- 27 Şubat 2024
- 422
- 80
- 18
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aminn inşallah canım bende bu haftaiçi gidicem bakalım nasıl bir süreç olucak. Hakkımızda hayırlısıAyyy bende kısmet olursa inşallah nisan sonu adetım o zaman yaptıracagım inşallah herşey guzel olur ikimiz içinde
Amin aminn Tabi ki yazarım canım sende yaz sürekli buralardayım zatenAminn inşallah canım bende bu haftaiçi gidicem bakalım nasıl bir süreç olucak. Hakkımızda hayırlısıtedavi sürecinde ve tedavi sonucunu yazar mısın merakla beklicem Rabbim gönlümüze göre versin
![]()
Amin aminn Tabi ki yazarım canım sende yaz sürekli buralardayım zate
Görüşmek üzereAmin aminn Tabi ki yazarım canım sende yaz sürekli buralardayım zaten
Hoşgeldin evet birbirimizi haberdar edelimselam kızlar, bende geldim. mayıs reglim ile birlikte sürece başlıyorum. birbirimizi haberdar edelim![]()
Merhaba hoşgeldinMerhaba kızlar. Ben 2 Nisan da ikinci aşılamamı oldum. 11. Günümdeyim yarın kan vereceğim inşallah. Bu da olmazsa tüp bebeğe başlıyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Merhaba canım teşekkür ederim açıklaman içinMerhaba canım teşekkür ederim. Reglinin ikinci günü gidiyorsun. Doktor alttan muayene ediyor evet ultrasonla alttan bakıyor süreç hep böyle. Sonra benden ilk önce kan tahlili rahim filmi spermiyogram istedi. Ona göre bi yol çizdik. İki aşılama oldum işte 5 dk sürüyor aşılama hiç bir acısı ağrısı yok korkmana gerek yok alttan muayene olur gibi. İkinci aşılamadan da olumlu sonuç alınmazsa tüp benege başlayacağız. Ben araştırma hastanesine gidiyorum. Devletin iki aşılama şartı varmış anca geçebildim o evreyi
Korkulacak bir süreç değil can acısı falan yok yani hiç endişelenme.
Evet canım Allah şükşr inancımız var kaderımız neyse onu yasarız bende hiçbir sıkıntı yok herseyı duzenlı sonuclarım temız eşiminde oyle catlatma iğnesindede yumurtalarım gelişti catladı ama olmadı yanı zamanı degıl demekkı dogru zamanını beklıyorum inanıyorum inşallah en dogru zamanda bulucak biziMerhaba canım teşekkür ederim açıklaman içinbende şehir hastanesine gidiyorum. Yaklaşık 2 sene olucak, dediğin gibi kan tahlilleri rahim flimi smear testi, spermiyogram işlemleri yapıldı. 2 kere klomen kullandım hap olarak. İlkini sabah akşam içtim. Yumurtalarım istenilen boyutta gelişmedi diğer klomen tedavimde de sabah öğle akşam olarak hapları tükettim. Onda da aynı sonuç elde edince, doktor aşılama dedi. Ramazan, bayram geçsin derken bu aya denk geldi…
Benim problemim yumurtalarım çok inatçı oldugu için gelişmiyor gelişmediği içinde ilaç kullanmadan regli olamıyorum. Diğer tüm tahlillerimiz temiz çıktı fakat bu problemim ergenliğimden beri var.. çok doktora gittim yani bunu bu şekilde kabullen sebebi yok regli olmal istiyorsan regli ilacı kullanıcaksın dediler. Önceden regli konusuna çok takılırdım regli olmadıgım için çocuk sahibi olamıyorum diye fakat bu tedaviye başlayınca gördüm ki düzenli regli olanlarda çocuk sahibi olamıyor demekki bu elimizde olan birşey değil o yüzden artık takılmıyorum benimde nasibim buymuş diyorum vardır Rabbimin bir bildiği. Biz elimizden gelen tedaviyi uygulayalım içimizde kalmasın gerisi Allah’a kalmış![]()
Evet canım herşeyin zamanı var içini ferah tutEvet canım Allah şükşr inancımız var kaderımız neyse onu yasarız bende hiçbir sıkıntı yok herseyı duzenlı sonuclarım temız eşiminde oyle catlatma iğnesindede yumurtalarım gelişti catladı ama olmadı yanı zamanı degıl demekkı dogru zamanını beklıyorum inanıyorum inşallah en dogru zamanda bulucak bizi![]()
2 aşılama şartı tüp bebek raporu için mi? Yani rapor almadan tedavi olmak istiyorsak öyle bir şart yok değil mi?Merhaba canım teşekkür ederim. Reglinin ikinci günü gidiyorsun. Doktor alttan muayene ediyor evet ultrasonla alttan bakıyor süreç hep böyle. Sonra benden ilk önce kan tahlili rahim filmi spermiyogram istedi. Ona göre bi yol çizdik. İki aşılama oldum işte 5 dk sürüyor aşılama hiç bir acısı ağrısı yok korkmana gerek yok alttan muayene olur gibi. İkinci aşılamadan da olumlu sonuç alınmazsa tüp benege başlayacağız. Ben araştırma hastanesine gidiyorum. Devletin iki aşılama şartı varmış anca geçebildim o evreyi
Korkulacak bir süreç değil can acısı falan yok yani hiç endişelenme.
Yok canım raporlu yaptıracağım için mecbur 2 aşılama şartı var. Polikistik over olduğu için. Başka sebeplerde direkt tüp bebek raporu da çıkabiliyor. Ya da raporsuz tüp bebekte direkt yapabiliyorsun2 aşılama şartı tüp bebek raporu için mi? Yani rapor almadan tedavi olmak istiyorsak öyle bir şart yok değil mi?
Ay vallahi çok sevindim çok şükür inşaAllah sağlıcakla kucağına alırsınnArkadaşlar benim ilk aşılama tutmadı. İkinciyi denerken yumurtam kendiliğinden çatladı iptal oldu evde kendimiz ilişkiye girdik olmadı. Üçüncüyü oldum bayramda yapıldı 12. Günüm bugün. Bende polikistik over var regl olup olmaman yumurtanın çok büyüyüp büyümemesine bağlı değil aslında ben spor ve diyetle reglimi düzene sokmuştum ama gene gelişmiyordu yumurta. Benim yumurtam üçüncü aşılamadı 20 günde anca büyüdü ilaçlarla çok inatlaştı. Ama bugün test günümdü ve pozitifi gördüm. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Şimdi sağlıklı artıp artmamasına bakacağız. Ben ilk aşılamadan sonra bedenimle inatlaşmayı bıraktım ve elimden geleni yapıp Allah’a bıraktım. Bu tutmasaydı tüp bebeğe başlayacaktık. Her nasip vaktine esirdir. Sağlıklı bir şekilde gelişir inşallah. Sizlere de umut olsun demek ki hamile kalabiliyormuşuz. Ocak 2023ten beri hastaneye gidip geliyorum. Çok uğraştım inşallah sağlıkla kucağıma alırım. Darısı sizlerin başına güzel kadınlarım![]()
Canım birşey daha soracağım.. yarın hastaneye gidicem adetin 2. Günü İlaçlarla birlikte gelin demişlerdi ilaçları buzdolabında saklayın demişlerdi aldıgımdan beri buzdolabında. Yarın hastaneye giderken ilaçları buz torbasıyla mı götürmem gerekiyor eczacı bozulur demişti.Yok canım raporlu yaptıracağım için mecbur 2 aşılama şartı var. Polikistik over olduğu için. Başka sebeplerde direkt tüp bebek raporu da çıkabiliyor. Ya da raporsuz tüp bebekte direkt yapabiliyorsun
Üçüncü aşılamada hiç dikkat etmedim doktor zaten direkt ben sende tüp bebek istiyorum prosedür gereği bunu yapıyoruz tüp bebekten umutluyum demişti. O yüzden bitsin gitsin bu süreç diye hiç kafama takmadım hiçte canımı sıkmadım. Düşünmedim bile. Kendimi tüp bebeğe odaklamıştım. Ekstra olarakta avokadoyu her kahvaltıma ekledim başka bir şey yapmadım özellikle canım.Ay vallahi çok sevindim çok şükür inşaAllah sağlıcakla kucağına alırsınngüzel dileklerin için teşekkür ederim
benimde yumurtalıklarım çok inatcı günde üç kere klomen kullanırken bile en fazla 11 mm oldu yumurtam bende de pcos var gerçi. Bu üçüncü aşılamanızda neler yaptınız rahat bırakmak psikiloji olarak rahat olman en önemlisi sanırım akışa bırakmak dimi? Tecrübelerini belirtirsen sevinirim canım tekrar gözün aydın çok çok sevindim
![]()
Evet canım öyle yap. Ben yemek çantaları oluyor ya termoslu onun içinde buz kütlesi ile götürüyordum ilaç ve buzu lastikle birbirine bağlayıp çantaya koyuyordum. Gittiğim oturduğum bir yer varsa kafede falan dolaba veriyordumCanım birşey daha soracağım.. yarın hastaneye gidicem adetin 2. Günü İlaçlarla birlikte gelin demişlerdi ilaçları buzdolabında saklayın demişlerdi aldıgımdan beri buzdolabında. Yarın hastaneye giderken ilaçları buz torbasıyla mı götürmem gerekiyor eczacı bozulur demişti.