• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Resmi nikah kıyılmadan, imam nikahını kıymak isteme nedenleri nedir ?

Amaç , artık karı kocayız diyerek sizi bir ilişki yaşamaya mecbur etmek mi , niyetleri nedir ?

Henüz 26 yaşında , pekçok insanın üniversiteden yeni mezun olduğu yaştasınız. Sonradan üzülmemek adına , iyi düşünün.
Zannımca aralarında bişeyler geçerse günah olmasın diye bazı aileler bunu talep ediyor

Gerçi artık çoğu yerde imamlar resmî nikahtan önce nikah kıymıyorlar

Daha nişan bile yokken tartışmada ailen gelemez diyorsa işiniz çok zor. İyi düşünün. Onların evine de girmeyin. Sonra gelin beni evde çıkardı kendi oturdu olacak. Biraz dururlar kirada, sonra derler ki zaten ev bizim beraber duralım hem masrafta olmaz.
Çok korktum şimdi, olur mu olur 😞 Of benim annem babam hiç böyle insanlar değiller öyle nazik, düşünceliler ki ne yapacağım bilmiyorum

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Sokağı kapatmak isteyecek kadar insanlara saygısı olmayan aile gelecekte sana saygı duyacak mı?

İnanın babam diye demiyorum o kadar aydın bir insandır ki.. O beni severken sırtımı dönüp gitmek de beni vicdanen çok rahatsız edecek çünkü biliyorum sevgisi var bu konuda şüphem yok ama bu şekilde ne olacağız kestiremiyorum 😞
Yani şu bir gerçek. Sevgiden daha önemli şeyler var hayatta . İyi düşünmek lazim

Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
O iş yalan olur. Büyük ihtimal aynı evde yaşarsınız .

Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
ohoo birlikte oturacağınıza yemin edebilirim ama ispatlayamam. etme yakma başını

Annem diyor anlaşamazsan o kadar nişan oldu atıldı millete rezil oluruz falan diye üzüldü gibi tam olarak bu konuları anlatmadım ailen gelemez diye bahsetmedim ancak anne dedim anlaşamazsam atarım yüzüğü çevre 1 konuşur 2 konuşur susar dedim. Babam bana destek çıktı kim ne diyecek evlenip ayrılıp tekrar evleniyorlar anlaşamazsa atar tabi kendini kurban mı edecek çocuğa böyle deme diye konuştu. Ah siz ne güzel yarıdım ediyorsunuz bana çok teşekkür ediyorum gerçekten
Ne güzel babanız var, benim babam gibi, ne mutlu size 😍

Yeni eşyaları kiraya koymak istemiyormuş öyle söyledi zaten öyle bir talebi olursa şayet kesinlikle olduğu yerde kalır netim.
Peki sizin gönlünüz razı gelecek mi buna? Sırf siz yeni eşyaları kiraya koymayasınız diye koca insanlar evlerini bırakıp kiraya mı çıkacak? Yarın öbür gün kiramızı ödeyemiyoruz evimize dönüyoruz derlerse ne yapacaksınız?

bir nişanlanın bakalım gidişat neyi gösterecek
baktınız olmuyor ayrılırsınız
en azından denedim dersiniz içinzde de kalmaz hem
babanız aydın siz de aklı başında bir kıza benziyorsunuz

sevgilinizin bu kadar yükselmesi beni de korkuttu yalan değil
Haklısınız ama herşey boşa giderse hissi yoruyor beni. Böyle oyunlar oynanıp çalgı çengi, yüzükler takılıp sonra olmadı demek... Gerçekten düşünmekten ne yemek yiyorum ne uyku. Ama sinek mide bulandırıyor işte. Hiç ailesine saygısızlık etmemiştim neden bunlar oluyor anlam veremiyorum. Kendisi de saygılı biri ama benş hayal kırıklığına uğrattığını yüzüne söyledim.

İyi de sokakta oynanmasını ve hemen imam nikahı yapılmasını sen istiyor musun? Ailen bizim eve gelmeyecek lafı kesinlikle kabul edileneyecek istekler sözkonusuysa, kız tarafı maddi manevi sorun çıkarıyorsa söylenir. Sen babanla hemfikirsen ne cesaret böyle diyebiliyor?

Cok kizdim size ,babaniza evlenince gelemez diyor siz seviyorum diyorsunuz saka gibi..ayri evi de unutun kalabalik ailedr olmaz bireysel takilmak ,kafasina esen (varsa)kayin bro gorumce falan surekli sizde, eltilere girmiyorum bile ama babaniz gelemez yok ya
Bende kızıyorum kendime o an resti çekmeliydim. Yüz yüze konuşmak şansı verdik oturup birbirimize işte 😪

Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum ve gerçekten 4 5 gün kaldı ctesi nişan yapılacak ve ben bu haldeyim 😞
Madem aileniz modern onlar ileride sizin yüzünüze vurmayacaklarsa nişan atmak vs eskiden sorunmuş.Tabi ki Karar sizin.. (Ama ben şuna inanırım ki : içinize bir şüphe düştüyse vardır sebebi.) ben 20li yaşlarda bir ilişkimde karşı taraf nişan istiyor diye yapmıştım. Sonra ayrıldım. Şuan evliyim. Eşim bilmez mesela çünkü Konusu açılmadı eşim sormadı ben söylemedim. Zaten benim için hiçbir anlamı yoktu.. Yanlış anlaşılmasın saklamadım ama geçmişi ne o bana sordu ne ben ona sordum . Son not : kim olursa olsun daha yolun başında ailenizi eleştirmeye başlarsa maalesef devamı gelir ve siz üzülürsünüz.

Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Yani şimdi bir şey diyeyim. Cinsine şey yaptığım cinsine çeker. Aile bu zihniyette ise siz de çok aydın bir eş beklemeyin bu adamdan. Sizin yerinizde olsam böyle bir babaya böyle bir damadı sırf seviyorum diye getirmezdim. Daha kimleri bulur kimleri seversiniz inanın...

İyi de sokakta oynanmasını ve hemen imam nikahı yapılmasını sen istiyor musun? Ailen bizim eve gelmeyecek lafı kesinlikle kabul edileneyecek istekler sözkonusuysa, kız tarafı maddi manevi sorun çıkarıyorsa söylenir. Sen babanla hemfikirsen ne cesaret böyle diyebiliyor?
Asla istemiyorum nikah falan. Bizler okumuş araştırmış insanlarız genciz bu sığ düşüncelerden çıkmamız lazım. Herşey vakti gelince olur resmi olmadan imam nikahı asla kıymam

Baban gayet makul ve kibar bir insan da, karşı taraf g.t göbek atmak için ailenle görüşmem diyorsa o sıkıntı. Sokağın orta yerinde de oynamayıversinler bir zahmet. Dans etmek istiyorlarsa adam gibi bir salon tutusunlar madem.

Bunların dışında bence bu çocuk zırvalıyor sanki biraz sen bu işi iyice düşün taşın ama sakın aileni üzme.

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
İmam nikahı isteyecek kadar dindarlar da sokakta değil de bahçeyle yetinebilecek kadar da dindarladır heralde 🙄 ya dindar kesim oyun falan istemez bizim buralarda da o yüzden. Bana daha, afedersiniz ama, bağnaz ve ataerkil bir aile gibi geldi; siz gezip tozarken yanlarında da nikah yoktu sonucta etrafa karşı istenmiş gibi duruyor ki etraftan korkup Allah tan korkmayan, haşa, insandan da ben korkarım.
Hep böyle negatif şeylet yazdım ama ciddi rahatsız edici tavırlar bana sanki biraz köprüye geçene kadar.. gibi geldi tavırları.
Ailenizle paylaşıp fikir alabilirsiniz ama her fikri göze alarak.. umarım hayırlısı olur..

Çok korktum şimdi, olur mu olur 😞 Of benim annem babam hiç böyle insanlar değiller öyle nazik, düşünceliler ki ne yapacağım bilmiyorum

Babaniz nazik iyi de nazik diye bu kadar sessiz kalmasina şasirdim babanizin. Ya ev meselesine hadi siz inandiniz babaniz nasil inaniyor?

En az 50-60 yasinda insanlar evinden cikip omur boyu kirada mi duracak yoksa o saatten sonra hem kira odeyip hem ev almaya mi ugrasacaklarini saniyorsunuz?
Ciksalar bile siz evlendikten bir sure sonra donup gelecekler bunu gormek bu kadar zor olmamali ya.

Back