canım yukarıda da yazdım makyaj yapma sıklığına göre makyaj malzemesi alınması bence en doğrusu. bana kalırsa alix avien, cecile, golden rose, verita vs gibi markalara para vermek parayı sokağa atmakla aynı. makyaj yapmaya ilk başladığımda hem cahillikten hem de piyasada çok bulunmasından aldığım markalardı onlar. tamamen fiyasko olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. pastel onlara nazaran çok daha iyi.
şu an yukarıdaki markaların ne kadar olduklarını bilmiyorum ama hemen hemen aynı fiyata belki az daha fazlasına maybelline almanız çok daha mantıklı olacaktır. yalnız unutmayın ki bunlar market ürünleri, dediğim gibi çok sık ve ağır makyaj yapmayanlar için yeterlidir. burda ağırdan kastım gözü gölgelendirmek vs değil. belli belirsiz bir makyajda bile pudra, fondöten, göz altı kapatıcı, kalem, rimel, ruj, far, kaş kalemi vs gibi bir çok ürünleri kullananlar var. ben hiç bir zaman o kadar teferruatlı ve prof. makyaj yapmadım günlük hayatımda.
eğer o tip ürünler istiyorsanız mac, urban decay (naked diye bir far paleti serisi var mesela 1 ve 2 olmak üzere muhteşem), clinique, kryolan, sephora belki inglot (renk seçenekleri fazla) gibi markalar tercih etmelisin. ama gerçekten çok çok fiyatlı markalar ve makyaj yapmayı bilmiyorsan verdiğin paralara yazık oalcaktır. çünkü bunlar prof. seriler.
ben kendimden örnek vereyim, günlük işe giderken (o da her gün değil) ve dışarıya çıktığım gecelerde makyaj yapan biriyim. ürünlerimin markası karışık ama genelde şunlar ağırlıklı; max factor, nivea (piyasadan çekilmeden önce yedekli almıştım hala kullanıyorum) , maybelline, rimmel, clinique sanırım başka bi marka da yok makyaj çantamda ve bence yeterli.
sen beni baz alarak makyaj alışverişini yönlendirirsen pişman olacağını sanmam. benden fazla makyaj yapıyorsan daha kaliteli ve daha fazla ürün çeşidi daha az yapıyorsan clinique ve max factor yerine rimmel ve maybelline ağırlıklı daha az çeşitli bir takım işini görecektir.
parfüm konusu da göreceli tabii de ben kendi kullandığım parfüm ve bunun dışında bi kaç parfüm dışında parfüm kullanmam. onlar da 100 ml 150-200 tl olan parfümler hele daisy var ki çok daha pahalı ve bunun illa olması gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum bohçada. keza makyaj malzemelerinin de. hem pahalı hem de elzem ürünler değil o yüzden ben aldırmadım kendi malzemelerim ve parfümüm var giderken de onları götüreceğim. zira benim kullandığım malzemelerin alındığı bir alışveriş 0'dan yapılacak olsa 1000 liraya yakın tutar ve ben buna razı olamam :)