Nişan düğün yapmamak?

duzelicezins

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
203
61
29
Nişan yapmayı kesinlikle istemiyorum sevmiyorum aynı şekilde kına gecesi de
Düğün konusunda ise kararsızım toplumda bir de düğün yapmadı acaba ne kusuru var algısı olabiliyor veya erkek masrafsız kolayca elde ettiğini düşünebiliyor sizlerin fikirleri nelerdir

Şu erkeklerin masrafsız konusuna girmek istemiyorum beni sinirlendiren bir konu. Burada da çokça savunulduğu için fikrim içimde kalsın :))

Düğün aşırı pahalı bir şey artık. Ve hiç kimseyi memnun edemiyorsunuz. Geçen gün nişana gittik biz bile "aman sürekli aynı müzik çalındı, aman ne tıkışık yerdi" deyip durduk ki biz genciz. Yaşlı teyzelerimiz daha dedikoducu çoğu zaman. Siz binlerce TL dökeceksiniz arkanızdan pasta güzel değildi müzikler çirkindi gelinliği de ne sadeydi diyecekler. Saatlerce ayakta kalacaksınız sevdiğiniz sevmediğiniz herkesle gülerek oynamak zorundasınız. Elinizde 1-2 saatlik video kaydı olacak ve cebinizden en az 30bin gidecek. Bence gerek yok. Biz kına + nikah yapmıştık şimdi olsa kınayı bile yapmazdım muhtemelen.

Düğün konusunda ise kararsızım toplumda bir de düğün yapmadı acaba ne kusuru var algısı olabiliyor veya erkek masrafsız kolayca elde ettiğini düşünebiliyor sizlerin fikirleri nelerdir
Bence her kadının yaşamasi gereken bir durum bu düğün ve kına ☺️ hepsinin bir anısı oluyor ilerde çocuklarınız ile birlikte izleyebileceğiniz bir video ve anlatabileceğiniz anılar olacak ☺️ tabiki sizin karariniza saygı duyarım ama ileride keşke dememek icin yapmanızı tavsiye ederim ☺️ bende istememiştim düğün sadece nikahtan çıkmak istemiştim ama eşimin ailesi istemişlerdi ve düğün yaptık çokta güzel oldu iyiki de yapmışım diyorum şimdi ☺️

düğün yapılmasa da olur ama kına gecesi bence güzel bir eğlence. Şimdiki aklım olsa düğün yapmazdım evlenirken bi kına gecesi bi nikah o kadar.

Bana kalsa sade nikah mis gibi.Sevdgn bes on kisi yeterde artar bile. Gelip dugunun dedikodusunu yapacaklar,herkesi memnun etmeye calisacaksin,ustune herkesten cok yorulacaksin ve yine kimse memnun olmyacak. Sirf akrabalar gelip gobek atacak diyd bir dunya para dökülüyor borclaniliyor. O parayla cok baska seyler yapilir.Suan haddinden fazla pahali dugun isi. Ben dinletemedim kimseye . Benim dugunumdu guya ama buyukler oyle istedi diye dugun falan oldu .Cok gereksiz borclar odedik. İmkaniniz varsa dinleyen aileler varsa sade yapin derim.

aile arasında nişan yaptım mis gibiydi

düğün de yapmadım sade bir nikah sadece ona herkes geldi

nikah sonrası fotoğraf çekiimine gittik en önem verdiğimiz şey elimizde kalacak fotoğraflar çünkü klip video falanda istemedik

sıfır borçla evlendik şimdi deliler gibi geziyoruz

Nişan yaptım çünkü istediğim için. Söz için ayrı etkinlik yapanlar var ben yapmadım gereksiz buldum istemede taktık işte aile arasında yüzükleri. Kına yapmadım sevmiyorum öyle etkinlikler. Düğün de yalnızca kır düğünü olursa yapacaktım eğer olmayacaksa nikahla geçecektim herkesi davet edip, kır düğünü oldu imkanımız vardı yaptım. İlle yapılacak kanun hükmünde şeyler değil hiçbiri. Senin değerini de böyle şeyler belirlemiyor, evlendiğin kişi doğru düzgün bir adamsa zaten sorun olmaz. Adam karaktersizse düğün yapması sana değer katmaz

Nişan yaptım çünkü istediğim için. Söz için ayrı etkinlik yapanlar var ben yapmadım gereksiz buldum istemede taktık işte aile arasında yüzükleri. Kına yapmadım sevmiyorum öyle etkinlikler. Düğün de yalnızca kır düğünü olursa yapacaktım eğer olmayacaksa nikahla geçecektim herkesi davet edip, kır düğünü oldu imkanımız vardı yaptım. İlle yapılacak kanun hükmünde şeyler değil hiçbiri. Senin değerini de böyle şeyler belirlemiyor, evlendiğin kişi doğru düzgün bir adamsa zaten sorun olmaz. Adam karaktersizse düğün yapması sana değer katmaz
Haklısınız ama şöyle bir algı var düğün yaptırmak istemedim diyelim ki karşı taraf bu ne dersem kabul ediyor düğün bile istemedi demekki evlenmeyi ne çok istiyor diye düşünebilir halbuki benim düşüncem bambaşka gereksiz masraf olmasın ses gürültü kafam şişer

Haklısınız ama şöyle bir algı var düğün yaptırmak istemedim diyelim ki karşı taraf bu ne dersem kabul ediyor düğün bile istemedi demekki evlenmeyi ne çok istiyor diye düşünebilir halbuki benim düşüncem bambaşka gereksiz masraf olmasın ses gürültü kafam şişer
İşte dediğim gibi, zaten adam gibi biri değilse düğün istesen de istemesen de senin hakkında garip düşünceleri olacak. Senin güvendiğin biriyse, tanıdığın biriyse partnerin böyle bir düşünceye girmemen bile lazım. Böyle hissetmemen lazım

Masraf çok fazla gider ama yapmazsanız ilerde keşke yapsaydım dersin ilerde çocuklarıyla açıp düyün videonu izlersin

Başkalarını düşünmeyin ben de öyle olmasını çok istedim. Ailelerimizin bu konuda çok hevesi vardı o yüzden biz de her şeyi onların istediği gibi yaptık. Neticede bugüne kadar bize emek vermiş büyütmüş insanlar.
Nikaha kot tişört gittik eşimle.

Biz şık ama gösterişsiz kıyafetlerle nikah yapıp sonra her iki tarafın da ailelerin olduğu bir piknik ya da bir yemek düşünmüştük. Olmadı isteme, söz nişan birlikte yaptım bende. İki ayrı ilde iki düğün yaptık bir de yetmezmiş gibi🤦🏻‍♀️

aile arasında nişan yaptım mis gibiydi

düğün de yapmadım sade bir nikah sadece ona herkes geldi

nikah sonrası fotoğraf çekiimine gittik en önem verdiğimiz şey elimizde kalacak fotoğraflar çünkü klip video falanda istemedik

sıfır borçla evlendik şimdi deliler gibi geziyoruz
Deliler gibi sevisıyoruz olarak okudu beynım

Düğüne yapılan masraf önceden takılarla telafi oluyordu. Şimdi borçlu evlenmiş olunuyor. İki aile arası yüzükler takılması , kına sadece kız arkadaslarinizla canlı müzikli bir yerde eğlenme yada bir evi ayarlayıp eğlence daha iyi. Ben yapmadım . Düğünde iki tarafın ısrarıyla oldu çünkü iki ailede aynı yöre insanı ve çok fazla düğüne gidip takı takmislardi ona rağmen 2016 gelip çeyrek takamayan yakınlar oldu büyükler düğün videosunu izlerken krize girdiler altın takanlar gelip 50 TL takınca. Önemli olan sizin nasıl mutlu olacağınız insanları mutlu edemezsiniz edeceğinizi düşünüp borca girmeyin bu sefer evlilikte sıkıntı çıkıyor.

X