- 11 Mart 2015
- 327
- 208
- 103
- 29
- Konu Sahibi pofudukpanda
-
Şuan oturdukları ev kendi evleri. Kira değil.Madem iki aile de kirada oturacak neden olur evinde kalıp siz başka bir ev kiralamıyorsunuz? Sizin iş yerinize vs. daha mı yakın onların evi? Burnuma iyi kokular gelmedi
Bunu nasıl kabul ettiniz ?? Bu kadar saçma birşey olur mu ?? Yeni Eşyalar kiralık eve konunca ne oluyormuş ki ?? Bu olayı okuyunca fikrim ayrılmanız yönünde maalesef . Burada söylendiği gibi o evde size huzur olmaz. Bizim evimiz diye çat kapı İstedikleri gibi gelip gidecekler . En ufak bir olayda ev bizim diyecekler. Asla o eve çıkmayın.birde siz evlenmeden aylar önce boşaltmaları lazım o evi . Aylarca boşa kira öderler mi sizce ?? Böyle saçma birşey ilk defa duyuyorum . Kesin ve net kararım : Sizi yanlarına alacaklar, beraber yaşayacaksınız ama haberiniz yok . Önce düğünden önce boşuna kira ödemeyelim masraf vs denecek, sonra onlar evdeysen ev döşenecek , ev bulamadık bi süre beraber olalım denecek ve iş işten geçmiş olacak .Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Evet babamın anlayışlı ve insani yönüne sinir oldu gibi. Dediğiniz gibi içime sinmeyen durum olduğu için aklım bulanıyor. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum gerçekten zaman ayırdınız..En guvenilmez insan tiplerinden; yapip, edip sonra yemin edenler.
Sinir olduğu da babanizin gayet insani ve adabi muaşeret kurallari cercevesindeki istegi.
Bugun bunlara sinirlenip, daha isin basinda alinizin gidip gelmesini istememeye getirmiș, evlenseniz, sizin de gidip gelmenize mudahale eder.
Gerçekten bu olabilir mi. Böyle kötü bir düşünceye girebilirler mi acaba. Bana hep der ki saçmalama ayrı eve çıkıcaz beraber olur mu öyle şey, çıkacaklar evden boyanacak falan diyor ama dedikleriniz çok mantıklı yani.Bunu nasıl kabul ettiniz ?? Bu kadar saçma birşey olur mu ?? Yeni Eşyalar kiralık eve konunca ne oluyormuş ki ?? Bu olayı okuyunca fikrim ayrılmanız yönünde maalesef . Burada söylendiği gibi o evde size huzur olmaz. Bizim evimiz diye çat kapı İstedikleri gibi gelip gidecekler . En ufak bir olayda ev bizim diyecekler. Asla o eve çıkmayın.birde siz evlenmeden aylar önce boşaltmaları lazım o evi . Aylarca boşa kira öderler mi sizce ?? Böyle saçma birşey ilk defa duyuyorum . Kesin ve net kararım : Sizi yanlarına alacaklar, beraber yaşayacaksınız ama haberiniz yok . Önce düğünden önce boşuna kira ödemeyelim masraf vs denecek, sonra onlar evdeysen ev döşenecek , ev bulamadık bi süre beraber olalım denecek ve iş işten geçmiş olacak .
Şuan bir kız nişan aşamasında mutlu olması gerekirken biz daha soeun yaşanmaması gereken dönemde neler yaşadık. Yıprandım evet seviyorum ama hevesim gitmiş tükenmiş gibi hissediyorumO ailede adamda sıkıntılı. Mutlu olamazsınız
Siz oraya kira vereceksiniz anladım. Ama ne gerek var siz ayrı ev tutun onlar evinde kalsınŞuan oturdukları ev kendi evleri. Kira değil.
Şuana kadar bir yanlışını görmemiştim ama bu hareketi beni şaşkınlığa uğrattı. Dediğiniz gibi bizde de ya evden çıkmadan ya da sonrası ama katiyen böyle bişeyi duymadık.İnsanların işlerine geldiği gibi dini alet edip adet uydurmasına sinir oluyorum. İlahiyat mezunuyum ne ben hiçbir arkadaşım nişanda dini nikah yapmadık. Ya düğün günü evden çıkmadan yapıldı, yada resmi nikahdan sonra. Çünkü nikah evlilik akdidir. Bu kadar muhafazakar olan insanlar nikahsız aynı evde kalmanıza neden izin verdi, neden sokakta oynamak istiyor? Amaç sizin üzerinizde hakimiyet kurmak. Size dediklerini yaptırmak. Ben olsam oynama işini çoktan iptal ederdim. Hatta nişanı da erteleyin. Adam sağlam papuc değil.
Bencede. Yeni Eşyalar kiraya mı koyucaz diyip duruyor işte kafaSiz oraya kira vereceksiniz anladım. Ama ne gerek var siz ayrı ev tutun onlar evinde kalsın
Şuana kadar bir yanlışını görmemiştim ama bu hareketi beni şaşkınlığa uğrattı. Dediğiniz gibi bizde de ya evden çıkmadan ya da sonrası ama katiyen böyle bişeyi duymadık.
Hep dedikleri olsun istiyorlar. Zaten sevgilim benim dediğim olsun diyip duruyor inat birisi.. bilmiyorum gidişat kötü...Bende duymadım zaten yasak. Birde ev konusu varmış şimdi okudum. Allah akıl fikir versin. Ama onlar evi boşaltmaz. Benden söylemesi. Karşı taraf sizin isteklerinize hiç saygı duymuyor. Allah kolaylık versin.
Bu devirde yolda oynayıp insanları rahatsız etmek mi kaldı ya bahçede müsaitmiş işteEvet haklısınız bahçemizde müsait. Yani sokak arasında oynamak artık benim aileme göre çok geride kaldı. Bahçemizde kendi aralarında eğlenebilirler diye onay verdiler zaten sıkıntı sevgilime göre burdan başladı ne olacak yol meşgul olsa nişan bu komşular 1 2 saat idare etsinler diyor. Ama ailem kimseye rahatsızlık vermek istemiyor. Kaldı ki çok küçük bir ilçede yaşıyoruz
Bu ctesi denmişti baştan. Şimdi dün de konuştuk babası babamı arayıp bu hafta yapıyoruz abi falan dedi. Şimdi ben reddetmeyi düşünüyorum...İlk tartışmada ailen gelemez sen gidemezsin vs konularına giren biri ile ben olsam evlenmezdim nişanı biraz erteleme şansın yok mu
Bende artık düşünemiyorum hayallerimizi bi kenara bıraktım artık kendimdeki değişimi görmeye başladım. Herşeye yazık olacak keşke böyle olmasaydı...Bu devirde yolda oynayıp insanları rahatsız etmek mi kaldı ya bahçede müsaitmiş iştebaban çok akıllı biri takdir ettim . Senin yerinde olsam evlenemezdim ya
Öyle babaya sahipsin, elalemin farklı bakmasın dan mı korkuyosun?Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum ve gerçekten 4 5 gün kaldı ctesi nişan yapılacak ve ben bu haldeyim
Farklı kültür dediklerinde önceden ne olacak yaa biz sevdikten sonra derdim. Bazı şeyleri görmeye başladım ama bunu nişana 4 5 gün kala görmeyi istemezdim. Daha erken görüp tavrımı koyabilmek isterdim, yapamadım benim hatam...Arkanıza bakmadan kaçın. Daha şimdiden ailen eve giremez diyen biri evlenince neler demez. Ailelerde farklı kültürde. Çok büyük sorunlar yaşarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?