Nişan Elbisem

KV ye mahcup olmazsın da
Kızın talebi ultra saçmalık
Nişan elbisen nasıl bir şeydi ?
Düzse belki ondan istemiş olabilir.
Bence durumu doğrudan açıkla
Ya da o elbise kiralıktı de

Ortada çok yanlış bir durum yok.
Elbisenizden hoşlanmış ve giymek istemiş olabilir.
Muhtemelen siz arkadaşınıza bu düşüncelerinizi dile getirdiğinde kusura bakma ben böyle düşünemedim haklısın diyecektir.
Ama şimdi düşünüyorum da ben siz ve arkadaşınızın olayı gibi bir olayla karşılaşsam beğenmiş giymiş bez parçası der takılmam bile.
İçinize sinmiyorsa arkadaşınıza dürüstçe dile getirin.

Başka bir yerde ihtiyacı olduğunda seve seve verebileceğinizi ama kendi düğününüzde giymesinin sizi rahatsız ettiğini belirtin.

Maddi durumu var. Onunda var elbisesi ama farklı birşey arıyor galiba. Bilemedim. Hasetlik olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta herşeye sahip bana karşı niye hasetlik yapsın ki. Uygun bir dille dile getircem zaten
Bak bunu hiç bilemezsin. Bu kişi için söylemiyorum ama bu durumun zenginlikle fakirlikle ilgisi yok. Bazısı zerre hissettirmez kıskançlığını hasetliğini. Mesela bu kadın bir belirti göstermiş, takibe al. Düğünden sonraya kadar belli etmeden incele bakalım başka yamuğu olacak mı?

Evli barklı maddi durumu iyi olan biri gider elbise alır. Hani kişiye özel dikilmiş çok pahalı bir elbise olsa merak etmiş dersin ama arkadaşının nişanda giydiği 500 TL’lik elbiseyi ver giyicem diyen kadında ben art niyet ararım.
Bin tane kadına sor belki biri bunu normal bulur diğerleri ne alaka der. 14 yaşında kızıma sordum sen ne düşünürdün diye, o bile anlam veremedi. Anne gitsin kendine yeni alsın ya da başka elbise istesin dedi.

ya bana hasetlik gibi geldi. hatta şey bile demiş olabilir etrafındakilere, bak ben giyiyim bana daha güzel yakışacak o elbise diye iddialaşmış olabilirler. yoksa hiçbir anlamı yok nişan elbisesini istemenin, ki elbiseyi kayınvalide almış.

çok iyi niyetlisiniz buradaki herkes gibi. ama insanlar iyi değildir özünde. hasetlik ruhumuzda var.

Kusura bakma ailem izin vermedi nişan elbisesini başka birine vermeme sen başka elbise bak deyin.

Ben normalde hiç sevmem başkasının kıyafet istemesini bu durum aşırı absürt
Senin nişan kıyafetini senin düğününde misafirlerin birinin üstünde
Hani hiç kimsenin göremeyeceği tanıdığın olmadığı başka bir düğün falanda değil

Ya da bak etrafında kimler vardı ama sen bununla evlendin

Yok daha neler

Bir de şu var hani normal bir zamanda değil de kişinin nişanda herkesin gözü önünde giydiği kıyafeti istemek çok saçma. Yani diğer yorum yapan arkadaşların dediği gibi ya bende daha güzel durdu diye gösterecek ya da gözü aç biri kimden ne isteyeceğini bilmiyor.

Ben vermezdim. Parası yoksa da elbise tulum alsın 150-200 liraya gayet bulur. Abiye giymezse inde hastalığa yakalanmayacak heralde. Annem izin vermedi canım veremicem elbiseyi nahoş görünür şimdi diyip geçin, kızdan aşırı sinsi kokusu aldım

Nişan elbisenizi bir arkadaşınıza dilerseniz ödünç verebilirsiniz ama arkadaşınız nişan elbisenizi düğününüze giyemez. Vazgeçtim deyin.

"Hayatım vereyim, elbise senin olsun, canın sağolsun ama benim düğünümden başka heryerde giyebilirsin" diyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…