direkt ben o evde oturmam gibi değilde bu yaştan sonra ailen kirada mı oturacak veya kirada sorun çıkarsa ne olacak gibi sorularla gir konuya. Bakalım ne diyecek?

Burda ayrılmanız uygun diyenlere hep olumsuz konuşuyorsunuz. Ama aklı başında kimseden evlen mutlu olursun bu adamla lafını beklemeyin. Bildiğinizi yapacaksanız da burda niye soruyorsunuz. Sevgi dediğiniz evlenip eşinin gerçek yüzünü görünce 3,5 günde bitecek zaten. Siz evlendim ayrılamamam ailem üzülür millet ne der diye diye yıllarınızı harcayacaksınız öyle görünüyor

Bakın şuan düşündüğüm şey ailem ve ailesi uyuşmazlık yaşanacağı ve bu aşamada bu farkları gördükçe benim yaşayacağım mutsuzluk.. çalgı çengi umrumda değil ev konusunda da o şekilde olursa olay hangi aşamada olursa olsun dönüp gitmek olur... seviyorum ama bu konuda netim

Hayır hayır olumsuz konuşmuyorum. Sadece kendime üzüldüm içinde bulunduğum duruma. Farkındayım baştan resti çekmeliydim karşılıklı konuşmayı kabul bile etmeden ama yapamadım kendime kızıyorum. Yoksa herkesin fikri çok değerli ve mantıklı olanda bu onu da biliyorum

Dedim bunları. Biz çıkarız kiraya dedim baştan biz çıkarız kiraya diyorduk sonra eşyalarımız yerleştirirken mahvolacak vs anlamadım

Boş verin anlatsanızda anlamamak için ısrar ediyor. Kafası karışmış ne dediğini bilmiyor. Boşuna olacakları göstermeye çalılıyor insanlar bu kızımıza.Israrla yaşayıp göreceğim diyor

Ayak uydurmaya çalışırken bana yazık olacak gibi geliyor ve böyle olmasını istemiyorum

Resmi nikah olmadan imam nikahı kiymak yasak zaten neden sizden yasak olan şeyi yapmak istiyorlar ki ? Bizim resmi nikahimiz varken imam nikahi kiydiracaktik imam esimin arkadasiydi nikahimiza gelmesine ragmen evlilik cuzdanini usulen gormem lazim yoksa kiymam demisti bu durumda kimse kolay kolay nikah kiymaz cezasi var

Korkmuyorum ama küçük bir yer olduğu için illaki konuşulacak biliyorum. Ben fazla dert etmem de annem takılabilir gibi..
Siz muzsuzken, o nederler deyip, laflarindan cekineceginiz elalem, akşam olup kapilarini kapatip, keyflerine bakacak, siz bir yerde anneniz bir yerde oturup aglayacaksiniz.
Elalemin düşük cenesini degil, evladinin mutluluğunu taksin bir zahmet.

Dedim bunları. Biz çıkarız kiraya dedim baştan biz çıkarız kiraya diyorduk sonra eşyalarımız yerleştirirken mahvolacak vs anlamadım
Biraz daha üstüne düş hatta duygusal olarak konuya girip annenle babana kıyamıyorum falan da diyebilirsin. Bu insanlar nerede yaşıyorlar bilmiyorum ama benim de kürt tanıdıklarım var ve gelini ile yaşayanı ben görmedim. Bak altlı üstlü oturan çok var. Yakın oturan da çok var ama şehirde yaşayıp aynı evde olanını hiç görmedim. Ailesinin böyle bir planı varsa gerçekten hiç bu zamanın insanı değiller demektir. Kv ile yaşayan kaç kişi var Allahaşkına ya?

Babanızın dedikleri mantıklı şeyler insanlar rahatsız olmasın demiş.
İmam nikahı da düğünle olsun demiş ne var ki bunda.
Yok işte biz gelmesinler diyecek kadar abartılı bir şey yok.
Bir de kız evisiniz yani babanızın istekleri olması kadar doğal ne var bun da.
Yani nişanlınız ile konuşun bir daha asla böyle bir şeyi duymak istemediğinizi söyleyin Yani evlilik bu daha neler yaşayacaksınız en basit şeyde böyle yapacaksa. Kesinlikle kabul etmeyin valla baştan tavrınızı koyun.

Çok can sıkıcı ya ev mevzusu iyi niyetli bir insansınız ama bu aile bunu kötüye kullanır . Bu kadar kişi uyarıyor gözardı etmeyin demek için yazıyorum tekrar .

Bende ona bu şekilde moral vermeye çalışıyorum zaten aynı şekilde babamda diyor ne var bunda insanlar neler neler yaşıyor der hep

Çok can sıkıcı ya ev mevzusu iyi niyetli bir insansınız ama bu aile bunu kötüye kullanır . Bu kadar kişi uyarıyor gözardı etmeyin demek için yazıyorum tekrar .
Ay gerçekten. Bilmiyorum aynı ev söz konusu bile olamaz çünkü eşyaları ortak alacağız dendi buna güvenerekten diyorum ama ona da bi çözüm bulunur mu bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…