Nişan atma evresi uzun ama fikre ihtiyacım var lütfen okuyun

Katilmiyorum lazer parasi kismina bu iliski dinamigi ile alakali benim eski sevgilimde lazer parami odemisti 😁 yani birinin size para harcamasi absurd bir durum degil bu kisi zaten ozel oldugu icin karsidaki kadin izin verdigi surece hicbir sikinti yok
Neden erkek karsilamak zorunda?😅
Bi kadin kendi bakimini kendisi karsilamali bence.
Ee simdi nisan attilar. Ikinci kere nisanlandigi kadinin da mi lazer parasini ödemek zorunda?
Bi erkek o kadar dügün masrafi vs yapiyor esimdi bide karsi tarafin lazer parasi mi ödemek zorunda?
Bilemedim 🤷🏻‍♀️

Senem Hanım unutamam pişman olurum diye bir şey yok emin olun. Zaten bu durumdan rahatsız olduğunuz için paylaştınız. Var ya sırtından öyle bir yük atacaksın ki ha birde çok şanslısın annen senin yanında okuduğum kadarıyla 🙏🌺🌺😻
Allah onlardan razı olsun annem babam abim hepsi yanımda babamın şuan yeniden yüzük atma durumunda olduğumdan haberi yok ama haberi yokken bile o kadar yanımda ki bu hissi anlatamam abim sabahlara kadar konuşuyor benimle yanlış yoldasin senem kendini yakicaksin o oglanlada olmaz o aileylede diyor ama beni etkilemiş olmak istemediğinnden yinede senin hayatın her türlü yanındayım diyor şükürler olsun böyle bir ailem var sizlerdende Allah razı olsun tanımadan bilmeden benim için satır satır yazıp vakit ayırıosunuz iyilik çok güzel bişey

Ee simdi nisan attilar. Ikinci kere nisanlandigi kadinin da mi lazer parasini ödemek zorunda?
Bi erkek o kadar dügün masrafi vs yapiyor esimdi bide karsi tarafin lazer parasi mi ödemek zorunda?
Bilemedim 🤷🏻‍♀️
Tatlım zorunda demedi kimse

Ayrıca verebilir bunda abartılcak bir durum yok

İsteyen versin bizi ilgilendirmez değil mi hahaha

Yok hiç bişey yapmıyorum normalde olsa aramalara mesajlara başlamıştım ama bitsin istiyorum onada söyledim zaten bunu yanaşmıyor

Kızım ne demek yanaşmıyor? Aloo? Ne iknası? O kim ki? Sen ailen bitti diyecek o da ister havaya sıçrasın tehdit etsin kendisini öldürmeye kalksın. Yalancıktan bana bir şeyler oluyor diye kendini hastaneye atıp serum taktırsın. Geç git. Bakma bile.

“Ben ayrıldım benim için bitti. Senin fikrin falan önemli değil. “ Ayrılalım mı dememelisin. Ne saçma şey.

“Aile yapılarımız, yetiştirilmemiz tamamen farklı. Ben mutlu değilim ve aileni de istemiyorum. Benim ailem dünyanın en önemli şeyi. Senin için de öyle olmalı ve bu yüzden zaten söz versen de benim için önemi yok. Bana karışılmasana katlanamıyorum. Ben çalışırım da alış veriş, seyahat kendi kendime yaparım. Senin yüzünden çalışma hayatım olmadı. Bunları yeni fark ettim.
Evlenip mutlu olabileceğimizi, birbirimizi mutlu edebileceğimizi ve benim senin istediğin gibi kalıplara girebileceğimi düşünmüyorum. Bu kadar laf söz hakaret ve saçma sapan tavırları sonrası fark ettim ki gereksiz bir dram içindeyiz. Gerçekten yetti artık. Allah yolunu açık etsin”

Bu kadar

Son düzenleme:
Allah onlardan razı olsun annem babam abim hepsi yanımda babamın şuan yeniden yüzük atma durumunda olduğumdan haberi yok ama haberi yokken bile o kadar yanımda ki bu hissi anlatamam abim sabahlara kadar konuşuyor benimle yanlış yoldasin senem kendini yakicaksin o oglanlada olmaz o aileylede diyor ama beni etkilemiş olmak istemediğinnden yinede senin hayatın her türlü yanındayım diyor şükürler olsun böyle bir ailem var sizlerdende Allah razı olsun tanımadan bilmeden benim için satır satır yazıp vakit ayırıosunuz iyilik çok güzel bişey
Çok şanslısın bak seni destekleyen ve yanında olduğunu gösteren abin var annen var babandan da allah razı olsun 🙏 sen hiç korkma Allah senin gözünü açmış zaten onun seni manipule etmesine izin verme sevgilinin yeter. İnan bu adam 6 yıl sana saygı duysaydı şuan sen buralarda bunları yazmıyor olurdun. Bence bu 6 yıl senin ondan vazgecmemen ile yurumus. :)

Bilemedim 🤷🏻‍♀️
Aynen her iş bitti knka 1000 TL'lik lazer parası için bu hale geldik ayrıca o düğün masrafı yapıyorsa bizde yapiyoruz bı tek onlar mı salon tutuyor

Çok şanslısın bak seni destekleyen ve yanında olduğunu gösteren abin var annen var babandan da allah razı olsun 🙏 sen hiç korkma Allah senin gözünü açmış zaten onun seni manipule etmesine izin verme sevgilinin yeter. İnan bu adam 6 yıl sana saygı duysaydı şuan sen buralarda bunları yazmıyor olurdun. Bence bu 6 yıl senin ondan vazgecmemen ile yurumus. :)
Bende salaklık benden kaç kere ayrıldı sayamiycagim kadar çok hemde yolda yürürken birine baktım diye biriisi sosyal medyadan istek attı diye bı kere Survivor da yasinı destekledim diye bile ayrılmıştı 6 yıl da neler yaşadım da mal gibi yinede vazgeçemedim yalvar yakar barışmaya ikna ettim kendim ettim kendim buldum gerçekten kendime o kadar kızıyorum ki

Bende salaklık benden kaç kere ayrıldı sayamiycagim kadar çok hemde yolda yürürken birine baktım diye biriisi sosyal medyadan istek attı diye bı kere Survivor da yasinı destekledim diye bile ayrılmıştı 6 yıl da neler yaşadım da mal gibi yinede vazgeçemedim yalvar yakar barışmaya ikna ettim kendim ettim kendim buldum gerçekten kendime o kadar kızıyorum ki
Bak daha neler neler vardır da sen bi sıyrıl şu durumdan öyle farkına varacaksın 😻 varya evlenmeden bu duruma gelmene o kadar sevindim ki evlenip ayrılmak inan çok çok zor. Kendinden alıp götürürdün her şeyi. O çocuk seni sevmemiş. Oh valla bende olsam 6 yıl kahrımi cekeni birakmam. Evlenip daha kotusunu yapacak sen bi 6 yil gitmedin ya iyice tepene cikardi valla bak net diyorum

Kızım ne demek yanaşmıyor? Aloo? Ne iknası? O kim ki? Sen ailen bitti diyecek o da ister havaya sıçrasın tehdit etsin kendisini öldürmeye kalksın. Yalancıktan bana bir şeyler oluyor diye kendini hastaneye atıp serum taktırsın. Geç git. Bakma bile.

“Ben ayrıldım benim için bitti. Senin fikrin falan önemli değil. “ Ayrılalım mı dememelisin. Ne saçma şey.

“Aile yapılarımız yetiştirilmemiz tamamen farklı. Ben mutlu değilim ve aileni de istemiyorum. Evlenip mutlu olabileceğimizi, beni mutlu edebileceğini ve benim senin istediğin gibi kalıplara girebileceğimi düşünmüyorum. Bu kadar laf söz hakaret ve saçma sapan tavırları sonrası fark ettim ki gereksiz bir dram içindeyiz. Gerçekten yetti artık. Allah yolunu açık etsin”

Bu kadar
Yemin ederim aynılarını dedim bak birbirimize zarar veriyoruz artik birbirimizden geçtik ailelerimizde mutlu değil ne ben senin ailenin istediği gibi bir gelin değilim olamiycam da bir ömür boyu annen ile hep bu şekilde olucaz sen hep arada kalicaksin bir süre sonra sende yeter diyceksin bir ömür beni aileme getirp götür götürmek sana ve siz yük olucak ben bir ömür senin annenin nazını çekemem dedim bizim izin ayırmak en mantıklısı Allah yardımcımız olsun dedim amin dedi başka bişey yok

Yemin ederim aynılarını dedim bak birbirimize zarar veriyoruz artik birbirimizden geçtik ailelerimizde mutlu değil ne ben senin ailenin istediği gibi bir gelin değilim olamiycam da bir ömür boyu annen ile hep bu şekilde olucaz sen hep arada kalicaksin bir süre sonra sende yeter diyceksin bir ömür beni aileme getirp götür götürmek sana ve siz yük olucak ben bir ömür senin annenin nazını çekemem dedim bizim izin ayırmak en mantıklısı Allah yardımcımız olsun dedim amin dedi başka bişey yok

Karşındaki problemli ruh hastası seni de hırs yapmış. Bu başkası olsa da aynı olurdu. Sevdiği için değil elinden kaçırmamak için. Materyal gibi görüyor seni. Ondan hazır elindeyken kaçırmak istemiyor. Sen bunları söyleyip iki dakika sonra kaldığın için inanmamış. Şimdi bunları yaz sonra her yerden blokla, öncesinde ailene haber ver de onlar konuşsun. Bundan sonra da bir kere daha konuşalım deme. Kararının arkasında dur. Sen hep koşmuşsun arkasında şimdi bile absürt bir durumda kendini suçluyorsun.

Senem sen sabahtan beri yazılanları ne okuyorsun ne anlamaya çalışıyorsun. Sana bir sürü konu atıldı onlara da bakmadın

Aynen her iş bitti knka 1000 TL'lik lazer parası için bu hale geldik ayrıca o düğün masrafı yapıyorsa bizde yapiyoruz bı tek onlar mı salon tutuyor
Bak ben sana hak veriyorum. Hakli olan sensin. Benim demek istedigim bundan sonra artik kendi ayaklarinin üzerinde dur. Böyle ruh emici insanlardan uzak dur. Üstüne düseni kendin yap karsi tarafdan fazla beklenti haline girme. Cünkü karsi taraf ne kadar maddiyat verirse o kadar karisma hakki bulur kendinde. Bu hic sasmaz.
Genel olarak söylüyorum

Merhaba arkadaşlar 5 yıllık sevgililik süreci sonrasi 6 aydır nişanlıyiz nerden baslasam bilmiyorum nişanlımı çok seviyorum ama ailesi ile başta kaynana olmak üzere bir türlü anlaşamadık baştan beri ilk zamanlar sevdiğim için sustum ama artık zamanla tahammülüm azaldı ve yüzük atma seviyesine geldik hatta yüzük almaya geldiler ben açtım agzimi yumdum gözümü başta nişanlım ile olmak üzere bir çok sorun var hepsini burda anlatamam ama biraz muhafazakar bir aileler birde ciddi manada sıkıntıları olan bir kv olduğunu düşünüyorum psikolojik olarak nişanlım kisaknc birisi giyim kuşamima çok karışır bende öyle göbeği açık gezen miniler giyen bir insan değilim ama gönlü kapanmamdan yana zorlamasa da öyle kv de öyle çok zorladı ama olmaz dedim içimden gelmedi lazım neyse bana sürekli kafan açık olsada tunik giy vs gibi baskılar kurdu sustum uzattigim tirnagimdan babamin bana bırakicagi mirastan dışarı cikmama evlenince komşu vs gezmemin doğru olmuycagna kadar söyledi sustum daha önce mesafe konusunu açmıştım 1 buçuk saatlik farklı bir şehire gelin gidicem ama servise binip tek gelemezmisim çok istersem kaynanam benimle gelirmiş bunu söylediler sustum nişanlım haklısın dedi yeri geldi kızdı yanımda annrsine sesini yükseltti ama artık oda napayım dedi annem böyle dedi daha aklıma gelmiyor kv olayları maddi yönden hiç bı sıkıntı yasatmadilar her istediğim alındı ben kötüsünü istesem de iyisini aldılar ama bir beğenmeme söz konusu beni hep kv tarafindan beni sürekli aradı hergun ve her aradığında bir konuda laf sokup kapatti ceyizimi begnemdi ailemin takcagi altıni bile sordu nişanlıma gelelim kendisini bir türlü sevgililikten çıkaramadı ailem olduğunun sorumluluklari olduğunun farkında olmadi 6 aydır nişanlıyiz hep zorla getirttim yanıma kavgalar ile maddi yönden her istediğim yapıldı evet oşte gelme gitme sorun oldu hep en son kv bunu söyledim gelsin gitsin nişanlıyiz diye oda sen hep ogluma gel diyosun oğlum sürekli sanami gelcek mecbur mu gibi cümle kurdu işte nişanlım da böyle bir ailede olduğu için oda elini hiç taşın altına koymadı sürekli mesajlasma sevgilikteki gibi çalışıyorum yorgunum diye bahaneler felan en son yüzük almaya geldiklerine bunların hepsini döktüm ortaya kaynanam ile birbirimize girdik sesler çok yükseldo ailme siz çok geniş bi ailesiniz dedi kv bitsin dedi bende böyle olursa sizi evime almam böyle siz bizde huzur birakmazsin senden bize hiç yarar gelmez dedim kneyse nişanlım çok pismandi kayın baba da öyle sonra bı şans daha istediler en son kv ile birbirmizden özür diledik elini öptüm gittiler aradan 4 gün geçti nişanlım artık degisicem dedi cabaliycam dedi bize geldi annesi evde konusmuyormus onunla bize gelddi gitti nişanlımı aradım arkada bağırma sesi ayaklarına kadar gittin diye kv nişanlıma bağırırken telefon kapandı bir baktım kv hem beni hem annemi engellemiş ertesi gün kayinbabami aradım sinirlı insan yapar dedi alttan al özür dile dedi tamam ben neyse ama annemi neden engeliyor çok yanlış değil mi bunlara rağmen gidicektim ailemden gizli ortam düzelsin diye sonra nişanlıma dedim ama evde herkes birbirine küsmüş beni götürmedi 15 gün kadar süre geçti nişanlımın izinli günü gel dedim işleri vardı gelemedi ertesi gün yeniden izinli günüydü bu kez de bostayim ama dolaba felan bakicam evde dedi sonra ben çıldırdım birbirimize girdik bana aslında gelcekmis ama fırsat birakmadigimi söyledi bende 2 gündür gel diye yolunu gözledim bı gelcem desen herşey cozulcek dedim yeniden gel dedim yok gelmiycem sen benimle tartistin dedi gitti eve yattı aileler bu durumdayken biz birbirimize destek olacağımız yere o gidip yatti ve birden bana benim kaygılarım var birgün gelmedim sorun cikardin evkenince seni ailene goturemezeem hep kavga mı edicez felan dedi bende kar var kış var seni ille yola düşürmem yada çok yorgun olur beni goturemezsin bindirirsim ailem alir ailemi görürüm geri giderim dedim oda ailesine ters geliyor ve beni ayda 1 kez getirmek istiyorlar ailemin yaşadığı şehre ve sadece 1 buçuk saat hatta araba ile 1 saat ailesi de böyle düşünüyor tabi hatta beni çok getirip götürür se cebimize zarar olurmuş birazda benim ailem mazot yakıp bana gelmeliymis bunları da duydum kvdeden neyse durum böyle olunca ben evlilikten iyice korktum yani beni aile getirip goturme şimdiden sorun nişanlım bile bunu yük olarak görüyor böyle deyincede gelip gitme sorun değil diyo madem öyle neden bunun konusunu aciyosun deyince haklısın diyo çok seviyorum çok fazla seviyorum ama böyle bir aile ile mutlu bir evliligim olcwgini düşünemiyorum artık çok korkuyorum hiç biseye hevesim kalmadı evlilikle ilgili şuanda nişanlım ile konusmuyoruz en son yüzük atalım dedim 2 gün önce onada yanaşmıyor seviyorum ben diyor ne yapicam bilmiyorum çok uzun oldu biliyorum ama bunlar sadece aklıma gelen kısmı ailem beni hiç biseye zorlamiyo ama bence onlar da yüzük atmami istiyor artik bide kv dun engellerimizi açmış ama zoruma gidiyor sanki gelin kız o onun gönlü oluyor engelliyor gönlü oluyor açıyor artık el öpmeye özür dilemeye felanda gitmek gelmiyor içimden arada olan nişanlıma oluyor onunda psikolojisi bozldu ama bende iyi değilim annem babam atamam satamam dedi bende kimseyi annesinden babasından ayırmam ama ben nereye kadar idare edicem nişanlımı idare et kaynana idare et kayınbaba idare et bunlar için mi evleniyorum ailemi bile silip bilmediğim şehire gidiyorum fedakarlığımin karşılığı bumu
Sessiz yönetilecek bir kox lazım onlara zaten kapalı giyinen zaten dar çevrede özgür büyümemis bir kız olması lazım özgür bir kix yapamaz boğulur yol yakınken dön unutursun

Bak daha neler neler vardır da sen bi sıyrıl şu durumdan öyle farkına varacaksın 😻 varya evlenmeden bu duruma gelmene o kadar sevindim ki evlenip ayrılmak inan çok çok zor. Kendinden alıp götürürdün her şeyi. O çocuk seni sevmemiş. Oh valla bende olsam 6 yıl kahrımi cekeni birakmam. Evlenip daha kotusunu yapacak sen bi 6 yil gitmedin ya iyice tepene cikardi valla bak net diyorum
İnşallah siyrilabilirim inşallah ısrar etmez barışmaya çalışmaz da herşey daha kolay olur inşallah bı ara bulucukluk yapmazlar sessizce biter gider en son geldiğinde bana sarilmadi bile dokunmadı bana annesinin beni engelledigi gün ne oldu diyorum moralim çok bozuk annem çok üzgün ne olcak böyle diyor adamın annesi üzgün diye bana dokunmadı bile

Farkındayım ama onlar bunun yanlış olduğunun bile farkında değil nişanlım sabredemjiyosun diyor sürekli sen boyle olsun istedin diyor ikimizde yazik ediceksin diyor beni vicdanen öldürüyor

Ne vicdani?Siz bir yola girmissiniz,belliki anlasamamissiniz,olmamis.Vicdan yapacak ne var?Nisanliniz tam bir ana kuzusu.Evlenirseniz sizi ailenizle gorusturmeyecek,kapanmaniz icin baski yapacak.
Butun bunlarin haricinde sizde tam bir birey olamamissiniz.Insanlarin size niye goturulup getirilecekmis bir canta gibi davranmasina izin veriyorsunuz?Siz kendi kendinize bir yere gidemiyormusunuz?Ustelik parasini odemeyecekseniz baskasinin parasiyla lazere gitmeyiverin.Gidecekseniz de boyle sacma bir konuyu kosa kosa nisanlinizin annesine soylemeyin.Hic kisisel alaniniz,sinirlariniz yok mu sizin?
Bosuna ailenizi uzmeyin.Olacaklari gorup sizi uyarmaya calisiyorlar.Bu is olmaz,olsada cok uzulursunuz,ayrilirsiniz.Sonrada duzelir mi diye konular acarsiniz.Herkes kendi secimlerinin sonuclarini yasar.Akliniz var kullanin.

Bak ben sana hak veriyorum. Hakli olan sensin. Benim demek istedigim bundan sonra artik kendi ayaklarinin üzerinde dur. Böyle ruh emici insanlardan uzak dur. Üstüne düseni kendin yap karsi tarafdan fazla beklenti haline girme. Cünkü karsi taraf ne kadar maddiyat verirse o kadar karisma hakki bulur kendinde. Bu hic sasmaz.
Genel olarak söylüyorum
Çok doğru söylüyorsunuz zaten bir mesleğim olsaydı yani çalışsaydim tabikide kendim öderim 1000 TL ne ki böyle bir devirde hemde ama ona bile fırsat verilmedi umarım bu bataklıktan en kısa sürede kurtulurum

İnşallah siyrilabilirim inşallah ısrar etmez barışmaya çalışmaz da herşey daha kolay olur inşallah bı ara bulucukluk yapmazlar sessizce biter gider en son geldiğinde bana sarilmadi bile dokunmadı bana annesinin beni engelledigi gün ne oldu diyorum moralim çok bozuk annem çok üzgün ne olcak böyle diyor adamın annesi üzgün diye bana dokunmadı bile

Sen kapı gibi dik duracaksın. Yüz kere yazdık hemen kabullenmeyecek kapatacaksın kapıyı her yerden. Bayağı manipülasyon altındasın beynin yıkanmış resmen.

Çok doğru söylüyorsunuz zaten bir mesleğim olsaydı yani çalışsaydim tabikide kendim öderim 1000 TL ne ki böyle bir devirde hemde ama ona bile fırsat verilmedi umarım bu bataklıktan en kısa sürede kurtulurum
Senin en büyük sansin ailen. Gercekten bu herkese nasip olmaz. Ailen arkanda durdugu sürece herseyi basarirsin. Sakin aileni üzecek bi adim atma

X