• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan alışverişinde neler alınır??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

umutszz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
466
0
46
Konya
önümüzdeki hafta nasipse nişanım olacak,alışverişe henüz çıkmadık,bi bilgimde yok,kız tarafı erkeğe ne alıyo alyans dışında,birde ben erkek tarafına ne aldırıcam benim bildiğim alyans ve saat,erkek tarafı acemi biz acemi,onlar ne istiyosan sana onu yaparız diyo ama bende bilmiyorum :26:
birde nişan bohçası için ben sandık aldım,sandık yollanırmı erkek tarafına,anlayacağınız herşeyi birbirine karıştırdım ben

Canım sizin adetleriniz nasıl bir büyüğünüz yok mu tecrübeli ona sorsanız çok daha iyi olur.

Bak mesela benim de yakında nişanım olacak inşallah. Annemin dedikleri şunlar:

Erkek tarafı nişanda alyans tek taş ve 2 bilezik (biri kv diğeri kb takarmış)
Sonra ayakkabı, nişanlık elbisesi, çanta, iç çamaşırı, kaban bunları erkek tarafı kıza alır.

Kız tarafı erkeğin alyansını ve dilerse saat alır. Ve anne baba kıza 2 bilezik takar yine.
Bizimkiler sanırım saati düğünde takacak ben şimdi takmalarını isterim ama pek durumları yok galiba
baskı yapmıyorum o yüzden.

Biz düğünden sonra el öpmeye büyüklere gittiğimizde her gittiğimiz büyüğe bohça götürücem.
Onun da içinde baş örtüsü seccade atlet patik falan olur sanırım canım. Bazısı nişanda her gelen
büyüğe veriyor bu bohçayı..

Bir de unutmuşum takı seti alır erkek tarafı kıza..
Ve bence bir an önce alışverişe çıkın nasıl yetiştireceksiniz..
Daha alyans bile seçmemişsiniz..

Canım sizin adetleriniz nasıl bir büyüğünüz yok mu tecrübeli ona sorsanız çok daha iyi olur.

Bak mesela benim de yakında nişanım olacak inşallah. Annemin dedikleri şunlar:

Erkek tarafı nişanda alyans tek taş ve 2 bilezik (biri kv diğeri kb takarmış)
Sonra ayakkabı, nişanlık elbisesi, çanta, iç çamaşırı, kaban bunları erkek tarafı kıza alır.

Kız tarafı erkeğin alyansını ve dilerse saat alır. Ve anne baba kıza 2 bilezik takar yine.
Bizimkiler sanırım saati düğünde takacak ben şimdi takmalarını isterim ama pek durumları yok galiba
baskı yapmıyorum o yüzden.

Biz düğünden sonra el öpmeye büyüklere gittiğimizde her gittiğimiz büyüğe bohça götürücem.
Onun da içinde baş örtüsü seccade atlet patik falan olur sanırım canım. Bazısı nişanda her gelen
büyüğe veriyor bu bohçayı..

tecrübeli hiç yok canım,sülalede ilk ben olucam,herkesin tek bildiği alyans ve saat.anneme diyorum nişanda set istesem olmazmı saat yerine diye.hayır ağır gelir,saat almassan sadece alyans aldırırsın diyo:26:,bizde benm gördüğüm bilezik set sizin saydıklarınızı düğünde takıyolar bizde.ama yinede herkese göre değişiyo,biri hepsi alınır dedi,diğeri sadece alyans olur diye çıkamadım işin içinden

Canim bak bugun aksam benim nisanim sana aldiklarimizi tek tek sayiyim :) erkek tarafinin kiza aldiklari;gecelik pijami takimi set halinde zaten,makyaj malzemeleri,bakim kremleri,cilt kremleri,ayakkabi,canta,nisan elbisesi veya abiyesi,nisan sandigi,atlet kulot,sudyen takimi,tuylu terlik,tarak takimi,ayna seti,bn kapali oldugum icin perdasuda aldilar,2tane bilezik,set takimi,alyans,parfum,vucut losyonlari,cimbiz vs,ben bide bakim kremlerini koymak icin kucuk bi sandik tarzinda bisey almislardi esarbim falan alindi tatlim :). Kiz tarafininda erkege aldigi seyler; takim elbise,ayakkabi,sozlum cuzdan kullanmadigi icin cuzdan almadik istemedi kendisi,tras takimi,vucut losyonu,tras sonrasi bakim kremleri,parfum seti,tras sonrasi kolnya,corap,pecete,pijama takimi gene set halinde,corap,kulot veya boxer,atlet,terlik,tirnak makasi,cilt bakim kremleri el yuz vs,alyans,saat aldik,tarak ve firca, suanlik aklima gelenler bunlar canim :) ama benden sana bir tavsiye anlasabildigin insanlarla nisan alisverisine cik ve mumkun oldugu kadar az kisi olsun oyle daha iyi oluyo :) simdiden hayirlisi olsun bu arada tatlim,allahim gonlunuze gore versin ins :) simdiden mutluluklar dilerim

Canim bak bugun aksam benim nisanim sana aldiklarimizi tek tek sayiyim :) erkek tarafinin kiza aldiklari;gecelik pijami takimi set halinde zaten,makyaj malzemeleri,bakim kremleri,cilt kremleri,ayakkabi,canta,nisan elbisesi veya abiyesi,nisan sandigi,atlet kulot,sudyen takimi,tuylu terlik,tarak takimi,ayna seti,bn kapali oldugum icin perdasuda aldilar,2tane bilezik,set takimi,alyans,parfum,vucut losyonlari,cimbiz vs,ben bide bakim kremlerini koymak icin kucuk bi sandik tarzinda bisey almislardi esarbim falan alindi tatlim :). Kiz tarafininda erkege aldigi seyler; takim elbise,ayakkabi,sozlum cuzdan kullanmadigi icin cuzdan almadik istemedi kendisi,tras takimi,vucut losyonu,tras sonrasi bakim kremleri,parfum seti,tras sonrasi kolnya,corap,pecete,pijama takimi gene set halinde,corap,kulot veya boxer,atlet,terlik,tirnak makasi,cilt bakim kremleri el yuz vs,alyans,saat aldik,tarak ve firca, suanlik aklima gelenler bunlar canim :) ama benden sana bir tavsiye anlasabildigin insanlarla nisan alisverisine cik ve mumkun oldugu kadar az kisi olsun oyle daha iyi oluyo :) simdiden hayirlisi olsun bu arada tatlim,allahim gonlunuze gore versin ins :) simdiden mutluluklar dilerim

saol canım seninde hayırlı olsun,siz baya hazırlamışsınız,bende kapalıyım kıyafetini nasıl aldın merak ettim?benim kıyafette sorun

Back