Nişan,söz bıktımmmmmm

:kusmuk:
Bunu iyi niyetli bulmuyorsunuz çünkü siz de evliliğin statüyü artırdığını düşünüyorsunuz ve buna laf edilmesi hoşunuza gitmedi muhtemelen :)
Hahahaha buna çok güldüm, gece gece eğlendirdiniz. :halay:

Evliliği “hava atmak” olarak görenleri iyi niyetli bulmadığım için evliliği statü arttırdığını düşünüyor oldum oysa bir kaç yorum önce akli selim insanların statü konusunu evliliğe bağlamaları gerektiğini yazmıştım :) sizler düşünce yapınızla nasıl ön yargılı ve haset olduğunuzu gösterdiniz.

İnsanların evlenmemiş olmasının eksiklik olmadığını savunan bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen bana bile bu söylendi ya kahrolsun ön yargılar. :halay: Sizi ve yersiz genellemelerinizi baş başa bırakıyorum. Oturup insanların mutluluklarına haset edip millete çamur atıp kendinizi zehirlemeye devam edin. :kusmuk:

Hava atmak için evlenmek demeyelim de gençlikte şöyle bir şey olabiliyor beraberlik yaşadığınız erkeği sevdiğinizi sanıyorsunuz o sırada da çevredeki herkes yavaş yavaş nişanlanmaya,evlenmeye başlıyor.siz de birden e biz de seviyoruz,bak tüm arkadaşlarımız evleniyor e hadi biz de diyorsunuz.hop evlilik.
Sonrası piyango gibi.
Umarım tez vakitte hayırlı kısmetler olsun şöyle instagrama falan bol fotoğraf koymalısından:)

Siz de altı kuzen gezin tozun eğlenin bekarlığın tadını çıkarın koyun deli eğlenirkenki fotolarınızı sosyal medyaya. Onlar nişanlılarıyla takı kavgası yapar kocalarıyla mandalina yiyip Sen anlat Karadeniz izlerken bakıp, lan bize nispet olsun diye bekar duruyor bunlar desinler

Yine ayni vaka, yine bir aile ve cevre baskısı..! Bu son zaman da bilmem kaçinci birbirine benzer, konu ...

6 aylik evliyim 26 yasindayim, hic ole bir kompleksim olmadi. Bekarkende gezdim, tozdum anımı yaşadım.

Biranda eşim cikti karsima 1 sene icinde evlendim, emin olun zamani war bazi seylerin, ve karsiniza cikinca biranda hizla ilerliyor hersey.

Kimse kimseye hava atmak icin evlenmez, cunku evlilik cok ciddi bir karar. Ve dogru insanı bulup evlenmek onemli.

Evlilik icin evlilik olmaz. Emin olun bunu bu zamanda kimsede kolay kolay yapmaz.

Akışına birakin ve herşeyin en hayirlisini dileyin.

Bu sözü cok severim " Herkes kalbinin renginde yaşar hayatı , ve herkes kalbinin rengini bulaştırır etrafındakilere.... Farid Farjad "

Kendiniz ve etrafinizdakiler icin guzel dusunun, guzel olsun herşey...

Önce iş arkadaşlarınızdan bakınmaya başlayın
Olmadı mı üniversite,
O da yoksa lise arkadaşlarını şöyle bir gözden geçirin
İlkokula kadar gider bu. Hem 6 kuzenmişsiniz senin arkadaşını sen beğenmezsin mesela onun hoşlanacağı bi tiptir ona yaparsın.
Potansiyel koca adayları havuzu oluştururdum ben olsam.

Sizin yapamadığınızı başkalarinın gayet rahat yapiyor olmasindan rahatsiz oldugunuz hissediliyor yazdiklarinizdan. Insanlar pek cok nedenle evlenebilir ve siz onlarin oyle ya da boyle aşk evliliği yapmadigini ima ediyorsunuz. Cevrenizdeki baski belli ki sizi bunaltmis ve bu dusuncelerle ya yanlis bir evlilik yaparsiniz ya da evlenemezsiniz. İhtimaller bunlar. Çunku icinizde ne varsa dişarida da onu yaşayacaksinizdir. Evlilik hersey gibi kaderdir siz elinizden geleni yapar gerisini Allah'a birakirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Belli yaşa gelmiş, eğitimini tamamlamış, işini gücünü eline almış ve kendini tamamlamış insanların evlenmek istemelerini normal karşılarım ve açılan evlenemedim konularına da hep bu minvalde yorum yaptım. Kimseye ne evliliği saçmala demem. Ama sizin konunuzda kendinizi ifade ediş tarzınız hiç hoş değil. Herkes sırf hava atmak için evleniyor olsaydı kimse 30-35i beklemezdi herkes 18i doldurunca evlenirdi emin olun. Öyle isteyince hemen evlenilemediğini sizin biliyor olmanız lazım. Evleneyim de hava atayım deyince evlenilebiliyorsa buyrun siz de o zaman. Nasip olmuş evlenmiş. Ha evlendiği için hava atan insanlar o ayrı ama hava atmak için evlenmekle ikisi çok farklı şeyler.
Ayrıca evlilik hazırlıklarının, yeni bir ev yeni bir hayat kurmanın, yeni bir aileye girmenin ne zor bir şey olduğunu bilseydiniz kimsenin sırf hava atacağım diye bu işe girmeyeceğini de bilirdiniz.
Evlenmek istemeniz çok normal, konunuzu yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda kötü bir ayrılık yaşadınız ve sanırım o kişi evlilik yoluna girdi başkasıyla. Bu psikolojiyle evlenen herkesten rahatsız olmanız da normal. Evlilik tarihi aynı aya denk gelenlere bile takılmışsınız. Öyle bir çevreyle zor biliyorum ama düşünmemeye, umursamamaya çalışın. Sadece kendinizi üzersiniz böyle, onların umrunda olmaz. Evlenseniz de evlenmeseniz de.

Evlenmiş olmak için evlenmediğiniz sürece sorun yok bence.
O yüzden takılmayın bu kadar evlilik yarışına girmiş olan insanlara.
Onlar sırf heves, hırs, maksat evlenmiş olmak için evlendiklerinden, 3-5 sene sonra göreceksiniz onların hayatlarındaki çatlakları. Malesef ki böyle oluyor, umarım başlarına gelmez, kimsenin kötü olmasını istemeyiz.

Ancak kadere ve kısmete inanmak gerekiyor.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur ve hayırlı insanlar ile karşılaşmanızı dilerim.

Üniversite okuyan insanlar sizin yaşlarınızda anca mezun olup, iş bulup, hayatını düzene sokuyor zaten. Yaşadığınız şehir, çevrenizin eğitim seviyesi, hayat görüşü ve vizyonu sizi böyle bir tribe sokmuş sanırım ama inanın yersiz bir telaş içindesiniz. Bana şu sahneyi hatırlattınız:

Eklentiler

• A1F53210-D949-4AFC-A9F6-21C7426FA7E1.png
    A1F53210-D949-4AFC-A9F6-21C7426FA7E1.png
    107,6 KB · Görüntüleme: 64
ya ahu çevren nasıl tam olarak kestiremiyorum ama konuların evlilik üzerine çoğunlukla
üzerinde baskı olduğunu düşünüyorum
insanların bu anlamda senin üzerinde baskı kurmasına izin verme
neden bu kadar takıntı yapıyorsun
hayatın evlilikten ziyade çok daha güzel ayrıntıları var
bence sen evliliği şöyle elinin tersiyle ötele bir müddet
hayatına daha farklı ayrıntılar sok

Valla evlenememek degil de insanlarin cevrenin turkiyede bakis acisi insani bunaltiyor bence. evlenen arkadasim resmen evlenmedigim icin kucumsedi neler soyledi hayatimdan def ettim ben de. Bazen avrupaya ozeniyorum bakiyorum kimse kimsenin hayatina karismiyor ezmiyor. Ben de evlenmedim. Evet canim sikiliyor bazen ozellikle etraf baskisi olunca bunaliyorum. Benim de konu acmisligim var bu konuda ama artik kabullendim kendimi. Napayim olmadi kafamdaki gibi biri cikmadi. Ama yaralanmadim en azindan diye dusunuyorum. Allah yalniz yazdiysa evlensen de birakabilir. O yuzden artik takilmamaya calisiyorum. Tabi bazen etraf cok darliyor anliyorum sizi. Ama baktiniz hava atiyor sizi kucumsuyor o kisilerden uzaklasip kafanizi rahatlatacaksiniz. Herseyin hayirlisi.

ecelin vaktiyle nikahın vakti şaşmaz der eskiler demek ki zamanı var, üstelik her evli kişi mutlu mu sanıyorsun sen? ben eskiyi özlemle anıyorum keşke zamanı geri döndürme şansım olsa... ama yok. eşim tam bir meşe odunudur, kaliteli, sağlamo_Obırak bu günlerin tadını çıkar, bekarlık sultanlık demişler boşa denmemiş, herşeyin hayırlısı... mümkünse ortamını değiştir, seni bunaltan insanlarla ortak vakit geçirme ve uğraşacak bişeyler bul...

Belli yaşa gelmiş, eğitimini tamamlamış, işini gücünü eline almış ve kendini tamamlamış insanların evlenmek istemelerini normal karşılarım ve açılan evlenemedim konularına da hep bu minvalde yorum yaptım. Kimseye ne evliliği saçmala demem. Ama sizin konunuzda kendinizi ifade ediş tarzınız hiç hoş değil. Herkes sırf hava atmak için evleniyor olsaydı kimse 30-35i beklemezdi herkes 18i doldurunca evlenirdi emin olun. Öyle isteyince hemen evlenilemediğini sizin biliyor olmanız lazım. Evleneyim de hava atayım deyince evlenilebiliyorsa buyrun siz de o zaman. Nasip olmuş evlenmiş. Ha evlendiği için hava atan insanlar o ayrı ama hava atmak için evlenmekle ikisi çok farklı şeyler.
Ayrıca evlilik hazırlıklarının, yeni bir ev yeni bir hayat kurmanın, yeni bir aileye girmenin ne zor bir şey olduğunu bilseydiniz kimsenin sırf hava atacağım diye bu işe girmeyeceğini de bilirdiniz.
Evlenmek istemeniz çok normal, konunuzu yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda kötü bir ayrılık yaşadınız ve sanırım o kişi evlilik yoluna girdi başkasıyla. Bu psikolojiyle evlenen herkesten rahatsız olmanız da normal. Evlilik tarihi aynı aya denk gelenlere bile takılmışsınız. Öyle bir çevreyle zor biliyorum ama düşünmemeye, umursamamaya çalışın. Sadece kendinizi üzersiniz böyle, onların umrunda olmaz. Evlenseniz de evlenmeseniz de.
Evet beni en iyi siz anladınız ..

Evlenmiş olmak için evlenmediğiniz sürece sorun yok bence.
O yüzden takılmayın bu kadar evlilik yarışına girmiş olan insanlara.
Onlar sırf heves, hırs, maksat evlenmiş olmak için evlendiklerinden, 3-5 sene sonra göreceksiniz onların hayatlarındaki çatlakları. Malesef ki böyle oluyor, umarım başlarına gelmez, kimsenin kötü olmasını istemeyiz.

Ancak kadere ve kısmete inanmak gerekiyor.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur ve hayırlı insanlar ile karşılaşmanızı dilerim.
Teşekkürler

X