- 2 Aralık 2018
- 83
- 72
- 88
- 30
- Konu Sahibi Miniksevimli
-
Tabikide başkasının düğünü olsa sorun değil. O nişanlılığı kayınvalidem ile beraber aldık o da çok beğenmişti. Şimdi başkasının üzerinde gördükten sonra nasıl tepki verir bilemedimOrtada çok yanlış bir durum yok.
Elbisenizden hoşlanmış ve giymek istemiş olabilir.
Muhtemelen siz arkadaşınıza bu düşüncelerinizi dile getirdiğinde kusura bakma ben böyle düşünemedim haklısın diyecektir.
Ama şimdi düşünüyorum da ben siz ve arkadaşınızın olayı gibi bir olayla karşılaşsam beğenmiş giymiş bez parçası der takılmam bile.
İçinize sinmiyorsa arkadaşınıza dürüstçe dile getirin.
Başka bir yerde ihtiyacı olduğunda seve seve verebileceğinizi ama kendi düğününüzde giymesinin sizi rahatsız ettiğini belirtin.
Evet aslında çok yakın birinin düğünü değil normal günlük bir elbise alabilirdiBak bunu hiç bilemezsin. Bu kişi için söylemiyorum ama bu durumun zenginlikle fakirlikle ilgisi yok. Bazısı zerre hissettirmez kıskançlığını hasetliğini. Mesela bu kadın bir belirti göstermiş, takibe al. Düğünden sonraya kadar belli etmeden incele bakalım başka yamuğu olacak mı?
Evli barklı maddi durumu iyi olan biri gider elbise alır. Hani kişiye özel dikilmiş çok pahalı bir elbise olsa merak etmiş dersin ama arkadaşının nişanda giydiği 500 TL’lik elbiseyi ver giyicem diyen kadında ben art niyet ararım.
Bin tane kadına sor belki biri bunu normal bulur diğerleri ne alaka der. 14 yaşında kızıma sordum sen ne düşünürdün diye, o bile anlam veremedi. Anne gitsin kendine yeni alsın ya da başka elbise istesin dedi.
Bende hiç sevmem birinden elbise almayı. Hele ki nişan kıyafetini istemek aklıma gelmezdiKusura bakma ailem izin vermedi nişan elbisesini başka birine vermeme sen başka elbise bak deyin.
Ben normalde hiç sevmem başkasının kıyafet istemesini bu durum aşırı absürt
Senin nişan kıyafetini senin düğününde misafirlerin birinin üstünde
Hani hiç kimsenin göremeyeceği tanıdığın olmadığı başka bir düğün falanda değil
Yeriniz de olsam daha fazla dayanamaz söylerdim olmayacağını. Çok ilginç bir insanmış arkadaşınızEvet aslında çok yakın birinin düğünü değil normal günlük bir elbise alabilirdi
Bu tarz güZel bir şekilde söyleyeceğim artık."Hayatım vereyim, elbise senin olsun, canın sağolsun ama benim düğünümden başka heryerde giyebilirsin" diyebilirsiniz.
Art niyetlilikten değil benim düşüncem. Acaba kayınvalidem ne düşünür. Çünkü onunla aldık o çok beğenmişti. Banada belki bir şey diyemez ama içinde acaba elbiseyi beğenemedi de başkasına verdi düşüncesinde olabilir mi? Diye çekiniyorumbi tek ben mi anlamadim ya sorun ne sizin elbise de zaten ozel tasarim vs degilmis, kayinvalide fark ederse maksimum pisti oldugunuzu dusunur. size sorarsa da elbise alacak durumu yoktu galiba istedi verdim geri getirdi dersiniz. bilmiyorum art niyet aramak benim hic aklima gelmedi. kendim de verirdim galiba elbisemi.
Ben öyle düşündüm başkasının düğünü olsa öyle kendi aramızda paylaşırız onda sıkıntı yok. Benim kız kardeşim bile abiye gitmeyecek. Normal elbise alacak. O da normal bir elbise giyebilir. Günlük hayatında kullanabileceği bir elbiseYa şimdi sassy Hanım, özel tasarım olmasa bile nişanda herkes görmüş, görmeyen de fotoğraflardan görmüştür. Yani şimdi aynı elbisenin düğünde başka birinin üstünde olması garip durur. Ben alacak durumda olmasam bile arkadaşımdan bunu talep etmem. Yani son alternatifi gelin olacak arkadaşının nişan elbisesi mi? Sanmıyorum. Biraz çabasızlık ve maliyeti sıfıra düşürme isteği. Yani kim site site ya da mağaza mağaza gezip de fiyat performans çizgisini oturtup elbise alacak? Hazır arkadaşımın nişanlığı var, alır geçiririm üstüme gibi bir şey olmuş. Yani tamam, normal zamanda olabilir. 2-3 saatlik bir şey için her zaman insanlar min 500 tl vermek istemeyebilir. O zaman tabi birbirinin dolabına göz atarsın, karşılıklı paslaşırsın. Ama arkadaşının düğününde nişanlığını istemek olmaz. Başka bir elbisesi deseniz, o olur.
Benim kız kardeşim falan yok, paylaşmaya çok alışmadım. Belki de ondandır. Ben olsam şık bulmazdım bu hareketi. Başka bir elbise teklif ederdim en fazla.
Peki hafta sonu buluşcaz. Dile geticem güzel bir şekilde.Veremeyeceğinizi laf söz olacağını söyleyin
ama geciktirmeden hemen söyleyin sonra mağdur edebiyatı yapmasın
ne saçma ve lüzumsuz bir istek bu ya gerçekten
söyledikten sonra buraya da yazın
Ben de öyle düşündüm zaten. O zaman başka bir özel gününe vereyim ama düğünüme olmaz diyeceksiniz.Ben öyle düşündüm başkasının düğünü olsa öyle kendi aramızda paylaşırız onda sıkıntı yok. Benim kız kardeşim bile abiye gitmeyecek. Normal elbise alacak. O da normal bir elbise giyebilir. Günlük hayatında kullanabileceği bir elbise
Özel günlerde giydiği bir sürü kıyafeti var bence. Onlarda çok düğün veya özel gün oluyor. Bizde hiç fazla özel günler olmadığı benim bir tek elbisem nişan elbisem var .Gelinlik giyip gelmediği sürece ben takılmazdım ne bilim.
Hic mi kıyafeti yok kızın bilemedim.
Ben istemem böyle biseyi birinden de.İsterlerse benden giyecek biseyi yok herhlde derim
Dogruca sonradan düşündüğünü söyle. Soyleyemiyorsan ailenin bu istegi uygun bulmadığını belirtebilirsin.Belki de maddi açıdan dolayı yeni almak istemedi. Abiye fiyatları pahalı diye. Ama ne bilim başkasının düğünü olsa verirdim ama kendi düğünümde giymek istemesi bana çok doğru gelmedi. Çokta yakın arkadaşım. İstemediğimi nasıl dile getirecem bilmiyorum. Böyle bir istekte bulunacağını düşünmedim
Benim içinde özel bir elbise. Sonuçta o kıyafeti nişanımda herkes gördü.ben dumduz bir elbise diye dusundum o yuzden de konu sahibinin elbisesi oldugundan cok insanlar pisti olduklarini dusunurler bence. bilmiyorum aradaki samimiyete bagli mesela ben undergrad mezuniyetimde giydigim elbiseyi arkadasima vermistim o da baska bir okuldan mezun olurken giymisti. ki o ozel tasarim bir elbiseydi aradi daha guzelini bulamadi icinde kalmasin diye verdim giydi. ben cok elbiseye anlam yuklemiyorum, konu sahibi de nisan elbisem bana ozel olsun diyip vermek istemese anlardim ama kayinvalidem ne der diye dusunmesi biraz garip geldi.
Çok belirgin özellikleri olan bir elbise mi bu, özel dikimse ve kayınnaile diktirdiyse vermeyin ama her yerde bulunabilen normal bir elbiseyse farkedilmeyebilir. Her koşulda sizin nişan elbisenizi sizin düğününüzde giyemek istemesi garipBelki de maddi açıdan dolayı yeni almak istemedi. Abiye fiyatları pahalı diye. Ama ne bilim başkasının düğünü olsa verirdim ama kendi düğünümde giymek istemesi bana çok doğru gelmedi. Çokta yakın arkadaşım. İstemediğimi nasıl dile getirecem bilmiyorum. Böyle bir istekte bulunacağını düşünmedim
Bordo bel kısmı dar ve taşlı. Kolları balon kol ve bel aşağısı tül. Yani abiyede mağazalarında bulunabiliyor. Ama işte tesadüf ki rengi , modeli de aynı olmuş oluyor düğünde oluncaÇok belirgin özellikleri olan bir elbise mi bu, özel dikimse ve kayınnaile diktirdiyse vermeyin ama her yerde bulunabilen normal bir elbiseyse farkedilmeyebilir. Her koşulda sizin nişan elbisenizi sizin düğününüzde giyemek istemesi garip
Siz nasil ki kötü olmamak icin diyemeyeceginizi dusunuyorsaniz onlar da oyle düşünmüş olabilir. Bir sey deseler arkadasiniz demez mi "o bir sey demeyip uygun bulup verdikten sonra sizi ne ilgilendirir" diye.Aynen öyle .o böyle istekte bulununca hiçkimseden ses çıkmadı.muhtemelen karışmak istemediler. Ama genede özelden de olsa o kıza diyebilirler , bence alma doğru olmaz diye. Ben olsam özel olarak konuşurdum çünkü bende başkasına yapmak istemem. Bana da yapılmasını istemem.
anladim ben siz ozel bir elbise degil deyince cok sade bir sey zannetmistim. fark edilir bir seyse haklisiniz vermek istemeyebilirsiniz.Benim içinde özel bir elbise. Sonuçta o kıyafeti nişanımda herkes gördü.
Kayınvalidem konusunda elbiseyi beraber aldık ve o çok beğenmişti. O elbiseyi unutması mümkün değil. Düğünde muhakkak farketcek onu. O yüzden farklı birşeyler düşünür mü diye sorun ediyorum
bizim ailede hep erkek tarafı alır nişan düğün kına söz tüm elbiseleri.gelen gelinler de kendilerini birşey sanıyor o yüzden maalesef.10 senelik evliiyim suan soktayım.
Nisan elbisesini erkek tarafı mı alıyor hanımlar
Bizde babam aldı.
Ayy bak daha orda kazınlanmısısm gşlgflşgfşl
ben kayınvalideniz olsam çok beğenerek gelinime aldığım nişan elbisesini oğlumun düğününde gelinimin arkadaşının üstünde görsem küçük bir şok geçirirdim ve o düğünü şaşkınlıkla tamamlardım o kıza bakarak.asla olmayacak bir şey bu.arkadaşınızın isteği normal değilTabikide başkasının düğünü olsa sorun değil. O nişanlılığı kayınvalidem ile beraber aldık o da çok beğenmişti. Şimdi başkasının üzerinde gördükten sonra nasıl tepki verir bilemedim
Bizim de sözümüzde eşim almıştı kıyafetimi ben de altta kalmam deyip onun takım elbisesini almıştım10 senelik evliiyim suan soktayım.
Nisan elbisesini erkek tarafı mı alıyor hanımlar
Bizde babam aldı.
Ayy bak daha orda kazınlanmısısm gşlgflşgfşl
düşünür tabi ki herşey düşünür aranız bile açılabilirArt niyetlilikten değil benim düşüncem. Acaba kayınvalidem ne düşünür. Çünkü onunla aldık o çok beğenmişti. Banada belki bir şey diyemez ama içinde acaba elbiseyi beğenemedi de başkasına verdi düşüncesinde olabilir mi? Diye çekiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?