nişan atma sorunu

Üniversitedeyken yurdun önüne bir arkadaşım gelmişti sene 2009...
Sana bişey anlatıcam dedi, tamam dedim ve aşagıya indim. Aramızda duvar vardı.
Arkasından bir buket çiçek, küçük bir kutu...
İçinde bir tek taş ve "benimle evlenir misin?"...
Hayır dedim tabi ki.
Sonradan öğrendim ki önüne gelen her kıza ya tutarsa diyerekten aynı yüzükle aynı soruyu sormuş :KK53::KK53:
Acaba evlendi mi :KK48:

Neyse şaka bir yana benim kv de tanışmada fantazi denen yamuk yumuk bir yüzük,
Nişanda da dandikus kullanılmışuz bir set taktı. Ben o kadınla muhattap bile olmam direkt nişanlıma söyledim yerin dibine girdi. Banane annesine ne yaparsa yapsın bende 0 değeri.

O sana değer vermemiş bırak gitsin.
Unutma!! Ev hanımı, kaynana, ana kuzusu eş, saygısızlık hepsi bir arada.
Kaç kurtar kendini.

30 yasında bır adamı annesının yönetmesı başta bana da cok garıp gelmıştı. Hatta ben bununla asla yapamam dıyordum lise yıllarında bir ilişkım vardı , o donem yenı bıtmıstı. Ya da etkılerını ben yenı yenı atlatıyodum .Böyle bırseye nasıl kapıldım nasıl bu hale geldım kendımı tanıyamaz oldıum.
Aslında bu kayınvalıdeler genelde cogu boyle galıba . En azından etraftan şahıt olduklarım böyle .Neden yaparlar bunuda anlamam . sankı düşman alıyolar ogullarına . Yüzüğü zaten kendı alıp getırdı. Kolye setını de hıc utanmadan begendın mı annem sen bordoyu sevıyosun dıye o renk aldı dedı. Boşu boşuna yazık ettı. Nolurdu sanku durust bır adam olsaydı . Ben kendımı kurtardım ama onun o anneyle işi zor . 2. nışanı da karşı taraf attı . insna bı oturur , kendını sorgular demı neden boyle oluyo dıye ? ben mesela suan kendımı delı gıbı sorguluyorum ben bunu nasıl anlamadım nerde yanlış yaptım dıye . Bazen de kaderden öte gıdılmıyo . göre göre bıle bıle devam ettım işste belkı degişir dıye. bugune kdar kım degışmış kı o degişsin . kurtardım kurtardım kendımı :) gec olsada ..

Yok artık ya gerçekten yaşadınız mı bunları:KK57:

soyle bı okuyunca bana da masal gıbı geldı . maalesef yasadım bunları kı bunlar son zamnlarda olanlarr. Ama tabı ıyı oldugumuz zamanlarda oldu . takdır ettıgım noktaları da ama 3 yanlıs bır dogruyu göturur misalı.. yanlışları kaldı elımde

Boşver herseyin hayırlısı. Okuyunca şok oldum. O şeylerin ona ait olduğunu bilmemesi imkansız. Hadi tek taşı geçtim o kupeler falan onları bilemedim imkansız. Mutlu olman lazım ki yol yakından öğrenmişsin. Anne kötü, oğlu kötü elle tutulur yanı yok.
Evet tüm korkularını yen. Bol bol ders çalış.

O evde bırtek babası vardı adam gıbı adam. onunda cogu seyden haberı yok zaten. banada bu yaşadıklarım yanı bu en son öğrendıklerım şaka gıbı gelıyo sankı sabah uyancam ve hepsı gecıcek. Allahın sevdıgı kuluymuşum kı bunları duydum. yoksa salak gıbı sevgıme kanıp devam ederdım. mutsuz bı evlılık ortada kalan bı cocuk ve parcalanan bı hayat. en azından şimdi yolun basında sayılırım hergun yenı umut :) ne dusuncegımı sasırmıs durumdayım. beynı cok dolu ama gecıcek bılıyorum. her karanlık gecenın sabahı gıbı bıda gecıcek . ama ınsanlar gercekten cok acımasız ve cok kişiliksiz. bundan sonrakı adımlar daha saglam olur hayatta akıllanırım artık :) bu hafta tatıl haftaya hemen başlıycam.Allahın ıznıyle tabıı kahırdan ölmezsem :)

Bitmiş gitmiş zorlamayın.
Zaten görünen o ki zorlasanız bile sonu karmakarışık olacak.
Bir önceki nişanlı da kaçıp gitmiş bu saçmalıktan besbelli.

Kurtulmuşsun çok şükür.Göre göre kendini yangına atmamışsın keşke benim de ailem arkamda olsaydı da o zamanlar nişanı atabilseydim ve kurtulsaydım kendini...

Sen hatayı baştan mesleğin dururken çiftçi eşi olmayı seçmekle yapmışsın. Onca yıllık eğitimine, emeğine hiç acımadın mı? Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Her şerde vardır bir hayır. Üzülme olması gereken olmuş. Şimdi kendini toparla, kpssye çalış. Atandığın yerde kafana göre birisini bulursun inşallah.

Eğer tarihleri okumasam benim eski nişanlım ve ailesi diyecektim.
Ben de 5 ay önce nişan attım. Nişan attıktan 50 gün sonra nişanlandı o.
Ve ocakta evleniyor.
Bana aldıkları her şeyi paketleyip onlara nişan attım amaçlı geri gönderdim. Hepsini kıza vermişler öğrendim.
Ne kadar acı bir durum başkasının eskilerini kullanmak.
Benim eski nişanlımda benden önce sözlenmişti.
Oğulları evlenecek diye bütün mutfak eşyalarını almışlar.
Ben de o zamanlar ben kullanmam dedim.
Masraf yapma ama istemezsen kullanma yenilerini alırız demişlerdi.
Valla zor durum ya çok zor durum.
Ama nişanlının tavırlarını hiç sevmedim.

Tamda bunu yaptı .Benım de aklım bunu almıyor .Bir insan evlenceği insana eskı nişanlısının tek taşını takar mı?
İnsan gerçekten çok kıskanıyor. Hele bu son duyduklarımdan sonra nasıl her soyledıgıne inanmışım, nasıl bu kadar körmüşüm dıyorum
benim tek taşımı o kıza taktılar artık bir şeye şaşırmıyorum

merhaba kızlar 2 yıılık bı ılişkim var ve agustosta nışanlandık. benım annem babam ayrı ve ben annemle kalıyorum annemde emeklı bende sosyal bılgıler öğretmenıyım ama nısanlım cıftcılıkle ugrastıgı ıçın kpss ye gırersem gıttıgım yere gelemıycegını ve bu ısın bıtcegını soylemişti nişanlanmadan once , benım dee bı secım yapmam lazımdı ve onu sectım okulum bıtınce sınava hazırlanmadım ve calışma fıkrını attım kafamdan. onalrın maddı durumu bıze gore daha ıyı ve annesı cok kıbırlı burnu havada tıplerden. Nışan yapıcaz bızım evın apartmanında evde ıstemem guzel olmaz felan deyıp, benı de annnemı de hep kucuk gordu bayramda hazırlanır gıderım sacın olmamıs derr benden 3 yas kucuk gorumcem var ona seslenır saclarını duzetsene dıye makyajın olmamış gıt elıne yuzunu bısıler sur der, evlerıne gıderız bızımle muhatap olmaz pek mecbur kalmadıkca annemın zaten yuzune bıle bAkmaz.

Neyse bız aynı ılçede yasıyorz onlarla nısan alısverısıne gıdılcek 2 gun sonra nısanlım bana dıyo kı bızım arabada yer yok, amcamda gelcekmıs alışverişe senı ablanlar gotursun. Ben sok oldum gttıcegım ılde 100 km bıde hafta ıcı olsun dıye tutturdular. Enıstemler calışıyo ablam var 2 tane bırı calışıyo zaten zar zor ızın aldı . Bebegı var kucuk onuda annem bakıcaktı o yuZden bızden sadece 2 ablamla ben gıdıcez . Onlardan annesı kardeşi amcası yengesı gelıcekmıs ve benım nısanımda arabada yer yokmus dusunun. Neyse ben bu duruma cok bozuldum. Bak enıstemlerı bılıyosun ısı bırakamazlar dolayısıyla benı goturemezler dedım . Oda goturmezlerSe bende bundan sonra onlara ona gore davranırım dedı . Bunu duydugum an tamam dedım . Bu iş olmıycak bıtırdım . Kendısı hıc aramadı bıle 1 hafta boyunca sadece kendın blırsın yazmıs . Sonra annesı aradı o benım fıkrımdı sorun olcagını bılseydım demezdım 2 araba gıdıler dedı . Bi sekılde tatlıya baglandı .

Bu arada aıle apartmanında oturucaz evın ıcı yenı yapıldı ama bana ragmen herseyı annesı sectı . İstedgım cogu sey yapılmadı. Annesı boyle cok herseye karısan ve hıcbısıyı begenmeyen bı ınsan . Nısanlımsa o nederse onu yapar . NeYse nısan oldu bıttı.
Bu arada nısanlım benden once gorucu usulu nısanlanmıs 2 ay nısanlı kalmışlar ayrılmışlar. Bız sevgılıyken evlerıne gıttım bı kere annesı ben bornoz takımı almıştım ogluma bıde saten nevresım takımı sen alma dedı ve bana bunları gosterdı . Sonra yengesıyle aram ıyı ona sordum bunlar o nısanlısına mı alındı dıye . Evet ona alındı dedı oda. Bende cok caktırmadan laf arasında nısanlıma o kızdan kalan hıcnısı ıstemıyorm onu gertırcegınıze hıcbısı getırmeyın, eksık olsun ama ondan kalma olmasın dedım. Yemın ettırdım benım haberım olmadan boyle bısey yaparsan vebalı boynuna omrum boyunca sana hakkımı helal etmem, senıde affetmem dedım. Aynı seylerı daha kıbarca annesınede soyledım. Neden bılmıyorm ama bu gcmıs olayına bıraz takıntılıym sanırımm . Ben nasıl ılk kez nıŞanlandgım için heveslı heycanlıysam aynı hıslerı onun da yasamasını ıstedgımden mı onu başkasıyla paylaşamamaktan mı bılmıyorm.

Bızde nişanda erkek evıne surahıyle serbet verılır . Sonrada erkek evı ıcıne cerez doldurur uStunede bısEY takar kız evıne getırır , adettır. Bunlar geldıler surahı getırmeye . Bordo taslı kupe kolye yuzuk setı getırmıs boyle eskıtme gbı bısey sanırım yada ben oyle sandım . NeYse taktılar bunu bana sabah ust komsumuz geldı . Kahveye ne getırdıler dedı . Gosterdım o kupelerın ıcınde beyaz beyaz bısıler var dedı. Hanı kupelerle banyo edersın de ıcınde sabun kalır ya oyle bısey. Neyse ben onlara gıderken aldım onları goturdum . Anne sen alırken gormedın galıba bunları aldıgın yere verelımde degiştirelım benım ıçıme sınmıyo dedım . Oda yemınler ettı aldıgı kuyumcuyu soyledı . Bunlar eskıtme ya kararmıs gbı geldı ben onları deterjanla temızledım dedı ınanmadım ama ınanmıs gbı yaptım.

neYse gecen hafta onlardayken konu eskı nısanlısından acıldı başka zaman yerden yere vurdugu kızı aslında dusuncelıydı ıyı nııyetlıydı yemegını yemeden kalkıp kayınpederına kahve yapıyodu dedı. Daha oncelerı de annesı ıçın seytan derken ; annesı ıcınde gecım ınsanı kocasını cekıyo yıllarca dedı . Aklınca anneme laf soktu. Buna cok bozuldum. Çnku nısanlımda annem onu hıc sevmıyo dıyodu ve annesıde gercekten hep kotu seyler dıyodu.. Ben bunlara bozUldum tabi . Kafamda soru ısaretlerı oldu .

NeYse annesı beni son zamanlarda hep azarlamaya basladı. Bende surat yaptım bana neyın var dedı . Anne senın bu soyledıklerıne cok bozuldum ben dedım . Ne varmıs bozulcak ben sana yalan bısı soylemedım neyse onu anlattım . Senın gecınmeye nıyetın yok , herseye alınıyosun ben ıyılık yapıyorum ama kaynanalar hep kotudur zaten, kendın blırsın dedı.

Bende onların bı tanıdıgıyla aram ıyı onla konusuyodum telefonda . Ona anlattım olanları o da o kız onları ondan cekmedı dedı . Meger kız atmıs nısanı. Nısanlım bana 31 aralkta evlenme teklıfı ettı . Onun tek tasıymıs oda , o kolyeler de kızın bayram hedıyesıymış. Bana yenı aldgımz dedıklerı hersey aslında hep ondan bana gelmıs . Yapma nışan cıcegınden tutunda cıkolata tabagından , nısanda takılan bılezıklere kadar . Hemen nısanlımı aradım ınkar ettı ve gene yemın ettı

Olanları anneme anlattım oda benım zaten ıcıme hıc sınmıyo sen blırsın dedı .
Ara babasını nısanı bozduk de dedım . Adam sok oldu . O cok ıyı bı adam gerckten ben bunları hıc bılmıyorm dedı utandı hatta. Ertesı gun annesı aradı nıye boyle yaptın ben sana ondan hcbısı ıstemıyom demedım mı dedım . Bana dıyo kı alyansını mı taktık ne var bunda buyutulcek ? Gotur cope at hepsını . Ben sana yenısını alırım dıyo .
Nısanlım desen ozur dılemek yerıne hala ınkar edıp yenı yalanlar turetıyor.
Kendımı o kdar kotu aptal ve saf hıssedıyorm kı . Bu olanlara aklım almıyo sadece 1 gun olmasına ragmen 10 yıl yaslanmıs gbı hıssedıyorm kendımı .Eşyalarını hazırladım hepsını. Hem agladım hem nfret ettım . Gelın alın dedık . Ne gelen var ne gıden nede arayan...

Bu acı nasıl gecıyo bu hayel kırıklıgı unutuluyo mu? İnsanlara ve hayata en onemlısı de kndıme olan guvenımı kaybettım.
Bnce verme takilari da bu ne be surekli insanlarin vebalini alan insanlar

Konuyu gece okumustum cevap veremedim sinirden valla
Diger kizinda neden nisan attigi belli böyle kaynanayla gecinilmez sacina basina karisan ilerde herseyine karisir
Nisanlinda simdiden gercek yüzünü belli etmis
Arkanda degil karsinda olacak herzaman
Zaten annene saygi göstermeyen insanlarla iliskini basta kesmeliydin..

Kurtulmuşsun çok şükür canım buna dua et.
Mesleğini kimse için bırakma derim.
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

nisan alisverisine sen kendi arabanlami gidiyosun?!
gecimsiz ve saygsisiz bir nisanlin var

yüzügü atmakla cok doru bi karar almsn bu kararindan dönme kendini yakma!!

tepem attı yahuu... ne pişmanlığı dua etmelisiniz evlennce sizi neler bekliycekti kimbilir... birde size şunu soyleyım hiçbir erkek için mesleğinizi bırakmayın ne munasebet yahu... atanmaya hayatınızı kurtarmaya bakın nekadar iyi talipleriniz olur...

birde size şunu soyleyım bu kişi siz evlenirseniz sizi ailenizle yuksek ıhtımal görüştürmeyecek... annesi ile aynı apartmanda hemde bu kadar karışan anneyle resmen bela aramısınız...

SAçıma kadar karışılacak, ailem hor görülecek ve nişan alşverişine araba da geline yer olmayacak. Diğerlerini yaşamaya gerek bile yok bitmiştir o anda. Allah kurtarmış.
İnşallah atanır yerleşir düzeninizi kurar ondan sonra da mutlu bir evlilik yaparsınız.

Kusura bakma ama kendin hak etmişsin. Taviz tavizi doğurmuş, kim olursa olsun çalışmayacağım kabul ettim sınava hazırlanmadım demek nedir? Karşındaki insan kocan da olsa baban da olsa garantisi yok. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmezsen gelen geçen laf söyler işte.

Sen baştan söyleyecektin, ÇA-LI-ŞA-CA-ĞIM diye. Olmayacaksa onun için olmayacaktı. Zaten adam kendine göre yönlendirecek birini arıyormuş, sen ona bu hakkı vermişsin. Gün geçmiyor burada yeni konu açılmıyor, Allah aşkına örf adet diye nişan alışverişine gitmeseniz 2 gecelik az alsanız ne olacak? Eğer onun annesine, babasına hatta amcasına söz hakkı düşmesin istiyorsan nişanlınla halledecektin her şeyi. Aile apartmanındaki evin neden isteğine göre yapılmadığını da söylememize gerek yok değil mi?

Bundan sonra ne mi yapacaksın? Onunla alakalı cümle bile kurmayacak, mümkünse en hızlısından işe başlayacaksın. Kendi kendine yetmeyi başarmadan lütfen biriyle evlenmek için yola çıkma. Annen en büyük destekçin olacaktır, onunla konuş acılarını 3.kişilerin seni yaralamasına izin verme.

Ve ne olursa olsun unutma, onların sana verdiği eski takılar, nevresim takımları falan belirlemiyor senin değerini.
Sen çok değerlisin, bunu anlamayan kimseyi hayatına sokma...

X