• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan sonrası değişim :(

Cnm benim değil ama halamın başına böyle bir durum geldi. 2 yıllık ilişkisi sonrası nişanlandı. Nişanlısınız annesi çocukken vefat etmişti. Babası da nişandan bir kaç ay sonra vefat etti. Sonra adamın birden kişiliği değişti çok sorumsuz yalan söyleyen biri oldu. Halam üzüntüdendir stres yaşıyor diyerek yine de evlendi. Sonuçta babası vefat etmişti. Şimdi 3 yıldır evliler ve benim halam her gün ağlıyor ve boşanmak istiyor. O kadar saygısız sorumsuz bir adama dönüştü ki o melek gibi çocuk. Meğer evlenene kadarmış herşey. Kıza yapmadığını bırakmadı. Fatura ödemez, eve bakmaz hatta eve gelmez hesap vermez biri oldu. Kız çok pişman. Annesi babası evlenme kızım demişti. İnan anneler babalar en iyisini bilirler. Düzelir diye beklemek birazda kendini kandırmak oluyor. Şimdi bu haliyle kabul edersen iki gün sonra evlendiğinizde beni böyle kabul ettin der. Çok dikkatli düşün. Zor nişan bozmak evet ama evlilik kadar zor değil. Askere gitti geldi demişsin belki de askerlikte psikolojisi bozuldu belli olmaz. Ama bu düzeleceği anlamına gelmez. İyice bir düşün derim. İnş her şey yoluna girer. Hayırlı biri nasip olur inş sana.

teşekkür ederim çok gerçekten de ailenin dedikleri genelde oluyor biliyor görüyorlar bazı seyleri benimkilerin bir sorunu yoktu ta ki bunu duyana kadar ama içlerinde de kalan bişeyler varmış ki bu olayla çıktı.Halanız için üzüldüm çok benimde arkadaşım aynen bu şekilde evlendi çocuk değişmişti bi çok yönden ama evleneli 1 yıl olacak çok mutlu keşke daha önceden evlenseymişiz de bu kadar kötü şey yaşamasaydık diyor onunla konuşuncada bu beni etkiliyor :(

eğer anlattığın gibiyse nişanlın sorumsuz, henüz .çocuk evlilik kuırumu bunları kaldırmaz aileside umursamıyor gibi bence hemen evlenme gözlemle koltuk ve beyaz eşya alışverişi yapma , sana olan tavırlarını gözlemle ve ona göre karar ver bu tipler evlendikten sonra kadından sadece sofrada yemeği, akşamda cinsel ilişki bekler onun dışında sohbet dahi etmez , tv kumandasıda sürekli onda olur, gezmeyede anasına gider yok ,yle sahile dondurma yemeğine götürmez, bunlar olacakca bekar kal daha iyi , baban seni ondan fazla mutlu eder sanırım ,şu an zaten ailenln prensesi konumundasın elin oğlu acımaz güzelim

canım belki bu bir süreç olabilir . geçici bir şey olabilir . evlilik bi fikri bi an korkutmuş ya da arkadaşlarından duyduğu bişey onu etkilemiş olabilir . sıkma canını . bi müddet sabret baktın olmuyo karşına al konuş . tartışarak değil hem gitmeye hem kalmaya hazır biri gibi . ona göre kararını ver ve ailene herşeyi anlatma . sonuçta aranız düzelince bile nişanlınla onları ister istemez soğutmuş olursun .

ne kadar umut kırıcı bir yorum.. olay burada hangi okulu bitirdiği değil! isterse bir dikiş nakış sertifikası olsun yine de heyecanla gelip söylemişse eğer insan karşısındakinden "hıı" diye bir tepki alıyorsa, iş olsun aşk olsun, bütün şevkini kırmaya yeter..

kesinlikle katılıyorum sana, bende aöf işletme bitirdim hemde finallare girdikten hemen sonra evlendim gurbete gittim. sonra eylülde diplomamı almak için beraber memlektime geldik, diploma hediyesi olarak kışlık bir kazak aldı bana, inan hiç beklemiyordum çok hoşuma gitti öyle düşünmesi gözümde daha bir değeri arttı,
konu sahibi nişanlın şimdiden böyle davranıyorsa evlendikten sonra değişmesini bekleme, hele sorumsuzluk varsa evin bütün yükü senin üzerine kalacak demektir..

sorumsuz bir erkek her zaman sorumsuzdur buda evlilik için çok ama çok önemli bir durumdur..

değişir diye asla düşünmeyin değişmezler tecrübeyle sabittir...

şimdi nişandan ayrılmazsanız seviyorum diye evlilikte mutlaka boşanırsınız...

çünki böyle erkeklere tahammül edilemez....

evlenince düzelir diye düşünmek en yanlş düşünce bence ,

aksine düzelmiyor daha da kötüye gidiyor,

birlikte geçirilen süre artttıça karşı tarafın yaptığı sorumsuzluklar göze daha çok batıyor ,

aranızda mesafe varken seninle bu kadar umursamaz,ilgisiz olan insan , evlenince düzelir mi sence?

hayırlısı olsun

şu an kendimi gördüm..
ARKANA BAKMADAN KAÇARAK UZAKLAŞ..
anamı babamı dinlemediğime çook pişmanım kafamı vuracak duvar bulamıyorum.
anne-baba şimdiden sorumsuz bu oğlan diyorlarsa KESİNLİKLE DİNLE anne-baba senin bu dünyada kötülüğünü düşünecek son insanlar.
adam sana şimdiden hesap vermiyor.
aileni çok takdir ettim, kafalarında soru işareti oluştuğu an olayı ertelemişler, çok doğru yapmışlar git ellerini ayaklarını öp onların.
İnan evlilik bi şekilde oluyor canım, ben 6 ay önceye dönebilmek için şu dünyada sahip olduğum her şeyi vermeye hazırım ama nafile DÖNÜLMÜYOR.
bana da çok söylediler içimize sinmiyo diye ama dinlemedim evlendim,2 aylık evliyim haftaya dava açıyorum boşanmak için.
inan anne-babanın içine sinmeyen şeyler varsa o işten hayır gelmez.inan nolur dinle pişman olmazsın.nişan bozmakta hiiiiiiiiiç bişey yok ama evlendiğin an herşey için çok geç oluyor.

ve dip not:"sorumsuz" olmak çook ciddi bir olay hele evlilik için katlanılmaz sonuçları olabilir.şimdiki aklım olsa karşımdaki insanla ilgili nokta kadar bi tereddütüm olsa asla evlenmezdim.inan insanlar aslaaaaaaa değişmiyor ve hiçbir şey daha iyiye gitmiyor evlendikten sonra

merhaba arkadaşım kendini çok güzel bir şekilde ifade etmişsin gerçekten bazı söylediklerinde çok haklısın kadınlar genelde aman nişanlandık geri dönüşü olursa insanlar ne der ben insanlara ne derim gibi düşüncelerle içlerinde şüphe olsa da evlenmeyi tercih ediyorlar, sonra evlenince hiçbirşeyin değişmediğini daha kötüye gittiğini anlıyorlar. ama biliyor musun bazen insan aceleci davrandığını evlilikler sınandıktan ve onlarca emek verildikten sonra da anlayabiliyor. bütün evliliklerde ilk üç ay cicim ayı olacak diye bir şey yok aslında yokmuş desem daha doğru olur çünkü ben de bunu evlendikten sonra acı tecrubelerle öğrendim. evliliğim bir çok sınavlardan geçti o ilgili aşık adam birden yabancı ağzından çıkanı duymayan duyarsz biri oldu. tabi biz kadınlar yine aman evlendim ayrılırsam insanlar ne der ben insanlara ne derim düşüncesiyle devam eder ya ben de işte tam bu sebeplerle bütün sınavlardan yine kocamla çıkmaya çalıştım hala da az emek vermiyorum evliliğime ama zaman geçerken şunu görüyrum ki bu adam bana bağlanıyor beni anlamaya başlıyor evet değişmiyor ama kendini zorlamayı başarabiliyor insanlar ilk üç ayında mucuk mucuk canımlı cicimliyken biz boşanmaların hep eşiğinden döndük içimden kaç kere pişmanlıklar yaşadım ama yaşadığım atlattığım her sorunda ona bir nokta kadar bile olsa bir etki bıraktım bıraktım ki artık bazen uyurken orda mıyım diye elini tenime uzatıyor ve sırf bu kadarcık ilgi için bile gözyaşlarını su eden ben o anki mutluluğumu dünyadaki hiç bir şeye değişemiyorum... emek vermek için çok sevmek gerekir unutmamak lazım...

eğer anlattığın gibiyse nişanlın sorumsuz, henüz .çocuk evlilik kuırumu bunları kaldırmaz aileside umursamıyor gibi bence hemen evlenme gözlemle koltuk ve beyaz eşya alışverişi yapma , sana olan tavırlarını gözlemle ve ona göre karar ver bu tipler evlendikten sonra kadından sadece sofrada yemeği, akşamda cinsel ilişki bekler onun dışında sohbet dahi etmez , tv kumandasıda sürekli onda olur, gezmeyede anasına gider yok ,yle sahile dondurma yemeğine götürmez, bunlar olacakca bekar kal daha iyi , baban seni ondan fazla mutlu eder sanırım ,şu an zaten ailenln prensesi konumundasın elin oğlu acımaz güzelim

Arkadaşım her cümlene kelimesi kelimesine katılıyorum.Herşeyin en başındayken ve ailen destek veriyorken düşünmelisin değil hatta vazgeçmelisin derim..Her zaman aile onayı olması gerektiği taraftarıyım..Gereksiz,boş,vasıfsız..Bitirdiğin okul -Aöf'de olsa!! en azından tebrik etme nezaketini gösterebilirdi..Şanslısın ki gerçek yüzünü görebilmişsin..Böylesiyle nikahta KERAMET olmaz..!!

merhaba arkadaşım kendini çok güzel bir şekilde ifade etmişsin gerçekten bazı söylediklerinde çok haklısın kadınlar genelde aman nişanlandık geri dönüşü olursa insanlar ne der ben insanlara ne derim gibi düşüncelerle içlerinde şüphe olsa da evlenmeyi tercih ediyorlar, sonra evlenince hiçbirşeyin değişmediğini daha kötüye gittiğini anlıyorlar. ama biliyor musun bazen insan aceleci davrandığını evlilikler sınandıktan ve onlarca emek verildikten sonra da anlayabiliyor. bütün evliliklerde ilk üç ay cicim ayı olacak diye bir şey yok aslında yokmuş desem daha doğru olur çünkü ben de bunu evlendikten sonra acı tecrubelerle öğrendim. evliliğim bir çok sınavlardan geçti o ilgili aşık adam birden yabancı ağzından çıkanı duymayan duyarsz biri oldu. tabi biz kadınlar yine aman evlendim ayrılırsam insanlar ne der ben insanlara ne derim düşüncesiyle devam eder ya ben de işte tam bu sebeplerle bütün sınavlardan yine kocamla çıkmaya çalıştım hala da az emek vermiyorum evliliğime ama zaman geçerken şunu görüyrum ki bu adam bana bağlanıyor beni anlamaya başlıyor evet değişmiyor ama kendini zorlamayı başarabiliyor insanlar ilk üç ayında mucuk mucuk canımlı cicimliyken biz boşanmaların hep eşiğinden döndük içimden kaç kere pişmanlıklar yaşadım ama yaşadığım atlattığım her sorunda ona bir nokta kadar bile olsa bir etki bıraktım bıraktım ki artık bazen uyurken orda mıyım diye elini tenime uzatıyor ve sırf bu kadarcık ilgi için bile gözyaşlarını su eden ben o anki mutluluğumu dünyadaki hiç bir şeye değişemiyorum... emek vermek için çok sevmek gerekir unutmamak lazım...

Yorumunuz yüreğimi sıcacık yaptı..Bir ablam bir bir dost bir arkadaş gibi sarılma isteği doğdu kalbime..Ne sabırlı ne güzel bir insansınız...İnsanların bana hayranlık hissi uyandırması gerçekten zordur hayran olmamak elde değil elini uzatmasının bile sizde böyle bir etki yaratması..Duygulandım gerçekten..İnsanın tanımadığı görmediği insan için yüreğinde sevgi oluşabiliyormuş şaşırdım..Samimiyetimden kuşkunuz olmasın..Benim ablamla aynı şeyleri yaşıyorsunuz Canım ablam,Melek ABLAM..ALLAHIM dilerim kaderinizi güzel gönlünüzce eyler..

Son düzenleme:
Canım bence eğer eşin olacak insansa bu problemi çözmeniz gerekir, şimdi sen ben direkt ayrılmak istiyorum dersen bu sefer bu kadar geçmişimiz var şu kadarcık şey oldu diye benden ayrıldın ya helal olsun sana diyip seni suçlayabilir..

Yerinde olsam alırım karşıma ciddi bir konuşma yaparım. Neler hissettiğini sorarım, neler hissettiğimi söylerim. Durumun seni endişelendirdiğini anlatırım (Ailemi karıştırmadan). Böyle davranmasının altındaki nedeni sorarım.

Baktın makul açıklamalar yapıyor, yapıcı konuşuyor sen de ailenle paylaşırsın. Yok baktın laubali, umursamaz, rahat davranıyor, bu şekilde sağlam adım atamayacağını bu ilişkiye olan inancının bittiğini söyler helalleşir ayrılırsın.

Duyguların var tabi ki çok özel duygular ama senin bu hislerinin değeri bilinmedikten sonra bir önemi yok.... İnşallah kendin için en doğru olanı yaparsın canım...

Yorumunuz yüreğimi sıcacık yaptı..Bir ablam bir bir dost bir arkadaş gibi sarılma isteği doğdu kalbime..Ne sabırlı ne güzel bir insansınız...İnsanların bana hayranlık hissi uyandırması gerçekten zordur hayran olmamak elde değil elini uzatmasının bile sizde böyle bir etki yaratması..Duygulandım gerçekten..İnsanın tanımadığı görmediği insan için yüreğinde sevgi oluşabiliyormuş şaşırdım..Samimiyetimden kuşkunuz olmasın..Benim ablamla aynı şeyleri yaşıyorsunuz Canım ablam,Melek ABLAM..ALLAHIM dilerim kaderinizi güzel gönlünüzce eyler..

yakın hissettiğin ve samimiyetin için teşekkür ederim canım yüreğini sıcacık yapabilmeninse teşekkürle yetinmeyecek kadar büyük mutluluğu var eğer melek ablan evliliğin daha ilk yıllarındaysa ve eşine aşıksa ona müjdeyi vermelisin insanlar değişmez demek kolay yoldan vazgeçmektir, ben ki evlenmeden önce asi özgürlüğüne düşkün asla tek bir hatayı bile kimsede kabul etmeyen bir insandım ama evlilik demek yeni bir hayat demek değişmemek bunu neresinde olabilir ki ?? evlilik herkesi değiştirir yeter ki zamanla bütün sıkıntıların geçeceğini bilelim. aşk insanı en olmadık şeylerle sınar...

Bizim her şeyimizle eşim ilgilenmişti nişanlıyken:31:
Bi erkekte sorumluluk duyguları olacak bence, olmalı:10:
Yoksa da aynı tavırları evliyken de gösterdiğinde bu kadar rahat olamazsınız maalesef. Şimdi bu ayrılmak için bi sebep mi bilemiyorum, ama bişeyleri sorgulamak için sebebiniz var:ssz:

nişanlın bunalmış gibi geldi bana.
onunla açık açık konuşmalısın. beni istemiyorsan söyle evlenmeyelim kimse zorlamıyor bizi demelisin. bu tavırlarından bu ilgisizliğinden çok üzüldüğünü ve seni istemediğini hissettiğini söylemelisin. vereceği cevaplara ve açıklamalara göre karar vermelisin..
aceleci davranma. öfkeyle kalkan zararla oturur.

yakın hissettiğin ve samimiyetin için teşekkür ederim canım yüreğini sıcacık yapabilmeninse teşekkürle yetinmeyecek kadar büyük mutluluğu var eğer melek ablan evliliğin daha ilk yıllarındaysa ve eşine aşıksa ona müjdeyi vermelisin insanlar değişmez demek kolay yoldan vazgeçmektir, ben ki evlenmeden önce asi özgürlüğüne düşkün asla tek bir hatayı bile kimsede kabul etmeyen bir insandım ama evlilik demek yeni bir hayat demek değişmemek bunu neresinde olabilir ki ?? evlilik herkesi değiştirir yeter ki zamanla bütün sıkıntıların geçeceğini bilelim. aşk insanı en olmadık şeylerle sınar...

Daha ilk yıllarında olsa belki bu kadar yıpranmış yaralanmış olmazdı benim bukadar içim parçalanmazdı..Bir umut der sabırla beklerdik..Umuyorum bundan sonrası güzel olur..Be de yeni evliyim iyiyiz ama korkuyorum ve ben değişmesin istiyorum diliyorum kendim için de..İçimi burkan ise ben içten gülümserken sırf bana eşlik etmek için gülmesi gözlerine baktığımda anlayacağımı bilip kafasını çevirmesi veya konuyu değiştirmesi..Meleğim hayatımın tek buruk ve dayanılmaz yanı..İçim titredi yorumunuzu okurken..Güzel yüreğinize hüzün değmesin.Sevgilerimle..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım, şuanda çok sancılı bir nişan dönemi geçiren biri olarak yazıyorum. Her ilişkide sorunlar oluyor. Bence biraz nişanlınızı aramayın, ilgilenmeyin. Eğer size ihtiyacı varsa, o arasın, o ısrar etsin. Benim nişanlım sorumsuz değil, aksine ne desem yapıyor. Ama ben, beni gerçekten sevdiğine açıkcası inanmıyorum. Seven insan kalp kırmaz, ihtiyacı olan insan ihtiyacı yokmuş gibi davranmaz. Düğünüme tam 2 ay kaldı, şuan öyle bir çıkmazdayım ki... Siz siz olun düğün tarihi için acele etmeyin. Eşya işin falanda acele etmeyin, nişanlınızdan emin olun ondan sonra.

Back
X