Nişan-Düğün arası 1 ay olan var mı kızlar??? Yardımmm

lirean

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
756
2
96
Ankara
Herkese merhaba,

bilen bilir geçen yaz 24 temmuzda nişanlanacaktım ama bi takım aksilikler ve sözlümün ailesi yüzünden aileler birbirine girdi, herşey, mekan, kıyafet, davetiyeler bile hazır olmasına ramen nişanımızı iptal ettik.

Şimdi düğünümüzü 2011, 23 yada 16 temmuz olarak planlamaya başladık ama annem nişandan önce düğünmü yapıcaksınız diye bize kızdı. Böylece nişanımızı haziranda yapmaya karar verdik. arada yaklaşık 1 ay hatta daha bile az zaman olucak düğünle nişan arasında.

sizce bu normal mi
yani nişanlılık zamanını doya doya yaşıyamıycaz, nişan düğün hop oldu bitti gibi olucak sanki. buna kafayı taktım. hem enişte beyin annesi babasıyla da bozuğuz, görüşmüyoruz, aileler küs. ama teyzelerini filan çok seviyorum nişanımda sadece onlar olsa ne olur?

napıcam ben kızlar hiç iyi değilim.
lütfen fikir ve yorumlarınızı bekliyorum, paylaşabileceğim kimsem de yok kimseye söyleyemiyorum.

Son düzenleme:
valla bence nişanlılık dönemi çok önemli değil. o eskiden kalma bir adet, işte "adı konsun" meselesi. ama şimdi zaten çiftler çıkma aşamasında da birbirlerini epey tanıma fırsatı buluyorlar. nişanlanmadan direk evlenenler bile var artık. yani bana kalırsa önemsiz 1 ay olması falan. hem ne kadar uzarsa tadı kaçıyor bence.

anne baba meselesi ise. sevgilin onların tarafını tutmuyorsa çok iyi. ama tutuyorsa şimdiden açık açık konuşmalısınız. tarafını belirlesin, haksız olduğu halde (sen dedin diye diyorum) annesini babasını savunuyorsa birkaç kere düşünmekte fayda var.

bunlar nacizane görüşlerim

çok teşekkür ederim canım
aslında dediğin doğru önemi yok gibi ama ben panik oluyorum bir ay çok kısa bi süre sonuçta

haksız olduğu noktalarda onları savunmuyor zaten
ama sonuçta benim kayınvalidem bana bohça mohça yapmicak
buna üzülüyorum

Lırean canımm suan bunları konusmak ınan hıc ıstemezdım ama kısmet her ıste bır hayır vardır cıdden
Bence nısanlılık hıcte ole matah bısı dııl
Hatta mumkunse hıc nısanlanmamak daha ıı :)
Su mılletın nısanlılıgın tadını cıkarın demesınıde hıcv anlayamadım zaten ;)
Umarım hersey gonlunce olur

Nişan dönemi bence aileleri tanımak ve ilişkiyi tartmak adına mantıklı bir süreç.ne kadardır birliktesiniz bilmiyorum.
Ben 4 yıllık ilişkiden sonra iki tarafın husumetli olmasından dolayı kız isteme-söz-nişanı bir gecede yaptım.Yani geldiler, istediler, alyanslarımızı taktık, yedik, içtik bitti.(En iyisi de bu oldu, ne bohça derdi, ne bir daha yüz yüze gelme derdi, ne yemeğe çağır ne evlerine git olmadı)Bir buçuk ay sonrada evlendik.
(Ha bu arada düğünden önce kına yaptık, tüm sülaleye iftiralar atıldı, ağlamalar, bağırışlar ve kınası mahfolmuş bir gelindim neyse.)
Biz 4 yıldır tanışıyorduk, öyle oldu bittiye gelmedi, rahat rahat görüştük (Nişan olsun görüşürsünüz rahatça falan diyen bir aile yoktu yani)Doğal olaraka da eşimi tanıdım, sevdim, güvendim ve "işte budur" dedim.
8 sene nişanlı gezip evlenemeyenler, son anda nişanların atılması falan da mümkün.Bence iş tanımaktan, anlamaktan ve uzun süreli birlikltelikten geçiyor.Ha 50 yıl aynı yastığa baş koyup "tanıyamamışım" diye boşananlar da var.Ne bileyim.kavun değil ki koklayalım :))
Şimdiden mutluluklar.

kızlar içimi rahatlatıyosunuz. hakkaten doğru senelerce nişanlı kalıp evlenemeyenler de mümkün
muhtemelen benim kına gecem filan olursa da iki taraf birbirine girer.. daha şimdiden böyle..
neyse bakalım hayırlısı :(

burda görünce özeniyorum benim kaynanam kayınpederim niye bana bişey yapmıyo diye işte ne bileyim kısmet demekki :(

Lırean canımm suan bunları konusmak ınan hıc ıstemezdım ama kısmet her ıste bır hayır vardır cıdden
Bence nısanlılık hıcte ole matah bısı dııl
Hatta mumkunse hıc nısanlanmamak daha ıı :)
Su mılletın nısanlılıgın tadını cıkarın demesınıde hıcv anlayamadım zaten ;)
Umarım hersey gonlunce olur

niye öyle diyosun canım ya
hiç mi bişey değişmedi hayatınızda
ne güzel sadece size özel güzel bi gün yaşadınız işte :(
benim içimde kaldı o kadar özenmiştim

herşeyde bi hayır var biliyorum ama insan özeniyo :)
ah bu oğlan anaları ah
:oklava: lülülülülülü

niye öyle diyosun canım ya
hiç mi bişey değişmedi hayatınızda
ne güzel sadece size özel güzel bi gün yaşadınız işte :(
benim içimde kaldı o kadar özenmiştim

herşeyde bi hayır var biliyorum ama insan özeniyo :)
ah bu oğlan anaları ah
:oklava: lülülülülülü

canım güzel hoş ama
ben sevgili olmaktan olumlu anlamda bir farkını göremedimki
yani yine aynı sevgili
yine aynı ilişki
tek fark
daha fazla tartışıyoruz sanırım ohaoldumsmile

Zaten 4-5 yıllık bir ilişki varsa ortada öyle bir kaç yıl da nişanlı kalmaya gerek yok bence bir kaç ay içinde düğün olabilir. Biz erkek arkadaşımla 2 buçuk yıla yakındır beraberiz ama anca 3-4 yıl sonra tam evlenmeye hazır olucaz zaten toplamda 6 yıldır beraber olmuş olucaz nişandan sonra 2-3 ay içinde en geç evleniriz diye düşünüyorum.

Zaten 4-5 yıllık bir ilişki varsa ortada öyle bir kaç yıl da nişanlı kalmaya gerek yok bence bir kaç ay içinde düğün olabilir. Biz erkek arkadaşımla 2 buçuk yıla yakındır beraberiz ama anca 3-4 yıl sonra tam evlenmeye hazır olucaz zaten toplamda 6 yıldır beraber olmuş olucaz nişandan sonra 2-3 ay içinde en geç evleniriz diye düşünüyorum.

2 yıllık ilişki bizimki.. öyle 4-5 seneler de yok aslında...
en uzun sözlü kalan çift seçiyorum bizi :)

canım güzel hoş ama
ben sevgili olmaktan olumlu anlamda bir farkını göremedimki
yani yine aynı sevgili
yine aynı ilişki
tek fark
daha fazla tartışıyoruz sanırım ohaoldumsmile

ya tabiki sevgili olmaktan farkı yoktur :)
ama daha bi ciddileşmiyomu, ne bileyim ev telaşı, eşya telaşı
gerçi bunlar da geriyo insanı o yüzden tartışıyo olabilirsiniz canım..

ya tabiki sevgili olmaktan farkı yoktur :)
ama daha bi ciddileşmiyomu, ne bileyim ev telaşı, eşya telaşı
gerçi bunlar da geriyo insanı o yüzden tartışıyo olabilirsiniz canım..

ewet birde bizim düğün tarihi bile yok ortada bu durum dahada geriyo beni
ew tadilatı var
daha eşya bakmadık
kasım sonuan ewlencez güya :)

Herkese merhaba,

bilen bilir geçen yaz 24 temmuzda nişanlanacaktım ama bi takım aksilikler ve sözlümün ailesi yüzünden aileler birbirine girdi, herşey, mekan, kıyafet, davetiyeler bile hazır olmasına ramen nişanımızı iptal ettik.

Şimdi düğünümüzü 2011, 23 yada 16 temmuz olarak planlamaya başladık ama annem nişandan önce düğünmü yapıcaksınız diye bize kızdı. Böylece nişanımızı haziranda yapmaya karar verdik. arada yaklaşık 1 ay hatta daha bile az zaman olucak düğünle nişan arasında.

sizce bu normal mi
yani nişanlılık zamanını doya doya yaşıyamıycaz, nişan düğün hop oldu bitti gibi olucak sanki. buna kafayı taktım. hem enişte beyin annesi babasıyla da bozuğuz, görüşmüyoruz, aileler küs. ama teyzelerini filan çok seviyorum nişanımda sadece onlar olsa ne olur?

napıcam ben kızlar hiç iyi değilim.
lütfen fikir ve yorumlarınızı bekliyorum, paylaşabileceğim kimsem de yok kimseye söyleyemiyorum.

Canım benim zaten uzun süredir berabersiniz, bu yüzden nişanlılık döneminin şimdikiyle bir farkı olmayacak. Bu yüzden "nişanlılık dönemini yaşayamicaz" diye üzülme

Anne ve babasına gelince; nişan olunca gelmemezlik yapacak kadar kötü mü aranız? Önünüzde uzun bir zaman var, düzeltemez misiniz?
Bu bir yana eger nişana gelmezlerse problem olup olmayacağı senin çevrenle alakalı
Ama genel olarak bütün ailelerde problem olur bu. Her gelen davetli istisnasız anne ve babayı sorar çünkü
Benim de cadoloz bi görümcem var. Nişanıma gelmemişti. Aklıma geldi şimdi sinir oldum akşam akşam:kızgın:

ew tadilatı var
daha eşya bakmadık

o işlere bi giriştin mi kolayca halloluyo çok sıkıntı yapma
önemli olan başlamak
sen ufaktan ufaktan bakmaya başla beğendiğin şeyler oturur en azından
ev kendi evinizse hele hiç sıkıntı yapma çivi çaksan kendi evine çakıyosun..
ama kasım sonuysa acele edin.
mekan filan ayarladınız mı??

bizede kaynanam ev vercekti güya. satışı iptal etmiş adanadaki evin. o hayallerimiz de suya düştü
iki tane evi var adanada oğlu burda kirada oturuyo ya
gıcık :oklava:

Canım benim zaten uzun süredir berabersiniz, bu yüzden nişanlılık döneminin şimdikiyle bir farkı olmayacak. Bu yüzden "nişanlılık dönemini yaşayamicaz" diye üzülme

Anne ve babasına gelince; nişan olunca gelmemezlik yapacak kadar kötü mü aranız? Önünüzde uzun bir zaman var, düzeltemez misiniz?
Bu bir yana eger nişana gelmezlerse problem olup olmayacağı senin çevrenle alakalı
Ama genel olarak bütün ailelerde problem olur bu. Her gelen davetli istisnasız anne ve babayı sorar çünkü
Benim de cadoloz bi görümcem var. Nişanıma gelmemişti. Aklıma geldi şimdi sinir oldum akşam akşam:kızgın:

canım ya
o kadar kötü ki ailelerin araları..
sinirlerim hopluyor düşününce
benim ailem hala ahmeti korur evlerinde ağırlar sofralarına alırlar. babam sohbet etmeyi çok sever
ama onun ailesi bana etmediğini bırakmıyo
bayramda arıyorum anası benle konuşmuyo
en son bombası da bizimkine kız bulmuş öyle demiş.
hiçe sayıyo yani resmen
ben onları niye kaale alayım ki o zaman diye düşünüyorum.
sonuçta ailemle anlaşamadılar benimle bi sorunları yoktu...

off of :(

off canım yaa ewin tadilatı bu ay sonuna falan ancak bitecek
ama bu ewde çok oturmucaz
oda ayrı bi saçmalık
okadar gereksiz masraf yapıldıki
2 sene falan oturup sonra ew alcaz inşallah

canım sizin keyfiniz yerinde olsunda
bırak kirada oturu verin
zamanla herşey olur yaa

canım ya
o kadar kötü ki ailelerin araları..
sinirlerim hopluyor düşününce
benim ailem hala ahmeti korur evlerinde ağırlar sofralarına alırlar. babam sohbet etmeyi çok sever
ama onun ailesi bana etmediğini bırakmıyo
bayramda arıyorum anası benle konuşmuyo
en son bombası da bizimkine kız bulmuş öyle demiş.
hiçe sayıyo yani resmen
ben onları niye kaale alayım ki o zaman diye düşünüyorum.
sonuçta ailemle anlaşamadılar benimle bi sorunları yoktu...

off of :(

Aaaa üstüme iyilik sağlık. Kız mı bulmuş ciddden? ohaoldumsmile
Aslında az da olsa benzer yanlarımız var canım
Benimkinin anası babası iyidir, beni de severler ama aşırı derece umursamazlar
Her ailenin bi saçmalığı oluyo işte
Ama seninkiler bayagı ileri gitmiş
Nişanlının tutumundan memnun musun peki?

ew tadilatı var
daha eşya bakmadık

Hepsi halolur dert etme. Sonuçta önünüzde bir tarih var
Bizim daha tarihimiz bile belli değil boshayallersmile
Kendi evinizde oturacağınız için de şükret bence
Şimdilik sıkıntı çekiyosundur, beklemek zor ama ilerisi için çok rahatlık sağlayacak size inş

Aaaa üstüme iyilik sağlık. Kız mı bulmuş ciddden? ohaoldumsmile
Aslında az da olsa benzer yanlarımız var canım
Benimkinin anası babası iyidir, beni de severler ama aşırı derece umursamazlar
Her ailenin bi saçmalığı oluyo işte
Ama seninkiler bayagı ileri gitmiş
Nişanlının tutumundan memnun musun peki?

memnunum..
cevabını veriyor. sonra uzun süre küsüyor konuşmuyor.
ama ailesinin sağlığı hiç iyi değil. zaten yılda bir türkiyeye geliyolar bide yaşları çok ileri
kıyamıyoruz sonra ikimizde. ben konuşmuyorum ana sözlüm konuşuyor, konuşcak tabi anası babası sonuçta.. ama aileme söylesem bunları akılları şaşar..

off canım yaa ewin tadilatı bu ay sonuna falan ancak bitecek
ama bu ewde çok oturmucaz
oda ayrı bi saçmalık
okadar gereksiz masraf yapıldıki
2 sene falan oturup sonra ew alcaz inşallah

canım sizin keyfiniz yerinde olsunda
bırak kirada oturu verin
zamanla herşey olur yaa

olsun iki sene de en azından keyifli keyifli oturacaksınız
inşallah kısa sürede gönlüne göre bir ev alırsınız.

bizimde işte keyfimiz yerinde olmasına yerinde de ben çalışmıyorum, doktora yapıyorum şu anda.. e bizimkinin aldığı maaş da belli.. yani hem kira hem geçim biraz sıkıntı yaşıycaz... bi ton masrafımız da olcak şu durumda ailelerden destek yok.. benimkilerden var da karşı taraftan yok yani.. bizimkilerde öğretmen emeklileri ne kadar olabilir destekleri bilemiyorum...

hayırlısı ya
senin nişanlın istanbuldaydı dimi?
istanbula mı yerleşeceksiniz?

Back