nişan sonrası değişim :(

askerinkalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
211
1
Merhaba hanımlar öncelikle hemen konuma girmek istiyorum;
3 yıldır birlikte oldugum sevgilimle 2 ay önce nişanlandık daha öncede bir kaç konu açmıştım korkularım vardı ailesi çok sevildi benim ailem tarafından istendim verildim nişan olduk çok mutluydum..
Ama nişanlandıktan sonra acayip değişimler oldu nişanlımda.İlgisizliği,boşvermişliği,sürekli işiyle uğraşması,beni düşünmemesi gibi örneğin aöf işletme bölümünden mezun oldum bu yıl bunu ona söyledim zor geçmişti 2 yıl çok sevindim onunla paylaştim ama o hı ne güzel deyip geçti ben nişanlım olarak bi tebrik bi kutlama yemeği mezuniyet hediyesi bekledim ama oralı olmadı.
Evimiz oluyor hiç bir zaman evle ilgilenmedi hiç bi fikir beyan etmedi hep ailesi uğraştı seçtirdi yaptırdı.
Şimdide pazar günü bize kahvaltıya gelecekti (bu arada farklı şehirlerdeyiz 1 saat aramız arabasıyla gelme imkanı var) evden ailesine benim yanıma geleceğini söyleyerek çıkmış ben bütün gün aramadım çünkü bir gece önce bi arkadaşını istemediğimden dolayı tartışmış,telefonu yüzüme kapatmıştı.
Bende aramadım baktım saat akşam 6 oldu 7-8-9-10 en son babasını aradım. Oda bugün nasıl geçti oğlan çıktı mı yola dedi ben şok!! hayır baba gelmediki hiç dedim oda şok! neyse kapattım nişanlımı aradım nerdesin dedim bize 20 dk olan bi sahil yerinde arkadaşlarıyala birlikte olduğunu söyledi 2. şokum. Tamam diyip kapattım.
Bugün konuyu aileme açtım anlattım.Hiç iyi karşılamadılar ve bu işe hayır diyoruz biz ama sen yinede düşün taşın karar ver dediler.Zaten oğlanı beğenmemiştik,bir iş becerebilecek gibi değil,sorumluluk alamaz,kendini salmış,silik biri dediler ama yinede son kararı bana bıraktılar. Bu hafta içi mobilya almaya gidecektik ailem kayınpederimi arayıp bu işleri ertelediğimizi söylediler.
Şimdi ben nasıl,neleri düşünerek,baz alarak karar vermeliyim? O kadar sıkıntılı bir durumdayım ki anlatamam lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.. Uzun ve karışık oldu kusura bakmayın lütfen

nasıl neyi düşünerek bir karar verebilirim ben ki ya sevmesine seviyorum ama bazı şeyler de hayatta çok büyük önem arz ediyor :KK43: ne yapmalıyım ki

şu an kendimi gördüm..
ARKANA BAKMADAN KAÇARAK UZAKLAŞ..
anamı babamı dinlemediğime çook pişmanım kafamı vuracak duvar bulamıyorum.
anne-baba şimdiden sorumsuz bu oğlan diyorlarsa KESİNLİKLE DİNLE anne-baba senin bu dünyada kötülüğünü düşünecek son insanlar.
adam sana şimdiden hesap vermiyor.
aileni çok takdir ettim, kafalarında soru işareti oluştuğu an olayı ertelemişler, çok doğru yapmışlar git ellerini ayaklarını öp onların.
İnan evlilik bi şekilde oluyor canım, ben 6 ay önceye dönebilmek için şu dünyada sahip olduğum her şeyi vermeye hazırım ama nafile DÖNÜLMÜYOR.
bana da çok söylediler içimize sinmiyo diye ama dinlemedim evlendim,2 aylık evliyim haftaya dava açıyorum boşanmak için.
inan anne-babanın içine sinmeyen şeyler varsa o işten hayır gelmez.inan nolur dinle pişman olmazsın.nişan bozmakta hiiiiiiiiiç bişey yok ama evlendiğin an herşey için çok geç oluyor.

ve dip not:"sorumsuz" olmak çook ciddi bir olay hele evlilik için katlanılmaz sonuçları olabilir.şimdiki aklım olsa karşımdaki insanla ilgili nokta kadar bi tereddütüm olsa asla evlenmezdim.inan insanlar aslaaaaaaa değişmiyor ve hiçbir şey daha iyiye gitmiyor evlendikten sonra

Son düzenleme:
Canım
Ben sadece aöf kısmına yorum yapacagım. Eminim emek vermissindir, calışmışsındır. Ama dışarıdan bakınca aöf bir okul, aöf yi bitirmek de mezuniyet gibi gözükmüyor bu yüzden sevgiline kızmamalısın.

şu an kendimi gördüm..
anne-baba şimdiden sorumsuz bu oğlan diyorlarsa KESİNLİKLE DİNLE anne-baba senin bu dünyada kötülüğünü düşünecek son insanlar.
aileni çok takdir ettim, kafalarında soru işareti oluştuğu an olayı ertelemişler, çok doğru yapmışlar git ellerini ayaklarını öp onların.
İnan evlilik bi şekilde oluyor canım, ben 6 ay önceye dönebilmek için şu dünyada sahip olduğum her şeyi vermeye hazırım ama nafile DÖNÜLMÜYOR.
bana da çok söylediler içimize sinmiyo diye ama dinlemedim evlendim,2 aylık evliyim haftaya dava açıyorum boşanmak için.
inan anne-babanın içine sinmeyen şeyler varsa o işten hayır gelmez.inan nolur dinle pişman olmazsın.nişan bozmakta hiiiiiiiiiç bişey yok ama evlendiğin an herşey için çok geç oluyor.

ve dip not:"sorumsuz" olmak çook ciddi bir olay hele evlilik için katlanılmaz sonuçları olabilir.
çok teşekkür ederim yorumun için ve üzüldüm gerçekten söyle bi sonuçla karşılaşmana hakkında hayırlısını dilerim canım.
kesinlikle bi ışık bi duruş göremediklerini söylüyorlar ama böyle değildi bu insan gerçekten değildi neden böyle oldu ne amacı bilmiyorum kesinlikle.suskunluk bıkmışlık bi paylaşımsızlık neden bu şekilde oldu bilmiyrum evlenince düzelir diyodum ama bilemiyorum

şu an kendimi gördüm..

ve dip not:"sorumsuz" olmak çook ciddi bir olay hele evlilik için katlanılmaz sonuçları olabilir.

sonuna kadar katılıyorum Breatin hanım, sorumsuzluk son derece büyük bir problem evlilik için. dediğiniz gibi, nişanlıyken ayrılmak çabuk unutulur ama evlendikten sonra ayrılmak ne yazıkki daha yıpratıcıdır.

CANIM PEKİ HİÇBİR AÇIKLAMADAMI YAPMADI SANA. EN AZINDAN ONU YAPACAK KADAR HATASININ FARKINDA MI ACABA DEDİM BİAN. YANİ SEN DEDİNMİ EVDEN BİZE DİYE ÇIKMIŞSIN NEDEN HALA GELMEDİN DİYE. EĞER ONA AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ BİLE DUYMADIYSA ki sadece bu değil tabi sorumsuzlukda hoş birşey değil ama çok iyi düşün derim. evlilik kolay ama sonrası hiçte kolay değil. birde kavgalarınız oluyor mu veya kavgalarınızda sana saygısızlığı vs. oluyor mu?

evlenince düzelir diyodum ama bilemiyorum

"evlenince düzelir" şeklinde hiç düşünmeyin lütfen çünkü düzeleceğinin garantisi yok malesef :KK50:
kaldı ki nişanlınız size de ailesine de yalan söyleyebilen biri. size kahvaltıya geliyorum diye arkadaşlarına gitmiş. yalan söyleme, kurulacak evle ilgili kararlara katılmama gibi özellikler evliliğin en baş düşmanları. vakit geçirmeden yoldan dönün ve herşeyi unutun derim nacizane :KK17:

çok teşekkür ederim yorumun için ve üzüldüm gerçekten söyle bi sonuçla karşılaşmana hakkında hayırlısını dilerim canım.
kesinlikle bi ışık bi duruş göremediklerini söylüyorlar ama böyle değildi bu insan gerçekten değildi neden böyle oldu ne amacı bilmiyorum kesinlikle.suskunluk bıkmışlık bi paylaşımsızlık neden bu şekilde oldu bilmiyrum evlenince düzelir diyodum ama bilemiyorum

benimki de nişanlanana kadar dünyanın en güvenilir,en dürüst en ağır başlı en düşünceli ve anlayışlı insanıydı.nişanlandım.nişanlanınca bambaşka bi insan oldu.ama ben hayır dedim o böyle bi insan değildi, sıkıntıları var evlilik telaşı falan ondan bunalmıştır böyle yapıyordur dedim evlenince kesin düzelir bu geçici bu dönem dedim ve evlendim.halbuki alakası yokmuş adam tam olarak da böyleymiş.asıl biz nişanlanana kadar oynayıp kendini güvenilir dürüst göstermiş.evlendikten sonra doğru çıkan tek şey adı oldu desem yalan olmaz.tek ayağının üstünde bin tane yalan söyleyen, çıktığı odanın ışığını dahi kapatmayan faturaymış ev alışverişiymiş umrunda olmayan bi adam çıktı.daha yüzlerce şey var da şimdi yeri değil saymıyorum.kısaca

EVLENİNCE DÜZELMEYECEK bunu ille de yaşayıp görme yazık etme kendine ve hayatına

CANIM PEKİ HİÇBİR AÇIKLAMADAMI YAPMADI SANA. EN AZINDAN ONU YAPACAK KADAR HATASININ FARKINDA MI ACABA DEDİM BİAN. YANİ SEN DEDİNMİ EVDEN BİZE DİYE ÇIKMIŞSIN NEDEN HALA GELMEDİN DİYE. EĞER ONA AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ BİLE DUYMADIYSA ki sadece bu değil tabi sorumsuzlukda hoş birşey değil ama çok iyi düşün derim. evlilik kolay ama sonrası hiçte kolay değil. birde kavgalarınız oluyor mu veya kavgalarınızda sana saygısızlığı vs. oluyor mu?

şu saat oldu hiç bi arama mesaj açıklama olmadı maalesef

benimki de nişanlanana kadar dünyanın en güvenilir,en dürüst en ağır başlı en düşünceli ve anlayışlı insanıydı.nişanlandım.nişanlanınca bambaşka bi insan oldu.ama ben hayır dedim o böyle bi insan değildi, sıkıntıları var evlilik telaşı falan ondan bunalmıştır böyle yapıyordur dedim evlenince kesin düzelir bu geçici bu dönem dedim ve evlendim.halbuki alakası yokmuş adam tam olarak da böyleymiş.asıl biz nişanlanana kadar oynayıp kendini güvenilir dürüst göstermiş.evlendikten sonra doğru çıkan tek şey adı oldu desem yalan olmaz.tek ayağının üstünde bin tane yalan söyleyen, çıktığı odanın ışığını dahi kapatmayan faturaymış ev alışverişiymiş umrunda olmayan bi adam çıktı.daha yüzlerce şey var da şimdi yeri değil saymıyorum.kısaca

EVLENİNCE DÜZELMEYECEK bunu ille de yaşayıp görme yazık etme kendine ve hayatına

aynı şeyleri yaşamışız bende hep iş stresi yoğunluk diye bir şey demiyordum ama bu bir iki seferdir tekrarlanıyor malesef 2 aydır acayip dağıttı kendini o sanki 3 yıldır yanımda olan insan değil ne kadar acı bir durum

Canım
Ben sadece aöf kısmına yorum yapacagım. Eminim emek vermissindir, calışmışsındır. Ama dışarıdan bakınca aöf bir okul, aöf yi bitirmek de mezuniyet gibi gözükmüyor bu yüzden sevgiline kızmamalısın.

ne kadar umut kırıcı bir yorum.. olay burada hangi okulu bitirdiği değil! isterse bir dikiş nakış sertifikası olsun yine de heyecanla gelip söylemişse eğer insan karşısındakinden "hıı" diye bir tepki alıyorsa, iş olsun aşk olsun, bütün şevkini kırmaya yeter..

Düşünmeye gerek yok.
Nasıl bir sorumsuzluk bu tüm gününü size çok yakın bir yerde arkadaşlarıyla geçiriyor ve bilginiz yok.
Ailesine sizinleolduğunu söylemese bile böyle düşünürdüm.
Şimdi düzelse bile kalıcı bir çözümolmayacak.
Huylu huyundan vazgeçmiyor ne yazık ki...

cumartesi gecesi arkadaşıyla ilgili bi yorum yapınca ben olumsuz bozuldu telefonu yüzüme kapattı 3 kez aradım meşgule aldı benimde kafam attı ve mesajla bir çok laf söyledim onlarda onun içine oturmuş ve o yüzden yanıma gelmemiş abuk sabuk mesajlarım için yanımda olmak istememiş böyle birşey olamaz ya.Ailemde haklı olarak içini döktü benim gönlüm kırılmasın ileride vebal olmasın diye nişan evlilik isteğime tamam dediklerini ancak nişanlım için pekte olumlu düşünceler taşımadıklarını gördüm

ne kadar umut kırıcı bir yorum.. olay burada hangi okulu bitirdiği değil! isterse bir dikiş nakış sertifikası olsun yine de heyecanla gelip söylemişse eğer insan karşısındakinden "hıı" diye bir tepki alıyorsa, iş olsun aşk olsun, bütün şevkini kırmaya yeter..
teşekkür ederim yorumun için bencede aynen söylediğin gibi.

Canım

Hiçbir sorun olmasa bile hayatlarına bu bile ciddi bir sorun bence..
Aöf okumak diğerlerinden çok daha zor.
Hem normal üniversite hem de aöf okudum ben.
İnanın örgün bölümde okumak daha kolay.
06 puanla o dersten kalınabiliyor.
Derslere girmiyorsunuz.
Kendi kendinize ders çalışmak zorundasınız eğer dersaneye gitmişseniz o ayrı..
İnsiyatif denen bişey yok..
Ayrıca o da diploma.
Üniversite diploması.
Siz küçümseseniz de..

Hiçbir sorun olmasa bile hayatlarına bu bile ciddi bir sorun bence..
Aöf okumak diğerlerinden çok daha zor.
Hem normal üniversite hem de aöf okudum ben.
İnanın örgün bölümde okumak daha kolay.
06 puanla o dersten kalınabiliyor.
Derslere girmiyorsunuz.
Kendi kendinize ders çalışmak zorundasınız eğer dersaneye gitmişseniz o ayrı..
İnsiyatif denen bişey yok..
Ayrıca o da diploma.
Üniversite diploması.
Siz küçümseseniz de..

kesinlikle öyle zor şartlarda okuyorsun zaten maddiyatı bırak manevi olarak büyük bir emek harcıyorsun ki sonunda da yapmış başarmış olduğun için en yakınından bir ufakta olsa birşey bekliyorsun o yüzden önemliydi benim için.

o da kendi adına zor dönemler yaşadı.Bazı aksilikler geldi başına.Askere gitti geldi.Gelir gelmez babasının bozduğu işleri toplamak için gece gündüz çalıştı fazlaca bi borcun altına girdi toparladı tekrar düzene koydu falan yani ağır şeyler yaşadı bunun sonucu zaten içine sindi kabuğuna çekildi iyice sustu,kendi içine attı,paylaşmadı bi çok şey... Ve buraya gelmesinde bu olaylar da etkili oldu diye düşünüyorum.Askerden geldiğinde 1 gün sonra işlerin başına geçti ne bana ne kendine vakit ayırabildi bu konuda da çok şey yaşadık çok üzerine gittim bende ama şimdi ise bilemiyorum nedir ne değildir nedendir ne yapmalıyım tamam uzaklaşmalı bitirmeliyim belki ama nasın sonuçta sevgim var ona karşı

Ufak tefek şeyleri büyütüp üzerine çok gidiyorsun bence.Ve ailen seni kötü yönde etkiliyor.seviyorsan eğer önce aranızdaki iletişim kopukluğunu kaldır.derdi neymiş öğren.sürekli onu suçlamakla,her şeyi ondan beklemekle bir yere varamazsın..ilgisizleşmişse bunda senin ve ailenin de katkısı var..her şeyden önce ilk olarak kendine özeleştiri yap.

X