Nişan meselesi

Çok teşekkürler

niye soylemek zorunda ki? benim arkadasimin basindan da nisanlilik gecmisti, evlenecegi kisiye konuyu acmak istemis, adam da ben ogrenmek istemiyorum, gerek yok demis.

bu arada bunu mesele yapacak bir dag ayisiyla mumkunse evlenmesin

niye soylemek zorunda ki? benim arkadasimin basindan da nisanlilik gecmisti, evlenecegi kisiye konuyu acmak istemis, adam da ben ogrenmek istemiyorum, gerek yok demis.

bu arada bunu mesele yapacak bir dag ayisiyla mumkunse evlenmesin
Ya evet arkadaşım da böyle diyo aslında burda biraz yanlış mı anlaşıldık? Hani şey diyo önceyi hiç sormazsa söylemeli miyim? Ya da sadece eski ilişkiler vs açılırsa nasıl söylemeliyim gibisinden ama bence de en mantıklı şöyle eğer konu açılmazsa gerek yök, konu açılırsa da söylenir baget olağan bişey

sonuçta nişan değil mi?
aileler karıştırılmış tanıştırılmış istenmiş adı konmuş falan
illa ailede biri konuşur biri foto çekmiştir onu görür falan
yalana dolana ne gerek var

nişan sevgililikten çok farklı bir şey mi? niyetinin ciddi olmasının göstergesi sadece. varsayım karşısındaki sordu ve nişan attım dedi ne olacak neyden çekiniyor? anlaşamamış ki evlenmemiş. zaten nişan anlaşabiliyor muyuz diye bakmak için adı konmuş bir şey. anlaşamamak ayıp mı.. yalan söylemeyi gerektirecek bir şey değil. evlenip boşanınca da evlenebiliyor insanlar

Sacmalamasin ben düğünüme bir hafta kala nisan attım.Cevrem a'dan z'ye duydu.Birsuru bekar talibim çıktı.

Söylemek zorunda değil. Hayatına yeni girecek kişi onun miladı olacak geçmiş ilişkilerinden ona ne. Ben hiç birine söylemedim senden önce şu kadar ilişkim oldu diye. Onlar da söylemediler. Normal olan bu çünkü. Ama bu sevgililik için geçerli. Nişanlandığını söylemeli bence. Sevgililikle aynı şey değil. Ben okeyim senle evlenme yoluna girebilirim demek
Bir üst level.

Sevgililerinden bahsetmesine gerek yok kimseye ne alaka 3 tane sevgilim oldu neyin kaydını tutuyor yahu. Ama bir kez nişanlandını söyleyebilir aileler girdiği için işin içine illa ki duyulur sonradan.

Anadolu'da eskiden nişan atan kıza dul kişiler talip olurmuş. O ekol etkisi mi acep

Onu ben en çok doğuda duydum. İşin kötü tarafı da nişan atmak için tek sebebin bekaret olduğunu sanıyorlar anlaşılan bunu yapanlar. Geçmişimiz çok karışık

Bekaretle ilgisi yok. Adının başka bir erkeğin adının yanında geçmesi bile seni lekeliyormuş eskiden.
Biz göçmeniz anneannem de memlekette nişanlanmış zamanında sonra aileler anlaşamamış nişan atılmış anneannem nişanlısının fotoğrafını bile görmemiş. Kendisiyle hiç karşılaşmamış. Sonra 6 yıl kadıncağıza kimse talip olmamış. 26 yaşındayken dedem gelmiş istemeye ama Türkiye’ye göç edeceğiz demişler. Ailesi de aman alsınlar da nereye giderse gitsin demiş yazık anneannem kardeş anne baba hasretiyle yaşadı bu işler yüzünden….

Çok uzak zaman değil ben küçükken mahallede aile dostumuzun kızına da aynısını toplum yapmıştı. 20'li yaşlarda nişan attı kız. Senelerce 40-50 yaşında boşanmış veya eşi ölmüş çocuklu kişiler istemeye geldi kızı. Sebep ne? Nişan atmış. Peh.. Bir yüzük taktı diye gencecik insanlara yapılan toplumsal baskı cidden çok yazık

Sevgiliden bahsetmesine gerek yok ama nişanlandığını söylesin.Hem bunda bir sakınca yok ki nişanlandığını söylese ne olur.Ama söylemeyip sonradan duyarsa o zaman sorar yani neden söylemedin diye, sıkıntı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…