Amin canım inşallah
Anlatayım tabi
Çok şükür bizde bilinen hiçbir neden yoktu ama olmuyordu. Hormonlar, eşimin testleri, tüp filmi vs hepsine göre her şey yolunda görünüyordu. Bundan 3 ay önce gittiğim başka bir doktor rahimde polip ve rahim duvarında kalınlaşma gördüğü için histeroskopi ameliyatı oldum. İki ay içinde doğal gebelik oluşur dediler. Oluşmadı:) Üçüncü ayı beklemiş
Tabi bu arada doktora gittik yine ve Haziran ayı için aşılama programı bile oluşturulmuştu. Çünkü bu ay deneme sürecindeki 15. ayımızdı…
Bu ay aslında oruçlu geçeceği için çok umutluydum. Çünkü yediğim bir sürü zararlı şeyi yemem, daha dengeli düzenli beslenirim diye şartlıyordum kendimi hep. Ramazan’ın ilk 4 günü adet dönemimin devamıydı. İş yerinde de ara ara muz, ceviz, hurma, kuru incir yiyordum akşama kadar. Akşam da normal iftar yapıyordum eşimle beraber. Diğer günler de zaten iftar sahur şeklinde gitti ama güzel beslendiğimi, faydalı şeyler tükettiğimi düşünüyorum “normal rutinimin çok daha üzerinde”
Yumurtlama günlerimizde ise iftardan sonra bir kahve içip sonrasında yürüyüşe çıktık ve 40 dk kadar yürüdük hep. Bunun hem enerjimizi yükselteceğini hem de rahim bölgesi kanlanmasına faydalı olacağını düşünüyordum. Yürüyüşten gelince de hafif hafif masaj yaptım karın bölgeme, bilmiyorum bir yararı var mıdır ama
11-12-13-14. günleri değerlendirdik. Üst üste gibi oldu ama doktor bunun bir sakıncasının olmayacağını söylemişti. 12. ya da 13. gün yumurtladım diye düşünüyorum. İlişki sonrası yarım saat kadar uzandım uzanmadım kalkıp duş aldım hani öyle sabaha kadar falan yatmadım hareketsiz bir şekilde. Çünkü hem ramazan ayı hem iş hayatı falan bu pek mümkün değildi. Doktorumun önerisiyle bir takviye kullanıyordum iki aydır ki ben çok yararlı olduğunu düşünüyorum sadece hamilelik değil birçok konuda (saç dökülmesinden tutun da enerjinin yüksek olmasına, zihnin daha iyi çalışmasına kadar).
P h a r m a S u p r a l i f e W o m e n isminde bir takviye gıda. Sabahları kapsül akşamları saşe şeklinde tüketiliyor. Doktorum bunu kullandığımın ikinci ayında en geç bu sonucu alacağımıza çok inanıyordu. Bunu da herkesin kullanmasını öneririm folik asit dışında gebelik öncesi ihtiyaç duyulan tüm vitamin ve mineral depolarını doldurmaya yardımcı oluyor bence. Biraz uzun oldu ama benim dikkat ettiklerim bunlar oldu canım.
Öyle hiç kafanıza takmayın, takmadığınızda oluyor falan demeyeceğim çünkü bunun ne kadar imkansız olduğunu çok iyi biliyorum. Yani kafaya takmadığımda olmuş falan değil :) Sadece odağı biraz başka yöne çekmekte yarar var benim için Ramazan böyle bir fırsat oldu çok şükür ama diğer aylarda da yine oruç tutulabilir ya da aralıklı beslenme diyetleri uygulanabilir. Yürüyüş egzersiz her zaman yapılabilir. Hiç hafife alınmaması gerektiğini düşünüyorum bunların hem bedensel hem de psikolojik açıdan