NIPT Testi hakkında bilgi

Nurcan5635

Nisa Nurum
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2019
62
10
38
36
Izmir
Mrb hanımlar 31 yaşındayım ben devlette NIPT testi yaptırmam mümkün mü acaba yapılması Mümkün ise nasıl yaptırabilirim acaba tecrübesi olan yardımcı Olsa özelde 3000 tl dendi bize maddiyattan dolayi devlette yaptirmak istiyorum yaşım genç diye 31 yaşindakilere yaptırmazlar ancak özelde Olur diye duyduk bir çok Para tecrübesi Olan yardımcı olursa çok sevinirim ikili Tarama testinde kan risk vermiş

Eklentiler

• IMG-20190704-WA0003.webp
    IMG-20190704-WA0003.webp
    43,3 KB · Görüntüleme: 1.147
Merhaba, bu sonucunuzla perinatoloji bölümü direkt randevu veriyorsa perinatolojiden, yoksa da önce kadın doğumdan randevu alıp durumu anlatın, İstanbul’daysanız Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bu şekilde ücretsiz yapılıyor diye biliyorum. İnşallah zaten temiz çıkar, içiniz rahat ve huzurla geçirirsiniz hamileliğinizi.

Merhaba, bu sonucunuzla perinatoloji bölümü direkt randevu veriyorsa perinatolojiden, yoksa da önce kadın doğumdan randevu alıp durumu anlatın, İstanbul’daysanız Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bu şekilde ücretsiz yapılıyor diye biliyorum. İnşallah zaten temiz çıkar, içiniz rahat ve huzurla geçirirsiniz hamileliğinizi.
Ben izmir de ikamet ediyorum bana 35 üstünde olmadığınız için üniversiteler dikkate almayabilir burada tepecik eğitim araştırmada var alanda en iyi olan ege üniversiteside yaşım genç diye yaştan dolayı yaptrmayabilirler dedi kan yasınızın genç olmasına rağmen yüksek risk vermiş bu risk göz ardı edilemez sonra son dakika kötü bir sürprizle karsilamayın tadavsi olan bir durum ise erken tesiş ile tadavi edilebilir dendi bende anlamadım benden ikili tarama yaptırdığım yer aminyo sentez istedi riskli olduğu için kabul etmedim bebegin hayatını tehlikeye atamam dedim kan yolu ile NIPT testi ile öğrenilebilir buda yaşım 35 ve üzeri değil diye yapmaya bilirler dendi özellerdede 3000 tl gibi bir fiyat sürdüler önümüze kafam ıyice karıştı izmirde devlette ücretsiz benim yaşlarımda AnNeler belki yaptirmislardir bu konuda bana yol gösterirler diye düşündüm

Ben izmir de ikamet ediyorum bana 35 üstünde olmadığınız için üniversiteler dikkate almayabilir burada tepecik eğitim araştırmada var alanda en iyi olan ege üniversiteside yaşım genç diye yaştan dolayı yaptrmayabilirler dedi kan yasınızın genç olmasına rağmen yüksek risk vermiş bu risk göz ardı edilemez sonra son dakika kötü bir sürprizle karsilamayın tadavsi olan bir durum ise erken tesiş ile tadavi edilebilir dendi bende anlamadım benden ikili tarama yaptırdığım yer aminyo sentez istedi riskli olduğu için kabul etmedim bebegin hayatını tehlikeye atamam dedim kan yolu ile NIPT testi ile öğrenilebilir buda yaşım 35 ve üzeri değil diye yapmaya bilirler dendi özellerdede 3000 tl gibi bir fiyat sürdüler önümüze kafam ıyice karıştı izmirde devlette ücretsiz benim yaşlarımda AnNeler belki yaptirmislardir bu konuda bana yol gösterirler diye düşündüm
Tabi ki amniyosentezin riski var sonuçta, ondan önce mutlaka yaptırın, ikili test sonucunda bu şekilde risk çıkınca doktorun yönlendirdi derseniz yaş konusuna takılmadan sevk ederler belki.

Çiğli peritonoloji bölümü yapar mi bunu randevu alsam ikili tarama testi de orada yapılmıştı oranin kadın doğumu sonuç iyi dedi dedi bundan söz etmedi bana ama ozel deki Doktor bunu kesinlikle bir yerde yaptı dedi çiğli peritinaloji bölümü bana ikili tarama testi yaptırdı aminyo sentez testinide ikili tarama aşamasında bilgi verip yaptirmak istermisin diye sordu riski yüzünden kabul etmedim tekrar oraya gidip NIPT testi ıstesem yaparlar mi gerçekten

Bu sonuç gayet normal size kim dediki riskli diye çok şaşırdım..ambiyosentez için sınır 1:250 diye biliyorum..sizinki 500 üstü zaten amniyosentez yapmazlar
Aminyo sentez ikili tarama yapmadan sordular ben red ettim red ettiğine dairde imza istediler benden kağıt imzaladım aile red etti istemiyor diye sadece ikili tarama istendi

Aminyo senetsiz ikili tarama yapmadan sordular ben red ettim red ettiğine dairde imza istediler benden kağıt imzaladım aile red etti istemiyor diye sadece ikili tarama istendi
İkili taramanızda risk düşük ihtimal görünüyor..bu şartlarda ben devlet hastanesinin amniyosentez yapacağını asla düşünmüyorum.size yaptırın diyen özeldeki doktor sanırım ben biraz şaşırdım çünkü sonucunuz normal çıkmış..bu arada bu test tarama testi olduğu için tabi hiçbir şeyin garantisi yok

İkili taramanızda risk düşük ihtimal görünüyor..bu şartlarda ben devlet hastanesinin amniyosentez yapacağını asla düşünmüyorum.size yaptırın diyen özeldeki doktor sanırım ben biraz şaşırdım çünkü sonucunuz normal çıkmış..bu arada bu test tarama testi olduğu için tabi hiçbir şeyin garantisi yok
Oda zaten yasin genç sonuc bana göre normal degil dedi dediginiz gibi oda devlet böyle olmaz ise NIPT yaptırmaz ama siz genede tedbirdiri elden bırakmayin bunu yapacak uygun bir yer bulun dedi

Oda zaten yasin genç sonuc bana göre normal degil dedi dediginiz gibi oda devlet böyle olmaz ise NIPT yaptırmaz ama siz genede tedbirdiri elden bırakmayin bunu yapacak uygun bir yer bulun dedi
Allah korusun bi problem olsa tedavisi yok ki bu down sendromu tarama testi malesef onun tedavisi yok.baştan çaresine bakın müdehale edilebilir falan demiş müdehale edilecek bi tarama testi değil ki

Allah korusun bi problem olsa tedavisi yok ki bu down sendromu tarama testi malesef onun tedavisi yok.baştan çaresine bakın müdehale edilebilir falan demiş müdehale edilecek bi tarama testi değil ki
Dowm sendromu ise zaten ben yaptirmam o testi sonuç ne olursa olsun ben onu dunyaya getiririm ama sordum başka olabilecek tedavisi Olabilecek hastalıklar için mi bu gerekli dowm içinde birtek yapmama gerek yok dedim bana birtek dowm değil başka hastalıklar için dendi önceden öğrenilir ve tedavisi olan bir hastaliksa önceden tedavisi edilebilir dendi

Dowm sendromu ise zaten ben yaptirmam o testi sonuç ne olursa olsun ben onu dunyaya getiririm ama sordum başka olabilecek tedavisi Olabilecek hastalıklar için mi bu gerekli dowm içinde birtek yapmama gerek yok dedim bana birtek dowm değil başka hastalıklar için dendi önceden öğrenilir ve tedavisi olan bir hastaliksa önceden tedavisi edilebilir dendi
Ben ilk defa senden duydum canım ya başka tedavi edilebilirler hastalıklara da bakıldığını..o yüzden yorum yapamayacağım

B
Ben ilk defa senden duydum canım ya başka tedavi edilebilirler hastalıklara da bakıldığını..o yüzden yorum yapamayacağım
Ben bir kac merkeze soruyorum detaylı bilgi alacam inşaallah eğer ki dowm sendromu ise bunun için ise hiç yaptirmam öğrendim ne yazacak ki ne olursa olsun ben onu dünyaya getiririm benim için birşey değişmez ondan teste gerek yok dowm sendromu ise hayatta ne yaptırırım nede onunla zaman kaybederim

Sizin ikili testinizde hic bir problem yok yaptirmayin bosuna... zaten bitek ozellerde yapiliyor yani yanlis anlamadiysam nifty yaptirmaya calisiyorsunuz onun fiyati cunku 3000 tl lerde. Kaniniz alinarak yurtdisina gonderiliyor. Taramalar orda yapiliyor 99.9 luk kesinlikle geliyor sonuc. Zaten risk seviyeniz 2000 kusurde 1 ... benin risk seviyem 1094/1 mesela acaba papp a degiriniz icin mi dedi diye baktim onda da alt sinir. 0.8 falan o da normal.. yani risk grubunda degilsiniz yormayin kendinizi. Benim doktorumda istedi ama kesinlikle bisey yok tedbir amacli istersen yaptir dedi... ultrasonda da hersey yolundaysa 3lu testi bekleyin

Back
X