nişan sonrası değişim :(

Ufak tefek şeyleri büyütüp üzerine çok gidiyorsun bence.Ve ailen seni kötü yönde etkiliyor.seviyorsan eğer önce aranızdaki iletişim kopukluğunu kaldır.derdi neymiş öğren.sürekli onu suçlamakla,her şeyi ondan beklemekle bir yere varamazsın..ilgisizleşmişse bunda senin ve ailenin de katkısı var..her şeyden önce ilk olarak kendine özeleştiri yap.

aynen çok haklısın onu yaptım az önceki yorumumda zaten bende de var hatalar biliyorum çok fazla sitem,eleştiri,hakaret ettim zamanında mesajla arayarak yüzyüze o zamanlar askerde 15 ay bekledim sonucunda işten başka birşey yapmadı diye bir düşünceye sahiptim geç anladım bunu yapmamam gerektiğini ne yazık ki...

Merhaba hanımlar öncelikle hemen konuma girmek istiyorum;
3 yıldır birlikte oldugum sevgilimle 2 ay önce nişanlandık daha öncede bir kaç konu açmıştım korkularım vardı ailesi çok sevildi benim ailem tarafından istendim verildim nişan olduk çok mutluydum..
Ama nişanlandıktan sonra acayip değişimler oldu nişanlımda.İlgisizliği,boşvermişliği,sürekli işiyle uğraşması,beni düşünmemesi gibi örneğin aöf işletme bölümünden mezun oldum bu yıl bunu ona söyledim zor geçmişti 2 yıl çok sevindim onunla paylaştim ama o hı ne güzel deyip geçti ben nişanlım olarak bi tebrik bi kutlama yemeği mezuniyet hediyesi bekledim ama oralı olmadı.
Evimiz oluyor hiç bir zaman evle ilgilenmedi hiç bi fikir beyan etmedi hep ailesi uğraştı seçtirdi yaptırdı.
Şimdide pazar günü bize kahvaltıya gelecekti (bu arada farklı şehirlerdeyiz 1 saat aramız arabasıyla gelme imkanı var) evden ailesine benim yanıma geleceğini söyleyerek çıkmış ben bütün gün aramadım çünkü bir gece önce bi arkadaşını istemediğimden dolayı tartışmış,telefonu yüzüme kapatmıştı.
Bende aramadım baktım saat akşam 6 oldu 7-8-9-10 en son babasını aradım. Oda bugün nasıl geçti oğlan çıktı mı yola dedi ben şok!! hayır baba gelmediki hiç dedim oda şok! neyse kapattım nişanlımı aradım nerdesin dedim bize 20 dk olan bi sahil yerinde arkadaşlarıyala birlikte olduğunu söyledi 2. şokum. Tamam diyip kapattım.
Bugün konuyu aileme açtım anlattım.Hiç iyi karşılamadılar ve bu işe hayır diyoruz biz ama sen yinede düşün taşın karar ver dediler.Zaten oğlanı beğenmemiştik,bir iş becerebilecek gibi değil,sorumluluk alamaz,kendini salmış,silik biri dediler ama yinede son kararı bana bıraktılar. Bu hafta içi mobilya almaya gidecektik ailem kayınpederimi arayıp bu işleri ertelediğimizi söylediler.
Şimdi ben nasıl,neleri düşünerek,baz alarak karar vermeliyim? O kadar sıkıntılı bir durumdayım ki anlatamam lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.. Uzun ve karışık oldu kusura bakmayın lütfen

Kesinlikle aileni dinle canım.. Kaçarak uzaklaş ondan! Size diye çıkıp sahillerde geziyor.. Zaten evle evlilikle alakası da yokmuş.. uzak dur, şimdi takmayan ileride neler yapar düşünmek bile istemiyorum........... :KK14:

Canım
Ben sadece aöf kısmına yorum yapacagım. Eminim emek vermissindir, calışmışsındır. Ama dışarıdan bakınca aöf bir okul, aöf yi bitirmek de mezuniyet gibi gözükmüyor bu yüzden sevgiline kızmamalısın.
uzaktan davulun sesi hoş gelir diye bir söz var
hiç duydunuz mu:KK36:

Ertelemekle bazı şeyleri iyi yapmışsınız.
Çünkü burada dışarıdan bakıp da gerçekler söylenmeye başladıktan sonra hemen sorunun sebeplerini üstlendiniz.
Benim yüzümden böyle yapmış olabilir, zaten yoğun falan diye...
Hazır değilsiniz çünkü bitmesine.
Ama gerçekten uzun uzun düşünün.
Hiçbir mazereti yok bence şu son yaşadığınız hafta sonunun.
Gerçekten de bu olay onun ilişkinizde ve ileride evliliğinizde sorumluluk sahibi olamayacağının göstergesi..

o da kendi adına zor dönemler yaşadı.Bazı aksilikler geldi başına.Askere gitti geldi.Gelir gelmez babasının bozduğu işleri toplamak için gece gündüz çalıştı fazlaca bi borcun altına girdi toparladı tekrar düzene koydu falan yani ağır şeyler yaşadı bunun sonucu zaten içine sindi kabuğuna çekildi iyice sustu,kendi içine attı,paylaşmadı bi çok şey... Ve buraya gelmesinde bu olaylar da etkili oldu diye düşünüyorum.Askerden geldiğinde 1 gün sonra işlerin başına geçti ne bana ne kendine vakit ayırabildi bu konuda da çok şey yaşadık çok üzerine gittim bende ama şimdi ise bilemiyorum nedir ne değildir nedendir ne yapmalıyım tamam uzaklaşmalı bitirmeliyim belki ama nasın sonuçta sevgim var ona karşı

Ohoo sen şimdiden kendini suçlu çıkartmışsın..Ben yine de söyleyeyim.. Evlenince ASLA AMA ASLA DÜZELMEZ..
Askere giden ilk erkek kendisi değil..Askerde arkadaşını kaybedenler var..Gelince ailesini kaybedenler var.. Neler neler var.. İnsanlar zor zamanlarında sevdiklerine sarılırlar yaslanacak omuz isterler..

Şunu gördüm ki o sorunları bahane ederek uzaklaşmalar hikaye.. onlar zaten uzaklaşmak isteyenin bahanesi oluyor... :KK14:

Ama sen kendini kandırmaya şimdiden başlamışsın.. Hakkında hayırlısı olsun :KK31:

Ertelemekle bazı şeyleri iyi yapmışsınız.
Çünkü burada dışarıdan bakıp da gerçekler söylenmeye başladıktan sonra hemen sorunun sebeplerini üstlendiniz.
Benim yüzümden böyle yapmış olabilir, zaten yoğun falan diye...
Hazır değilsiniz çünkü bitmesine.
Ama gerçekten uzun uzun düşünün.
Hiçbir mazereti yok bence şu son yaşadığınız hafta sonunun.
Gerçekten de bu olay onun ilişkinizde ve ileride evliliğinizde sorumluluk sahibi olamayacağının göstergesi..

haklısın gerçekten hiç hazır değilim zaten dün ki şoktayım 1 gün içinde bazı şeyler altüst oldu çünkü.Hiç düşünmediğim tahmin etmediğim şeydi buda kim zaten düşünür ki böyle bir şeyi...
O yüzden şu an büyük bir boşluktayım nötrüm de ne sevgimi ne öfkemi hissedebiliyorum.
İşteyim şu anda sadece mesainin dolmasını ve eve gidip yalnız kalmak istiyorum ..

Ohoo sen şimdiden kendini suçlu çıkartmışsın..Ben yine de söyleyeyim.. Evlenince ASLA AMA ASLA DÜZELMEZ..
Askere giden ilk erkek kendisi değil..Askerde arkadaşını kaybedenler var..Gelince ailesini kaybedenler var.. Neler neler var.. İnsanlar zor zamanlarında sevdiklerine sarılırlar yaslanacak omuz isterler..

Şunu gördüm ki o sorunları bahane ederek uzaklaşmalar hikaye.. onlar zaten uzaklaşmak isteyenin bahanesi oluyor... :KK14:

Ama sen kendini kandırmaya şimdiden başlamışsın.. Hakkında hayırlısı olsun :KK31:

:KK43: maalesef öyle bir ruh halindeyim ki anlatamam teşekkür ederim cümlemizin hakkında herşey hayırlısı olsun

haklısın gerçekten hiç hazır değilim zaten dün ki şoktayım 1 gün içinde bazı şeyler altüst oldu çünkü.Hiç düşünmediğim tahmin etmediğim şeydi buda kim zaten düşünür ki böyle bir şeyi...
O yüzden şu an büyük bir boşluktayım nötrüm de ne sevgimi ne öfkemi hissedebiliyorum.
İşteyim şu anda sadece mesainin dolmasını ve eve gidip yalnız kalmak istiyorum ..

Bence yalnız kalmayın.
Daha melankolik bir ruh haline girebilirsiniz.Çok düşünmeyecek şeyler yapın.
Ve ne olursa olsun kendinizi suçlamaktan vazgeçin.
Onlar geçmişte kaldı.
Siz bir zamanlar öyle davrandınız diye herşeyi yapma hakkını vermeyin.
Hatta bence aramayın sormayın.
Ben ne yapıyorm diye düşünsün biraz.
Azıcık bi kaybetme korkusu duysun ..

Bence yalnız kalmayın.
Daha melankolik bir ruh haline girebilirsiniz.Çok düşünmeyecek şeyler yapın.
Ve ne olursa olsun kendinizi suçlamaktan vazgeçin.
Onlar geçmişte kaldı.
Siz bir zamanlar öyle davrandınız diye herşeyi yapma hakkını vermeyin.
Hatta bence aramayın sormayın.
Ben ne yapıyorm diye düşünsün biraz.
Azıcık bi kaybetme korkusu duysun ..

haklısın çok teşekkür ederim ya gerçekten aramayı sormayı düşünmüyorum zaten kendisi hiç oralı olmadı bile saatlerdir en son dün 11 de 1 dk lık bi telefon görüşmesi yaptık sonrası bomboş.

Yorumlara cok bakamadım ama yanlıs anlasılacagımı zaten biliyordum
ben kucumsemedım aof yi arkadaslar
aof ' nin genel olarak nasıl algılandıgını soyledim sadece.

diğer yorumları okumadım ama yazdıklarından ben de ailen gibi düşünüyorum. şimdiden sorumluluk almıyorsa ilerde herşey senin üstüne kalır. Evlilik iki kişinin yürüteceği birşey. Tek kişinin değil. bir de daha şimdiden seni ekiyor, sallamıyorsa hiç uzatma. yoksa ilerde daha çok üzülürsün.
Sevgiyle kal

bir de ne yazık ki birşey de pat diye kesilip atılamıyor ister sevgili ol ister nişanlı ister evli sadece mekanlar bazı olaylar farklı oluyor baş rolde duygular oynuyor :KK43: o yüzden mantıklısı kaçıp uzaklaşmak belki atmak içinden ama işte o duygular ve bir bayan olmak dahada ağırlaştırıyor herşeyi bence

Bence de siz aranızdaki her sorunu ailenize yansıtarak, sevdiğinizin onların gözünde değerini düşüyorsunuz. Sonra da onların olumsuz yorumlarından etkileniyorsunuz. Kendiniz söylüyorsunuz, askerden sonra kafa dinlemeden, babasının batırdığı işleri düzene koymak için çabaladığını, düzene koyduğunu. Demek ki o kadar sorumsuz değilmiş! Belki değer verdiği insan hakkında olumsuz konuşmanız moralini bozmuş olabilir. Erkeklerin geneli bu nişan, düğün merasimlerinden pek haz etmezler. Kadınlar ise tam aksine. Teferruatına kadar isterler, konuşurlar, paylaşırlar. Bu konular hakkında çok sıkboğaz etmişseniz gözü korkmuş da olabilir. Oturun adamakıllı konuşun, derdi neymiş öğrenin.

Bence de siz aranızdaki her sorunu ailenize yansıtarak, sevdiğinizin onların gözünde değerini düşüyorsunuz. Sonra da onların olumsuz yorumlarından etkileniyorsunuz. Kendiniz söylüyorsunuz, askerden sonra kafa dinlemeden, babasının batırdığı işleri düzene koymak için çabaladığını, düzene koyduğunu. Demek ki o kadar sorumsuz değilmiş! Belki değer verdiği insan hakkında olumsuz konuşmanız moralini bozmuş olabilir. Erkeklerin geneli bu nişan, düğün merasimlerinden pek haz etmezler. Kadınlar ise tam aksine. Teferruatına kadar isterler, konuşurlar, paylaşırlar. Bu konular hakkında çok sıkboğaz etmişseniz gözü korkmuş da olabilir. Oturun adamakıllı konuşun, derdi neymiş öğrenin.

evlilik için sık boğaz etmedim hiç hatta o ederdi hep ne zaman söyleyeceksin ne zaman geleceğiz diye hep o üsteledi en heyecanlı istekli oydu benden fazla hayal kurardı gelecekle ilgili evlilikle ilgili evimize gidince geçecek bütün sorunlar ben sensizlikten sapıtıyorum derdi de şimdi ne oldu nişanlandık hala o sorunları devam ettireceğine tamam sevdiğim insanla yuva kuruyoruz artık silkelenmeli kendimi toplamalıyım deseydi bunlar vuku bulmazdı ki

biz olayları dışardan görüyoruz yanlış anlamayın ama siz biraz zaman geçsin affedeceksiniz hatta evleneceksiniz ve malesef eşim ilgisiz yazıları yazmaya başlayacaksınız.çok zor bir durumdasınız anlıyorum ama ne olur süreci yavaşlatın çookkk dikkat edin bu işin geri dönüşü nişanlılık kadar kolay olmuyor.erkekler evlenince daha da rahatlıyorlar bu haliyle ona tahammül edebiliyor musun bunları çok iyi düşün...formu oku bir çok konu var bu konularla ilgili ve pişmanlıklar...

Ben ailenin olumsuz fikir verdigini düşünmüyorum aksine boylesi bi olayda bile sakin davranmislaar sen bilirsin demislrr bizimkiler olsa ooo:) bence cok iyi dusunmelisin anliyorum konduramiyorsun zor bir durum ama bu sartlarda evlenmen bana da doğru gelmedi ayrica ne kadar bunaltmis olursan ol ona böyle davranma hakkini vermiyor evet erkekler evlilik alisverisinden sıkılır ama bu kadar da ilgisiz olacağını gostermez

Cnm benim değil ama halamın başına böyle bir durum geldi. 2 yıllık ilişkisi sonrası nişanlandı. Nişanlısınız annesi çocukken vefat etmişti. Babası da nişandan bir kaç ay sonra vefat etti. Sonra adamın birden kişiliği değişti çok sorumsuz yalan söyleyen biri oldu. Halam üzüntüdendir stres yaşıyor diyerek yine de evlendi. Sonuçta babası vefat etmişti. Şimdi 3 yıldır evliler ve benim halam her gün ağlıyor ve boşanmak istiyor. O kadar saygısız sorumsuz bir adama dönüştü ki o melek gibi çocuk. Meğer evlenene kadarmış herşey. Kıza yapmadığını bırakmadı. Fatura ödemez, eve bakmaz hatta eve gelmez hesap vermez biri oldu. Kız çok pişman. Annesi babası evlenme kızım demişti. İnan anneler babalar en iyisini bilirler. Düzelir diye beklemek birazda kendini kandırmak oluyor. Şimdi bu haliyle kabul edersen iki gün sonra evlendiğinizde beni böyle kabul ettin der. Çok dikkatli düşün. Zor nişan bozmak evet ama evlilik kadar zor değil. Askere gitti geldi demişsin belki de askerlikte psikolojisi bozuldu belli olmaz. Ama bu düzeleceği anlamına gelmez. İyice bir düşün derim. İnş her şey yoluna girer. Hayırlı biri nasip olur inş sana.

X