• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez testi

Benim testi yaptıralı bugün 23 gün oldu . sizin kaçıncı gün sonuç olumlu çıkarsa kesin tanı oluyor zaten yani bebekte kromozom bozukluk yok demek oluyor ama ultrasonda başka bulgular varsa o ayrı benim daha bugün 21+3 haftalığım doktorum sonuçlar çıksın ayrıntılı ultrasonu da hallederiz geldiğinde demişti , zamanım var şuan normal kadın doğum doktoruma gittim kilosu boyu haftası ile uyumlu dedi bekliyorum bende inşallah ikinci sonuçta normal gelir
Şerife hanım sonuç geldi mi?

Riskiniz neydi amniyosentez yaptırdınız ve wes testi ne oluyor
inşallah bizimde ikinci sonuçlarımızda temiz gelir
12.haftada bebeklerden birinin ense kalınlığı 2.9mm ölçüldü. 16.haftada amniyosentez öncesi ultrason bulgumuz yoktu aslında ama yaptırdık yine de amniyosentez. Çok şükür kromozom sayımı ve analizleri normal geldi.

Wes testinde 22bin geni analiz ediyorlar. Tüm Ekzom Dizileme bir hastalığın kalıtımsal sebebini tanımlamak için kullanılan genetik bir tanı testi.

Gen analizi ile ulaşılmaya çalışılan sonuçları daha spesifik hale getiren Tüm Ekzom Dizileme ile; genlerimizin içinde bulunan yapılardan “Ekzon” adı verilen ve gen mutasyonlarının yani genetik hastalıklara neden olan bozulmaların %85’inin kaynağı olan bölgelerin özel olarak yüksek doğruluk payıyla incelenebilmesi sağlanır.

Amin inşallah 💓
Cinsiyetini kız onu erkenden öğrenmiştim zaten
Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah. Bana da dua edin. Bana ön sonuçla birlikte 4 tane sonuç geleceğini söylediler ön sonuç geldi bugün de anne kanının sıvıya karışıp karışmadığı ile ilgili sonuç geldi asıl sonuç gelmedi

Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah. Bana da dua edin. Bana ön sonuçla birlikte 4 tane sonuç geleceğini söylediler ön sonuç geldi bugün de anne kanının sıvıya karışıp karışmadığı ile ilgili sonuç geldi asıl sonuç gelmedi
İnşallah güzel haberler alırsınız sizde ben aradım çıktı mı die çıktı gelip alabilirsiniz demişti dün bugün beklerken diğeri de çıkmış oldu

Bugün amiyosentez sonucum çıktı. 1.5- 2 ayım kabus gibi geçti. Rabbim hiç kimseyi böyle karanlıklarda bırakmasın. 37 yaşındayım İkili tarama testimde kombine risk 1/105 çıktı. Doktora gösterdiğimde ıslık çalarak riskimin çok yüksek olduğunu söyledi. Öyle bir söz duyunca oracıkta yıkıldım sanki. Korktuğumu gördükçe daha da korkutmak mı istedi bilmiyorum "bu testin sonucu %85 doğru " dedi. Ya fetal DNA yada amiyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi ve gidebilirsiniz dedi. Muayene bile yapma gereği duymadı. O hastanede bacaklarım tutmadi yürüyemedim. Maddi durumun olmadığı için fetal DNA ücreti çok yüksek geldi amiyosentezdende Öyle şeyler duydum ki çocuğuma bir şey olacak diye korku kapladı ama bu korkuyla da 6 ay geçmezdi. Amiyosenteze karar verdim. Şehir hastanesinde Amiyosentez günü vurdumduymaz bir doktor konuşmadan moral vermeden sıvıyı aldı ve içeri tarafa geçti. Bende bana ilaç yazmak için geçti zannettim galiba dizi izlemeye geçmiş bir şey soruyorum duymuyor bile. Çok şükür çok acı hissetmedim 3 gün ağır kaldırmadım ama rutin hayatıma devam ettim. Çok korkulu bir sonuç bekleme sürecim başladı. Hergün ağladım diyebilirim. 8 gün sonra ön sonuç normal çıktı. O sevincimi anlatamam heyecanla doktora götürdüm bu ön sonuç önemli sonuç gelmemiş dedi. Yine korku dolu bekleyiş kaldığı yerden devam etmeye başladı. 15 gün daha geçtikten sonra beklenen sonuç çıktı. Genetik doktoru sonuçlar normal geldi bir de perinatoleji görsün dedi göstermeye gittiğimde doktor göz ucuyla bakıp sonuçta sıkıntı yok randevu al gel deyip başından attı. Ama sonucumun normal gelmesinin mutluluğu ile bunlara takılmıyorum artık. İnşallah Detaylı ultrason sonucunda da güzel şeyler duyarsam bir daha bende onlara gitmeyi düşünmüyorum artık. Biraz uzun yazdım ama belki birilerine umut olur. Rabbim hamile olan bütün annelere sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip eder.

Back
X