• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez testi

Benim testi yaptıralı bugün 23 gün oldu . sizin kaçıncı gün sonuç olumlu çıkarsa kesin tanı oluyor zaten yani bebekte kromozom bozukluk yok demek oluyor ama ultrasonda başka bulgular varsa o ayrı benim daha bugün 21+3 haftalığım doktorum sonuçlar çıksın ayrıntılı ultrasonu da hallederiz geldiğinde demişti , zamanım var şuan normal kadın doğum doktoruma gittim kilosu boyu haftası ile uyumlu dedi bekliyorum bende inşallah ikinci sonuçta normal gelir
Şerife hanım sonuç geldi mi?

Riskiniz neydi amniyosentez yaptırdınız ve wes testi ne oluyor
inşallah bizimde ikinci sonuçlarımızda temiz gelir
12.haftada bebeklerden birinin ense kalınlığı 2.9mm ölçüldü. 16.haftada amniyosentez öncesi ultrason bulgumuz yoktu aslında ama yaptırdık yine de amniyosentez. Çok şükür kromozom sayımı ve analizleri normal geldi.

Wes testinde 22bin geni analiz ediyorlar. Tüm Ekzom Dizileme bir hastalığın kalıtımsal sebebini tanımlamak için kullanılan genetik bir tanı testi.

Gen analizi ile ulaşılmaya çalışılan sonuçları daha spesifik hale getiren Tüm Ekzom Dizileme ile; genlerimizin içinde bulunan yapılardan “Ekzon” adı verilen ve gen mutasyonlarının yani genetik hastalıklara neden olan bozulmaların %85’inin kaynağı olan bölgelerin özel olarak yüksek doğruluk payıyla incelenebilmesi sağlanır.

Back