- 11 Mart 2015
- 327
- 208
- 103
- 29
- Konu Sahibi pofudukpanda
-
Ben sevdiğine inanmıyorum dediğimde bir sürü şeyler söylüyor yeminler edip ben kimseyi sevmedim bu kadar şöyle vöyle diyip sıralıyorBabacığının görgülü, modern ve başka insanlara saygılı düzeninden çıkıp bu berbat aileye gelin gitmek istediğine emin misin? Daha nişan bile olmadan ailen gelmesin gitmesin diyen bir insandan bahsettiğinin farkında mısın? Sen seviyor olabilirsin ama o pek sevmiyor ki abuk sabuk şeyler yüzünden seni kırıyor ve ailene dil uzatabiliyor.
Korkmuyorum ama küçük bir yer olduğu için illaki konuşulacak biliyorum. Ben fazla dert etmem de annem takılabilir gibi..Öyle babaya sahipsin, elalemin farklı bakmasın dan mı korkuyosun?
Haklısınız. Zor bir karar ama ya batacağım ya çıkacağımBence şunu düşünün, isteme sonrası imam nikahı diyen, sokakta oynamak isteyen ve tartışma sonrası ailen bu eve giremez diyen biri var karşınızda.
Iki aile zaten anlaşamaz ama daha evlenmeden senin ailen benim ailem olayına girilmiş bile. Bence yol yakınken vazgeçin ilerde daha farklı kültür anlaşmazlıklarınız olduğunda 'bastan belliydi, keşke evlenmeseydim' demeyin
Bu zihniyette insanların evinde yatıya kalmışsın. Nişanlı insanın bulusmasina zina diyen seni çoktan bilmemne diye yaftalamıştır. Perşembenin gelişi çarşambadan gümbür gümbür belli. Aklın varsa terket kurtul. Hiç de üzülme, inan yarın üzülecek konuma sen düşeceksinAilesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye.
Böyle aileden böyle çocuk. Gel de deli olmaGaliba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum
Bu kafanın muhtemel cümlesi; ne var kardeşim 4 sene bizde yaşasa, niye rahatsizlik olacakmış? İdare etsene! Yorgun olsan ne olacak ,annemin misafirine iki tabak dagitinca ölecek misin? Neden böyle yapıyorsun,idare etsene!Evet haklısınız bahçemizde müsait. Yani sokak arasında oynamak artık benim aileme göre çok geride kaldı. Bahçemizde kendi aralarında eğlenebilirler diye onay verdiler zaten sıkıntı sevgilime göre burdan başladı ne olacak yol meşgul olsa nişan bu komşular 1 2 saat idare etsinler diyor. Ama ailem kimseye rahatsızlık vermek istemiyor. Kaldı ki çok küçük bir ilçede yaşıyoruz
Şuan ayrılmak istediğimi dile getirsem dün konuştuk sana yemin ettim söz verdim sinirim anlıktı biliyorsun tanıyorsun beni anlaşmıştık diyecek gibime geliyor
Basbayagi. 'sevgimden hazmedebilirim sanmıştım, düşündükçe lafin altında ezildim. Ben böyle saçma bir evliliği hak etmiyorum. Seni seviyorum ama canım bu kadar değersiz değil. Bundan sonra ailenle hayatındaki kişi arasında daha düzgün bir köprü olursan ve ağzından cikana dikkat edersen ileride de evlilik arifesinde terkedilmezsin.dün halletmiştik sana bu durumun böyle olmayacağını söylemiştim falan diyecek ne yapmam lazım bu durumda
Bu kadar saf insana bir şey anlatmak... Evet evet sizin sıfırdan kiralık,tertemiz eve cikmaniz çok mantıksız. O yüzden onlar kiralık ev bulacak,eşyalarını taşıyacak,onlar yerleşecek ve kira odeyecek. YERSENŞuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Daha ortada ne çalgı ne çengi ne de oyun var. Yol yakınken ayrıl işte. Ne uzatiyorsun?Haklısınız ama herşey boşa giderse hissi yoruyor beni. Böyle oyunlar oynanıp çalgı çengi, yüzükler takılıp sonra olmadı demek...
Burda ayrılmanız uygun diyenlere hep olumsuz konuşuyorsunuz. Ama aklı başında kimseden evlen mutlu olursun bu adamla lafını beklemeyin. Bildiğinizi yapacaksanız da burda niye soruyorsunuz. Sevgi dediğiniz evlenip eşinin gerçek yüzünü görünce 3,5 günde bitecek zaten. Siz evlendim ayrılamamam ailem üzülür millet ne der diye diye yıllarınızı harcayacaksınız öyle görünüyorLütfen böyle demeyin haklısınız bende dışarıdan okusam öyle derdim ama anlam veremiyorum bi sevgi varki bende çekip gitmek istiyorum ama yapamıyorum gibi... Geçiştiremedim laflarını şimdi bu laflarını unutamıyorum desem dün halletmiştik sana bu durumun böyle olmayacağını söylemiştim falan diyecek ne yapmam lazım bu durumda
Bakın şuan düşündüğüm şey ailem ve ailesi uyuşmazlık yaşanacağı ve bu aşamada bu farkları gördükçe benim yaşayacağım mutsuzluk.. çalgı çengi umrumda değil ev konusunda da o şekilde olursa olay hangi aşamada olursa olsun dönüp gitmek olur... seviyorum ama bu konuda netimBu zihniyette insanların evinde yatıya kalmışsın. Nişanlı insanın bulusmasina zina diyen seni çoktan bilmemne diye yaftalamıştır. Perşembenin gelişi çarşambadan gümbür gümbür belli. Aklın varsa terket kurtul. Hiç de üzülme, inan yarın üzülecek konuma sen düşeceksin
Böyle aileden böyle çocuk. Gel de deli olmaNisandan once ayrılınca insanlar kötü bakar ama nişan atınca, evlenip çocukla baba evine dönünce o insanlar kötü bakmaz. Pırıl pırıl bir kafa
Bu kafanın muhtemel cümlesi; ne var kardeşim 4 sene bizde yaşasa, niye rahatsizlik olacakmış? İdare etsene! Yorgun olsan ne olacak ,annemin misafirine iki tabak dagitinca ölecek misin? Neden böyle yapıyorsun,idare etsene!
Adamin su ısrarı sâfi bencil , kendinden olandan başkasını düşünmediğini, herkesin ona ve ailesine her konuda anlayış göstermesini beklediğini ama kendisinin kimseye kuruş empati gostermeyecegibi belli ediyor.
Tabii görmek isteyene
Basbayagi. 'sevgimden hazmedebilirim sanmıştım, düşündükçe lafin altında ezildim. Ben böyle saçma bir evliliği hak etmiyorum. Seni seviyorum ama canım bu kadar değersiz değil. Bundan sonra ailenle hayatındaki kişi arasında daha düzgün bir köprü olursan ve ağzından cikana dikkat edersen ileride de evlilik arifesinde terkedilmezsin.
Sana mutluluklar
Bu kadar saf insana bir şey anlatmak... Evet evet sizin sıfırdan kiralık,tertemiz eve cikmaniz çok mantıksız. O yüzden onlar kiralık ev bulacak,eşyalarını taşıyacak,onlar yerleşecek ve kira odeyecek. YERSEN
Siz de gerçekten kaynananın kendi evinde yaşarken onu kiraya çıkacağına inanıyorsunuz. Vallahi pes.
Boğaz köprüsünü satın alan adamdan ne farkı var bu saflığın????
Daha ortada ne çalgı ne çengi ne de oyun var. Yol yakınken ayrıl işte. Ne uzatiyorsun?
Baktin seni ikna etti , yalvardı yakardı, vaatlerde bulundu, evini tuttu etti falan filan, inandın. Tekrar ,gönül rahatligiyla nişanlanirsin
Hayır hayır olumsuz konuşmuyorum. Sadece kendime üzüldüm içinde bulunduğum duruma. Farkındayım baştan resti çekmeliydim karşılıklı konuşmayı kabul bile etmeden ama yapamadım kendime kızıyorum. Yoksa herkesin fikri çok değerli ve mantıklı olanda bu onu da biliyorumBurda ayrılmanız uygun diyenlere hep olumsuz konuşuyorsunuz. Ama aklı başında kimseden evlen mutlu olursun bu adamla lafını beklemeyin. Bildiğinizi yapacaksanız da burda niye soruyorsunuz. Sevgi dediğiniz evlenip eşinin gerçek yüzünü görünce 3,5 günde bitecek zaten. Siz evlendim ayrılamamam ailem üzülür millet ne der diye diye yıllarınızı harcayacaksınız öyle görünüyor
Dedim bunları. Biz çıkarız kiraya dedim baştan biz çıkarız kiraya diyorduk sonra eşyalarımız yerleştirirken mahvolacak vs anlamadımBence nişanı erteleme ama iyi gözlemle. Bir de şu ev konusunu açığa kavuştur. Direkt ben o evde oturmam gibi değilde bu yaştan sonra ailen kirada mı oturacak veya kirada sorun çıkarsa ne olacak gibi sorularla gir konuya. Bakalım ne diyecek?
Galiba akşam bir konuşma yapacağımvalla yaşayacaklarımızla ilgili hayat bize mesajlar verir ama biz o mesajları almamakta ısrar ederiz
Boş verin anlatsanızda anlamamak için ısrar ediyor. Kafası karışmış ne dediğini bilmiyor. Boşuna olacakları göstermeye çalılıyor insanlar bu kızımıza.Israrla yaşayıp göreceğim diyorBu zihniyette insanların evinde yatıya kalmışsın. Nişanlı insanın bulusmasina zina diyen seni çoktan bilmemne diye yaftalamıştır. Perşembenin gelişi çarşambadan gümbür gümbür belli. Aklın varsa terket kurtul. Hiç de üzülme, inan yarın üzülecek konuma sen düşeceksin
Böyle aileden böyle çocuk. Gel de deli olmaNisandan once ayrılınca insanlar kötü bakar ama nişan atınca, evlenip çocukla baba evine dönünce o insanlar kötü bakmaz. Pırıl pırıl bir kafa
Bu kafanın muhtemel cümlesi; ne var kardeşim 4 sene bizde yaşasa, niye rahatsizlik olacakmış? İdare etsene! Yorgun olsan ne olacak ,annemin misafirine iki tabak dagitinca ölecek misin? Neden böyle yapıyorsun,idare etsene!
Adamin su ısrarı sâfi bencil , kendinden olandan başkasını düşünmediğini, herkesin ona ve ailesine her konuda anlayış göstermesini beklediğini ama kendisinin kimseye kuruş empati gostermeyecegibi belli ediyor.
Tabii görmek isteyene
Basbayagi. 'sevgimden hazmedebilirim sanmıştım, düşündükçe lafin altında ezildim. Ben böyle saçma bir evliliği hak etmiyorum. Seni seviyorum ama canım bu kadar değersiz değil. Bundan sonra ailenle hayatındaki kişi arasında daha düzgün bir köprü olursan ve ağzından cikana dikkat edersen ileride de evlilik arifesinde terkedilmezsin.
Sana mutluluklar
Bu kadar saf insana bir şey anlatmak... Evet evet sizin sıfırdan kiralık,tertemiz eve cikmaniz çok mantıksız. O yüzden onlar kiralık ev bulacak,eşyalarını taşıyacak,onlar yerleşecek ve kira odeyecek. YERSEN
Siz de gerçekten kaynananın kendi evinde yaşarken onu kiraya çıkacağına inanıyorsunuz. Vallahi pes.
Boğaz köprüsünü satın alan adamdan ne farkı var bu saflığın????
Daha ortada ne çalgı ne çengi ne de oyun var. Yol yakınken ayrıl işte. Ne uzatiyorsun?
Baktin seni ikna etti , yalvardı yakardı, vaatlerde bulundu, evini tuttu etti falan filan, inandın. Tekrar ,gönül rahatligiyla nişanlanirsin
Ayak uydurmaya çalışırken bana yazık olacak gibi geliyor ve böyle olmasını istemiyorumNişanda nikah gereksiz ve mantıksız.
Nişanda size misafir olacaklar, misafir olduğun yerin kurallarına uyarsın, gitsinler kendi kapılarında oynasınlar.
Bunlar için görüşmeyelim demek sözünden dönse bile çok saçma ve çirkin.
İyi düşünün gerçekten birbirinize ayak uydurabilecek misiniz.
Siz muzsuzken, o nederler deyip, laflarindan cekineceginiz elalem, akşam olup kapilarini kapatip, keyflerine bakacak, siz bir yerde anneniz bir yerde oturup aglayacaksiniz.Korkmuyorum ama küçük bir yer olduğu için illaki konuşulacak biliyorum. Ben fazla dert etmem de annem takılabilir gibi..
Biraz daha üstüne düş hatta duygusal olarak konuya girip annenle babana kıyamıyorum falan da diyebilirsin. Bu insanlar nerede yaşıyorlar bilmiyorum ama benim de kürt tanıdıklarım var ve gelini ile yaşayanı ben görmedim. Bak altlı üstlü oturan çok var. Yakın oturan da çok var ama şehirde yaşayıp aynı evde olanını hiç görmedim. Ailesinin böyle bir planı varsa gerçekten hiç bu zamanın insanı değiller demektir. Kv ile yaşayan kaç kişi var Allahaşkına ya?Dedim bunları. Biz çıkarız kiraya dedim baştan biz çıkarız kiraya diyorduk sonra eşyalarımız yerleştirirken mahvolacak vs anlamadım
Çok can sıkıcı ya ev mevzusu iyi niyetli bir insansınız ama bu aile bunu kötüye kullanır . Bu kadar kişi uyarıyor gözardı etmeyin demek için yazıyorum tekrar .Dedim bunları. Biz çıkarız kiraya dedim baştan biz çıkarız kiraya diyorduk sonra eşyalarımız yerleştirirken mahvolacak vs anlamadım
Bende ona bu şekilde moral vermeye çalışıyorum zaten aynı şekilde babamda diyor ne var bunda insanlar neler neler yaşıyor der hepSiz muzsuzken, o nederler deyip, laflarindan cekineceginiz elalem, akşam olup kapilarini kapatip, keyflerine bakacak, siz bir yerde anneniz bir yerde oturup aglayacaksiniz.
Elalemin düşük cenesini degil, evladinin mutluluğunu taksin bir zahmet.
Ay gerçekten. Bilmiyorum aynı ev söz konusu bile olamaz çünkü eşyaları ortak alacağız dendi buna güvenerekten diyorum ama ona da bi çözüm bulunur mu bilemiyorumÇok can sıkıcı ya ev mevzusu iyi niyetli bir insansınız ama bu aile bunu kötüye kullanır . Bu kadar kişi uyarıyor gözardı etmeyin demek için yazıyorum tekrar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?