• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

gerdanligin ucunda kırmızı yakut mu ne var, boyun bölümünde de elmaslar takili. o gun de yuzde 50 indirim varmış, su yoluyla ayni fiyata geldi aslinda

Adetlerde kim haklı kim haksız tartıimasına yorum yapmak istemiyorum.

Sadece burada setle ilgili veya diger ayrıntılarla ilgili yazılanları nişanlınıza belli etmemenizi tavsiye edecegim.

Ailesine karşı dik duramamış, arada kaldım deyip aglamış, hemen pes etmiş. Bence de hoş bir davranış degil. Affeder misiniz bilemem.

Ancak onların yaptıgını yapmayın, para hesabına girmeyin ki ne onların seviyesine inin ne de haklıyken haksız konuma düşün.
Ayrılırken bile aradaki saygı bu denli kaybedilmemeli bence.

Adetlerde kim haklı kim haksız tartıimasına yorum yapmak istemiyorum.

Sadece burada setle ilgili veya diger ayrıntılarla ilgili yazılanları nişanlınıza belli etmemenizi tavsiye edecegim.

Ailesine karşı dik duramamış, arada kaldım deyip aglamış, hemen pes etmiş. Bence de hoş bir davranış degil. Affeder misiniz bilemem.

Ancak onların yaptıgını yapmayın, para hesabına girmeyin ki ne onların seviyesine inin ne de haklıyken haksız konuma düşün.
Ayrılırken bile aradaki saygı bu denli kaybedilmemeli bence.
inanın her seyini vericem bizim taktiklarimizi da sadaka niyetine birakicam..hic gözümde yok. yeter ki ailem bir laf daha duyup üzülmesin.

Yollama hiç birşey. Onlara mi kaldın olayı değil bu. Bak kız isteme ve nisan olayları zamanında eğer ki kiza ve ailesine değer veriyorsa bir aile, kız tarafının etrafında pir dönerler. Öyle şu adetti, bunun üstüne yattınız ama muhabbeti yapmak sıkar biraz. Nasıl istersiniz, sizin için nasıl uygun olur vs diye bir yanlış anlaşılma olacak da sizi kiracaklar vs diye endişe duymaları lazım. Gördüğün gibi öyle birşey söz konusu değil. Tam tersine siz dert ediyorsunuz. O yüzden hiç birşeyini göndermeyin. Biraz sallamayın yahu. Çok istiyorsa bir arkadaşını göndersin sen kapıdan teslim edersin.

Sen nişanı attın mı zaten. Sevgilin falan seni vaz geçirmeye çalışmıyor mu? Eğer bu adama geri döneceksen zaten eşya gönderme geri alma işlerine girmeyin. Çünkü tekrar barışınca çok saçma olacak.
nişan falan bitti dedim, arayan soran yok. bohçayi da ben goturcem mecbur, babam sakat kardesim burda degil. ay ne zor isler ya.. arayan soran yok sonuçta demek ki pes etti..ama o kadina nasil iki çift laf edicem ben yaa, içimde kaldi her sey :((((((

Eh fena degil. Nisanda sana takılan yüzüğün parasını mi aldılar?
tek taşin degil de alyansin parasini aldilar. ya hatta kuyumcuda ablasi ona sen gümüş alsana dedi, ben de diyorum ki salak gibi; ya kiyamam ona da altin alalım..hic bu kadar küçülmemistim ya..meger ben alacakmisim

inanın her seyini vericem bizim taktiklarimizi da sadaka niyetine birakicam..hic gözümde yok. yeter ki ailem bir laf daha duyup üzülmesin.

Affetmemekte kararlıysanız içinizden ne geliyorsa yapın.
Sadece karşınızdaki kişilere kızgın da olsanız insan olduklarını unutmayın.

Nişanlınız birey olmamış olabilir fakat yüzüne para carpılacak ya da sürekli söylenilecek agır konusalacak kadar asagılık bir davranısı oldugunu düşünmüyorum.
Annesi al dediyse emir komuta zincirine uyar gibi almış işte, sonra da aglıyor...

Mesajlarınızda kurnazlık pesinde olmayan, asil bir tavır sergiliyorsunuz. Bu dogrultuda kendinize neyi yakıştırıyorsanız onu yapın.

Fakat bohcayı yolladım, sonra barıştım vs. Bunlar da agır şeyler bence. Önce kararınızda net olun yani.

Affetmemekte kararlıysanız içinizden ne geliyorsa yapın.
Sadece karşınızdaki kişilere kızgın da olsanız insan olduklarını unutmayın.

Nişanlınız birey olmamış olabilir fakat yüzüne para carpılacak ya da sürekli söylenilecek agır konusalacak kadar asagılık bir davranısı oldugunu düşünmüyorum.
Annesi al dediyse emir komuta zincirine uyar gibi almış işte, sonra da aglıyor...

Mesajlarınızda kurnazlık pesinde olmayan, asil bir tavır sergiliyorsunuz. Bu dogrultuda kendinize neyi yakıştırıyorsanız onu yapın.

Fakat bohcayı yolladım, sonra barıştım vs. Bunlar da agır şeyler bence. Önce kararınızda net olun yani.
çok teşekkür ederim, dediginiz gibi yapacagim, öfkemi dizginlemeye çalışarak..sagolun

tek taşin degil de alyansin parasini aldilar. ya hatta kuyumcuda ablasi ona sen gümüş alsana dedi, ben de diyorum ki salak gibi; ya kiyamam ona da altin alalım..hic bu kadar küçülmemistim ya..meger ben alacakmisim

Yanlış anlama da olmuş olabilir. Sizden birşey sakınmayan ablası da o sırada bunu söylemiş, hem de yine cebinizden daha az cıkması için sizi kayırmaya çalışmış.

Parayı verirkenki ısrarınız, nişanlınızın üzerinde annesinin kurdugu baskı vs o diyalogunuzda da bircok sey etkili olabilir. Zaten ailesine "neyin hesabını yapıyorsunuz, yanlış anlama olduysa oldu, 500lira için yüzgöz olunmaz, para falan alamam" diyebilecek biri olsa bu noktaya gelmezdiniz.
Onu kabul edecekseniz bu pasifligi ile edeceksiniz.

Asıl sorun, siz rest cektiginizde de aynı pasifligi göstermesi. Açıklama yapsa, böyle olsun istemedim dese, baştan kuralım aileleri artık karıstırmayalım dese her şey daha farklı olabilirdi belki.
Ama sevgisi için, sizin için mücadele etmeye de mecali yok...
Annesinin nasıl biri oldugu belli. Dolayısıyla nişanlınızın ileride yasayacagınız sorunları gögüsleyebilecegini sanmıyorum.

Duygularınız bir yana mantıgınızda da tamamen silmiş gibi yazmıyorsunuz. O yüzden bohcada acele etmemenizi öneririm.
Yarın beklediginiz cümleleri kurarsa pişmanlık yaşar mısınız bilmiyorum...

Ama mantıgınız da kabul etmiyorsa yürek hayli hayli sogur.
Size yollanan her şeyi paket yapıp götürün, kendiniz gitmek istemiyorsanız bir yakınınız yoksa kargo da olabilir. Ayıpsa ayıp. Bir daha muhatap olmayacagım ne de olsa. Yüzyüze gelip laf dalasına girmektense bunu tercih ederim.

Yanlış anlama da olmuş olabilir. Sizden birşey sakınmayan ablası da o sırada bunu söylemiş, hem de yine cebinizden daha az cıkması için sizi kayırmaya çalışmış.

Parayı verirkenki ısrarınız, nişanlınızın üzerinde annesinin kurdugu baskı vs o diyalogunuzda da bircok sey etkili olabilir. Zaten ailesine "neyin hesabını yapıyorsunuz, yanlış anlama olduysa oldu, 500lira için yüzgöz olunmaz, para falan alamam" diyebilecek biri olsa bu noktaya gelmezdiniz.
Onu kabul edecekseniz bu pasifligi ile edeceksiniz.

Asıl sorun, siz rest cektiginizde de aynı pasifligi göstermesi. Açıklama yapsa, böyle olsun istemedim dese, baştan kuralım aileleri artık karıstırmayalım dese her şey daha farklı olabilirdi belki.
Ama sevgisi için, sizin için mücadele etmeye de mecali yok...
Annesinin nasıl biri oldugu belli. Dolayısıyla nişanlınızın ileride yasayacagınız sorunları gögüsleyebilecegini sanmıyorum.

Duygularınız bir yana mantıgınızda da tamamen silmiş gibi yazmıyorsunuz. O yüzden bohcada acele etmemenizi öneririm.
Yarın beklediginiz cümleleri kurarsa pişmanlık yaşar mısınız bilmiyorum...

Ama mantıgınız da kabul etmiyorsa yürek hayli hayli sogur.
Size yollanan her şeyi paket yapıp götürün, kendiniz gitmek istemiyorsanız bir yakınınız yoksa kargo da olabilir. Ayıpsa ayıp. Bir daha muhatap olmayacagım ne de olsa. Yüzyüze gelip laf dalasına girmektense bunu tercih ederim.
aslında önemli mi bilmiyorum ama yüzüğün parasını istemedi. hepimiz otururken kv ; aslinda yuzugu de siz alacaktiniz ama neyse dedi. ben de disari cikinca; yarin sana o parayı vericem dedim, nisanlim; asla olmaz saçmalama dedigi anda ben feryadi bastim..o zaman bu iş biter, yuzugu alirsin, ben ömür boyu bu lafı mı yiyecegim, alacaksin benim yanimda da aldim diye arayacaksin dedim. bu sekilde oldu yani. o da bugun telefonda aglarken; sen almazsan biter demedin mi, simdi de aldim diye bitti, ben napayim diye ağladı..

aslında önemli mi bilmiyorum ama yüzüğün parasını istemedi. hepimiz otururken kv ; aslinda yuzugu de siz alacaktiniz ama neyse dedi. ben de disari cikinca; yarin sana o parayı vericem dedim, nisanlim; asla olmaz saçmalama dedigi anda ben feryadi bastim..o zaman bu iş biter, yuzugu alirsin, ben ömür boyu bu lafı mı yiyecegim, alacaksin benim yanimda da aldim diye arayacaksin dedim. bu sekilde oldu yani. o da bugun telefonda aglarken; sen almazsan biter demedin mi, simdi de aldim diye bitti, ben napayim diye ağladı..

Bütün sayfaları okumustum ama bunu gözden kaçırdım sanırım.
Son cümlesinde haklı aslında.

Yine de nişanlınız "size göre" pasif biri.
Ayrılırsan ayrıl, parayı almam diyebilirdi ama inatcı birini görünce ve onu kaybetmekten korkunca hemen geri adım atıyor belli ki.

Zaten sizi şu an sinirlendiren para muhabbetinden ziyade onun pes etmesi galiba. Belki de bu yüzden sevilmediginizi düşünmeniz.

Son karar sizin. Nişanlınız kadar pasif olmayan, toz konduramadıgı ailesine rest çeken, benim inadımı bile kıracak kadar inatçı birine dönüşen birini tanıyordum. Tek cümlesiyle her şeyi sildim.
Yani hem sizi, hem de nişanlınızı kısmen anlıyorum. Hatta onun için de üzülüyorum... Ama hayatınızda neyi kabullenip kabullenemeyecegini bilmedigimden bu konuda birşey diyemem.

Benim de eşimle nişanım bozuluyordu neredeyse?? Bu gelenekler aslında çok saçma!! Daha ne nişanlar bozdurur, sağolsun en sonunda BABAANNEM araya girmişti de, öyle düzelmişti :(

Benim de eşimle nişanım bozuluyordu neredeyse?? Bu gelenekler aslında çok saçma!! Daha ne nişanlar bozdurur, sağolsun en sonunda BABAANNEM araya girmişti de, öyle düzelmişti :KK43:
Sizin konularınızı hatırlıyorum. Kayınlarınızın donlarını toplamıyor muydunuz? Kv, kaynınız cümbür cemaat yaşamıyor muydunuz? Bozula daha mı iyiydi sanki?

Ooo nişanlın hata üstüne hata yapıyor maşallah. Biraz öne çıkıp seni yatıştırması bundan sonra bana bırak ben halledeceğim demesi lazımken yok arada kalıyorum yok bilmemne. Bunlar iyiye alamet değil yol yakınken dönmenin faydası olabilir

Katiliyorum evlenirseniz aman annem kizmasin diye her dedigini yaptirmaya calisacak size hatta kv 1-2 ay icinde size yerlesir bile o potansiyel gorunuyor

selam canım nişan bozulmuş sanırım nişanlın daha adım atmamış
ama bence böyle olması daha iyi olmuş
senin kaynananın içine klasik Türk kayınvalidesi şeytanı kaçmış
nişanlında ezik bir tip evlenince seni ezerdi bu adam bence

eskiden küçük bir hareketle bir insanın bütünün değerlendirilmemesi önyargılı yaklaşılmaması gerektiğini düşünürdüm ama ben de şimdi tam tersini düşünüyorum
ne kadar önyargılı yaklaşmadığım biri varsa yüzümü kara çıkardı
ne kadar küçük bir hareketini görmezden geldiğim adam varsa daha büyük kazık attı bu yüzden bu küçük şeyler önemli
hoş olay çok küçük değil 15 bin liralık nişan yaptırmayı bilip salon düğününü bile yapmamaya kalkan bir adam görgüsüz bir kayınvalide ve onun ağzına bakan nişanlı var ortada

çocuk haklı ama siz de al diye bağırıp çağırıyorsunuz, daha sonra da neden aldın diyorsunuz. çocuk anne- müstakbel eş arasında kalmış. benim kaynana da herkesin içinde "herşeyi biz aldık onlar hiçbirşey almadı" dedi. oysa beyaz eşyasına, perdesine kadar mobilya dışında herşeyi aldık. bende pek altta kalmamaya çalışarak "iki şey almışsınız alacaksınız tabi, bunların hepsi adet" dedim kapattı çenesini. ama annesi yüzünden eşimin canını sıkıp onu üzmeye gerek yok diye düşündüm hep. zamanla o da annesinin birçok şeyde hatalı olduğunu gördü. Eğer barışırsanız annesi yüzünden ona çok yüklenmemenizi tavsiye ederim o da arada kalıyor, üzülüyor hep. söyleyeceğinizi kaynananıza uygun bir dille belirtin derim.

Her kaynana sanırım değişik bir dert. Benim müstakbel kayinvalidem de bohçanin bir başka türü var bizim adetlerimizde nişandan sonra gönderilir ve gelin gidip beğenir. Beni götürmeden kafasina göre almış her şeyi. Zevkimi geçtim acaba göğüs ölçümü falan nasıl bildi de aldi
Aramaz sormaz gelip gitmez para harcamamak için. Bugün kandil icin ben aradığımda sitem etti gelip gitmiyorsun diye..kalakaldım. Onun beni arayıp sormasi gerekmez mi?

selam canım nişan bozulmuş sanırım nişanlın daha adım atmamış
ama bence böyle olması daha iyi olmuş
senin kaynananın içine klasik Türk kayınvalidesi şeytanı kaçmış
nişanlında ezik bir tip evlenince seni ezerdi bu adam bence

eskiden küçük bir hareketle bir insanın bütünün değerlendirilmemesi önyargılı yaklaşılmaması gerektiğini düşünürdüm ama ben de şimdi tam tersini düşünüyorum
ne kadar önyargılı yaklaşmadığım biri varsa yüzümü kara çıkardı
ne kadar küçük bir hareketini görmezden geldiğim adam varsa daha büyük kazık attı bu yüzden bu küçük şeyler önemli
hoş olay çok küçük değil 15 bin liralık nişan yaptırmayı bilip salon düğününü bile yapmamaya kalkan bir adam görgüsüz bir kayınvalide ve onun ağzına bakan nişanlı var ortada
çok haklısın, artik heves mi olur zaten. gelecegi göremedim ve dedigin gibi nasolsa yüzüm kara cikaacakti, neden sabredeyim ki bütün bunları gördükten sonra..teşekkür ederim

çocuk haklı ama siz de al diye bağırıp çağırıyorsunuz, daha sonra da neden aldın diyorsunuz. çocuk anne- müstakbel eş arasında kalmış. benim kaynana da herkesin içinde "herşeyi biz aldık onlar hiçbirşey almadı" dedi. oysa beyaz eşyasına, perdesine kadar mobilya dışında herşeyi aldık. bende pek altta kalmamaya çalışarak "iki şey almışsınız alacaksınız tabi, bunların hepsi adet" dedim kapattı çenesini. ama annesi yüzünden eşimin canını sıkıp onu üzmeye gerek yok diye düşündüm hep. zamanla o da annesinin birçok şeyde hatalı olduğunu gördü. Eğer barışırsanız annesi yüzünden ona çok yüklenmemenizi tavsiye ederim o da arada kalıyor, üzülüyor hep. söyleyeceğinizi kaynananıza uygun bir dille belirtin derim.
kayinvalideniz bunu söylerken eşiniz de orda miydi? ben en cok nisanlimin ses etmemesine, anne onun lafi mi olur susar mısın dememesine bozuldum ve kaldiramadim. :KK43:

Back
X