• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

Bence kayınvalideden değil nişanlından tiksin eğer senden yüzüğün parasını aldıysa s... tir et ne olursa olsun almayacaktı o parayı senle yuva kurmayı planlıyor bende eşime yüzük almadım ama onuda masrafa sokmadım.

konu sahibi sakın bohçayı sen götürme küçültme kendini nişanlına mesaj at gelin bohçanızı alın diye gelip alsınlar nerde görülmüş kızın bohça götürdüğü ya ablası gelir bohçayı almaya yada bi yakını sen sakın ayaklarına gitme sana orda hakaret etseler ne yapacaksın bi tatsızlık olsa yada

kayinvalideniz bunu söylerken eşiniz de orda miydi? ben en cok nisanlimin ses etmemesine, anne onun lafi mi olur susar mısın dememesine bozuldum ve kaldiramadim. :KK43:
malesef yoktu eğer orda olsaydı ne cevap verirdi bilemiyorum. büyük ihtimalle onlarda birçok şey aldı derdi ama annesini tersleyeceğini zannetmiyorum.

Oğlunun evi varken illa niye o eve davet bekliyorsunuz. Ayrıca anneniz de Allah aşkına hiç mi bir şey bilmiyor. Ben nişan bohçası yapıldığını bilmeyen bir anne tanımıyorum yani şahsen. Herkes evlat ilk kez evlendiriyor ama biliyor yani kaldı ki çevrenizde de mi hiç büyüğünüz yok anneanne babaanne hala teyze bunlar da mı demiyor sende bohça yapacaksın diye? hayır yani olmazsa olmaz bir şey değil bu tabii de düğünde bohça verilmez ki zaten nişanda karşılıklı bohça olur bunu sizin arkadaşlarınız bile bilir. Birşeyler fazla büyütülüyor bence ayrıca size kim dedi salon tutunda yapın diye yapmasaydınız. O da biraz şatafat geliyor bana yemekli salonlu nişana para verene kadar eksikler alınır yani.

Oğlunun evi varken illa niye o eve davet bekliyorsunuz. Ayrıca anneniz de Allah aşkına hiç mi bir şey bilmiyor. Ben nişan bohçası yapıldığını bilmeyen bir anne tanımıyorum yani şahsen. Herkes evlat ilk kez evlendiriyor ama biliyor yani kaldı ki çevrenizde de mi hiç büyüğünüz yok anneanne babaanne hala teyze bunlar da mı demiyor sende bohça yapacaksın diye? hayır yani olmazsa olmaz bir şey değil bu tabii de düğünde bohça verilmez ki zaten nişanda karşılıklı bohça olur bunu sizin arkadaşlarınız bile bilir. Birşeyler fazla büyütülüyor bence ayrıca size kim dedi salon tutunda yapın diye yapmasaydınız. O da biraz şatafat geliyor bana yemekli salonlu nişana para verene kadar eksikler alınır yani.
biz bohca yapilacagini biliyoruz hatta çoğu şey hazirdi zaten, ama kadin bana düğünde getirin dedi. ayrica biz nisan yapmayabilirdik evet, ama düğün istiyor musun nedir ya? yok yoksul olsalar neyse, eve cagirma konusunda da bize kendini; ben cok titizim evinizi görmem lazim doye davet ettirip, sonrasinda çat kapı defalarca sulalesini de getirip, kendi davet etmemesi de bencillik bence. ha bizim adetimizi biliyoruz zaten, söz yüzüklerini erkek tarafi alıyormuş ama salaklik edip kibarlik olsun diye sizde nasıl diye sormuş bulunduk. keşke sizden diyip kestirip atsaymisiz. kusura bakmayin da gelinlik giymeye kendim layik görüyorum ben, düğün istiyor musun sorusu bana küfürdür.
madem yapamayacakti iki yıldır ailemi niye bunaltiyor, araya bir sürü adam sokup eve yolluyor?? ben psikologa bile gittim bunun sıkıştirmasi yüzünden bende mi gariplik var, evlilige evet diyemiyorum diye. burda konum bile var. köprüyü geçene kadar ayıya dayi demek yok öyle kimse kusura bakmasin.

Merhabalar. 1 ay önce nisanlandim. nişanlımi cok seviyorum. Annem bir tane kızım var dedi, özendi, çok güzel bir salon tuttu, yemekli nişan yaptı bize.
Bu arada nişandan önce annem kv ye adetleriniz nelerdir, ben ilk kez yasiyorum bunlari diye sordu o da; sen nisani disarda yapiyorsun, ben kızın kiyafetini alacagim, bohça getiricem, sen de düğünde bohcani getirirsin istersen, bir de damatligi o zaman alirsin dedi. tamam dedik.
Yüzükler alindi, isteme söz oldu, nisandan 1 gün sonra kv bohça getirdi eve. ertesi gün oglunun bekar evine yemeğe çağırdı ve orda anneme; yüzügunu siz alacaktiniz ama neyse dedi. biz gercekten bilmiyorduk alacagimizi. soylemedi sordugumuzda, bohça içinde; demekki içinden gelmedi getirmedin sen bize dedi..annem düğünde getirin dediniz ya dedi; yok yok demek ki istemedin dedi!!..
Cok bozulduk..yüzüğün parasini hemen verdim. bohcayi da düğünü beklemeden hazır edip vericez. Bu kadar basit hesaplarin yapilmasi normal mi sizce? Ben severken soğudum bu kadindan. söylüyor ve sonra ben öyle bir sey demedim diyor.
Ayrıca halen bizi kendi evine çağırmadı (1 saat uzaklikta bir sehirde) kendisi 10 kez gelmistir rahat bize...annem evini gormeden kızı verdim ama halen cagirmadi diye üzülüyor.
Benim içime sinmiyor, nisanlim büyütme mutlu olacak olan biziz diyor ama ben çok kötü oluyorum düşündükçe. ve soguyorum iyice :KK43:((

Edit: Bu arada bu kadın 2 yıldır iş ciddiye binsin, yüzük takalim artik diye beni ve ailemi cok bunaltan, araya bir sürü insan sokan, beni bu yüzden bunalimlara sokan bir kadın..

Böyle bir durumda nişanlının olaya müdahale etmesi gerekiyordu. ''Tamam anne sıkıntı yok ben nişanlımla çıkar alırım ne olacak'' diyip olayı kapatması gerekiyordu. Siz zaten en başında söylemişsiniz alınacakları bilmiyoruz söyleyin alalım diye. Kaynana her yerde kaynana. Annen de bu kadar cok iyi kalpli olmasın. Sen susarsan hep ezilirsin unutma.

fazla alttan alıp, nişanı da çok büyük yapınca sizi yolunacak kaz mı gördü, çekemedi mi anlamadım.
fazla muhatap olma ve nişanlına iyi tembihle karıştırmasın bunu

Ben de merak ettim konu sahibi nişanlısından ayrıldı mı ki?

Merhabalar. 1 ay önce nisanlandim. nişanlımi cok seviyorum. Annem bir tane kızım var dedi, özendi, çok güzel bir salon tuttu, yemekli nişan yaptı bize.
Bu arada nişandan önce annem kv ye adetleriniz nelerdir, ben ilk kez yasiyorum bunlari diye sordu o da; sen nisani disarda yapiyorsun, ben kızın kiyafetini alacagim, bohça getiricem, sen de düğünde bohcani getirirsin istersen, bir de damatligi o zaman alirsin dedi. tamam dedik.
Yüzükler alindi, isteme söz oldu, nisandan 1 gün sonra kv bohça getirdi eve. ertesi gün oglunun bekar evine yemeğe çağırdı ve orda anneme; yüzügunu siz alacaktiniz ama neyse dedi. biz gercekten bilmiyorduk alacagimizi. soylemedi sordugumuzda, bohça içinde; demekki içinden gelmedi getirmedin sen bize dedi..annem düğünde getirin dediniz ya dedi; yok yok demek ki istemedin dedi!!..
Cok bozulduk..yüzüğün parasini hemen verdim. bohcayi da düğünü beklemeden hazır edip vericez. Bu kadar basit hesaplarin yapilmasi normal mi sizce? Ben severken soğudum bu kadindan. söylüyor ve sonra ben öyle bir sey demedim diyor.
Ayrıca halen bizi kendi evine çağırmadı (1 saat uzaklikta bir sehirde) kendisi 10 kez gelmistir rahat bize...annem evini gormeden kızı verdim ama halen cagirmadi diye üzülüyor.
Benim içime sinmiyor, nisanlim büyütme mutlu olacak olan biziz diyor ama ben çok kötü oluyorum düşündükçe. ve soguyorum iyice :KK43:((

Edit: Bu arada bu kadın 2 yıldır iş ciddiye binsin, yüzük takalim artik diye beni ve ailemi cok bunaltan, araya bir sürü insan sokan, beni bu yüzden bunalimlara sokan bir kadın..
Bu tarz seyler her nişan düğün arefesinde olur takılma fazla sen sevdiğin adamın tutumlarina bak bunlar daha önemli vede herkesin algısı görmüşlugu farklı ve herkes kendine yakışanı yapar demekki kv dende bunları yakistiriyor kendine boşver takilmamaya çalış bunlara

Nişanı attım buraya yazdıktan hemen sonra. Nişanlımla da 9 gün görüşmedim, telefonlarını açmadım. Nişanlım annemle konuşmaya gelmiş ben işteyken, annem de aileni nir daha karıştırırsan bu iş biter demiş. Yumuşamış annem yani..yine de ben görüşmedim 2 hafta. Bohçayı da yolladım kardeşimle.
Yıl başı günü kapı çaldı, nişanlımın elinde iphone, bana hediye almış, ailemin önünde bana yalvardı, sonra balkonda annesini aradı, bundan sonra meryem ne isterse öyle olacak, yoksa seni silerim dedi. Ben bi tuhaf oldum, hiç böyle olsun istemezdim:(((
Sonra kadın demez mi; siz onlara yakın ev tuttunuz, (kendisi başka şehirde) onlar seni içlerine aldılar, ben kızı çok seviyorum, annesine inat yapıyorum bunları diye..nişanlıma da dedim ki ilk ve son kez düğünde görürüm evime bile gelmesin..o da ; sen nasıl istiyorsan, ben gidip görürüm mecburen ama seni asla zorlamıcam..şimdi yemekli düğün salonları araştırıyor..
Velhasıl ailesini bir daha görmemek üzere barıştık. Son bir şans yani..ailem hala istemiyor ben de düğünü uzattım. Ama nişanlım çok zayıfladı :( ona kıyamadım

Nişanı attım buraya yazdıktan hemen sonra. Nişanlımla da 9 gün görüşmedim, telefonlarını açmadım. Nişanlım annemle konuşmaya gelmiş ben işteyken, annem de aileni nir daha karıştırırsan bu iş biter demiş. Yumuşamış annem yani..yine de ben görüşmedim 2 hafta. Bohçayı da yolladım kardeşimle.
Yıl başı günü kapı çaldı, nişanlımın elinde iphone, bana hediye almış, ailemin önünde bana yalvardı, sonra balkonda annesini aradı, bundan sonra meryem ne isterse öyle olacak, yoksa seni silerim dedi. Ben bi tuhaf oldum, hiç böyle olsun istemezdim:KK43:((
Sonra kadın demez mi; siz onlara yakın ev tuttunuz, (kendisi başka şehirde) onlar seni içlerine aldılar, ben kızı çok seviyorum, annesine inat yapıyorum bunları diye..nişanlıma da dedim ki ilk ve son kez düğünde görürüm evime bile gelmesin..o da ; sen nasıl istiyorsan, ben gidip görürüm mecburen ama seni asla zorlamıcam..şimdi yemekli düğün salonları araştırıyor..
Velhasıl ailesini bir daha görmemek üzere barıştık. Son bir şans yani..ailem hala istemiyor ben de düğünü uzattım. Ama nişanlım çok zayıfladı :KK43: ona kıyamadım
Nisanlinizi siz daha iyi tanirsiniz ama kopruyu gecene kadar boyle yapiyo olmasin annesi sonucta ne olursa olsun vazgecemez nisan atmak elbette zordur ama bosanmak daha zor yarin obur annem ne derse o benim annem diye gecmesin karsiniza bide annenize saygisizligi cok sacma onun oldugu yerden tutacaktinizda sizin anneniz bogaziniza bicakmi dayadi

Bu adetler gelenekler hediyeler daha coooooook isi bozar...ben soyleyim...onun annesi karismayacaksa sizinkide susacak tatlim...

Nişanlın anneci ise
Yapıcı değil ise
Seni koruyamaz ise bu iş zor
Evlenince çok sorunlar çıkarır kv.

Acemi bilmiyor desek. Oğlunu niye arayıp parayı soruyor.
Nişanlınla aranızda halletseydiniz o da annesine bildirmeseydi.

İyi gözlemle. Ölç biç tart.
Eş önemli. Eşin ailesi de önemli. Ama sizi savunabilen bir eş lazım. Anneyi her şeye karıştırmaması lazım nişanlının.

Yıl başı günü kapı çaldı, nişanlımın elinde iphone, bana hediye almış, ailemin önünde bana yalvardı, sonra balkonda annesini aradı, bundan sonra meryem ne isterse öyle olacak, yoksa seni silerim dedi. Ben bi tuhaf oldum, hiç böyle olsun istemezdim:KK43:((
Velhasıl ailesini bir daha görmemek üzere barıştık. Son bir şans yani..ailem hala istemiyor ben de düğünü uzattım. Ama nişanlım çok zayıfladı :KK43: ona kıyamadım

A nişanı atmışşsınız.
Ailelerin gönlü yoksa ileride yansır evliliğinize.
Örnekleri çok aile istemeyince mutsuz evlilikler oluyor.

Siz yinede hemen evlenmeyin.

İlk yorumu güncelleyebiliyorsanız burda yazdıklarınızı oraya kopyalarsanız yorumlar daha sağlıklı olur.
Size yapılanlar hoş değil. Nişanı atmakta da haklısınız. Ama sizin için annesine sizi silerim diyen adam söz konusu olunca iki kere düşünün. Size hak vermesi en doğal durum ama sinir anında bu tip şeyler söylüyorsa ilerde tartışmalarınızda size de sizi haksız buluyorsa silerim seni boşarım seni gibi beylik laflar etmesi muhtemel. Tartışmalarını daha makul seviyelerde yapması önemli. Umarım ne demek istediğimi hiç bir zaman anlamak durumunda kalmazsınız. Mutluluklar.

kaynanaların geneli böyle canım onuda kıskançlığına ver artık oğlunu senle evlendiriyo diye nasıl huzursuzluk çıkarsam diye düşünüyo belli

Evlenene kadar he he derler sonra da o benim annem felan filan.
Tabiki de annesi sonucta ne kadar kotude olsa.
Keske gelmiyecek gorusmuyecegim gibi keskin kelimeler kullanmasaydiniz.
Evlendiginiz de durum hicte oyle olmuyacagi icin.
Yarin kadin ogluna geliyorum dese bi cayinizi icmeye esin gelmemi diyecek.
Gel diyecek hakli.olarak.
Sana diyecegi sey o benim annem napiyim.

Back
X