• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

Uc senelik evliyim bebegimde var :) suan icin durumlari lehime cevirdim insallah aleyhime donmez cok yoruldum cunku
Allah bağışlasın. Sen savaşı göze alan birisin sanırım. Anladigim kadariyla Mrymak Mrymak daha naif bir arkadaş ya da şuan engebeli yolun başında. Haddimi aşıyorsam bağışlayın. Mrymak Mrymak daha önceki konularını okudum. arkadaşına sesini çıkartmayan bir adam annesine nasıl yapsın ki. Sevgi saygı evlilikte çok önemli. Saygı sadece küfür etmemek azarlamamak vs değil, böyle pısırık davrandikça senin saygın kalmayacak ve sürekli başkalarının esleriyle kıyaslamaya gireceksin . 'Benim erkeğim, nişanlım vs ' ağzın dolu dolu söyleyebiliyor musun? Lütfen ölç tart

Allah bağışlasın. Sen savaşı göze alan birisin sanırım. Anladigim kadariyla Mrymak Mrymak daha naif bir arkadaş ya da şuan engebeli yolun başında. Haddimi aşıyorsam bağışlayın. Mrymak Mrymak daha önceki konularını okudum. arkadaşına sesini çıkartmayan bir adam annesine nasıl yapsın ki. Sevgi saygı evlilikte çok önemli. Saygı sadece küfür etmemek azarlamamak vs değil, böyle pısırık davrandikça senin saygın kalmayacak ve sürekli başkalarının esleriyle kıyaslamaya gireceksin . 'Benim erkeğim, nişanlım vs ' ağzın dolu dolu söyleyebiliyor musun? Lütfen ölç tart
Ana babaya saygi tabiki onemli ama hic bi ana babada biz anayiz babayiz buyuguz istedigimizi yapariz o kucuk o gelin susmak zorunda dememeli bizim toplulumuzda o var malesef buyukse anne babaysa istedigi gibide saygisizlik yapamaz nisanlinla konusurkende annaesini kotulmeden konus ozaman annesine bisey diyemeyen size alsan kesilir

Evlenirken eşinin ailesi ile de evleniyorsun maalesef. Her türlü iyi düşün. Dik dur seni ve aileni ezmelerine izin verme. Duruşun belli olsun onlar sana uysun madem seni çok istiyorlar. ĺ

Kayınvalide baştan cicim balım demiş, sonradan gerçek yüzünü göstermiş. Nişanlınız da ona karşı çıkacak biri değil gibi.
Birçok arkadaşın dediği gibi bizde de bize adetlerimiz soruldu, annem bizim adetimiz yok deyince torta bir noktada buluştuk kapandı konu. Ama baştan istemeyip sonra lafını etseydi ya da yüzüğün parasını sorun etseydi gerçekten nişanlımı sorgulardım. Bu konuda annesine tepki vermese, hatta yüzüğün parasını kabul etse büyük sorun olurdu.
Evlilik nişanlılıktan çok farklı, yaşayınca görüyor insan. Evinizin işine kimseyi karıştırtmaması lazım eşinizin, eğer karıştırtırsa sııntı olur.
Ayrıca anneniz arayıp da sizin evinize gelmek istiyoruz, haftasonu müsait misiniz dese ya. Biz öyle yapmıştık, sözden sonra kendimiz söyledik gittik evlerine. Ona da hayır demezler herhalde.

Kaynanan yanar döner insanciklardan
Once söylüyor sonra bn demedim diyo
Bu kadina dikkat et derim
Mesafe iyidir herzaman
Ha bide memnun etmek icin hiiccc ugrasma
Zamanina kendine yazik
Allah mesut etsin

evet yanindaydim aradiginda, duydum soylediklerini.
bu çok ayıp bir şey ya . insani ilişkilerde olmaması gereken bir şey . bari size çaktırmadan sonra sorsaymış . yine hoş olmazdı fakat en azından görmezden gelmek daha kolay olurdu. göstere göstere yapması bilemiyorum beni çok rahatsız etti . bir daha düşünün kesinlikle .

Biraz önce konustuk. sana 3 gün veemistim bunlari duzeltmen için, ne yaptin dedim. ben ne yapsam yeni bir sey cikacak dedi. çok sinirlendim, o da sinirlendi, ağladı, bağırdı, çaresizim böyle yapma ne olur drdi yalvardı. nişan falan yok dedim, bitti dedim, söyle annene yeni gelinine takar yüzüğü sadakam olsun dedim kapattim. yok ya içime sindiremedim. ben 33 yıl bunu mu bekledim nedir yani.. çok kötüyüm..

bende eşimin ailesinin evini görmeden evledim sonradan çok pişman oldum
çünkü onların düzeni düzensizliği neyse eşim aynısı talep eder oldu.
evleneceğiniz insanı esas kendi ortamında tanıyorsunuz
bana kalırsa bira erteleyin düğünü
o arada eşinizin ailesinin evini ziyarete gidin çağırmasalar da
benım kv de bana bohça getirin diye ağlaacaktı resmen
bi sürü hastalığın içinde verip eline verdik kendi evimizde iken verdik haketti çünkü

Biraz önce konustuk. sana 3 gün veemistim bunlari duzeltmen için, ne yaptin dedim. ben ne yapsam yeni bir sey cikacak dedi. çok sinirlendim, o da sinirlendi, ağladı, bağırdı, çaresizim böyle yapma ne olur drdi yalvardı. nişan falan yok dedim, bitti dedim, söyle annene yeni gelinine takar yüzüğü sadakam olsun dedim kapattim. yok ya içime sindiremedim. ben 33 yıl bunu mu bekledim nedir yani.. çok kötüyüm..
İyi yapmışsın. Erkek iyi olsa da ailesinin yine de biraz bile olsa medeni olmasında fayda var.

Sen sadece kv ye yuklenme
Nisanlinin da ondan az kalir yani yok bana kalirsa.
Belki agir olacak ama biraz mert bir adam olsaydi orada annenin verdigi parayi alip cebine koymazdi.
Aynen yukarda yazilan gibi
Annesi adina ozur diler
Annenin gonlunu alirdi. Olayi yumusatirdi.
konu sahibinin nişanlısı anasının oğlu tam
karakter aynı
iyi ki nişanı atmış
benimde kv beni yolmaya çıkmıştı bu yola
yolamayınca oğlu ile beraber şimdi yolacağı gelin adayı bakmaya başladı
evlenince o üçte biri maaş alan ex nişanlı kaplan kesilecekti
ara ile satın alabileceğin bir koca olacaktı ve kayınvalide

İyi yaptın. Kayınvalide bulmuş oğlundan 3 kat fazla kazanan gelini bırakmak istememiş işte. Ne güzel senin maaşla ev aldırıp içine yerleşecek evlenince. Açık açık da demiş bunu. Sen bunları nasıl sorun etmedin bu raddeye gelene kadar mesela? Kız tarafı yemekli büyük nişan yapmış, buna rağmen iki yüzüğün parasında takılı kalmış. Nişanlın utanmadan o parayı kabul edip bir de düğün istiyor musun diye sana sormuş... heyhat... Nişana o kadar özenen düğün istemez mi ya, ayrıca sen erkek tarafısın azıcık rahatsız olmaz mısın kız tarafı şöyle nişan yaptı biz de güzel bir düğün yapalım demez misin... Para söz konusuysa hiç utanmıyorlar ana oğul, sende ısrarlarının sebebi de hep para. Barışma.

Bizde yüzüğü erkek alır mesela .Sözde kıza kıyafet ayakkabi alınmaz. nisanda düğünde erkeğe kıyafet yüzük ayakkabı alınmaz .

daha annesine soylememistir kesin, keske kadının yüzüne soyleseydim. icim sogumuyor bir türlü!!

kusura bakmada siz zaten 30 yasında cocuk degilsiniz ki ne muhatap oluyorsunuz böyle insanlarla

yüzüğün parasini aldiginda ve annesine ne var yani adetten laf carpti sadece dediğinde güvenim kalmadi.
Kusura bakma ama o paraya sizden almaması gerekiyordu. Siz kv laflarını duysanız bile nişanlınız bunu size yansıtmamalıydı. Gerekirse gerek yok diyip annesine kendi cebinden para verecekti. Evlenince bunlar sana çok laf söyler senin ailen şunu yapmadı bunu yapmadı diye. Evde bir eksiğiniz olsa onu kız tarafı yapar söyle yapsınlar der.
Biz evlenirken kv dediği iyi bir düğün salonu tutalım yarıyarıya ödeyelim, mutfak halısı perdesi beyaz eşyası, yatak odası banyolar ve çeyizi kız tarafı yaparmış annemde siz ne yapacaksınız peki diyince bizde oğlumuza ev aldık salon be oturma odası döşeyeceklermiş:KK53: annemde evi oğlunuza aldınız görende kızıma alıyorsunuz sanacak dedi:KK51: ozaman anneme kızmıştım yapıverin ne olacak diye ama kavga edince evi terkeden biz kadınlar oluyor çok az kadın kocayı kapı önüne koymayı başarabiliyor:KK11:
Hamile olduğumu öğrenşncede ilk odayı kız tarafı yapar dedi :) eşim maddi konuda kimseyi araya sokmadı kendi oğlum ne gerekirse ben yaparım dedi konu kapandı.

Back
X